Ay sormaa. Usg de kasılmalarım vardı. Progestan başladık. Hakkaten planları var diye korkuyorumm.Kaçma planı yapıyordur onlar benim de ikizim var. Kardeşim yanağıma çok baskı yapmış. Doğduğumda tek yanağım içe doğru çökükmüş. Daha sonradan düzelmiş Allah'tan
Seninkiler bir kiz bir erkek bi de ya çok şanslısın masallah sana :)Geçen hafta usg de başbaşa vermişlerdiçok farklı gerçekten
Teşekkür ederim canım. Çok şükür..Seninkiler bir kiz bir erkek bi de ya çok şanslısın masallah sana :)
Tmm canım mutlaka yaz buradan bakalım ne çıkacak.benim doktorum ilk gebeliğimde de açlık tokluk baktı canım şeker yüklemesi yapmıyor.kaldıki bu zamana kadar her hangi bir kan testi falanda yapmadı en son kanı 2li test için verdim yaniÇok şükür canım iyiyiz biz de, anlamadan geçiyor günler valla :)
Sanırım şeker yüklemesi siftahı benle olacak hadi bakalım hayırlısı.
Yurtdışında kabul edilen 75 gramla yapmakmış onu öğrendim. 75 gram da 2 bardak kolaya denk geliyor gibi.
Doktorun senin öykünü bildiğinden ona göre yol çizmiştir, benimki direkt yapıcaz dedi heralde çok kilo aldığımdan.
Benim açlık şekerim referansa göre sınırın altında, 3 aylık şeker bakıyorlar ya o da en düşük sınırda 4.5 çıktı
HBA1C 4.5 % 4.5-6.5 18.02.2021
HBA1C 26 mmol/mol 26-48 18.02.2021
Glukoz 67 mg/dL 70-105 18.02.2021
Şimdi bakalım yarın bunlara göre mantıken gebelik şekeri çıkmamalı. 3 aylık şeker demek açlık ve tokluk şeker ortalamasıymış.
Ama gebelik şekerinin bunlarla alakası yok diyolar da falan, anlıcaz yarın artık yazarım :)
Ben de 1 tane muz yiyorum aslında, yemesem geçmicek diyosun yani dur bakalım napıcaz.
keçiboynuzu pekmezi 2 tatlı kaşığını 1 bardak süte koyup içmek işe yarıyor gibi ama şeker varsa yalan olur bu. bir de 1 yemek kaşığı zeytinyağı üstüne 2 bardak limonlu ılık su içmek benim işime yaramıştı ama şimdi yaramıyor. duphalac magnezyum artık ne lazımsa biraz daha dayanıp kullanıcam sanırım mahvoldum çünkü amaan
Bak hele şimdiden tersler:) Benim kiz solda :)Teşekkür ederim canım. Çok şükür..
Bide hep derler ya kız solda erkek sağda diye. Benim tam tersi oğlum solda kızım sağda ☺
Maşallah canım benim de öyle ikinci gebelik olduğu için daha erken hissettim bazı zamanlar kıpır kıpır video çekip eşime izlettiriyorum işten geldiğindeKızlar bir şey diycemYa şimdi benim ilk gebeligim ya çok şükür bebişim hareketlerini bayadır hissediyorum. Son 1 haftadır akşamları uzanınca dışardan öyle görünüyor ki kıpır kıpır videoya bile çektim normal mi bu kadar dışardan da hareketinin görünmesi:)
Ben de sürekli video çekiyorum ya aşırı hoşuma gidiyor:)Maşallah canım benim de öyle ikinci gebelik olduğu için daha erken hissettim bazı zamanlar kıpır kıpır video çekip eşime izlettiriyorum işten geldiğinde
Yoo kilolu da değilsin bence tam ayarında benim de boyun 1.60 57yle kaldım şimdi de 64-65 geliyorum acaba bundan sonra kaç alırız çevrenizde var mı örnek fikir olsunZayıf degilim kuzum , 1 68 boyum 66 yla hamile kaldım şimdi 68 69 arasıyımbenim kiz içerde tek başına parti veriyor
Zaten senin iştahının açılmasına ben çok sevinmiştim, en başlarda iştahım çok aşırı kapalı diyordun çok iyi hatırlıyorum. Olsun iştahımız açık olsun, yiyebilelim de dediğin gibi kilo milo hiç önemli değil. Tabi bebişkolara da bir zararımız dokunmasın inşallah aminn :)
Yok ya benim doktorum bak 24. haftada ilk kez tahlil istedi. Bir en başta ben yaptırığ götürmüştüm. Bir de yarın işte ilk kez istedi. Ama titiz çalışmıyor diyemem alanında önde gelen doktorlardan biri ve ben kendisine güveniyorum.
