Ay yok ya gecti o günler cok sukur.Canım ya amin inşallah Allah onların ömrünü güzel eylesin. Benim de kv derdi hep ama olumlu anlamda degildaha bu bebegi soylemedim cesaret edemiyorum aldir demeye basliyor. Eşim biraz bahsetmiş işte, ablaları büyük o tek kaldı evde kardeş yapalım diyoruz demiş o da aklınızi mi yediniz sacmalamayin falan demiş. Ben de hala demedim ne yapacagimi da bilemiyorum.
Ah ben sebep oldum açını tazeledim kusuruma bakma valla. Ama artık korkmuyorum bebeğimi kaybetme korkusu yaşadım ya 2 günötesi yok ya sağlığın. Sezaryense sezaryen birçok kadın onu direk tercih ediyor o kadar da öcü değil ya. Kalkarım altından allahın izniyle...
Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız. Rabbim evlatlarımızı bize bağışladın isteyen herkese bu güzel duyguyu nasip etsinBence düzelecek durumun.
Goruceksin bak sag salim kucagina alacaksin ve 5. Bile olacak.
Benim 6. hamileligimdi kızım bak ilk defa yazıyorum burda.
Hep düsük yaptım ama plesantadan dolayı degildi.
Biri ölü dogumdu.
Cok sukur ikisi hayatta..
1 tane kendim evde dusuk yaptim.
Diger 2si kalp atıslari durdugu icin kurtaj.
Ölü dogumu sezeryandan sonra normal dogum seklinde yaptirildi.
Yani hem sezeryan hem normal dogum ikisini de yasadim.
Önemli olan saglikla kucagina alman.
O ölü dogumdan sonra cok agladim yani hastaneden kucagin bos cikiyor diger odalardan bebek aglama sesleri gelirken senin memelerini sıkı sıkı bagliyorlar sut gelmesin diye.
Evet normal dogumun sonrasi cok rahat oh be diyorsun o butun agrilar bitti kalkip yuruyecek kadar guclu hissediyorsun sezeryandan sonra 3 gun zor.
Ama normal dogumunda öncesi cok zor ben cok agladim ne olur sezeryan yapın karnimdaki dikisler patlayacak öldureceksiniz beni diye.
Yani ikisininde zorluklari tabii ki var önemli olan senin ve bebeginin saglikli olması hepsinin ustesinden gelinir emin ol
Benim kiziminda aynen boyle ki o erkek normal oglumda 23.5 la baslamisti vicco birazda dar ya.Normal merak etme.Kızlar bu arada benim oğlumun ayağına vicco 21 numara olmadı hatta 22 de olmaz gibi bu yasta bebek 23 numara giyer mi ya
Cok uzuldum okudum yorumlarini ve icim coo scidi.Ne yazikki bazen elimizde degil bazi yasadiklarimiz.Bazen oyle seyler oluyorki insan dahasini kaldiramam diyor.Ama insaniz iste kaldiriyoruz ama o panik hep kaliyor.Rabbim var olan evlatlarima saglik sihhat versin Rabbim imtihan etmesin onlarla.Yok kuzum hic konusmamistik.
Ne kadar zor anne olmak
Kadın olmakta oyle
Yaa evet ben mesela oglumu bir daha goremiycem biliyorum diyordum.
Hastanede tanistigim hemen hemen ayni zamanda dogum yaptigim 2 arkadasim orda tanistigim yasadiklarimizdan sonra bir daha hamile kalmaya cesaret edemediler maalesef.
Cok detaya giremiyorum az cok tahmin ediyorsundur insanlik dışı bence ölü dogum ve sonrasi yapılan canlı kurtaj...
O zamanlar uzun sure kimseyle konusmamisim cok farkinda da degildim kendimin.
Aman ya gecti gitti allah kimseye yasatmasin aslinda hic yazmamistim ben bu konuyu ama dils3 icin sezeryandan korkmamasi icin her seyin cozumu var.
