- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #32.401
Bebeğiniz kaç günlük acaba?Doktor bize uyuduğu kadar uyusun gece uyandırmayın dedi ama zaten en fazla ilk uykusu 3-4 saat sonra 2şer saat uyuyo. Kilo alımı iyiyse boşver uyandırma zaten zor zar uyuyorlar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bebeğiniz kaç günlük acaba?Doktor bize uyuduğu kadar uyusun gece uyandırmayın dedi ama zaten en fazla ilk uykusu 3-4 saat sonra 2şer saat uyuyo. Kilo alımı iyiyse boşver uyandırma zaten zor zar uyuyorlar.
Ben de tohum olan rezeneyi demleyip günde 2 bardak içiyorumRezeneyi günde 2 yada 3 bardak ben içiyorum canim.
Benimde gazı varsa emmek istemiyordu çok şükür eskisi gibi değil artık. Gece beslenmesinide tamamen kızıma bırakıyorum bazen hiç kalkmıyor gece geç uykuya geçtiğinde mesela 6ya 7ye kadar uyuyor bazende gece kalkıp emmek istiyor tamamen ona göre hareket ediyorum ben.
Bana tohum olanı demleyerek kullan dedi ebem aktardan aldım 1 su bardağı kaynar suya 2 çay kaşığı rezene koyup 5 dakika demliyorum sonra süzüp günde 2 yada 3 bardak içiyorum inanılmaz faydasını gördüm.
Gazdan öyle yapıyordur yada kakasını yapamadığı içindir karnına masaj yapıp iyice gazını çıkart sonra emzirSabah oldu gecer heralde demistim ama yine ciglik cigliga almak istemiyorBiberonu 1 kere gece sagdigim sutlerden esim veriyor ama emzik kullaniyorum en bastan beri. İnsallah birakmaz beni, cook korkuyorumNe yapsam acaba?
Benimki hep uykudan ağlayarak uyanıyor. Memeyi verince daha da çığlık çığlığa aplamaktan tıkanıyor kızarıyor hatta. Uyku sersemi de denedm yok.Sabah oldu gecer heralde demistim ama yine ciglik cigliga almak istemiyorBiberonu 1 kere gece sagdigim sutlerden esim veriyor ama emzik kullaniyorum en bastan beri. İnsallah birakmaz beni, cook korkuyorumNe yapsam acaba?
Bana ilk 1 ay mutlaka.3 saati gecmeyecek sekilde besle dedi cnm. Bebek büyüdü artik, ben bırakıyorum.İnşallah hemen düzelir yaa Gece uykularıyla ilgili ben doktora sormustum, en geç 3 saatte uyandır emzir dedi ama bazen kuzum derin uyuyor ve ben zorla çocuğu uyandiriyorum hem ağlıyor hem de yari uykulu gazi tam çıkmadığı için sonrasinda daha çok rahatsız oluyor. Birçok anne uyandirmiyirum demiş ama bilemedim
Haklisin canım çok zor iyi bilirim. İlk bebegim ayni sekilde ne yaptiysam emmedi ve ben 2 saatte bir, sonralari 3 saatte bir sut sagarak 14 ay besledim. Gogus uclarim kac kere parcalandi makineden. O yuzden bu bebegim de emmezse diye çok korkuyorumBenimki hep uykudan ağlayarak uyanıyor. Memeyi verince daha da çığlık çığlığa aplamaktan tıkanıyor kızarıyor hatta. Uyku sersemi de denedm yok.
Sağıp vermekten helak oldum gündüz emdiğinde de 5.dk sonnda uyuyor sürekli dürüklüyorum rahatsız ediyorum 3-5 emiyor yine uyuyor. Memeyi de ağzından çekemiyorum.ucum acıyıor çektiğimde de uyanıp basıyor çığlığı yine. Bu döngüden nasık kurtulacağım hiç bilmiyorum. 44 günlük olduk artık
Emziği azaltamıyorm o kdr ağlıyor ki.göxyaşları içimi eritiyor ve kızarıp nefessiz kalıyor. Emzirme dnsışmanları çöpe atın diyor da o kdr kolay değil işte
Allah yardımcın olsun canım.Benimki hep uykudan ağlayarak uyanıyor. Memeyi verince daha da çığlık çığlığa aplamaktan tıkanıyor kızarıyor hatta. Uyku sersemi de denedm yok.
