2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Beni ne kadar çok sevdiğini bir kez daha kanıtlamış oldun diyor Eşini çok seversen bebek eşine benzer derler ya
Ablamin bebeği eşinin aynısı bizde de ben eşimi daha çok seviyorum gibi hissediyordum ama bebek sanki bana benziyor ya esimin gözleri cekik gibi benim kocaman mesela bebişin gözler de büyüktü sanki:)
Hiç görmedim orayı canım , sosyeteye pek gitmem ama bi bakayım özellikle hasta çantam icin eksiklerim var teşekkür ederim

Ablamin bebeği eşinin aynısı bizde de ben eşimi daha çok seviyorum gibi hissediyordum ama bebek sanki bana benziyor ya esimin gözleri cekik gibi benim kocaman mesela bebişin gözler de büyüktü sanki:)

Gözlerini daha göremedik beyefendinin ama alt taraf aynı baba :) Ama ben gözlerinin babaya benzemesini istiyorum zaten gözleri kaşları kirpiklerini çok beğenirim eşimin :) Eşim esmer kaşı gözü karadır ama güzeldir göz yapısı. Ama kayınvalidem bile gözleri oğluma benzesin ağzı burnu sana benzesin senin ağzın burnun daha küçük daha güzel diyordu tam tersi oldu

Bugün 16.15'te de kendi doktoruma randevum var belki orda görürüm kaşını gözünü de :)

Görürsün insallah canım:) Bana da kendi doktorum gözü babasına ağzı burnu sana benzesin demişti tam tersi oluyor galiba

Selam canım şükür iyiyiz sen nasılsın bebişin nasıl?
Burada çoğu arkadaşa şeker yüklemesi yapılacak ama benim doktorum şeker yüklemesi yapmıyor açlık ve tokluk kan şekerime bakacak bu ayın 18inde.
Ben şuan magnezyum kalsiyum ve kan hapı kullanıyorum.ekstra bi vitamin falan vermedi.ayrıca o kabızlığı bende çekiyorum fazlasıyla ne yapsam ne yesem tam düzelmedi 1 2 gün düzelse 3.gün yine aynıyım.doktorum Duphalac diye bitkisel bir şurup verdi ara ara onu kullanıyorum onun faydasını gördüm bi tek.hem muz günde 1 tane olunca sıkıntı değil fazla yersen kabız yapıyomuş onun içeriğindeki potasyumun bebeğe faydası var biliyosundur.ben kabız oluyorum diye hiç yemiyodum ama ona rağmen kabızdım yani muz yesemde yemesemde

Hersey senin elinde cnm. Panik yapmicaksin. Hemen agliyinca almicaksin. Bebekler biliyor herseyi. Maşallah diplomalilar

Çayda kafein var canım açık içmeye çalış çok tiryakiysen. Ben de kahve konusunda çok sıkıntı çekiyorum bu aralar canım bir de çay istiyor ki normalde cayın yüzüne dönüp bakmam.
Ben 50 farkli ilac kullaniyorum dogursam da şu ilaçlardan kurtulsam. Bana gyno ferro sanol verdi demir için. D vitaminim 8 cıkmış çok çok düşük dedi ocean d3k12 kullanıyorum onun için de. Onun dışında vitamin olarak magnezyum kalsiyum alıyorum. Omega 3 de ocean mummy gebeliğin başından beri kullanıyorum doktor bıraktırmadı günlük de 3 4 ceviz, varsa hakiki sızma zeytinyagi ye mutlaka dedi.
Bi de tüm bu vitaminlerden hariç tiroid ilacım var, her gün kan sulandırıcı iğnem var, akşamları 2 tane progestan fitilim bi de haftalık başka bi iğnem var. Bu bi de azaltılmış hali yemekten çok ilaç giriyor mideme bayilacam

