Ablamin bebeği eşinin aynısıBeni ne kadar çok sevdiğini bir kez daha kanıtlamış oldun diyorEşini çok seversen bebek eşine benzer derler ya
Hiç görmedim orayı canım , sosyeteye pek gitmem ama bi bakayım özellikle hasta çantam icin eksiklerim var teşekkür ederimSevindim canım iyi olmuş. Aldıklarını da güle güle kullansın inş minişim. Bak aklında bulunsun sosyete pazarında da alt katta bebek kıyafetçisi var yürüyen merdivenden inince parti malzemeleri satan yerin hemen arkası. Ben
Selamlar herkesebebiskolar da herkesler de iyidir insaallah. Cok sukur bugunlerimize :)
Şeker yüklemesi yaptiran yok henüz değil mi kızlar? Ben yarin yaptiricam 75 gr yapacak doktor. Şeker cikacak diye supheleniyorum cunku sanirim aranizda en cok kiloyu ben aldim 10 kiloyu gecti son 3 ayda bi anda aldim..
Gecen hafta saglik ocaginda yapilan testte de her seyim sınırda çıktı.. Sanirim çayı çok içtigim için de ferritin deposu da sinirda cikti, 8 civari
Hap falan kullanmak istemiyorum ama sanirim artik doktorumdan vitamin isticem.
Sizler hangi vitaminleri kullaniyorsunuz, doktorunuz neler yazdi? Ozellikle balik bazi haftalar yiyemiyorum, omega 3 için ne kullaniyorsunuz?
Stresli bir doneme giricem, beslenmem de asiri disiplinli super degil yani. Sizce de vitamin kullanmam mantikli olmaz mi.. dayanamayip binde bir de olsa kahve sigara icerim diye de korkuyorum bastan beri icmedigim halde, ondan da istiyorum ekstra vitamini biraz da.
Kabizlik olayi da beni mahvetti.. magnezyum falan artik ne olabilirse kullanicam sanirim. Zeytinyaglari da ictim neler neler ise yaramiyor. Muz hergun yiyorum, bu kabizlik yapiyor olabilirmis bi de buna ara vericem yine olmazsa artik kullanicam kimyasal napayim..
Kizlar sizin de ozellikle uyurken gobeginiz karniniz agriyor mu? Resmen altina yastik koyup gobegimi yukseltmem lazim, yana dusup agriyor yaadam gibi bir hamile yastigi alicam sanirim, var mi sizin kullandiginiz, memnun oldugunuz?
Canım selam, haftaya ben de gideceğim, ailemde şeker hastalığı öyküsü var, pazartesi sağlık ocağına gidicem önce tetanoz 2. Doz icin gitmişken de bi genel baktirayim diyorum, bana vitamin olarak vinalac ve gyno ferro verdi ama haplar midemi ağrıtıyor çok düzenli kullanmıyorum açıkçası. Geceleri ben de büyük bir yorganla uyuyorum çoğu bacak aramda öyle rahat ediyorum
Ablamin bebeği eşinin aynısıbizde de ben eşimi daha çok seviyorum gibi hissediyordum ama bebek sanki bana benziyor ya esimin gözleri cekik gibi benim kocaman mesela bebişin gözler de büyüktü sanki:)
Görürsün insallah canım:) Bana da kendi doktorum gözü babasına ağzı burnu sana benzesin demişti tam tersi oluyor galibaGözlerini daha göremedik beyefendinin ama alt taraf aynı baba :) Ama ben gözlerinin babaya benzemesini istiyorum zaten gözleri kaşları kirpiklerini çok beğenirim eşimin :) Eşim esmer kaşı gözü karadır ama güzeldir göz yapısı. Ama kayınvalidem bile gözleri oğluma benzesin ağzı burnu sana benzesin senin ağzın burnun daha küçük daha güzel diyordu tam tersi oldu
Bugün 16.15'te de kendi doktoruma randevum var belki orda görürüm kaşını gözünü de :)
Selam canım şükür iyiyiz sen nasılsın bebişin nasıl?Selamlar herkesebebiskolar da herkesler de iyidir insaallah. Cok sukur bugunlerimize :)
Şeker yüklemesi yaptiran yok henüz değil mi kızlar? Ben yarin yaptiricam 75 gr yapacak doktor. Şeker cikacak diye supheleniyorum cunku sanirim aranizda en cok kiloyu ben aldim 10 kiloyu gecti son 3 ayda bi anda aldim..