Ben kendim arar ara gidip kan verdim merakımdan. Crp de yüksek çıkınca bu sonuncuda ondan yine meraktan idrar kültürü falan istedim. Bi de toksoplazma bağışıklığım yok ya, acaba kaptım mı diye 2 ayda bir falan ona baktırdım, ona bakılırken diğer şeylere de bakıldı falan. Benim abartmam da olabilir ama içim rahat etsin işte. Aşırı diplerde çıksaydım hemen doktora koştururdum kurtar beniii diye :)))
Sen de en geç şeker yükleme zamanında doktor istemese de yaptır tatlım her şeyini ama benimki bile istediğine göre seninki de ister. Benim doktorun istedikleri Tam kan, tam idrar, D vitamini, Ferritin, B12.
Canım ablam 12 kilo almıştı 80 le girdi doğuma, normal doğum yaptı doğumdan sonra 73 du şimdi eskisinden de zayıf:)]
Yoo kilolu da değilsin bence tam ayarında benim de boyun 1.60 57yle kaldım şimdi de 64-65 geliyorum acaba bundan sonra kaç alırız çevrenizde var mı örnek fikir olsunsenin kız tam bir çılgın o zaman benimkisi de kibar kibar pıt pıt yapıp uyuyor heralde. İşin şakası tabiki ama tekmeleme yer değiştirme emme falan bunlar hep beyin gelişiminin iyi olduğunun göstergesiymis maşallah bebisine Ben de merak ediyorum hep böyle az mı hareket edecek uslu uslu duracak mı hareketlensin istiyorum. Geçen hafta çok hareketliydi yırtıp çıkacak zannetmiştim bu hafta çok yoğunum ondan mı hissedemiyorum acaba
Aynen canım doğru hatirliyorsun ilk zamanlar ilaç kullanmama rağmen kraker makarna öyle şeyler yiyordum mutfağa hiç giremiyordum. Aslında o da güzelmiş şimdi girdim mi çıkamıyorum canım çekince :)
Bazen en güzeli kendimizin takip etmesi doktorlar da bir yere kadar. Olsun abartalim biz de böyleyizŞeker yükleme yaptırma diyor görümcem hemşire hiç önermiyor kendisi de yaptirmamisti ama burda çok önemli dedi çoğu anne hiç bilmiyorum ki çok kararsızım. Benim demirim yüksek çıktı canım 12.haftadan beri hep içiyorum artık iki günde bire indirdim kolesterol yüksek çıktı ama doktor önemsemedi o da her gün iki yumurta yiyordum ona bağlıyorum bakalım inşallah sorunsuz ilerleriz güzel haberler paylaşırız
Maşallah valla hedefim 10-12ydi ama artık hayal oldu. Dikkat edersem bile çok zor bundan sonra. Napalim sağlık olsunCanım ablam 12 kilo almıştı 80 le girdi doğuma, normal doğum yaptı doğumdan sonra 73 du şimdi eskisinden de zayıf:)
Bana kardeşim almış bir tane, kesinlikle ince. İnce olmamalı, daha sert daha pofuduk kalın olmalı yani ona göre araştıracağım ben de.
Amin inşallah benim yasaklar mecburi çünkü bebeğim tüp bebek ilk tranfer zamanı çay kahve tamamen yasaktı 0 çay 0 kahve 0 tuz parfüm yasak şampuan sabun gibi kullandığım şeyleri bu dönemde değiştirmem falan yasaktı embriyonun koku hassasiyeti varmış ben de bilmiyordum doktor özellikle tembihledi çok şükür bugüne kadar geldik yavaş yavaş kalkıyor yasaklarım şimdi de ben korkuyorum sağlıksız bişey yesem pişman oluyorum acaba bebeğime zararı olur mu diyeBende de dişeti kanamaları başladı, iyi hatırlattınız yarın sorayım doktora.
Çok teşekkürker İmom'ı da kaydediyorum, bakalım ben de seçicem ve onay isteyeceğim artık bu takviyelerden birinden.
