- 27 Ağustos 2022
- 4.266
- 7.287
havucu nasil koparsin bebe kizKız öğürmesi beni korkutuyor zaten kızarıp öğürüyor elim ayağıma dolaşıyormuzu veriyorum canım ona bayılıyor havuç patates kabak sevmedi onları eline veriyim belki oynarken tadına alışır Didim bi cesaret gelince yapcam büyük koparıp geri çıkaramamasından korkuyorum
aynen bende oyle yapiyodum guzel baslamistik bronsit ve balgamdan dolayi hastalandi istahida gitti ve cok kaldi bogazinda yutamadi balgamdan ara verdik o yuzden bende anam babam usulu gidiyorum.Ben ek gidada biraz anam babam usulu gidiyorum kizlar. Sofrada sulu yemek ne varsa ondan veriyorum. Icindeki sebzeleri de kaşıkla eziyorum. Yumurta yogurt falan da denedim. Kilo almiyor diye kaşık maması verdim ve kakası çok kötü oldu. Hazır olan hicbir gıdayı sevmiyor bebişim.
Tuz ??Ben ek gidada biraz anam babam usulu gidiyorum kizlar. Sofrada sulu yemek ne varsa ondan veriyorum. Icindeki sebzeleri de kaşıkla eziyorum. Yumurta yogurt falan da denedim. Kilo almiyor diye kaşık maması verdim ve kakası çok kötü oldu. Hazır olan hicbir gıdayı sevmiyor bebişim.
Ben de verieim heralde aksamlari yediklerimizden ama tuz atmiyorum tabi yemeklere normalde de zatenTuz ??
Tuz cok cok az koyuyorum. Aslında hic koymasam da olur. Her ihtimalde yemek tuzsuz oluyor, üzerinden ekiyoruz biz.Tuz ??
Ben de döküm mini bir tava düşünüyordum ama tencere mi alsam acep1 yasına gelene kadar bizim yedigimiz yemeklerden ona koymayı düşünmüyorum ben. Ona özel yemek hazırlayacağım. Bizimle aynı yemeği pişirsem bile onun yiyebileceği şekilde ona ayrı küçük tenceresinde yapacağım ben. Mini demir döküm tencere aldım bunun için
Doktorlar min 1 yaşına kadar sıfır tuz diyor, malum bu yaştaki Sodyum ileride tansiyona dönüşme riski var ve böbrekler için riskliTuz cok cok az koyuyorum. Aslında hic koymasam da olur. Her ihtimalde yemek tuzsuz oluyor, üzerinden ekiyoruz biz.
Aslında doktorumuz yemeklerden verebilirsin korkma dedi ama yine de temkinli olmak lazım. Şu an sadece tadım için yarım çay kaşığı falan veriyorum, yine de sıfır tuza geçeyimDoktorlar min 1 yaşına kadar sıfır tuz diyor, malum bu yaştaki Sodyum ileride tansiyona dönüşme riski var ve böbrekler için riskli
Tuza izin veren doktor ilk kez duyuyorumAslında doktorumuz yemeklerden verebilirsin korkma dedi ama yine de temkinli olmak lazım. Şu an sadece tadım için yarım çay kaşığı falan veriyorum, yine de sıfır tuza geçeyim
Yok onlardan tattırmadım hiç. Patates, kabak ve pırasa yemeklerinin suyundan tattırdım. Havuç ve patates ezip verdim. Yumurtanın sarısı ve yoğurt. Meyve olarak da elma, muz. Su veriyorum bi de.Tuza izin veren doktor ilk kez duyuyorumtuzsuz sizin yemeklerden de normal şartlarda hepsine geçilmesine ok vermemesi lazımdı. Mercimek vs gibi tahıllar 8. ayda. Veya domates alerjiktir 9.atda başlanıyor gibi....
Ama kahvaltı falan hazırlıcaz peynir yicek yumurta yicek pankek yicek bilmem ne yicek nasıl alışıp onları yicekTamamen püre olarak veriyorum suanda. Pütürlüye bence 7.ayda baslamak lazım acele etmemekten yanayım
Ay yemeklerdeki tuz baharat zarar vermez mi böbreklere bağırsaklara?Ben ek gidada biraz anam babam usulu gidiyorum kizlar. Sofrada sulu yemek ne varsa ondan veriyorum. Icindeki sebzeleri de kaşıkla eziyorum. Yumurta yogurt falan da denedim. Kilo almiyor diye kaşık maması verdim ve kakası çok kötü oldu. Hazır olan hicbir gıdayı sevmiyor bebişim.
Haşlayıp da veriyoz ya beybisihavucu nasil koparsin bebe kizver alissin simdiden dis kasirkende iyi olur
Tam teçhizatlıyım diyosun1 yasına gelene kadar bizim yedigimiz yemeklerden ona koymayı düşünmüyorum ben. Ona özel yemek hazırlayacağım. Bizimle aynı yemeği pişirsem bile onun yiyebileceği şekilde ona ayrı küçük tenceresinde yapacağım ben. Mini demir döküm tencere aldım bunun için
Aaa kız ben mercimek çorbası verdim yaTuza izin veren doktor ilk kez duyuyorumtuzsuz sizin yemeklerden de normal şartlarda hepsine geçilmesine ok vermemesi lazımdı. Mercimek vs gibi tahıllar 8. ayda. Veya domates alerjiktir 9.atda başlanıyor gibi....
Gazdan dolayi 8. Ay. Gaz yapmiosa ver gitsinAaa kız ben mercimek çorbası verdim ya
Tuz cok az koyuyodum ama artik hic koymuycam. Sebze yemegine baharat koyuyo musunuz biz hic koymayiz. Ee mercimek corbasini nasil verdiniz siz?Ay yemeklerdeki tuz baharat zarar vermez mi böbreklere bağırsaklara?