2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Benimki normalde zaten ayda 700 Gr alıyordu ama bu ay baya az almış gibi geliyor gözüme henüz tartılmadı bakalım
Haftaya pazartesi goturcem. Ama oglum zaten aralik basinda 4 aylikken hastaneye yatti orda verdi biraz kilo. Sonra verdigini aldi geri 5 ay kontrolunde tartildiginda oyleydi. Onceki ay da cok az almisti. 2 aydir kilo alimi yok denebilir. Bu ay nolur allah kerim

Cok gecmis olsun acil şifalar diliyorum

Kızlar günaydın 5,5 aylık olduk . Bugün ek gıda denemelerine başlamayı düsümiyorum. Kabak haslayıp blenderden gecirip cok az zeytinyağı ile vereceğim baya heyecanlıyım

Reactions: fsp
Ay ayni bne. Gecen sabah bi uyumusum benim buyuk.oglan gelmis kardesini besikten almis babasina goturmus annem.uyanmasin bunla oyna demis 1 saat hep bir salonda debelenmisler. Biraksalar daha uyurdum da uyandirdilar
Ya yerim ben onu, daha kendi ne kadarlık da bunu düşünmüş. Kalbim eridi
Gecen hafta 3 saatte bir cok acikarak uyandi mama ile besleniyor en fazla 4 saat yemeden dayanır
Mama tok tutuyor aslında, anne sütü şu gibi :) biraz da uyku ihtiyacına göre değişiyor sanırım

Kızlar günaydın 5,5 aylık olduk . Bugün ek gıda denemelerine başlamayı düsümiyorum. Kabak haslayıp blenderden gecirip cok az zeytinyağı ile vereceğim baya heyecanlıyım

Sebzeden başla bence de, meyve yiyince sebze beğenmiyorsun sıpalar, Gazan mübarek olsun

Kızlar 15 gündür kızımın mama içerken midesi bulanıyor kusuyor mama vs değiştik Dr gittik klağında akıntı var diye antibiyotik verdi ama değişiklik yok hala bulanıyor kusuyor sabahtan beri sadece 60cc zor içti neden olabilir varmı yaşayan Perşembe tekrar götürücem doktora

Gecmis olsun, midesini bulandıgini nasıl anladın? Bizde reflu var da kusuyor sonra yeniden emziriyorum. 15 günü geçtiyse dojtorla konuşup ek gıdaya ufaktan başlayın, belki kusmaz

Merhaba biz de 5. Ay kontrolüne gittik bugün doktorum tadımalra başkayabilirisn dedi havuçla başlayacağım bakalım

Enfeksiyon artinca brbekler yemek istemiyolar. Oglum hastalandiginda bi yudum mama icmedi israrla verdikce de ogurup ogurup kustu. Mamayi birak calpol verince bi damla bile olsa surup kusup safra cikariyodu mide bos oldugu icin. Bebeklerde hastalik cabuk ilerliyo persembeyi beklemeyin ancak bunu onerebilirim

Kızlaar bebeğim 1 haftadır çok huzursuz ya ağlıyo resmen susturamıyorum kucağıma alıyorum pışpışlıyorum yok olmuyo ağlama krizine giriyo resmen günde birkaç sefer acaba damakları mı kaşınıyo ondan mı acaba

Salyasi arttı mı? Eli ağzında mi?

Merhaba arkadaşlar, doktorun onayıyla ek gıdaya başladık dün. 1.ayımızda inek sütü alerjisi koyulmuştu, maması bundan dolayı receteliydi inek sütü icermeyen mama kullaniyorduk (anne sütü almıyor) . Ben zaten korkuyordum yogurttan ama doktorun ve sağlık ocağındaki hemşirenin de yoğurtla başla demesi belki alerjisi geçmiştir düşüncesi oluşturdu kafamda ve verdim dün kendi yaptığım yoğurdu. Vermez olaydım dün akşam perişan oldu kuzum kusa kusa rengi attı, dudakları morardı. Epey korkuttu bizi. Bugun dr a gittik, gelişimi vs gayet güzel çok şükür. Yaşadığımız duruma da alerji olması yüksek ihtimal dedi (kabak gibi ortada aslında alerji olduğu, ilk başta teşhisi koyan farklı dr du) Üniversitede alerji testi yaptırmamızı söyledi. Alerji testi yaptıranınız oldu mu? Bazı doktorlar karşı alerji testine onun sebebi nedir bilen var mı? Bir de merak ettiğim şu sonuçta tabiki bunu söyleyen doktor ama ben 3 gün kuralına göre gideceğim yani inek sütü disinda herhangi bir şeye alerjisi varsa o şekilde de çıkmaz mı? Yoksa alerji testi yaptırmak tedbir açısından daha mı iyi olur kafam çok karıştı aynı durumları yaşayan yada bilgisi olan var mı acaba?

Gecmis olsun, bebekler bazında alerji ve testleri açısından bilgim yok ancak cocuklukta deriden yapildi bana da.

Deneyerek onlarca alerjen gıdaya hızlıca ulaşman pek mümkün olmaz, test bunu hızlıca sağlıyor.

Risk bakımından alerji testlerinde nadir de olsa testi sırasında anafilaksi yaşanabilir, bu yüzden acil müdahale.edilebilecek bir yerse test yapılması gerekli. Başka riski varsa bilgim yok

Teşekkür ederim kafamı baya kurcaliyor bu konu ama sanırım yaptıracağım

Benim kızımızda çoklu besin alerjisi var. Test konusunda doktorun görüşü önemli bir deri tepkili alerji var bir bağırsak tepkili bağırsak tepkili daha masum ve testler de genelde çıkmıyor ama teste çıkmıyor diye alerji yok demiyorlar bizim kaka da kan oluyor su mesela deri testi yaptırdım çıkmadı ek gıdayla Beraber deri tepkisi vermeye başladı deri testi yaptıracağız bakalım çıkarsa bilelim neye alerjisi var ona göre doktor gerekirse yoğurtu açacağı zaten hastane ortamında denettiriyor anaflaski riski varsa diye aslında Cide bir durum bu alerji bir alerji doktoru ile ilerlemenizi tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…