2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Çok yanlış aslında sağlık ocağıgında ki doktorun dene demesi ya çocuk anaflaski geçirseydi olacaktı siz onları dinlemeyin bir alerji doktoru bulun. Alerji testine karşı olanını görmedim sadece bebeğin belirtilerine göre bazıların da gerekli görmüyorlar. Kan testin de süt alerjisine bakılıyor mesela çok yüksekse evde tek başına denettirmiyorlar. Her çocukta çıkmıyor tabi kan veya deri testin de alerji o zamanda belirtilere göre alerji tanısı koyuyorlsr

Çok yanlış aslında sağlık ocağıgında ki doktorun dene demesi ya çocuk anaflaski geçirseydi olacaktı siz onları dinlemeyin bir alerji doktoru bulun
İnanın düşünmek bile istemiyorum çok kötü sonuçlara sebep olabilirdi Allah korusun. Peki götürdüğümüzde iki testi de mi yaparlar yoksa önce bağırsak testi mi yapılıyor? Diyelim ki bağırsak testinde yoğurda alerjisi çıkmadı yoğurda gerçekten alerjisi olduğunu ben bildiğim için sıkıntı yok testte çıkmadı derim ama başka bir beyine alerjisi olup da testte çıkmazsa onu nasıl bileceğim evde yedirdigimde mi anlayabilecegim yine?

Evet zaten bebek biraz büyüyene kadar alerji riski en düşük şeylerden başlatıyorlar ve 3 gün kuralıyla önce dudaklarına ağzına sürüyorsun 15 dakika falan bekliyorsun mesela bir şey olmazda 1 çay kaşığı ile başlıyorsun. Sen ne kadar yoğurt yedirmiştin

Son düzenleme:
Hanımlar selamlar doktor yönlendirmesiyle Ocean microfer demir damlasına başlamıştık. Rengi süt gibi beyaz. Kızım birazını yiyor birazını tükürüyor ve yüzünde değen yerler kıpkırmızı kızarıyor. 50 dk da kızarıklıklar geçiyor.
Zaten alerjik bi bebek. Bu şekilde sorun yaşayan oldu mu, marka değişikliği sorunu çözer mi bilemiyorum. Demirsiz de olmaz.
Benzer problemler Yaşayan oldu mu acaba ?

Oğluma yaptırdım burdan bı arkadaş bebekler de doğru sonuç vermeyebiliyor demişti hakliymis bizim belirtilere göre Dr istedi koldan yapılan var 10 ayrı alerji.riski yüksek gıdaların olduğu iğneleri batıriyor tek seferde 20 dk bekliyorsun sonuç çıkıyor ancak oğlumun teni çok hasasti.ve test boşa gitti çünkü tüm gıdalara karşı tepki gösterdi boşuna acı.cekti yavrum çok üzüldüm öyle olunca kanda bakalım dedi kan verdik madem.kan.da bakılıyor neden deri testi istendi beş aylık bebegimden çok.pisman.oldum valla tavsiye etmem o yüzden direk kandan bakılması daha mantıklı o ne derece doğru sonuç verir bilemiyorum henüz çıkmadı bizim sonuç

Ben de bugün 1 aylıkken alerji teşhisi koyan doktorumuzu aradim, şehir dışında olduğu için götüremiyorduk ona bir süredir. İyiki de aramışım alerji testiyle bebeğini de kendini de yorma zaten kabak gibi ortada alerjisi olduğu ama ben kandan test isteyeceğim sadece o yeterli diğerine gerek görmüyorum dedi. 1 ay sonra görüşeceğiz o doktorumuzla sadece o zamana kadar ek gıdaya başlama birlikte bir yol haritası çizeriz merak etme geç olmaz dedi. İçimi rahatlattı vallahi. Doktor çok önemliymiş bebekte onu bir kere daha anladım. İnşallah sağlıkla büyütelim dermansız bir derdimiz olmasın da alerjiyi bir şekilde hallederiz diye düşünüyorum.

Evet hem de çok önemli yani cok üzülüyorum aklıma geldikçe yavrum çok ağladı hem yapılırken hem.sonrasinda kolu sabit tutmak gerekti 20 dk çocuğa eziyet oldu resmen madem kanda var direk kan alınsın yani dimi Allah başka dert vermesin dediğiniz gibi ama üzülüyor insan iste geçmiş olsun size de en azından doktorunuz mantıklı bir yol izlemiş

Üzülmez mi insan çok haklısınız, kıyamam ya minicikler zaten. Teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun, sağlık sıhhat versin Allah yavrularımıza İnşallah

Hanimlar nasilsiniz? Adet gormeye basladiniz mi? Ben ilk defa gecenlerde 1 gun kanama yasadim. Dogum sonrasi boyle mi oluyor?
Bi de kilo aliyor musunuz? Dogumdan sonra 3 kilo aldım.
Bebisleriniz nasıllar? Gunduz uykularimiz cok kısa. Gece uykumuz duzeldi cok sükür.

Henüz başlamadı ama geçen gun doktorum yakındır dedi :)

Yok 1 gun olmamisti normal regl olmustu daha önce

Doğumdan sonra 3 kg verdim bebe ile uğraşırken. Ama süt yapsın vs diye yiyorsan alirsin, normal Bu durum

Bu ayda gündüz max 3 uyku bekleniyor zaten, öğleden önce 1, sonra max 2. Kisadan kasıt kaç saat /dakika

20 dk 30 dk falan uyuyor. Yani 4 kere 20 dk falan. Toplamda 2 saate varmiyor gunduz uykusu

20 dk 30 dk falan uyuyor. Yani 4 kere 20 dk falan. Toplamda 2 saate varmiyor gunduz uykusu
Artik büyüdüler zaten yenidogan gibi 2 saatte 1 uyumayacaklarm öğleden önce bir 45 dak, öğleden sonra 1 er saat 2 uyku olsa gayet iyi olurdu

Destekli uyuyosa uyku arasinda uyaninca donemiyodur uykuya o destegi aninda bulamadigi icin. Benm oglum da gunduzleri 15 20 dk uyuyup kalkiodu aksama kadar surekli aglama hali tabi. Desteksiz uyuyo smdi. Gunduz de 3 uyku yapio sabah 9 da 40 dk 12.30 da 1 saat belki 15 dk daha 4.30 da bi saat daha sonra 8 de kapanis

Desteksiz nasıl uyku eğitimi verdiniz?
Uykular düzelince ağlama hali geçti mi

Ay masallah ne guzel. Desteksiz uykuya nasil gectiniz? Yataga yatirincs kendi uyuyor mu?

Desteksiz nasıl uyku eğitimi verdiniz?
Uykular düzelince ağlama hali geçti mi
Ben once uyku rutini olusturdum sonra attim yataga ciktim ilk baslarda cok agladi araliklarla girdim emzirdim kucakladim sakinlestirdim falan. Ama benimkinin asil sorunu gun icinde de koydugun yetde aglamasiydi. Once onu cozdum. Oyun halisi agladikca yerde oyalama falan derken smdi koydugum yerde takiliyo oyuncaklarla. Yataga koyunca da once anlamiyo. Sonra idrak edip bi iki yalandan bagiriyo. Cok aglarsa yine emzirip sakinlestirip cikiyorum. Ama genelde agulaya agulaya uyuyo
Ay masallah ne guzel. Desteksiz uykuya nasil gectiniz? Yataga yatirincs kendi uyuyor mu?

Bu emzirme sakinlestirme kismi ne kadar suruyor? Bebegi yataga koymanizla onun uyuma suresi ne kadar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…