Kabızlık için tüm çareler nedense 2 gün işe yarıyor 3. günü yine berbat durum. Aylardır aynı haldeyim son haftalarda iyice mahvoldum. Artık onun için de ara ara kullanmalık duphalac ve magnezyum isteyeceğim.
Ben o yasak bu yasak diye düşününce, mesela sadece 2 çay içebilirsin denince kendimi robot gibi hissediyorum strese giriyorum olmuyor öyle... Ne sanki analarımız da mı öyleydi amaan moduna giriyorum :)) Korkunç abartmadan her şeye iznim var diye düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun :)
Amin inşaallah hepimize sağlıklı sıhhatli gebelikler olsun, sağsalim kucaklarımıza alalım inşallah :)
Kaç haftalık bebeğiniz ben 23+4 teyim ve neredeyse 20.haftadan beri dışarıdan belli oluyor benimki özellikle ultrason a girdikten sonra karnımı yırtıp çıkacak gibi hareket ediyor sonra normal sakinliğine dönüyor çok normal artık dışarıdan belli olması hatta bana doktorum zayıfsın çok yakında elini ayağını karnında görmeye bile başlarsın demişti daha görmedim gerçi ama geçen gün elimi karnıma koyduğumda kafası elime değdiKızlar bir şey diycemYa şimdi benim ilk gebeligim ya çok şükür bebişim hareketlerini bayadır hissediyorum. Son 1 haftadır akşamları uzanınca dışardan öyle görünüyor ki kıpır kıpır videoya bile çektim normal mi bu kadar dışardan da hareketinin görünmesi:)
Elma ve ayva bebeği ve anneyi güzelleştirir diye hergün yemeye çalışıyorum ben de.bağırsağı çalıştıran asıl meyve armuttur aslinda. Ama olgun armut nerden bulacaz dimi? Bulduğunda kaçırma yani. Bu kabızlık cidden doğum sonrasında daha kötü başa bela oluyor o yüzden unutturmayadabilir kendini yulaf kepeği görüyorum ikidir ama elim gitmiyor raflara nasil yicemki onu diyorum hep. Daha önceden tadina bakmıştım süte falan katanlar da var ama ben hayatta yiyemem öyle
8 nedir yaaa?Çok düşük gerçekten de.. hemen başla biseylere.
Bu arada benim demirim üç ayda iki katina çıkmış neredeyse.. kullandığım multivitamine bağlıyorum. Üç aydir içiyordum. Ya da başka bişey de olabilir.hurma yiyordum aç karnına 3 tane hergün. Ferritinim ve kanim azalmış mesela.. bu Demiri ferritini ve demir bağlama kapasitesi var ya hani.. Bu üçünü anlamıyorum ya bennbiri bana anlatsin. üçü de farkli şeyler aslinda.. neye göre biri düşüyor biri çıkıyor anlamıyorum.??doktorum da bana kan ilaci verdi. Şurup şeklinde olandan istedim. Kabızlığı zirve yaptirir diye 2-3 günde bir içiyorum.
okuduydum daha önce kimisinde böyle oluyormuş tek sen kesinlikle değilsin bu canının kola çekmesi mevzusu açısından :)) Sen abartma yine de dizginlemeye çalış kendini ama içtim diye de asla kafana takma bu gebelik denen şey böyle bişeymiş valla acayip acayip can istemeleri falan. Ben ki tatlı sevmezdim binde bir yerdim, tatlı için ağladım ya ahshshah, ki yani gayet abartısız aşermesiz falan bir gebelik geçiriyorum :)))Çay gene iyi. Ben kolayı ağzıma sürmezdim. Hep canim kola çekiyor.Geçen akşam burda kızlar bahsettilerdi laf arasinda o gece hemen getirden sipariş verdim her akşam canim istiyor bi seferlik de değil. o köpüğüne bayılıyorum ben eşimin bardagindaki köpüğü bile içiyorum. İnşallah en zararlı yeri orası değildir
Tamam canım yarın yazıcam, bu mesaja da cevap vereyim ki unutmayayım gözümden kaçmasın yarın :*Tmm canım mutlaka yaz buradan bakalım ne çıkacak.benim doktorum ilk gebeliğimde de açlık tokluk baktı canım şeker yüklemesi yapmıyor.kaldıki bu zamana kadar her hangi bir kan testi falanda yapmadı en son kanı 2li test için verdim yani