selam canım. sen bizden birazcık öndesin anladığım kadarıyla Allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah. şimdiye kadar vitamin desteği alsaydın keşke canım. ferritin için doktorun ilaç yazar zaten. ama ben kendi kullandığım diğer takviyelerin adını atabilirim.
*Doktorum Omega Royal balık yağı hapı kullan demişti bana. biraz tuzlu geldi. sonra eczacı da çok iyi olduğunu söyledi. içinde hem balık yağı hem de havyardan elde edilen omega varmış. pahalı ama haftada 3 gün kullanıyorum. bir gün de balık yiyorum zaten.
* multivitamin olarak Regenesis Max, içeriği gayet yeterli. hergün kullanabilirsin.
Sadece kabızlık için değil ama eğer bacaklarında kalçalarında ağrı varsa da magnezyum takviyesi alman çok iyi olur.
Bunu da doktor önerdi. OSTEOCARE magnezyum, calsiyum, çinko ve D3 var içinde. doktor ve eczacı da çok övdü bu markayı.
bu arada ben 19. haftamdayım ve ölüyorum kabızlıktan. yapmadığım şey kalmadı. bugün günkurusu ve incir getirdim işyerime. sadece bi yumurta yedikten sonra bunlardan yedim su içtim kahvaltıda. bi kaç gün böyle devam edicem bakalım. inşallah faydasını görürüm. bide muz yiyorum demişsin. eğer olgun kararmaya yakın muz yiyorsan o kabızlığa iyi gelirmiş. şayet normal olgunlukta bir muz yersen de kabız yaparmış. seneler sonra öğrendiğim ilginç bi bilgi oldu zeytinyağı kabızlığı geçirmiyor zaten.
kabızlık için magnecie calcine diye bir magnezyum toz ve duphalac verdi doktor. ikisi de biraz işe yarıyor ama sürekli içmek gerekiyor. ben düzenli içmiyorum.

Eklentiler

• 22222222222222.jpg
    62,2 KB · Görüntüleme: 19
  • 33333333333.jpg
    27 KB · Görüntüleme: 18
  • 5555555555.jpg
    58,5 KB · Görüntüleme: 16
  • 44ü.jpg
    64 KB · Görüntüleme: 24
Ağzını burnunu yesinler onun maşallah sübhanallah Çok sevindim canım rabbim herkese güzel haberler aldırsın inşallah sağlıkla doguralim hepimiz
Merhaba canım nerelerdesin ben de korkuyorum şekerden ama daha var 24.haftaya açıkçası yediklerime de çok dikkat edemiyorum meyve de yiyorum tatlı da mesela. Birinden birini secmeliymisim halbuki. Kilo da çok aldım benim de 8 oldu heralde daha yolu yeni yariladik asıl bundan sonra alicaz. Yürüyüş yapabiliyor musun o da şekere falan iyi geliyor öneriyor doktorlar. Ama takviyelerini al onlari kimyasal diye düşünme inşallah bebiş onlardan büyüyecek sigaraya falan sakın bulaşma ama bebiş için biraz daha dayan crp sonucunun yüksekti nasıl oldun tekrar bakildi mi canım

Selam canim
Ben de saglik ocaginda kendim baktirdim.
Doktorum seker yukleme yapilacagi gun yani yarın tam kan sayim, idrar testi, d vitamini, b12, ferritin testi de yaptirmami istiyor, yarin bi daha yaptiricam yani, yine sinirda cikar muhtemelen, bakalim belki de bana da vitamin yazacak.
Tetanozu olmadim, son 5 yil icinde 1 doz olmusum, doktorum gerek yok dedi.
Teşekkürler canım, not ediyorum kullanılan vitaminleri bakalım doktoruma dicem bu mu olsun diye vs :)

Senin minik kızı hatırlıyorum minicik ağzı burnu vardı kimin yüzü daha ufaksa ona benzeyecek belli
Burnum ufak bana benziyor o zaman
Anladım canım, o zaman ben sağlık ocağında tüm testlerimi yaptırayım gitmeden iyi olur :) Benim damarlarım çok ince öyle her yerde kan veremiyorum kendi hemsireme güveniyorum ya bi o alinca çok rahat ediyorum :)

Çok şükür canım iyiyiz biz de, anlamadan geçiyor günler valla :)
Sanırım şeker yüklemesi siftahı benle olacak hadi bakalım hayırlısı.
Yurtdışında kabul edilen 75 gramla yapmakmış onu öğrendim. 75 gram da 2 bardak kolaya denk geliyor gibi.
Doktorun senin öykünü bildiğinden ona göre yol çizmiştir, benimki direkt yapıcaz dedi heralde çok kilo aldığımdan.
Benim açlık şekerim referansa göre sınırın altında, 3 aylık şeker bakıyorlar ya o da en düşük sınırda 4.5 çıktı

HBA1C 4.5 % 4.5-6.5 18.02.2021

HBA1C 26 mmol/mol 26-48 18.02.2021

Glukoz 67 mg/dL 70-105 18.02.2021

Şimdi bakalım yarın bunlara göre mantıken gebelik şekeri çıkmamalı. 3 aylık şeker demek açlık ve tokluk şeker ortalamasıymış.
Ama gebelik şekerinin bunlarla alakası yok diyolar da falan, anlıcaz yarın artık yazarım :)

Ben de 1 tane muz yiyorum aslında, yemesem geçmicek diyosun yani dur bakalım napıcaz.
keçiboynuzu pekmezi 2 tatlı kaşığını 1 bardak süte koyup içmek işe yarıyor gibi ama şeker varsa yalan olur bu. bir de 1 yemek kaşığı zeytinyağı üstüne 2 bardak limonlu ılık su içmek benim işime yaramıştı ama şimdi yaramıyor. duphalac magnezyum artık ne lazımsa biraz daha dayanıp kullanıcam sanırım mahvoldum çünkü amaan

Benim de aynı damarlar ince ya çok sıkıntı :))
Yalnız sağlık ocağında d vitamini bakıyorlar mı çok net emin değilim, ona da bakın demiştim ama bakılmadı.
b12 ise senede 1 kez sadece bakılabiliyormuş sağlık ocağında aklında olsun, önceden baktırdıysan bakmazlar buna.