Sağıp vermekten helak oldum gündüz emdiğinde de 5.dk sonnda uyuyor sürekli dürüklüyorum rahatsız ediyorum 3-5 emiyor yine uyuyor. Memeyi de ağzından çekemiyorum.ucum acıyıor çektiğimde de uyanıp basıyor çığlığı yine. Bu döngüden nasık kurtulacağım hiç bilmiyorum. 44 günlük olduk artık
Emziği azaltamıyorm o kdr ağlıyor ki.göxyaşları içimi eritiyor ve kızarıp nefessiz kalıyor. Emzirme dnsışmanları çöpe atın diyor da o kdr kolay değil işte
En azından anne sğtğ içiyor diyr kendimi avutuyorum. İş hayatım ztn sorunlu işe dönmeyeceğim ama zaten bu durumda dönemezmişim deHaklisin canım çok zor iyi bilirim. İlk bebegim ayni sekilde ne yaptiysam emmedi ve ben 2 saatte bir, sonralari 3 saatte bir sut sagarak 14 ay besledim. Gogus uclarim kac kere parcalandi makineden. O yuzden bu bebegim de emmezse diye çok korkuyorum
Yok biz de zaten bir buçuk yıl önce taşındık artık MİT taşınmaya başlamıştı, biz varken de güzeldi hatta evimizi de seviyordum ama çok uzak kalıyordu, sonra ikimizin de işi merkeze yakın olunca biz de taşındık.Ne zaman oturdunuz bilmiyorum ama şimdilerde gözde semt oldu MİT filan geldi çok büyüdü apartmanlar yeni yollar yeni herşey ayak altında artık Etimesguttayım ben 10 yaşımdan beri hala merkeze uzak biyer zaten ama burdan başka yer düşünemiyoruz alışmışız
Benimkine vitamini kaşıkla veriyorum nerdeyse tüm kaşığı ağzına alacak. Parmağımı ver onu da emiyorAllah yardımcın olsun canım.
Benim oğlumda aksine ne emzik alıyor ne biberon diliyle ittiriyor.
Başlarda d vitamini verirdim yüzünü ekşitirdi hemen emziği verirdim ağzına.
O soğuttu sanırım öyle bir şey dene istersen.
Yerim onu ben Benimkinin ağzına da sanki zehir veriyorumBenimkine vitamini kaşıkla veriyorum nerdeyse tüm kaşığı ağzına alacak. Parmağımı ver onu da emiyor
İnstada dilruba hanım var emzirme danışmanı canım bi göz at istersen belki yardımı olurBenimki hep uykudan ağlayarak uyanıyor. Memeyi verince daha da çığlık çığlığa aplamaktan tıkanıyor kızarıyor hatta. Uyku sersemi de denedm yok.
72 günlükBebeğiniz kaç günlük acaba?
