2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Kaçma planı yapıyordur onlar benim de ikizim var. Kardeşim yanağıma çok baskı yapmış. Doğduğumda tek yanağım içe doğru çökükmüş. Daha sonradan düzelmiş Allah'tan
Ay sormaa. Usg de kasılmalarım vardı. Progestan başladık. Hakkaten planları var diye korkuyorumm.
Sizin içinde güzel bi anı olmuş

Seninkiler bir kiz bir erkek bi de ya çok şanslısın masallah sana :)
Teşekkür ederim canım. Çok şükür..
Bide hep derler ya kız solda erkek sağda diye. Benim tam tersi oğlum solda kızım sağda ☺

Tmm canım mutlaka yaz buradan bakalım ne çıkacak.benim doktorum ilk gebeliğimde de açlık tokluk baktı canım şeker yüklemesi yapmıyor.kaldıki bu zamana kadar her hangi bir kan testi falanda yapmadı en son kanı 2li test için verdim yani

Kızlar karnım çok gergin iki gündür yırtılcak gibi bebişim büyüyor sanırım benin gibi olan varmı

Maşallah canım benim de öyle ikinci gebelik olduğu için daha erken hissettim bazı zamanlar kıpır kıpır video çekip eşime izlettiriyorum işten geldiğinde

]

Zayıf degilim kuzum , 1 68 boyum 66 yla hamile kaldım şimdi 68 69 arasıyım benim kiz içerde tek başına parti veriyor
Yoo kilolu da değilsin bence tam ayarında benim de boyun 1.60 57yle kaldım şimdi de 64-65 geliyorum acaba bundan sonra kaç alırız çevrenizde var mı örnek fikir olsun senin kız tam bir çılgın o zaman benimkisi de kibar kibar pıt pıt yapıp uyuyor heralde. İşin şakası tabiki ama tekmeleme yer değiştirme emme falan bunlar hep beyin gelişiminin iyi olduğunun göstergesiymis maşallah bebisine Ben de merak ediyorum hep böyle az mı hareket edecek uslu uslu duracak mı hareketlensin istiyorum. Geçen hafta çok hareketliydi yırtıp çıkacak zannetmiştim bu hafta çok yoğunum ondan mı hissedemiyorum acaba

Aynen canım doğru hatirliyorsun ilk zamanlar ilaç kullanmama rağmen kraker makarna öyle şeyler yiyordum mutfağa hiç giremiyordum. Aslında o da güzelmiş şimdi girdim mi çıkamıyorum canım çekince :)

Bazen en güzeli kendimizin takip etmesi doktorlar da bir yere kadar. Olsun abartalim biz de böyleyiz Şeker yükleme yaptırma diyor görümcem hemşire hiç önermiyor kendisi de yaptirmamisti ama burda çok önemli dedi çoğu anne hiç bilmiyorum ki çok kararsızım. Benim demirim yüksek çıktı canım 12.haftadan beri hep içiyorum artık iki günde bire indirdim kolesterol yüksek çıktı ama doktor önemsemedi o da her gün iki yumurta yiyordum ona bağlıyorum bakalım inşallah sorunsuz ilerleriz güzel haberler paylaşırız

Canım ablam 12 kilo almıştı 80 le girdi doğuma, normal doğum yaptı doğumdan sonra 73 du şimdi eskisinden de zayıf:)

Kesinlikle karnımın altını dolduracak kadar pofuduk bacağımı üstüne atıp sırtımı destekleyecek kadar kalın bişey arıyorum ben de
Bana kardeşim almış bir tane, kesinlikle ince. İnce olmamalı, daha sert daha pofuduk kalın olmalı yani ona göre araştıracağım ben de.

Amin inşallah benim yasaklar mecburi çünkü bebeğim tüp bebek ilk tranfer zamanı çay kahve tamamen yasaktı 0 çay 0 kahve 0 tuz parfüm yasak şampuan sabun gibi kullandığım şeyleri bu dönemde değiştirmem falan yasaktı embriyonun koku hassasiyeti varmış ben de bilmiyordum doktor özellikle tembihledi çok şükür bugüne kadar geldik yavaş yavaş kalkıyor yasaklarım şimdi de ben korkuyorum sağlıksız bişey yesem pişman oluyorum acaba bebeğime zararı olur mu diye

Kaç haftalık bebeğiniz ben 23+4 teyim ve neredeyse 20.haftadan beri dışarıdan belli oluyor benimki özellikle ultrason a girdikten sonra karnımı yırtıp çıkacak gibi hareket ediyor sonra normal sakinliğine dönüyor çok normal artık dışarıdan belli olması hatta bana doktorum zayıfsın çok yakında elini ayağını karnında görmeye bile başlarsın demişti daha görmedim gerçi ama geçen gün elimi karnıma koyduğumda kafası elime değdi

Benim hakkaten baya düşükmüş ferritin 8 ne ya. Maşallah seninki iyi. Yarın bakalım ne dicek ya. Belki 2 katına çıkarır dozunu fln. Demir yazan yer de bende 50 civarı, seninkinin yarısı.
Valla ben de çok anlamıyorum demir, ferritin nedir şeklinde. Ama bana bir doktor şöyle demişti, ferritin depo oluyor, bu depolar gebelikte dolmaz. Önemli olan dolaşımdaki hemoglobin yani HGB. Bunun 12 civarı olması gerekiyor ve bunu yediğin içtiğinle yükseltebilirsin, bu yükselsin diye demir takviyesi veriyoruz demişti bana. Mesela benimki 10.5 çıktı bu da normal hamilelik anemisi demek yazıyor internette de. Ama kesinlikle takviyem artmalı çünkü bu kadar deposuzluk da heralde doğumda sıkıntı çıkarır, bakalım doktor yarın ne diyecek.

