merhaba kuzum çok şükür iyiyiz sende iyisindir insSelamlar herkesebebiskolar da herkesler de iyidir insaallah. Cok sukur bugunlerimize :)
Şeker yüklemesi yaptiran yok henüz değil mi kızlar? Ben yarin yaptiricam 75 gr yapacak doktor. Şeker cikacak diye supheleniyorum cunku sanirim aranizda en cok kiloyu ben aldim 10 kiloyu gecti son 3 ayda bi anda aldim..
Gecen hafta saglik ocaginda yapilan testte de her seyim sınırda çıktı.. Sanirim çayı çok içtigim için de ferritin deposu da sinirda cikti, 8 civari
Hap falan kullanmak istemiyorum ama sanirim artik doktorumdan vitamin isticem.
Sizler hangi vitaminleri kullaniyorsunuz, doktorunuz neler yazdi? Ozellikle balik bazi haftalar yiyemiyorum, omega 3 için ne kullaniyorsunuz?
Stresli bir doneme giricem, beslenmem de asiri disiplinli super degil yani. Sizce de vitamin kullanmam mantikli olmaz mi.. dayanamayip binde bir de olsa kahve sigara icerim diye de korkuyorum bastan beri icmedigim halde, ondan da istiyorum ekstra vitamini biraz da.
Kabizlik olayi da beni mahvetti.. magnezyum falan artik ne olabilirse kullanicam sanirim. Zeytinyaglari da ictim neler neler ise yaramiyor. Muz hergun yiyorum, bu kabizlik yapiyor olabilirmis bi de buna ara vericem yine olmazsa artik kullanicam kimyasal napayim..
geçmiş olsun canım benim ilk vurulduğu kadar kötü değil ama az az ağrıyor burdan bi arkadaş buz önermişti iyi geliyor biraz tut istersenBende bugün aşı oldum kızlarkaç gün sürer bu ağrı?
Deneyeceğim çok teşekkürlergeçmiş olsun canım benim ilk vurulduğu kadar kötü değil ama az az ağrıyor burdan bi arkadaş buz önermişti iyi geliyor biraz tut istersen
D vitamini bakıyorlar canım , evet ya b12 senede 1 e düşmüş ona bakmazlar. Çinko falan da bakmıyor sağlık ocağı , bakabildiklerine baksınlar ona gore bende doktora veririm sonuçları aksama çıkıyor zatenBenim de aynı damarlar ince ya çok sıkıntı :))
Yalnız sağlık ocağında d vitamini bakıyorlar mı çok net emin değilim, ona da bakın demiştim ama bakılmadı.
b12 ise senede 1 kez sadece bakılabiliyormuş sağlık ocağında aklında olsun, önceden baktırdıysan bakmazlar buna.
Ağzını burnunu yesinler onun maşallah sübhanallahÇok sevindim canım rabbim herkese güzel haberler aldırsın inşallah sağlıkla doguralim hepimiz
Merhaba canım nerelerdesin ben de korkuyorum şekerden ama daha var 24.haftaya açıkçası yediklerime de çok dikkat edemiyorum meyve de yiyorum tatlı da mesela. Birinden birini secmeliymisim halbuki. Kilo da çok aldım benim de 8 oldu heralde daha yolu yeni yariladik asıl bundan sonra alicaz. Yürüyüş yapabiliyor musun o da şekere falan iyi geliyor öneriyor doktorlar. Ama takviyelerini al onlari kimyasal diye düşünme inşallah bebiş onlardan büyüyeceksigaraya falan sakın bulaşma ama bebiş için biraz daha dayan crp sonucunun yüksekti nasıl oldun tekrar bakildi mi canım
Bana kardeşim almış bir tane, kesinlikle ince. İnce olmamalı, daha sert daha pofuduk kalın olmalı yani ona göre araştıracağım ben de.Gebelik yastığı ben de düşünüyorum sabahları yataktan kalkamıyorum bel ağrısından internette tavsiye edilen birkaç çeşit var ama kararsızım hangisi daha rahat ettirir
Ay insallah o günler de gelsin bir rabbimin izniyle herşey çok güzel olacakSelam canım buralardayım genelde :) Valla günler nasıl geçiyor ben hiç anlamıyorum ya. Hele bir de bahar daha çabuk geçer diyorlar bi bakıcaz temmuz gelmiş, ay Allahımmm düştü mü kaldı mı derkene şeker konuşur olduk çok şükür. Hadi Allahım inşallah yarın doğuma gidiyorum ya da kızlar ben doğurdum dediğimiz günler de gelsin inşaallaahhh
Aynen takviyeleri kimyasal gibi düşünmemeliyim, zaten vücudum da belli ediyor bi eksiklik var, şimdi liste çıkarıyorum ona göre yine abartmadan temel destek bir şeyler bulmak istiyorum bakalım.