Gecen hafta saglik ocaginda yapilan testte de her seyim sınırda çıktı.. Sanirim çayı çok içtigim için de ferritin deposu da sinirda cikti, 8 civari
Sizler hangi vitaminleri kullaniyorsunuz, doktorunuz neler yazdi? Ozellikle balik bazi haftalar yiyemiyorum, omega 3 için ne kullaniyorsunuz?
Stresli bir doneme giricem, beslenmem de asiri disiplinli super degil yani. Sizce de vitamin kullanmam mantikli olmaz mi.. dayanamayip binde bir de olsa kahve sigara icerim diye de korkuyorum bastan beri icmedigim halde, ondan da istiyorum ekstra vitamini biraz da.
Kabizlik olayi da beni mahvetti.. magnezyum falan artik ne olabilirse kullanicam sanirim. Zeytinyaglari da ictim neler neler ise yaramiyor. Muz hergun yiyorum, bu kabizlik yapiyor olabilirmis bi de buna ara vericem yine olmazsa artik kullanicam kimyasal napayim..
Senin minik kızı hatırlıyorum minicik ağzı burnu vardı kimin yüzü daha ufaksa ona benzeyecek belliGörürsün insallah canım:) Bana da kendi doktorum gözü babasına ağzı burnu sana benzesin demişti tam tersi oluyor galiba
Hersey senin elinde cnm. Panik yapmicaksin. Hemen agliyinca almicaksin. Bebekler biliyor herseyi. Maşallah diplomalilar
Çayda kafein var canım açık içmeye çalış çok tiryakiysen. Ben de kahve konusunda çok sıkıntı çekiyorum bu aralar canım bir de çay istiyor ki normalde cayın yüzüne dönüp bakmam.Selamlar herkesebebiskolar da herkesler de iyidir insaallah. Cok sukur bugunlerimize :)
selam canım. sen bizden birazcık öndesin anladığım kadarıylaSelamlar herkesebebiskolar da herkesler de iyidir insaallah. Cok sukur bugunlerimize :)
Keşke ağzı burnu bana benzese burnum herkes beğenirSenin minik kızı hatırlıyorum minicik ağzı burnu vardı kimin yüzü daha ufaksa ona benzeyecek belli
Ağzını burnunu yesinler onun maşallah sübhanallahBiz geldiiikkk :) Çok şükür her şey yolundaymış 413 gram olmuşuzAraştırma hastanesinde yaptırdım ben detaylı ultrasonumu o yüzden covidden dolayı eşimi içeri almadılar benim de video çekmeme izin vermediler Ama olsun sağlıklı olduğunu duymak yetiyor :) Doktor yüzünün fotoğrafını vermek için çok uğraştı ama beyefendi inat etti o kadar hareketliydi ki sabit durmadığı için net bir fotoğraf alamadık en son 4.denemede yine son anda hareket etti gözleri çıkmadı ama ağzı burnu çıktı en azından :)
Bu da benim Karan'ım :)
Merhaba canım nerelerdesin ben de korkuyorum şekerden ama daha var 24.haftaya açıkçası yediklerime de çok dikkat edemiyorum meyve de yiyorum tatlı da mesela. Birinden birini secmeliymisim halbuki. Kilo da çok aldım benim de 8 oldu heralde daha yolu yeni yariladik asıl bundan sonra alicaz. Yürüyüş yapabiliyor musun o da şekere falan iyi geliyor öneriyor doktorlar. Ama takviyelerini al onlari kimyasal diye düşünme inşallah bebiş onlardan büyüyecekSelamlar herkesebebiskolar da herkesler de iyidir insaallah. Cok sukur bugunlerimize :)
Ağzını burnunu yesinler onun maşallah sübhanallahÇok sevindim canım rabbim herkese güzel haberler aldırsın inşallah sağlıkla doguralim hepimiz
Selam canimAblamin bebeği eşinin aynısıbizde de ben eşimi daha çok seviyorum gibi hissediyordum ama bebek sanki bana benziyor ya esimin gözleri cekik gibi benim kocaman mesela bebişin gözler de büyüktü sanki:)
Hiç görmedim orayı canım , sosyeteye pek gitmem ama bi bakayım özellikle hasta çantam icin eksiklerim var teşekkür ederim
Burnum ufak bana benziyor o zamanSenin minik kızı hatırlıyorum minicik ağzı burnu vardı kimin yüzü daha ufaksa ona benzeyecek belli
Anladım canım, o zaman ben sağlık ocağında tüm testlerimi yaptırayım gitmeden iyi olur :) Benim damarlarım çok ince öyle her yerde kan veremiyorum kendi hemsireme güveniyorum ya bi o alinca çok rahat ediyorum :)Selam canim
Ben de saglik ocaginda kendim baktirdim.