Yulaf kepeği değil de yulaf ezmesi öneriliyor benim bildiğim hani hem mideyi rahatlatma hem de demire falan da iyi geliyor.
Ben mesela 3 yemek kaşığı ya da 5 yemek kaşığı yulaf ezmesini 1 bardak süt ve 1 2 tatlı kaşığı pekmezle kısık ateşte pişiriyorum, yoğunlaşıyor böyle çok güzel oluyor tatlı gibi. İstersen de pişirme, akşamdan koy 1 bunu bi kapta dolaba, içine kuru meyve fln doğra, tarçın koy, sabah al ye :) güzel oluyor yani.

okuduydum daha önce kimisinde böyle oluyormuş tek sen kesinlikle değilsin bu canının kola çekmesi mevzusu açısından :)) Sen abartma yine de dizginlemeye çalış kendini ama içtim diye de asla kafana takma bu gebelik denen şey böyle bişeymiş valla acayip acayip can istemeleri falan. Ben ki tatlı sevmezdim binde bir yerdim, tatlı için ağladım ya ahshshah, ki yani gayet abartısız aşermesiz falan bir gebelik geçiriyorum :)))

Tamam canım yarın yazıcam, bu mesaja da cevap vereyim ki unutmayayım gözümden kaçmasın yarın :*

Zayıf degilim kuzum , 1 68 boyum 66 yla hamile kaldım şimdi 68 69 arasıyım benim kiz içerde tek başına parti veriyor
Normal ya oynamalarının dışardan gözükmesi, aksine çok iyi bişey hareketli olmaları demişti doktor bana. Benimki de dışardan belli oluyor bazen ama hani günde bir kaç kez bazen kuvvetli oluyor dışardan belli olması, bazen de böyle hafif titreme şeklinde belli oluyor. 2 gündür de tüm gün çok aşırı hareket etmiyor ama gece 12de 1 de yatağa girip tam yattığım anda deliriyor, sağlı sollu kol bacak ne varsa girişiyor karnıma eşim de gülüyo bayaa

Tabi canım en güzeli biz dikkatli olucaz ama olsun biraz abarttıysak aynen de geri çekilip çok dikkatli de gideriz napalım :)

Şeker yüklemeyle ilgili ben de korkutucu şeyler okudum falan da, doktoruma güveniyorum ya ondan tamam dedim ki doktorum bana sormadı bile yaptırmak istiyor musun diye, yapılacak dedi tamam dedim. Sonra baktım, hakkaten 2 bardak kola kadar şeker. yani yaptırınca midem bulanacak muhtemelen çünkü aç karnına 1 2 kez 1 çorba kaşığı pekmez yemiştim midem çok bulanmıştı hamilelikten dolayı bence. Ondan öyle açlık sonrası direkt şeker, sonra 1 2 saat beklemek yoracak midemi bulandıracak ama yani biraz da çok kilo aldım ve tüm gün illa ki şekerli bir şeyler atıyorum ağzıma, akşam illa ki en kötüsü tahin pekmez ekmek yemeden duramıyorum. Eğer bir sıkıntı varsa kendimi durdururum ama şimdi canım meyve istiyor iyiorum 3 tane mesela, bir fenalık da hissetmiyorum. Ondan dedim yaptırayım. Bi de tüm çocuklu arkadaşlarım yaptırmış, ikincide aşırı dikkat edip yaptırmamış mesela 2 çocuklu olanlar.
Ben de 1 yumurta yiyorum her gün ama benim de kolestrol çıkmış, hdl ldl falan hep bozulmuş.. bilemiyorum artık yarın ne dicek doktor yarın da bozuk çıkar zaten.

İnşallah canım sorunsuzca ilerleyelim hep birlikte aminn

Ben yaotirdim once 50 gram 175 cikti sonuc. Yuksek cikinca 100 gram yapildi tani icin. Erken yapilmisti benimki 16. haftada onceki gebeliklerdeki seker oykusundeb dokayi. Sinirda cikti ama yuksek degil. Suan evde olcuyorum ben aksamlari yuksek cikiyor. 28. Haftada tekrarlayacagiz testi o zanana kadst kendim takip edecegim yine. Ben de 19. Haftata girmek uzereyim ve simdiden 7 kilo almisim sanirim benim kadat cok alan olmamistir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…