Ben bugün gittim şeker yüklemesi için hastaneye ama doktor 24 haftayı doldurman lazım haftay gel dedi şuan 23+4 teyim omega olarak İMom omega kullanıyorum ve demir hapı kullanıyorum doktorum ekstra bir vitamin vermedi kalsiyum sordum şuan için gerekli değil dedi ama diş etlerim kanıyor tekrar soracam kilo olarak da en başta 3 buçuk kilo vermiştim sonra 6 buçuk kilo aldım kabızlık bende de var ben de bebeğim beslensin diye muz yiyorum ondan galiba bunun için de kuru kayısı kayısı ve erik hoşafı eğer yoksa meyve suyu ve zeytinyağı ile çare buldum çay günde iki bardaktan fazlası yasak kahve Nescafe ise çok canım istediği zaman nefsimi köreltecek kadar ama bebeğinizin sağlığı için sigarayı sakın içmeyin havalar güzel olduğu zamanlarda doktorunuz onay verirse yürüyüşe çıkın stresinizi öyle atın Rabbim hepimize sağlıklı gebelikler yaşatsın

Kizlar sizin de ozellikle uyurken gobeginiz karniniz agriyor mu? Resmen altina yastik koyup gobegimi yukseltmem lazim, yana dusup agriyor ya adam gibi bir hamile yastigi alicam sanirim, var mi sizin kullandiginiz, memnun oldugunuz?
Gebelik yastığı ben de düşünüyorum sabahları yataktan kalkamıyorum bel ağrısından internette tavsiye edilen birkaç çeşit var ama kararsızım hangisi daha rahat ettirir

Valla açık içiyorum da demir yerlerde çıktı ferro sanol kullandığım halde. Kahve de canım çekiyor ama onu da içsem heralde acillik oluruz :)) Ama geçen gün koca bir kupa sütün içine 2 çay kaşığı türk kahvesi koyup yaptım cezvede valla çok da güzel oldu tadı. Çayı azaltınca ve şu demiri toplayınca arada 1 ya da 2 çay kaşığı türk kahvesiyle sütlü kahve yapıp içerim.
Omega için kullandığını özellikle soracağım başka kullananlar da gördüm. Kafama göre aldım kullandım demek olmaz da işte ben bunu düşünüyorum onaylıyor musunuz şeklinde sorarım artık.

ben sadece demir ve d vitamini kullanıyorum ama başka destekler de lazım artık haftalar ilerledikçe iyice yetemiyormuş gibi hissetmeye başladım, demir hemoglobin de yerlerde çıkında aha dedim. neyse bakalım hayırlısı az ilaç çok ilaç öyle ya da böyle gelicez gebeliğin sonuna inşaallah, çok şükür yarıladık, ondan sonra artık ne yesem de bebeğe yarasa ya da aman gaz yapmasalar başlıcak inşallah

Ayy hadi inşallah sağ salim gelelim o günlere

Selam canım çok teşekkürler cevabın için, kayıt ediyorum bunların hepsini.
Ben demir ve d vitamini kullanıyorum sadece ama bebişko beni çok yiyor gibi, enerjim bitti :))) demir hapı da bi işe yaramamış depo anca 8de en alt sınırda yani.
Doktorum ekstra vitamine gerek yok sadece düzenli beslen diyordu ama şu anki durumda bakalım yarınki test sonuçlarıma göre ne diyecek ben de çok merak ediyorum.
Kabızlık konusu cidddden başa bela, denemediğim şey kalmadı.. yulaf ezmesine başladım, dün yedim bugün yiyorum, içine 2 tatlı kaşığı da keçiboynuzu özü koydum (inş şekerim yoktur artık). Yarın yazdırıcam magnezyum ve duphalac'ı ama 3 5 gün daha yulaf ezmesini de deneyip denemediğim hiç bişey kalmadı diyip ara ara magnezyum veya duphalac içicem artık.
Bi de günde 1 tane elma yiyin kesinlikle diyolar onu da yapmaya çalışıyorum.
neyse neyse az kaldı inşallah :))) sağlıkla sıhhatle gelsinler de nasıl olsa komple unutcaz bu halleri :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…