Teşekkür ederim sizede geçmiş olsun1 aylıkken oldu. Kakada kanlı mukus gördük. Şu an 45 günlük cnm. Geçmiş olsun
bebeginin aglamalarini takip et. mesela benim ki aaauuuu gibi sesler cikartiyor aglarken bu uyumak istedigi anlamina geliyor. Açlik aglamasi genelde damagina degdiriyor gibi nehhh nehh “N”sesi baskin oluyor. Eh eh gibi sesler cikartirsa alti kirli rahatsiz olmus demek. bu sefer cozdum ben aglamasindan anliyorum ne istedigini. oncesinde her aglamasinda mama veriyordumKızlar bi sorum olacak ben 3 saatte 1 emzşriyorum ayrıyeten mama veriyorum çünkü sütüm yok ama doktorum bunu anlamıyor mamayı azalt daha çok emer diyo ama bu seferde oğlum çığlık çığlığa ağlıyor iyice asabım bozuldu ağlama sesinden
canim benim sutumu arttiran bir cay var sana da soyliyeyim ya da herkeste ayni sey olur mu bilmiyorum ama deneyin bu malt iceceklerden daha saglikli en azindan. demligin icine bir tutam dereotu- 1 tutam ihlamur- 2-3 incir kucuk parcalara kesip at icine, kabuk tarcin ve yarim limonun suyu .. sicak suyla demle 3 saat sonra gun icinde oda sicakliginda su gibi aklina geldikce iç . bu icecek benim sütümü arttirdi. insallah faydasi olur sutu az olanlaraBende kullanıyorum günde 1 defa peki siz kaç kez içiyosunuz gün içinde
benimki de oyleydi. 2 aya yakinlasip etrafi farkettikce artik gulerek uyaniyor sevdiriyor kendini .muhabbet ediyoruz minnosumla sonra emiyor80 ml ye bile çıkartınca kusuyor. 60 ta sıkıntısı olmuyor. Gün gün arttırım diyorum. Kusunca da arttrmayım diyorum kilo alımı fln iyi olunca 60 devam ediyorum. Aralıkları sıklaştırdım daha doğrusu kendisi ağlama krizine giridği için 1.5 saatte bir süt içtiği fln oluyor. Teşekkür ederim
Şimdilik günde 1 kez veriyorum sıkıntısız alıyor çok şükür sütümde sıkıntı yok çok şükür maşallah. Bende en baştan beri sağıp sütler akıyorken ağzına veriyordum ya da biberondan da göğsüme damlatıyordum.
Benimki uyanır uyanmaz ağlamaya başlıyor. Sizinkilerde öyle mi? İnsan bi mutlu uyanır biraz kendini sevdirir. Yoookk
ufff benim oglum anlattiginiz gibiydi. yaka ignesibenimki duzelmedi ama o gunler gecti gitti simdi 5 yasina girecek yapisik ikizler geldi diyorlardi bizim icin surekli ustumdeydi.gece yataktada beraber yatardik. hala bana cok duskundur canim oglum iyi ki koynumda buyutmusum o bebek hallerini cok ozluyorum ama hic keskem olmadigi icinde cok mutluyum.Merhaba ocak anneleri ben bir şubat annesi olarak sizlerden akıl istiyorum. Bebeğimin yarın 40 ı çıkacak. 40 gğndğr doğduğu gün de dahil hep kucakta uyuyo bebeğim. Geceleri 4moms ana kucağında uyuyo ancak sabah 7 den akşam 10 a kadar kucakta uyuyo asla beşikte durmuyo hemen uyanıp ağlıyo. Böyle olup da sonradan düzelen oldu mu hiç? Ne zaman düzeliriz yaklaşık? Tuvalete bile slinge bağlayıp gidiyorum
ben doktor kontrolune gittigimde ilk 6 ay spiral onermiyorum dedi. ilacta onermedi allaha kaldik yani. ama benim zaten kocayi gorcek halim yok cok yorgunum o nedenle yaza kadar allah kerim. yazinda spiral taktiririm.Kizlar adet oluyormusunuz ? Sezaryan olan arkadaslar iki aylik olucaz olmadim henuz bide aranizda emzirirken dogum kontrol hapini kullanan varmi ? Bu gidisle hamile kalicam diye korkuyorum
Emziği hemen bırakın. Benim de ilk çocuğum hiç emzik almayınca ikinciye hastaneye emzikle gittim. Çok güzel emdi ama memeyi reddetti. Çünkü doygunluk hissi verdi çocuğa kolay geldi. Hemen kaldırdım emziği. Bana alışınca tekrar verdim emziği ama pek tutmuyor. Velev ki tuttu diyelim memeyi tutarken zorlanıyor. Sizin yerinizde olsam emziği direkt çöpe atardım. Ben çok zorlamıyorum mesela emzik için. Önemli olan bizleri emmesi bebeklerinSabah oldu gecer heralde demistim ama yine ciglik cigliga almak istemiyorBiberonu 1 kere gece sagdigim sutlerden esim veriyor ama emzik kullaniyorum en bastan beri. İnsallah birakmaz beni, cook korkuyorumNe yapsam acaba?