Normal ya oynamalarının dışardan gözükmesi, aksine çok iyi bişey hareketli olmaları demişti doktor bana. Benimki de dışardan belli oluyor bazen ama hani günde bir kaç kez bazen kuvvetli oluyor dışardan belli olması, bazen de böyle hafif titreme şeklinde belli oluyor. 2 gündür de tüm gün çok aşırı hareket etmiyor ama gece 12de 1 de yatağa girip tam yattığım anda deliriyor, sağlı sollu kol bacak ne varsa girişiyor karnıma eşim de gülüyo bayaaZayıf degilim kuzum , 1 68 boyum 66 yla hamile kaldım şimdi 68 69 arasıyımbenim kiz içerde tek başına parti veriyor
]
Yoo kilolu da değilsin bence tam ayarında benim de boyun 1.60 57yle kaldım şimdi de 64-65 geliyorum acaba bundan sonra kaç alırız çevrenizde var mı örnek fikir olsunsenin kız tam bir çılgın o zaman benimkisi de kibar kibar pıt pıt yapıp uyuyor heralde. İşin şakası tabiki ama tekmeleme yer değiştirme emme falan bunlar hep beyin gelişiminin iyi olduğunun göstergesiymis maşallah bebisine Ben de merak ediyorum hep böyle az mı hareket edecek uslu uslu duracak mı hareketlensin istiyorum. Geçen hafta çok hareketliydi yırtıp çıkacak zannetmiştim bu hafta çok yoğunum ondan mı hissedemiyorum acaba
Aynen canım doğru hatirliyorsun ilk zamanlar ilaç kullanmama rağmen kraker makarna öyle şeyler yiyordum mutfağa hiç giremiyordum. Aslında o da güzelmiş şimdi girdim mi çıkamıyorum canım çekince :)
Bazen en güzeli kendimizin takip etmesi doktorlar da bir yere kadar. Olsun abartalim biz de böyleyizŞeker yükleme yaptırma diyor görümcem hemşire hiç önermiyor kendisi de yaptirmamisti ama burda çok önemli dedi çoğu anne hiç bilmiyorum ki çok kararsızım. Benim demirim yüksek çıktı canım 12.haftadan beri hep içiyorum artık iki günde bire indirdim kolesterol yüksek çıktı ama doktor önemsemedi o da her gün iki yumurta yiyordum ona bağlıyorum bakalım inşallah sorunsuz ilerleriz güzel haberler paylaşırız
Ben yaotirdim once 50 gram 175 cikti sonuc. Yuksek cikinca 100 gram yapildi tani icin. Erken yapilmisti benimki 16. haftada onceki gebeliklerdeki seker oykusundeb dokayi. Sinirda cikti ama yuksek degil. Suan evde olcuyorum ben aksamlari yuksek cikiyor. 28. Haftada tekrarlayacagiz testi o zanana kadst kendim takip edecegim yine. Ben de 19. Haftata girmek uzereyim ve simdiden 7 kilo almisim sanirim benim kadat cok alan olmamistirSelamlar herkesebebiskolar da herkesler de iyidir insaallah. Cok sukur bugunlerimize :)
Şeker yüklemesi yaptiran yok henüz değil mi kızlar? Ben yarin yaptiricam 75 gr yapacak doktor. Şeker cikacak diye supheleniyorum cunku sanirim aranizda en cok kiloyu ben aldim 10 kiloyu gecti son 3 ayda bi anda aldim..
Gecen hafta saglik ocaginda yapilan testte de her seyim sınırda çıktı.. Sanirim çayı çok içtigim için de ferritin deposu da sinirda cikti, 8 civari
Hap falan kullanmak istemiyorum ama sanirim artik doktorumdan vitamin isticem.
Sizler hangi vitaminleri kullaniyorsunuz, doktorunuz neler yazdi? Ozellikle balik bazi haftalar yiyemiyorum, omega 3 için ne kullaniyorsunuz?
Stresli bir doneme giricem, beslenmem de asiri disiplinli super degil yani. Sizce de vitamin kullanmam mantikli olmaz mi.. dayanamayip binde bir de olsa kahve sigara icerim diye de korkuyorum bastan beri icmedigim halde, ondan da istiyorum ekstra vitamini biraz da.
Kabizlik olayi da beni mahvetti.. magnezyum falan artik ne olabilirse kullanicam sanirim. Zeytinyaglari da ictim neler neler ise yaramiyor. Muz hergun yiyorum, bu kabizlik yapiyor olabilirmis bi de buna ara vericem yine olmazsa artik kullanicam kimyasal napayim..