Doktorum seker yukleme yapilacagi gun yani yarın tam kan sayim, idrar testi, d vitamini, b12, ferritin testi de yaptirmami istiyor, yarin bi daha yaptiricam yani, yine sinirda cikar muhtemelen, bakalim belki de bana da vitamin yazacak.
Tetanozu olmadim, son 5 yil icinde 1 doz olmusum, doktorum gerek yok dedi.
Teşekkürler canım, not ediyorum kullanılan vitaminleri bakalım doktoruma dicem bu mu olsun diye vs :)
Çok şükür canım iyiyiz biz de, anlamadan geçiyor günler valla :)Selam canım şükür iyiyiz sen nasılsın bebişin nasıl?
Burada çoğu arkadaşa şeker yüklemesi yapılacak ama benim doktorum şeker yüklemesi yapmıyor açlık ve tokluk kan şekerime bakacak bu ayın 18inde.
Ben şuan magnezyum kalsiyum ve kan hapı kullanıyorum.ekstra bi vitamin falan vermedi.ayrıca o kabızlığı bende çekiyorum fazlasıyla ne yapsam ne yesem tam düzelmedi 1 2 gün düzelse 3.gün yine aynıyım.doktorum Duphalac diye bitkisel bir şurup verdi ara ara onu kullanıyorum onun faydasını gördüm bi tek.hem muz günde 1 tane olunca sıkıntı değil fazla yersen kabız yapıyomuş onun içeriğindeki potasyumun bebeğe faydası var biliyosundur.ben kabız oluyorum diye hiç yemiyodum ama ona rağmen kabızdım yani muz yesemde yemesemde
Benim de aynı damarlar ince ya çok sıkıntı :))Burnum ufak bana benziyor o zaman
Anladım canım, o zaman ben sağlık ocağında tüm testlerimi yaptırayım gitmeden iyi olur :) Benim damarlarım çok ince öyle her yerde kan veremiyorum kendi hemsireme güveniyorum ya bi o alinca çok rahat ediyorum :)
Ben bugün gittim şeker yüklemesi için hastaneye ama doktor 24 haftayı doldurman lazım haftay gel dedi şuan 23+4 teyim omega olarak İMom omega kullanıyorum ve demir hapı kullanıyorum doktorum ekstra bir vitamin vermedi kalsiyum sordum şuan için gerekli değil dedi ama diş etlerim kanıyor tekrar soracam kilo olarak da en başta 3 buçuk kilo vermiştim sonra 6 buçuk kilo aldım kabızlık bende de var ben de bebeğim beslensin diye muz yiyorum ondan galiba bunun için de kuru kayısı kayısı ve erik hoşafı eğer yoksa meyve suyu ve zeytinyağı ile çare buldum çay günde iki bardaktan fazlası yasak kahve Nescafe ise çok canım istediği zaman nefsimi köreltecek kadar ama bebeğinizin sağlığı için sigarayı sakın içmeyin havalar güzel olduğu zamanlarda doktorunuz onay verirse yürüyüşe çıkın stresinizi öyle atın Rabbim hepimize sağlıklı gebelikler yaşatsınSelamlar herkesebebiskolar da herkesler de iyidir insaallah. Cok sukur bugunlerimize :)
Gebelik yastığı ben de düşünüyorum sabahları yataktan kalkamıyorum bel ağrısından internette tavsiye edilen birkaç çeşit var ama kararsızım hangisi daha rahat ettirirKizlar sizin de ozellikle uyurken gobeginiz karniniz agriyor mu? Resmen altina yastik koyup gobegimi yukseltmem lazim, yana dusup agriyor yaadam gibi bir hamile yastigi alicam sanirim, var mi sizin kullandiginiz, memnun oldugunuz?
