- 16 Ocak 2021
- 4.197
- 7.639
- 29
Evimiz sıcak oluyor. En güzeli yarım kollu almak galibaBu evinize gore degisir. Ben guney bati cephe son kat evde oturuyorum. Ev cehennemden bi kose. Aldigim tulumlari sadece aksam balkonda oturcaksak bi yere gidiceksek.giydirdim. evde sadece zibinla gezdi eylul ortasina kadar. Ha bi de annemler ve kayinvalidemler kuzey cephe evde oturuyolar oralar bana serin geldigi icin oralarda da bacaklarina uzun pijama giydirdim sadece
Yok bu uykusuzluk bambaşka dış değil bulamadım kaynağıBiberonla da kasıyor, eliyle de. Kasılma hat safhadq bizde
Merhaba inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız sizde benim ilk bebeğim bu konuda çok kararsız kalmıştım alışveriş aşamasında o yüzden yazmak istedim temmuz doğumlu oldu benim oğlum havalar çok sıcaktı evimiz de güneş alıyordu bu yüzden Eylüle kadar hatta eylul ortası tek zıbın giydirdim ama yarım kol olan bide çorap üstüne de muslin battaniye zaten sıcaktan bunalıp aşırı terliyordu annemleri dinleyip uzun giydirdim bı kaç mafolmusfu çocuk sonra hep kısa giydirdim uzun aldığım hemen hemen her şeyi boşa almışım boşa utulemisim yine elini. Altında bı kaç tane olsun tabi ki ama zibinlar fazlasıyla işini goruyor hiç hasta da olmadı çok şükür zaten bebekleri en çok hastalandıran şey terlemeleriMerhaba ağustos anneleri. Ben de bu yıl ağustos annesi olacağım inşallah ve sizin tecrübelerinizden yararlanmak için yazdım. Yavaş yavaş kıyafet hazırlığı yapıyorum nasıl almalıyım yaz için? Bazıları yaz da olsa kolu bacağı kapalı olsun yeni doğanın diyor. Bazıları da açık giysin yanar diyor. Zıbını falan askılı mı yarım kollu mu alayım? Tavsiye verirseniz sevinirim
Yeşil yapraklılar oluyor mu? Ben olmuyor diye vermedim gerçi olmadığı kanısına nerden vardım onu da bilmiyorum ya neyseOoh ne guzel biz tadimdsyiz hala 6.ay icerisinde, 2 ileri 1 geri gidiyoruz
Mevsim sebzeleri patates havuç ıspanak (ispanak sık olmamali) brokoli, Mevsim dışı oldugundan kabagi kara kabak tercih ediyorum ben, bunlar tuketilebilir. Alerji riski olduğu için kereviz pancar 9.ayda öneriliyor ama tadım yaptiysaniz bunlari ekleyebilirsiniz sorun yoksa.
Peynire gelince, doktorumj, 30 grm( 1 kibrit kutusu kadar) lor, labne gibi tuzsuz ve yağsız peynire başlanabilir demişti 7.aya gelince o da, 6.ayda yok
Bebek tarhanasi ekleyebilirsiniz menuye.
Az tuketmeliler sadece içinde nitrat oldugundan. Bazi doktorlar 9.aydsn sonra verebiliyor. Birkaç yaprağı patates ile pisirecegim ben. Bir de ıspanak patates gibi tek seferde verilmeli, isitilmamali bebeklerdeYeşil yapraklılar oluyor mu? Ben olmuyor diye vermedim gerçi olmadığı kanısına nerden vardım onu da bilmiyorum ya neyse
Bizim doğum 28 temmuzda oldu havalar aşırı sıcaktı bizim evde akşama kadar güneş aşıyordu dolayısıyla sadece Kısa kollu zıbınla durdu 1 ay boyunca ama siz yinede uzun kollu aşıp tek kat giydirebilirsinizdeMerhaba ağustos anneleri. Ben de bu yıl ağustos annesi olacağım inşallah ve sizin tecrübelerinizden yararlanmak için yazdım. Yavaş yavaş kıyafet hazırlığı yapıyorum nasıl almalıyım yaz için? Bazıları yaz da olsa kolu bacağı kapalı olsun yeni doğanın diyor. Bazıları da açık giysin yanar diyor. Zıbını falan askılı mı yarım kollu mu alayım? Tavsiye verirseniz sevinirim