Canım ya amin inşallah Allah onların ömrünü güzel eylesin. Benim de kv derdi hep ama olumlu anlamda degildaha bu bebegi soylemedim cesaret edemiyorum aldir demeye basliyor. Eşim biraz bahsetmiş işte, ablaları büyük o tek kaldı evde kardeş yapalım diyoruz demiş o da aklınızi mi yediniz sacmalamayin falan demiş. Ben de hala demedim ne yapacagimi da bilemiyorum.
Ah ben sebep oldum açını tazeledim kusuruma bakma valla. Ama artık korkmuyorum bebeğimi kaybetme korkusu yaşadım ya 2 günötesi yok ya sağlığın. Sezaryense sezaryen birçok kadın onu direk tercih ediyor o kadar da öcü değil ya. Kalkarım altından allahın izniyle...
Ya bu insanlara ne.Onlara ne oluyor o mu tasiyip doguracak.Bos bos konusmalar birine 1 fazladir digerine 5 azdir imkan varsa yaparim bakarim diosa insan kari koca karar veriosa sanane hadsizler ya.Ay yok ya gecti o günler cok sukur.
Hayatta her sey bizim icin.
Kvyi de takma
Aldır ne demekmis ya sanki kendisi bakıyor.
Bana da esimin ablasi ikinci cocuga ne gerek var demisti bende hayirdir sen mi bakiyorsun benim cocuklara sana ne oluyor demistim
Kv.min ben bugune kadar en ufak bir yardimini gormedim.
Simdi kendisi zor durumda kızın var bakar sana takma falan diyorum.
Zamanla soylersiniz hatta karnin buyuyunce soyle
Annem de bana yeni yeni söylüyor öyle korkmuş ki o hallerimden sonrs bir daha bebek mi Gebelik mi tövbe diyecem tamamen bu konuyu kapatacam sanmış. Halbuki ben deli deli o anda bile beklemesem acaba bi taşıyıcı anne mi bulsak Kıbrıs tan filan diyordumYok kuzum hic konusmamistik.
Ne kadar zor anne olmak
Kadın olmakta oyle
Yaa evet ben mesela oglumu bir daha goremiycem biliyorum diyordum.
Hastanede tanistigim hemen hemen ayni zamanda dogum yaptigim 2 arkadasim orda tanistigim yasadiklarimizdan sonra bir daha hamile kalmaya cesaret edemediler maalesef.
Cok detaya giremiyorum az cok tahmin ediyorsundur insanlik dışı bence ölü dogum ve sonrasi yapılan canlı kurtaj...
O zamanlar uzun sure kimseyle konusmamisim cok farkinda da degildim kendimin.
Aman ya gecti gitti allah kimseye yasatmasin aslinda hic yazmamistim ben bu konuyu ama dils3 icin sezeryandan korkmamasi icin her seyin cozumu var.
Amin kuzum ya en korktugum sanirim bu hayatta cocuklarim.Cok uzuldum okudum yorumlarini ve icim coo scidi.Ne yazikki bazen elimizde degil bazi yasadiklarimiz.Bazen oyle seyler oluyorki insan dahasini kaldiramam diyor.Ama insaniz iste kaldiriyoruz ama o panik hep kaliyor.Rabbim var olan evlatlarima saglik sihhat versin Rabbim imtihan etmesin onlarla.
Ayy aynisi annemde demisti korktuk senden oyle bos bos bakıyordun diyor.Annem de bana yeni yeni söylüyor öyle korkmuş ki o hallerimden sonrs bir daha bebek mi Gebelik mi tövbe diyecem tamamen bu konuyu kapatacam sanmış. Halbuki ben deli deli o anda bile beklemesem acaba bi taşıyıcı anne mi bulsak Kıbrıs tan filan diyordumgeçti gitti çok şükür. Allah evlatlarımızla sağlıklı upuzun ömürler göstersin onlara layıkıyla anne babalık yapabilelim.