Valla açık içiyorum da demir yerlerde çıktı ferro sanol kullandığım halde. Kahve de canım çekiyor ama onu da içsem heralde acillik oluruz :)) Ama geçen gün koca bir kupa sütün içine 2 çay kaşığı türk kahvesi koyup yaptım cezvede valla çok da güzel oldu tadı. Çayı azaltınca ve şu demiri toplayınca arada 1 ya da 2 çay kaşığı türk kahvesiyle sütlü kahve yapıp içerim.Çayda kafein var canım açık içmeye çalış çok tiryakiysen. Ben de kahve konusunda çok sıkıntı çekiyorum bu aralar canım bir de çay istiyor ki normalde cayın yüzüne dönüp bakmam.
Ben 50 farkli ilac kullaniyorum dogursam da şu ilaçlardan kurtulsam. Bana gyno ferro sanol verdi demir için. D vitaminim 8 cıkmış çok çok düşük dedi ocean d3k12 kullanıyorum onun için de. Onun dışında vitamin olarak magnezyum kalsiyum alıyorum. Omega 3 de ocean mummy gebeliğin başından beri kullanıyorum doktor bıraktırmadı günlük de 3 4 ceviz, varsa hakiki sızma zeytinyagi ye mutlaka dedi.
Bi de tüm bu vitaminlerden hariç tiroid ilacım var, her gün kan sulandırıcı iğnem var, akşamları 2 tane progestan fitilim bi de haftalık başka bi iğnem var. Bu bi de azaltılmış hali yemekten çok ilaç giriyor mideme bayilacam
Ayy hadi inşallah sağ salim gelelim o günlereValla açık içiyorum da demir yerlerde çıktı ferro sanol kullandığım halde. Kahve de canım çekiyor ama onu da içsem heralde acillik oluruz :)) Ama geçen gün koca bir kupa sütün içine 2 çay kaşığı türk kahvesi koyup yaptım cezvede valla çok da güzel oldu tadı. Çayı azaltınca ve şu demiri toplayınca arada 1 ya da 2 çay kaşığı türk kahvesiyle sütlü kahve yapıp içerim.
Omega için kullandığını özellikle soracağım başka kullananlar da gördüm. Kafama göre aldım kullandım demek olmaz da işte ben bunu düşünüyorum onaylıyor musunuz şeklinde sorarım artık.
ben sadece demir ve d vitamini kullanıyorum ama başka destekler de lazım artık haftalar ilerledikçe iyice yetemiyormuş gibi hissetmeye başladım, demir hemoglobin de yerlerde çıkında aha dedim. neyse bakalım hayırlısı az ilaç çok ilaç öyle ya da böyle gelicez gebeliğin sonuna inşaallah, çok şükür yarıladık, ondan sonra artık ne yesem de bebeğe yarasa ya da aman gaz yapmasalar başlıcak inşallah
selam canım. sen bizden birazcık öndesin anladığım kadarıylaAllahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah. şimdiye kadar vitamin desteği alsaydın keşke canım. ferritin için doktorun ilaç yazar zaten. ama ben kendi kullandığım diğer takviyelerin adını atabilirim.
*Doktorum Omega Royal balık yağı hapı kullan demişti bana. biraz tuzlu geldi. sonra eczacı da çok iyi olduğunu söyledi. içinde hem balık yağı hem de havyardan elde edilen omega varmış. pahalı ama haftada 3 gün kullanıyorum. bir gün de balık yiyorum zaten.
* multivitamin olarak Regenesis Max, içeriği gayet yeterli. hergün kullanabilirsin.
Sadece kabızlık için değil ama eğer bacaklarında kalçalarında ağrı varsa da magnezyum takviyesi alman çok iyi olur.
Bunu da doktor önerdi. OSTEOCARE magnezyum, calsiyum, çinko ve D3 var içinde. doktor ve eczacı da çok övdü bu markayı.
bu arada ben 19. haftamdayım ve ölüyorum kabızlıktan. yapmadığım şey kalmadı. bugün günkurusu ve incir getirdim işyerime. sadece bi yumurta yedikten sonra bunlardan yedim su içtim kahvaltıda. bi kaç gün böyle devam edicem bakalım. inşallah faydasını görürüm. bide muz yiyorum demişsin. eğer olgun kararmaya yakın muz yiyorsan o kabızlığa iyi gelirmiş. şayet normal olgunlukta bir muz yersen de kabız yaparmış. seneler sonra öğrendiğim ilginç bi bilgi olduzeytinyağı kabızlığı geçirmiyor zaten.
kabızlık için magnecie calcine diye bir magnezyum toz ve duphalac verdi doktor. ikisi de biraz işe yarıyor ama sürekli içmek gerekiyor. ben düzenli içmiyorum.