2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
merhaba kuzum çok şükür iyiyiz sende iyisindir ins ben vitamin olarak Regenesis Max, kalsiyum magnezyum takviyesi olarak osteocare, kan için de gynoferrosanol kullanıyorum. vitaminin içinde OMEGA 3 olduğu için ekstra Omega 3 almıyorum Bazı doktorlar vitamin takviyesine karşı oluomus birkaç arkimden duydum benimki değil. Kabızlık için sabah kalkınca bir bardak ılık su ve birkaç kuru kayısı yiyorum beni idare ediyor

D vitamini bakıyorlar canım , evet ya b12 senede 1 e düşmüş ona bakmazlar. Çinko falan da bakmıyor sağlık ocağı , bakabildiklerine baksınlar ona gore bende doktora veririm sonuçları aksama çıkıyor zaten

Selam canım buralardayım genelde :) Valla günler nasıl geçiyor ben hiç anlamıyorum ya. Hele bir de bahar daha çabuk geçer diyorlar bi bakıcaz temmuz gelmiş, ay Allahımmm düştü mü kaldı mı derkene şeker konuşur olduk çok şükür. Hadi Allahım inşallah yarın doğuma gidiyorum ya da kızlar ben doğurdum dediğimiz günler de gelsin inşaallaahhh

Aynen takviyeleri kimyasal gibi düşünmemeliyim, zaten vücudum da belli ediyor bi eksiklik var, şimdi liste çıkarıyorum ona göre yine abartmadan temel destek bir şeyler bulmak istiyorum bakalım.
Canım dikkat et ya ipin ucu kaçtı mı kaçıyor, ben de kesin tatlıdan meyveden ve pirinçten aldım. Bebeğin beyin gelişimi için karbonhidrat pek fazla önerilmiyor, bol bol protein öneriliyor ve beynin yüzde 70i son trimesterde gelişiyormuş, son 3 aylara girerken şeker çıkmasa dahi işin aslı nefsimize hakim olmak zorundayız, inşallah da olabildiğimiz kadar oluruz.
Yürüyüş olayı da pek olmuyor tabi. Yarından sonra artık günlük yürümeye başlıcam ama kesin, hem havalar da ısınmaya başlıyor, her gün en az 30 dakika açık havada. Yoksa toplamda en az 20 25 kiloyla doğuma gidicem. Kilo almak hiç umrum bile değil ama çocuğa bir zararı olur diye korkmaya başladım. Sigaraya bulaşmadım hiç göz açıp kapattık 5 ay geçti ama kendimi de rahatlatıyorum aşırı bunalırsam binde bir içerim şeklinde, boşver böyle de düşünmesek gidip paketi yerdik bugüne kadar :)))

Crp yüksek çıktı, ikinci testte de yüksek çıktı ama bir tık düşmüştü. Testi isteyen doktor bence bağırsak mikrobu falan kaptın geçiyordu şimdi dedi. İdrar tahlili temiz çıktı, idrar kültüründe de üreme olmadı. Kendi doktoruma sordum whatsapptan, gebelikte zaten yükselir dedi başka bir şey demedi :)) Bakalım şimdi üzerinde 2 haftaya yakın vakit geçti. Yarın tekrar kan testi var tam kan sayım vs hepsi. Bakalım yarın ne çıkacak.

Kızlar bir şey diycem Ya şimdi benim ilk gebeligim ya çok şükür bebişim hareketlerini bayadır hissediyorum. Son 1 haftadır akşamları uzanınca dışardan öyle görünüyor ki kıpır kıpır videoya bile çektim normal mi bu kadar dışardan da hareketinin görünmesi:)

Gebelik yastığı ben de düşünüyorum sabahları yataktan kalkamıyorum bel ağrısından internette tavsiye edilen birkaç çeşit var ama kararsızım hangisi daha rahat ettirir
Bana kardeşim almış bir tane, kesinlikle ince. İnce olmamalı, daha sert daha pofuduk kalın olmalı yani ona göre araştıracağım ben de.

Ay insallah o günler de gelsin bir rabbimin izniyle herşey çok güzel olacak
Benim de ilk üç ay bulantidan hep makarna pilav yemem düşük tehlikesi olduğu için yatmam hareket etmemem falan çok kilo aldırdı belki daha az alırdım. Aslında ben de aynı fikirdeyim tipi takmıyorum bebek iyi olsun şeker çıkmasın yavrumu etkilemesin tek temennnim o yoksa alalım ne olacak kilo verilir ben de günlük olmasa da haftada üç dört gün yürüyorum bakalım nasıl gidecek

Çok sevindim canım aman enfeksiyon falan da olmasın doktorun titiz çalışıyor ama maşallah bak herşeyine bakılıyor. Ben uzun süredir yapmadım idrar testi falan bakalım neler yaşayacağız daha

Zayifsan belki ondan görünebilir canım herkeste çok farklı işliyor ben ona kanaat getirdim artık
Ben de 64 geliyorum suanlik bakalım dışardan hicbirsey hissetmiyorum. Elimi bastırınca falan pıt pıt şeklinde o kadar