Benimkiler tamamen kıskançlıgından.Ya bu insanlara ne.Onlara ne oluyor o mu tasiyip doguracak.Bos bos konusmalar birine 1 fazladir digerine 5 azdir imkan varsa yaparim bakarim diosa insan kari koca karar veriosa sanane hadsizler ya.
Ayy aynı aynı benim ilk kızım okuldan zatürre mikrobu almış 3 yaşındaydı çocuk zatürre oldu ağladım kv aradım haber veriyorum sen bakamıyorsun bu çocuğa usutiyirsun dedi. Off bebekken de suyun yok yaramıyor bilmemne bilmemne.... senin çocuğun niye hep hasta dedi, dedi dedi.... görümdenim kızı ölüyordu hastanede yattı 10 gün. Asla beddua etmedim ama çok ağladım onlar yüzünden. Ya doğum yaptım 2. Yi, annem gelmedi ben de bunu fırsata cevirdik kv ye annemi bile istemedim dedirttim eşime , berisi yapıyor hem büyük hem yeni bebek hem ev işi her işi hallediyor maşallah dedi eşim, kv de ablan sezaryenliyken yaptı yapacak tabii dedi küçümseyerek.Benimkiler tamamen kıskançlıgından.
Hatta ablasina boyle dedim diye kv. Hamileligim boyunca bana bir kere bile kizimi sormadi sanki hamile degilmisim gibi davrandilar.
Bende dogumu haber vermedim esime de ertesi gün arattirdim geleyim mi dedi istemedim gelme dedim.
Ya ben bu hayatta onlara sinir oldugum kadar hicbkr seye sinir olmuyorum sanirim.
Onlari baya takiyorum..
Hazmedemedigim seyler var kendimce uzak durarak onlarla fazla muhattap olmamaya calisarak rahatlamaya calisiyorum.
Bakıyorum benimle ilgili ne kadar kucumsedikleri konu varsa başlarına geldi.
Annem kanserdi cok hastaneye gidiyorsunuz diyordu.
Kadın hasta ne yapalım ki.
Aksama kadar ben duruyordum basinda aksam isten cikinca babam geliyordu ona bile laf soyluyordu.
Simdi kendisi hep hastanede ve tek maalesef kızı gelmiyor bile yanına ve çalışmıyor cocugu yok engeli yok kendi kendine.
Ameliyat olması lazim kim bakacak diyor tutarsın birini bakar dedim.
Anladım canım vicco bakıyordum o uygun değil mi?Çıplak ayak basması tavsiye ediliyor, ayakkabı seçiminde de böyle ortopedik gibi antin kuntin değil icinde tümseği olan, yumuşak, ve burun kısmında kaydirmaz bölümü ayakkabı tercih edilmesi öneriliyor. Önümüz yaz cıbıl cıbıl gezsin sonbaharda zaten ev ayakkabısı alırsın. Doktorun ne önerdi peki?
Ay içim rahat ettiBenim kiziminda aynen boyle ki o erkek normal oglumda 23.5 la baslamisti vicco birazda dar ya.Normal merak etme.
Ben asla oyun alanina birakip alisveris yapamam.Yani bu kdr genisligde hic anlamam anlayamam.Hani ogretmene atilan mesajlarda kendini kontrol etmeye calisabilirsin ama cocugumu.birakip gezemem.Heleki oyun alanina.Orda oylesine calisan insanlarin eline fln mumkun deil.8 yasinda.halada.birakmam.Amin kuzum ya en korktugum sanirim bu hayatta cocuklarim.
Cok panik yapiyorum onlarla ilgili degisik bir ruh halim var.
Hatta bazen diyorum tedavi mi olsam acaba gecen oyun parklari var ya su avmlerde baktim arkadaslarim cocuklarini birakip gidip alisveris yapiyor ben oyun parkındaki cocugu disardan nereye giderse onu takip ediyorum kucagimda bir bebek
Baktım olacak gibi degil oturdum ordan izledim
Ama yine de gozumun onunden birakmiyorum.
