- 16 Şubat 2018
- 3.024
- 2.298
-
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #33.661
Ya bnde iki tane var canm eşim sabah erken kalkiyo alrmalri beni uyandiriyo buyuk kizim gececi biz gec yatiyoz esim erken o yüzden ramazan boyunca boyle olcax gibiBizim anne yanı beşik var yatakla bitişik onda yatıyor oğlum , eşimle zaten ilk 2 ay nerdeyse ayrı yatmıstık haftasonları hariç. bebeğim 4 aylık oldu artık sorun olmuyor emzirip beşiğe yatırıyorum cok ağladığı zamanlarda oluyor eşim isyan ediyor hatta uykusuz gittiği bile oluyor işe ama yinede birlikte yatıyoruzona sahur hazırlamak için 4e kadar uyumuyorum bebeğim uyusada birazda o fedakarlık yapsın valla hiçte ayrı yatamam bence sende yatma zamanla alışırsınn
Bnmkide salyali canm ya kehribari bende duymuştum ilk kizimdada almak istedim ama gercek mi die güvenemedim almadim bide kolye biraz tehlikeli olur ceker falan die de muallakta kakmistim yineSelam kızlar nasılsınız, bebişleriniz nasıl? 2 kızımda da salya sorunu hiç olmadı ama bunda aşırı salyası akıyor önlük yetistiremiyorum. Kehribar kolye duydum ama aranızda kullanan varmı yada almayı düşünüp araştıran?
4. Aydan itibaren diyorlar zaten canım biraz araştırdım ama...Ben aldım canım ama düzenli kullanamadım işe yaradığını duydum
Aynen bende korktum biraz kolye boğulma tehlikesi olurmu diye kullanan insanlar memnun mu acaba bilmiyorumBnmkide salyali canm ya kehribari bende duymuştum ilk kizimdada almak istedim ama gercek mi die güvenemedim almadim bide kolye biraz tehlikeli olur ceker falan die de muallakta kakmistim yine
1,5-2 saat artık cok kısa süre değil mi? Benim bebeğimim emme aralığı hemen hemen 3-4 saate çıktı. Meme verdiğinizde daha acıkmamış olma ihtimali var mı?
Ben gündüzleri genelde 2.5-3 saatte bir emziriyorum, artık mideleri büyüdü, o kadar sık acıkmıyordur muhtemelen. Bir de sizinki küçükmüş; ama 4.ayda genelde anneler bir meme reddi yaşayabiliyor bebekler etrafı keşfetmeye başladığı için. En önemlisi sabırlı olmak, teklif etmeyi bırakmamak, bir de mümkünse hiç biberona bulaşmamak. Çünkü biberon kullanınca daha kesin bir red olma ihtimali var diye okuyorum hep emzirme danışmanlarından.
Birden oldu ama aşıdan sonra çok emdi az bir süre sonra direk kesti ,gün içinde ikna ettiğim an emzirdim yine de 2 saati geçti arası .sütte kendini çekiveriyormuş hakkaten bebek emmeyince kendini dengelesin artık çünkü sağsam versem daha çok uzaklaşır diye korktum.Karnı acıkmıyodur belki normal artık o kadar sık emmemesi.
Umarım sadece emme arasını uzatıyordur ya da geçici bir durumdurBide bu ayda meme reddi oluyo malesef
3 4 saat mi1,5-2 saat artık cok kısa süre değil mi? Benim bebeğimim emme aralığı hemen hemen 3-4 saate çıktı. Meme verdiğinizde daha acıkmamış olma ihtimali var mı?
Canım değişik pozisyonları denedin mi. Benim 3. Ay içinde olmuştu. Ama pes etmedim farklı pozisyonları denedim. Şükür kalmadı bir sıkıntısıMeme reddi için neler yaptınız kızlar malesef biberonla beslenmek istiyor benim cimcimem:/
Silikon göğüs ucu kullandım. Önce açken memeyi teklif et reddediyorsa biberonla beslenmenin yarısnı yap sonra memeyi teklif et.Meme reddi için neler yaptınız kızlar malesef biberonla beslenmek istiyor benim cimcimem:/
Canm bnm ilk dogumdan sonra oyle olmustu doktora sordugumda kizlik zarindir demisti gecer bende pek takmadım sonra hamile kalınca baska doktora gitmistim onada sordum o bakinca deforme olmissun normal dogimdan sonra. Kucuk bi Ameliyatla duzeltiriz demisti banaKızlar çok moralim bozuk enson kontrole gittiğimde rahimde falan bir problem yoktu son zamanlarda tam vajina girişinde elime birsey geliyor ama bi türlü bakmadım üzerinde durmadım şimdi baktim orda tam girişte 2 yada 3 tane et parçası mi desem yumru gibi birsey var bu ne şimdi ya çok korktum görünce nolur bi akıl verin ne olabilir bu
Farklı sekilleri dene canm simdi benmki tvye dalinca koyuyom agzina iciyo yada poposuna vura vura veriyom oyle tutturuyoz memeyiMeme reddi için neler yaptınız kızlar malesef biberonla beslenmek istiyor benim cimcimem:/
Ah canım içime su serptin resmen polip mi siğil mi diye diye kafayı yedim 2 gündür persembe gününe randevu aldım smear hpv hepsine bakılacakti zaten umarım dediğin gibi önemli birsey değildir.Canm bnm ilk dogumdan sonra oyle olmustu doktora sordugumda kizlik zarindir demisti gecer bende pek takmadım sonra hamile kalınca baska doktora gitmistim onada sordum o bakinca deforme olmissun normal dogimdan sonra. Kucuk bi Ameliyatla duzeltiriz demisti bana
Bizde 3 ay 12 günlüğüz bazı dönemlerde oluyor demekki tek neden biberon değil. Farkli pozisyon denemezmiyim elini yumruk yapıp sokuyor ağzına ben zorladıkçaCanım değişik pozisyonları denedin mi. Benim 3. Ay içinde olmuştu. Ama pes etmedim farklı pozisyonları denedim. Şükür kalmadı bir sıkıntısı
Sağol canım zaten içtigi 30 yada 60 cc emmeyince insan acayip üzülüyor. Silikon göğüs ucu benimde bugün aklıma geldi deneyelim bakalım.Silikon göğüs ucu kullandım. Önce açken memeyi teklif et reddediyorsa biberonla beslenmenin yarısnı yap sonra memeyi teklif et.
