2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bende aynı dertten muzdaripti asla ek gıda yemiyor :KK43: bu yüzden hiç ilerleyemiyoruz ek gıdada bir tek muzlu yoğurt yemişti o kadar
Patates havuç, kabak, brokoli, hicbirinde yüzü gulmedi ta ki bugün balkabagi ile tanisana kadar. Bir dene istersen denemediysen. No pütür no yağ 😅 sadece pure verdim

Ay ne güzel ek gıdanın üzerine gelmişim. Şimdi biz tadımı bitirdik çok şükür bir alerji yok. ama sırada ne var bilemiyorum 🤦🏻
Yoğurt mayaladım yiyor peynir mi yapsam? Pazatfan ne alayım sizce neyden ne kadar alayım onu da bilemiyorum siz alış verişi jaıl yapıyorsunuz bana bi destek olun lütfen
Nasil yani tum gidalari tattirdiniz mi?

Canım bizim de öyle ben hem blw hem püre iki şekli de yaptım bugün yine püreyi yemedi eline verdiğimi yedi onu da zaten çok pişirmişim dağıldı eline verdiğin zaman kaşığı da unutuyor Bi iki kez kaşıkla verdim sonra almadı kaşığı
Blw de heryeri batırıyor diye mama sandalyesi altına kullan at kagitlardan aldım kaşığı tabağı önüne koydum hiç ilgilenmedim ellerini soktu kaşığı tuttu attı başka kasık koydum onu da attı sürekli tekrarladım sürekli attı kaşık koymadım bağırdı blw de yemiyor kasikla da yemiyor pure de yemiyor napcagimi sasirdim

Blw de heryeri batırıyor diye mama sandalyesi altına kullan at kagitlardan aldım kaşığı tabağı önüne koydum hiç ilgilenmedim ellerini soktu kaşığı tuttu attı başka kasık koydum onu da attı sürekli tekrarladım sürekli attı kaşık koymadım bağırdı blw de yemiyor kasikla da yemiyor pure de yemiyor napcagimi sasirdim
Balkabağı denedin mi

Benimki bir onu sevdi puresini

merhaba kızlar biz blw ye gelecek ay ortalarında gececeğiz 7,5 aylıkken. suan yemede sıkıntımız yok. disler cok fena. gental bölge pişik oldu. eller agızda uykular haram oldu. kurtulsak bir baska birşeyistemem. birde yine şifayı kaptı yine öksürüyor

Bize doktorun verdiği ek gida listesinde ekmek içi tatlı lor zeytinyağı sabah kahvaltısı. Yani doktor ekmek ici ver dedi bana

Doktorun bize verdiği listede alerjik durum olusturcak bisey yok 3 gün kuralına gerek yok alerjik gıdalar önümüzdeki ay baslicaz dedi ben karışık veriyorum muza bile ağzını açmıyor kaşıkla 🤦‍♀️

bizimki liste vermeedi , bunu duydugum harika oldu

bizimki liste vermeedi , bunu duydugum harika oldu
Bizimkinin verdiği liste

Sabah
Tuzsuz beyaz peynir veya lor, ekmek içi, zeytinyağı + anne sütü yada mama

Ara öğün
Muz, gün kurusu kayısı, havuç suyu, elma, armut, şeftali (meyvelerden hergun biri verilecek yarım başlayıp 1 hafta sonra tam verilecek. Muz olgun kabuğu kararmış muz olacak kabiz riskine karsi)

Arada tekrar anne sütü veya mama verilecek.

Öğle
Kabak havuç patates püresi üstüne zeytinyağı

Ara öğün
Yogurt

Arada tekrar anne sütü veya mama verilecek + balık yağı

Akşam
1 tatlı kaşığı uzum pekmezi üzerine 2-3 damla limon sıkılıp verilecek.

Saat 20:00 civarı muhallebi veya sütlaç üzerine ceviz. Keci sütü, su yada anne sütüyle yapılacak.

Bizim listemiz böyle. Buna uymaya çalışıyorum istemiyor. muhallebi içine meyve pekmez koyuyorum öyle de istemiyor şaştım kaldım.

Püre olarak bir onu sevdi benimki. Tatlı ya tadı belki dedim. Tatlı patates de denenebilir belki.
Tatlı patates diye kırmızı patates almışım bide onu deneyeyim. Pekmezli yada meyveli muhallebileri de kabul etmiyor. Muzun yarısını soyarak verdim damagiyla emerek ısırarak yedi ertesi sabah tarhana çorbası için inatlastik fazlaca sinirlendi tabi bende 🤦‍♀️ şimdi muzu bile yemiyor

X