Bugun okula gitti ogretmenine mesaj atiyorum yok maskesini unuttum yok iki ust koymustum falan iyi mi peki ozledim de diye mesajlar aslinda hic saglikli degil bu yaptiklarim.
Bazıları daha mı şanssız acaba diyorum bu hayatta sonra saçmala Yasemin ya diyorum allaha cok sukretmelisin iki tane saglikli evladın var.
Evet benim yasadıklarımda kolay degil bakınca ama çok sanslı oldugum yerlerde var gercekten iyi tarafından bakıyorum aklıma getirmemeye calisiyorum bazı seyleri.
Benimkiler tamamen kıskançlıgından.
Hatta ablasina boyle dedim diye kv. Hamileligim boyunca bana bir kere bile kizimi sormadi sanki hamile degilmisim gibi davrandilar.
Bende dogumu haber vermedim esime de ertesi gün arattirdim geleyim mi dedi istemedim gelme dedim.
Ya ben bu hayatta onlara sinir oldugum kadar hicbkr seye sinir olmuyorum sanirim.
Onlari baya takiyorum..
Hazmedemedigim seyler var kendimce uzak durarak onlarla fazla muhattap olmamaya calisarak rahatlamaya calisiyorum.
Bakıyorum benimle ilgili ne kadar kucumsedikleri konu varsa başlarına geldi.
Annem kanserdi cok hastaneye gidiyorsunuz diyordu.
Kadın hasta ne yapalım ki.
Aksama kadar ben duruyordum basinda aksam isten cikinca babam geliyordu ona bile laf soyluyordu.
Simdi kendisi hep hastanede ve tek maalesef kızı gelmiyor bile yanına ve çalışmıyor cocugu yok engeli yok kendi kendine.
Ameliyat olması lazim kim bakacak diyor tutarsın birini bakar dedim.
Ya bunlar nasil insanlar ve oyle coklarki benim uvey kv demde bana 1 sene cektirdi.Ayy aynı aynı benim ilk kızım okuldan zatürre mikrobu almış 3 yaşındaydı çocuk zatürre oldu ağladım kv aradım haber veriyorum sen bakamıyorsun bu çocuğa usutiyirsun dedi. Off bebekken de suyun yok yaramıyor bilmemne bilmemne.... senin çocuğun niye hep hasta dedi, dedi dedi.... görümdenim kızı ölüyordu hastanede yattı 10 gün. Asla beddua etmedim ama çok ağladım onlar yüzünden. Ya doğum yaptım 2. Yi, annem gelmedi ben de bunu fırsata cevirdik kv ye annemi bile istemedim dedirttim eşime , berisi yapıyor hem büyük hem yeni bebek hem ev işi her işi hallediyor maşallah dedi eşim, kv de ablan sezaryenliyken yaptı yapacak tabii dedi küçümseyerek.
Ya çok çirkin ithamları oldu, eşimle aramı bozmak için de yaptı bisiler, sütümü helal etmem sanaya kadar getirdi işi. Ucundan döndük eşimle. Evi taşıdık uzağa. Şimdi çok uzağız. Ve Pandemide beri görüşmüyoruz. Artık eski sabrım da yok dilimin kemiği yok Ama çok çok üzdüler beni, geçen sene doğum yaptım eşim arayıp haber verdi bebek emiyor mu sutu var mı diyor, eşim beni gösterdi çok kötü gorunuyorsun dedi. Ya hep olumsuz cumleler biktim. Samimiyetsiz kıskanclar. Hele 2 gorumcem var offfff
Bana da baya ters allah korusun bir ciksa ordan.Ben asla oyun alanina birakip alisveris yapamam.Yani bu kdr genisligde hic anlamam anlayamam.Hani ogretmene atilan mesajlarda kendini kontrol etmeye calisabilirsin ama cocugumu.birakip gezemem.Heleki oyun alanina.Orda oylesine calisan insanlarin eline fln mumkun deil.8 yasinda.halada.birakmam.