Bende de dişeti kanamaları başladı, iyi hatırlattınız yarın sorayım doktora.
Çok teşekkürker İmom'ı da kaydediyorum, bakalım ben de seçicem ve onay isteyeceğim artık bu takviyelerden birinden.
Kabızlık için tüm çareler nedense 2 gün işe yarıyor 3. günü yine berbat durum. Aylardır aynı haldeyim son haftalarda iyice mahvoldum. Artık onun için de ara ara kullanmalık duphalac ve magnezyum isteyeceğim.
Ben o yasak bu yasak diye düşününce, mesela sadece 2 çay içebilirsin denince kendimi robot gibi hissediyorum strese giriyorum olmuyor öyle... Ne sanki analarımız da mı öyleydi amaan moduna giriyorum :)) Korkunç abartmadan her şeye iznim var diye düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun :)
Amin inşaallah hepimize sağlıklı sıhhatli gebelikler olsun, sağsalim kucaklarımıza alalım inşallah :)

Aynen öyle yaparsın canım, eksikleri de artık belki özelde belki devlette halledersin

Elma ve ayva bebeği ve anneyi güzelleştirir diye hergün yemeye çalışıyorum ben de. bağırsağı çalıştıran asıl meyve armuttur aslinda. Ama olgun armut nerden bulacaz dimi? Bulduğunda kaçırma yani. Bu kabızlık cidden doğum sonrasında daha kötü başa bela oluyor o yüzden unutturmayadabilir kendini yulaf kepeği görüyorum ikidir ama elim gitmiyor raflara nasil yicemki onu diyorum hep. Daha önceden tadina bakmıştım süte falan katanlar da var ama ben hayatta yiyemem öyle
8 nedir yaaa? Çok düşük gerçekten de.. hemen başla biseylere.
Bu arada benim demirim üç ayda iki katina çıkmış neredeyse.. kullandığım multivitamine bağlıyorum. Üç aydir içiyordum. Ya da başka bişey de olabilir.hurma yiyordum aç karnına 3 tane hergün. Ferritinim ve kanim azalmış mesela.. bu Demiri ferritini ve demir bağlama kapasitesi var ya hani.. Bu üçünü anlamıyorum ya benn biri bana anlatsin. üçü de farkli şeyler aslinda.. neye göre biri düşüyor biri çıkıyor anlamıyorum.??doktorum da bana kan ilaci verdi. Şurup şeklinde olandan istedim. Kabızlığı zirve yaptirir diye 2-3 günde bir içiyorum.

Eklentiler

• 16152924136256243144740734893196.jpg
    82,8 KB · Görüntüleme: 40

Sağol tatlım biz de iyiyiz şükür. Beninki de takviye karşıtı :)) Ama yarın bakıcaz artık duruma göre ne yapacak ben de merak ediyorum.
Çok sağol canım kaydettim bunları da.
kayısı mayısı ohoo bizde onlardan geçeli çok oldu, maşallah sana inşallah böyle devam eder:) kayısı işe yaramayınca kuru eriğe geç hani mor erik mürdüm eriği mi diyolar. hatta erik kayısı incir birer tane kombo yap :)) neyse tabii inşallah hiç gerekmez, aminn :)

Zayıf degilim kuzum , 1 68 boyum 66 yla hamile kaldım şimdi 68 69 arasıyım benim kiz içerde tek başına parti veriyor

Kilolu olduğum için dışardan göremiyorum ama hareketlerini çok hissediyorum. Biri bi taraftan diğeri bi taraftan. Gebeliğin en güzel kısmındayız sanırım. Burdayız diyolar resmen

Kilolu olduğum için dışardan göremiyorum ama hareketlerini çok hissediyorum. Biri bi taraftan diğeri bi taraftan. Gebeliğin en güzel kısmındayız sanırım. Burdayız diyolar resmen
Ya o minnoslae içerde napiyolar acaba iki kişiler ya sıkılmazlarda birbirlerini uyandiriyorlardir çok tatl i ya :)

Zaten senin iştahının açılmasına ben çok sevinmiştim, en başlarda iştahım çok aşırı kapalı diyordun çok iyi hatırlıyorum. Olsun iştahımız açık olsun, yiyebilelim de dediğin gibi kilo milo hiç önemli değil. Tabi bebişkolara da bir zararımız dokunmasın inşallah aminn :)

Yok ya benim doktorum bak 24. haftada ilk kez tahlil istedi. Bir en başta ben yaptırığ götürmüştüm. Bir de yarın işte ilk kez istedi. Ama titiz çalışmıyor diyemem alanında önde gelen doktorlardan biri ve ben kendisine güveniyorum.
Ben kendim arar ara gidip kan verdim merakımdan. Crp de yüksek çıkınca bu sonuncuda ondan yine meraktan idrar kültürü falan istedim. Bi de toksoplazma bağışıklığım yok ya, acaba kaptım mı diye 2 ayda bir falan ona baktırdım, ona bakılırken diğer şeylere de bakıldı falan. Benim abartmam da olabilir ama içim rahat etsin işte. Aşırı diplerde çıksaydım hemen doktora koştururdum kurtar beniii diye :)))

Sen de en geç şeker yükleme zamanında doktor istemese de yaptır tatlım her şeyini ama benimki bile istediğine göre seninki de ister. Benim doktorun istedikleri Tam kan, tam idrar, D vitamini, Ferritin, B12.

Çay gene iyi. Ben kolayı ağzıma sürmezdim. Hep canim kola çekiyor. Geçen akşam burda kızlar bahsettilerdi laf arasinda o gece hemen getirden sipariş verdim her akşam canim istiyor bi seferlik de değil. o köpüğüne bayılıyorum ben eşimin bardagindaki köpüğü bile içiyorum. İnşallah en zararlı yeri orası değildir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…