O popoya vurmaktan yorulduk zatenFarklı sekilleri dene canm simdi benmki tvye dalinca koyuyom agzina iciyo yada poposuna vura vura veriyom oyle tutturuyoz memeyi
Insallah ciddi bisey degildir canmAh canım içime su serptin resmen polip mi siğil mi diye diye kafayı yedim 2 gündür persembe gününe randevu aldım smear hpv hepsine bakılacakti zaten umarım dediğin gibi önemli birsey değildir.
Bizim de 4.aya bi kaç gün kaka sayısı azaldı bi anda. Ama kilo alıp vermesi kaka sayısına göre değil ki çiş sayısına göre bakılıyor o yüzden merak etme alıyordur kilo. Kakasının az olması çok büyük rahatlıkmış ohh valla bıkmıştıkKızlar herkese selam. Umarım herkes iyidir. Oğlum 3 ay+1 haftalık oldu. Dr kontrolüne bu hafta özellikle gitmedik. Haftaya gideceğim. Kska yapma sıklığı azaldı bizim. Önceden günde en az 6 hatta 10 defa yapan çocuk şimdi 1 ya da 3 kez yapıyor. Idrar sayısı aynı gibi ama. Acaba kilo almıyor mu diye endişeleniyorum. Doktora gidince öğrenicez artık. Bir de ben diyete başlamıştım hafif hafif yapıyorum. 2.5 kg verdim 2 haftada. Hızlı vermek istemiyorum. Bu iki gündür sütüm az gibi hissediyordum meğerse regl olacakmışım. Bugün kanama oldu ne yazık ki. Bi 6 ay olmasam diyordum. Bir de regl zamanı süt azalıyor. Neyse ki buzlukta sütüm var. Bir de oğlum emme sonrası biraz kusmaya başladı. Ilk zamanlar hiç olmamıştı. Geğirirken bir parça kusuyor ya benim omzuma ya da kendi üstüne. Akşam 19-20 gibi yatıyor. 23.00-02.00-06.00 emiyor ve uyaniyor artık.
Burası çok sıcak 2-3 gündür. Dışarısı 35 derece. Ev de 27 derece oldu. Kısa kollu body giydirdim iki gündür. Ama akşam uzun kolluya döndük. Gece yatarken çift taraflı fermuarli tulum giydiriyorum.
4. Ayda bebekler eskisi kadar kilo alamıyordu. Kızım 600 gr. almıştı mesela. Bu konuyu taktım kafaya nedense... halbuki çocuk ağlamıyor aç olsa ağlar çünkü kıyameti koparır.
Aylık kontrollere gitmiyormusunuz.Doktorumuz direk sormuştu 3. ayda azalması lazım azaldimi diye.Yani çok normal.Zeytinyagi vermeyin lütfen.Kızlar merhaba.oğljm tam 3 aylık olduk 1.5 hhaftadır hergün 3-5kaka yapan oğlum artık kaka yapmaz oldu. Geçen zeytinyağı koydum mamasına hemen yaptı sonra 3 gün yine yok. Bu dönemde norml mi kakasnn azalması. Emziriyorum aslında sadece göğsümden operasyon olduğum için tek göğüs emzirip mama takviyesi yaptm. Aptamil kullanıyorum onun kabuz yapma olasılığı var mı ?
Üşütmediyse mama içen bebeklerde hafif yeşil kaka normal canim Şuan değilde ilk kızımda mama kullanmıştım ordan biliyorumSelam sevgili anneler bir yıl önce bugünlerde ne kadar heyecanlıydıksize bir sorum var
Kızım on gündür filan yeşil kaka yapıyor üşümediğine eminim keyfi yerinde ateş vs yok hem anne sütü hem mama alıyor bu durumu yaşayan var mı kızlar