Canım dikkat et ya ipin ucu kaçtı mı kaçıyor, ben de kesin tatlıdan meyveden ve pirinçten aldım. Bebeğin beyin gelişimi için karbonhidrat pek fazla önerilmiyor, bol bol protein öneriliyor ve beynin yüzde 70i son trimesterde gelişiyormuş, son 3 aylara girerken şeker çıkmasa dahi işin aslı nefsimize hakim olmak zorundayız, inşallah da olabildiğimiz kadar oluruz.
Yürüyüş olayı da pek olmuyor tabi. Yarından sonra artık günlük yürümeye başlıcam ama kesin, hem havalar da ısınmaya başlıyor, her gün en az 30 dakika açık havada. Yoksa toplamda en az 20 25 kiloyla doğuma gidicem. Kilo almak hiç umrum bile değil ama çocuğa bir zararı olur diye korkmaya başladım. Sigaraya bulaşmadım hiç göz açıp kapattık 5 ay geçti ama kendimi de rahatlatıyorum aşırı bunalırsam binde bir içerim şeklinde, boşver böyle de düşünmesek gidip paketi yerdik bugüne kadar :)))
Crp yüksek çıktı, ikinci testte de yüksek çıktı ama bir tık düşmüştü. Testi isteyen doktor bence bağırsak mikrobu falan kaptın geçiyordu şimdi dedi. İdrar tahlili temiz çıktı, idrar kültüründe de üreme olmadı. Kendi doktoruma sordum whatsapptan, gebelikte zaten yükselir dedi başka bir şey demedi :)) Bakalım şimdi üzerinde 2 haftaya yakın vakit geçti. Yarın tekrar kan testi var tam kan sayım vs hepsi. Bakalım yarın ne çıkacak.
Zayifsan belki ondan görünebilir canım herkeste çok farklı işliyor ben ona kanaat getirdim artıkKızlar bir şey diycemYa şimdi benim ilk gebeligim ya çok şükür bebişim hareketlerini bayadır hissediyorum. Son 1 haftadır akşamları uzanınca dışardan öyle görünüyor ki kıpır kıpır videoya bile çektim normal mi bu kadar dışardan da hareketinin görünmesi:)
Ben bugün gittim şeker yüklemesi için hastaneye ama doktor 24 haftayı doldurman lazım haftay gel dedi şuan 23+4 teyim omega olarak İMom omega kullanıyorum ve demir hapı kullanıyorum doktorum ekstra bir vitamin vermedi kalsiyum sordum şuan için gerekli değil dedi ama diş etlerim kanıyor tekrar soracam kilo olarak da en başta 3 buçuk kilo vermiştim sonra 6 buçuk kilo aldım kabızlık bende de var ben de bebeğim beslensin diye muz yiyorum ondan galiba bunun için de kuru kayısı kayısı ve erik hoşafı eğer yoksa meyve suyu ve zeytinyağı ile çare buldum çay günde iki bardaktan fazlası yasak kahve Nescafe ise çok canım istediği zaman nefsimi köreltecek kadar ama bebeğinizin sağlığı için sigarayı sakın içmeyin havalar güzel olduğu zamanlarda doktorunuz onay verirse yürüyüşe çıkın stresinizi öyle atın Rabbim hepimize sağlıklı gebelikler yaşatsın
Aynen öyle yaparsın canım, eksikleri de artık belki özelde belki devlette halledersinD vitamini bakıyorlar canım , evet ya b12 senede 1 e düşmüş ona bakmazlar. Çinko falan da bakmıyor sağlık ocağı , bakabildiklerine baksınlar ona gore bende doktora veririm sonuçları aksama çıkıyor zaten
Elma ve ayva bebeği ve anneyi güzelleştirir diye hergün yemeye çalışıyorum ben de.Selam canım çok teşekkürler cevabın için, kayıt ediyorum bunların hepsini.
Ben demir ve d vitamini kullanıyorum sadece ama bebişko beni çok yiyor gibi, enerjim bitti :))) demir hapı da bi işe yaramamış depo anca 8de en alt sınırda yani.
Doktorum ekstra vitamine gerek yok sadece düzenli beslen diyordu ama şu anki durumda bakalım yarınki test sonuçlarıma göre ne diyecek ben de çok merak ediyorum.