Henüz yapamadım ama bugün kafaya koydum kesin yapcam. Herkesin elindekini almak istiyor herseyi kendi yemek istiyor ekmegi kemiriyor elinden alinca agliyor ama iş kasikla bisey vermeye gelince yemiyor istemiyor. Buharda hasliyorum ben genelde çatalla iyice pişmişse alıp pure yapiyodum bu sefer hafif diri olunca alcam ocaktan hayırlısı inşallah bizde böyle çözeriz sıkıntısız bu durumuHiç korkma canım başla zaten yatkın gibi ekmek kemiriyor sa haşlama yı kafama göre yaptım çatalı batırınca yumuşamıştı aldım verdim eline biraz fazla yumuşattım galiba ağzına attığı parçalandı ama yemiş işte havucu bugün de enginar verdim 2 ye böldüm öyle haşladım suda haşladım ama onu yumuşak Ken verdim oynadı parçaladı yemedi gibi olunca ağzına koydum kendi yedi çıkardı ağzından sofrada makarna vardı dünden ona elini attı onu istedi Bi tane koydum eline bence sende dene
Valla allah yardim etsin. Hatayda oluyo kayseride kabus gibi sallaniyoruz. Ayin 6 sindan beri evimde 1 gece uyudum. Yine yikilan yerler var yine enkazlarda insanlar var. Ne huzurumuz var ne icimz rahatliyo ulkece bittik vallaAy bu depremler ne zaman bitecek kizlar
Valla allah yardim etsin. Hatayda oluyo kayseride kabus gibi sallaniyoruz. Ayin 6 sindan beri evimde 1 gece uyudum. Yine yikilan yerler var yine enkazlarda insanlar var. Ne huzurumuz var ne icimz rahatliyo ulkece bittik valla
Bende aynı dertten muzdaripti asla ek gıda yemiyorAllah razı olsun teşekkür ederim hep böyle mi olcak ya yemezse filan diye iyice streslendim inşallah kısa sürer bu tutumu. Bu dediğinizi de deneyeyim sürekli deneme yanılma yöntemi geçecek bu süreç sanırım inşallah geçer yani
Sali çorba gibi tam pure denedin mi cnmBende aynı dertten muzdaripti asla ek gıda yemiyorbu yüzden hiç ilerleyemiyoruz ek gıdada bir tek muzlu yoğurt yemişti o kadar
Çok çok içim gidiyor okadar insan vefat etti okadar insan hastanede okadar insna sokaklarda. Elden birşey gelmiyor çaresizlikValla allah yardim etsin. Hatayda oluyo kayseride kabus gibi sallaniyoruz. Ayin 6 sindan beri evimde 1 gece uyudum. Yine yikilan yerler var yine enkazlarda insanlar var. Ne huzurumuz var ne icimz rahatliyo ulkece bittik valla
Artcilariyla beraber 1 seneyi bulucak diyolar Hatay bekleniyordu zaten şuan adana diyolar Allah cümlemizin yardımcısı olsun uyku yok yeme içme yok hal kalmadı yürekler yandı Allah'a siginmaktan başka cagremiz yok..Ay bu depremler ne zaman bitecek kizlar
İlk bir ay uzun giyiyor hangi mevsim olursa olsun sen yine de takipli olduğun ebeye Dr Bi sor danış istersenAğıstosta bunalmaz mı uzunla kararsız kaldım ıspartadayız
Canım bizim de öyle ben hem blw hem püre iki şekli de yaptım bugün yine püreyi yemedi eline verdiğimi yedi onu da zaten çok pişirmişim dağıldı eline verdiğin zaman kaşığı da unutuyor Bi iki kez kaşıkla verdim sonra almadı kaşığıHenüz yapamadım ama bugün kafaya koydum kesin yapcam. Herkesin elindekini almak istiyor herseyi kendi yemek istiyor ekmegi kemiriyor elinden alinca agliyor ama iş kasikla bisey vermeye gelince yemiyor istemiyor. Buharda hasliyorum ben genelde çatalla iyice pişmişse alıp pure yapiyodum bu sefer hafif diri olunca alcam ocaktan hayırlısı inşallah bizde böyle çözeriz sıkıntısız bu durumu
Blw tarzı dene bakayım yemiyor mu kaşığı mı reddediyor yoksa püreyi mi sevmiyor anlarsınBende aynı dertten muzdaripti asla ek gıda yemiyorbu yüzden hiç ilerleyemiyoruz ek gıdada bir tek muzlu yoğurt yemişti o kadar
Ayy ikisi birden hem de nasi aciyodur kiyamamÇıktı çıkacak gibi mi ?Eki Görüntüle 3208627