Kabızlık konusu cidddden başa bela, denemediğim şey kalmadı.. yulaf ezmesine başladım, dün yedim bugün yiyorum, içine 2 tatlı kaşığı da keçiboynuzu özü koydum (inş şekerim yoktur artık). Yarın yazdırıcam magnezyum ve duphalac'ı ama 3 5 gün daha yulaf ezmesini de deneyip denemediğim hiç bişey kalmadı diyip ara ara magnezyum veya duphalac içicem artık.
Bi de günde 1 tane elma yiyin kesinlikle diyolar onu da yapmaya çalışıyorum.
neyse neyse az kaldı inşallah :))) sağlıkla sıhhatle gelsinler de nasıl olsa komple unutcaz bu halleri :))
merhaba kuzum çok şükür iyiyiz sende iyisindir insben vitamin olarak Regenesis Max, kalsiyum magnezyum takviyesi olarak osteocare, kan için de gynoferrosanol kullanıyorum. vitaminin içinde OMEGA 3 olduğu için ekstra Omega 3 almıyorum Bazı doktorlar vitamin takviyesine karşı oluomus birkaç arkimden duydum benimki değil. Kabızlık için sabah kalkınca bir bardak ılık su ve birkaç kuru kayısı yiyorum beni idare ediyor
Zayıf degilim kuzum , 1 68 boyum 66 yla hamile kaldım şimdi 68 69 arasıyımZayifsan belki ondan görünebilir canım herkeste çok farklı işliyor ben ona kanaat getirdim artık
Ben de 64 geliyorum suanlik bakalım dışardan hicbirsey hissetmiyorum. Elimi bastırınca falan pıt pıt şeklinde o kadar
Kilolu olduğum için dışardan göremiyorum ama hareketlerini çok hissediyorum. Biri bi taraftan diğeri bi taraftan. Gebeliğin en güzel kısmındayız sanırım. Burdayız diyolar resmenKızlar bir şey diycemYa şimdi benim ilk gebeligim ya çok şükür bebişim hareketlerini bayadır hissediyorum. Son 1 haftadır akşamları uzanınca dışardan öyle görünüyor ki kıpır kıpır videoya bile çektim normal mi bu kadar dışardan da hareketinin görünmesi:)
Ya o minnoslae içerde napiyolar acaba iki kişiler ya sıkılmazlarda birbirlerini uyandiriyorlardir çok tatl i ya :)Kilolu olduğum için dışardan göremiyorum ama hareketlerini çok hissediyorum. Biri bi taraftan diğeri bi taraftan. Gebeliğin en güzel kısmındayız sanırım. Burdayız diyolar resmen
Ay insallah o günler de gelsin bir rabbimin izniyle herşey çok güzel olacak
Benim de ilk üç ay bulantidan hep makarna pilav yemem düşük tehlikesi olduğu için yatmam hareket etmemem falan çok kilo aldırdı belki daha az alırdım. Aslında ben de aynı fikirdeyim tipi takmıyorum bebek iyi olsun şeker çıkmasın yavrumu etkilemesin tek temennnim o yoksa alalım ne olacak kilo verilirben de günlük olmasa da haftada üç dört gün yürüyorum bakalım nasıl gidecek
Çok sevindim canım aman enfeksiyon falan da olmasın doktorun titiz çalışıyor ama maşallah bak herşeyine bakılıyor. Ben uzun süredir yapmadım idrar testi falan bakalım neler yaşayacağız daha
Geçen hafta usg de başbaşa vermişlerdiYa o minnoslae içerde napiyolar acaba iki kişiler ya sıkılmazlarda birbirlerini uyandiriyorlardir çok tatl i ya :)
Çay gene iyi. Ben kolayı ağzıma sürmezdim. Hep canim kola çekiyor.Bende de dişeti kanamaları başladı, iyi hatırlattınız yarın sorayım doktora.
Çok teşekkürker İmom'ı da kaydediyorum, bakalım ben de seçicem ve onay isteyeceğim artık bu takviyelerden birinden.
Kabızlık için tüm çareler nedense 2 gün işe yarıyor 3. günü yine berbat durum. Aylardır aynı haldeyim son haftalarda iyice mahvoldum. Artık onun için de ara ara kullanmalık duphalac ve magnezyum isteyeceğim.
Ben o yasak bu yasak diye düşününce, mesela sadece 2 çay içebilirsin denince kendimi robot gibi hissediyorum strese giriyorum olmuyor öyle... Ne sanki analarımız da mı öyleydi amaan moduna giriyorum :)) Korkunç abartmadan her şeye iznim var diye düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun :)
Amin inşaallah hepimize sağlıklı sıhhatli gebelikler olsun, sağsalim kucaklarımıza alalım inşallah :)
Geçen hafta usg de başbaşa vermişlerdiçok farklı gerçekten