Benim kızlar 12 ve 9 yaşında bana çok kızıyorlar hiçbir yere bırakmadım, hiçkimseye emanet etmedim. 2. Kızımı dogurdugumda ilk kızım 3 yaşındaydı. Babaannesiyle hastaneye gelirken araba çarpıyormuş bunu öğrencisinden beri kimseye vermedim cpcuklarimi...Bana da baya ters allah korusun bir ciksa ordan.
Tabii biz Çanakkaledeyiz belki Istanbula gore daha rahat ama biz sitede oturuyoruz baya güvenlikli ben bahceye bile tek başına gondermiyorum ki park burda gozumun onunde.
Allah korusun.
Kesinlikle ya zamandan kaynaklı böyle benim çocukluğum böyle değildi gerçi güvenlikli sitedeydik ama hep disaridaydik. Sadece okul arkadaşlarına gitmeme izin verilmezdi onlar bize gelirdi hepAyy kv ve görümceler hakkında yazılanları görünce acayip sinir oluyorum. Allaha şükür biz birbirimizden uzak olduğumuzdan özlüyoruz senede 1 görüştüğümüz için de sorun olmuyor.. Bir de hakkını yiyemem görümcem kardeşim gibidir hakkımızda bilmediğimiz şey yoktur. Kayınvalidem de hep dua eder mutlu olun huzurlu olun diye..
Çocukları bu devirde büyüttüğümüz için midir ne bende 10 yaşındaki kızımı köşe başındaki bakkala bile göndermişliğim yoktur.. AVM oyun alanında gözümden ayırmam yanlış yapıyoruz belki ama evham yapıyorum işte.. Çalıştığım yerin yanı özel bir kreş daha 3-4 yaşındaki çocuklar var.. Bir gün birisi çık okuldan bizim mağazaya gel bir de hava kararmak üzere.. Bizim mağaza Zeytinburnunda işlek bir caddede... Mağaza full dolu. Çalışanlardan birisi farketmiş çocuk tek dolanıyor tutmuş bunu nerden geldin falan anlayınca kreşten çıktığını çıldırmışlar.. Meğer öğretmen farketmiş yokluğunu sokakta arıyormuş... Sorumsuzluğa bakın o çocuğa Allah korusun caddede araba da çarpabilirdi..
Annem anlatır 2,5 yaşındaymışım elime kağıt yazıp bakkala gönderirlermiş.. Diyorum ne cesaret sizdeki :) Ama eski istanbul komşuluk var güven ortamı var. Çocukluğumuz sokaklarda geçti. Ama şimdi çocuklarımız okul,avm, kurs gibi yerlerde sosyalleşebiliyor ancak. Çok üzülüyorum bu duruma sırf onlar için İstanbuldan gitmek istiyorum.
Ay bunlarin hepsi aynı okurken kendimi gördümAyy aynı aynı benim ilk kızım okuldan zatürre mikrobu almış 3 yaşındaydı çocuk zatürre oldu ağladım kv aradım haber veriyorum sen bakamıyorsun bu çocuğa usutiyirsun dedi. Off bebekken de suyun yok yaramıyor bilmemne bilmemne.... senin çocuğun niye hep hasta dedi, dedi dedi.... görümdenim kızı ölüyordu hastanede yattı 10 gün. Asla beddua etmedim ama çok ağladım onlar yüzünden. Ya doğum yaptım 2. Yi, annem gelmedi ben de bunu fırsata cevirdik kv ye annemi bile istemedim dedirttim eşime , berisi yapıyor hem büyük hem yeni bebek hem ev işi her işi hallediyor maşallah dedi eşim, kv de ablan sezaryenliyken yaptı yapacak tabii dedi küçümseyerek.
Ya çok çirkin ithamları oldu, eşimle aramı bozmak için de yaptı bisiler, sütümü helal etmem sanaya kadar getirdi işi. Ucundan döndük eşimle. Evi taşıdık uzağa. Şimdi çok uzağız. Ve Pandemide beri görüşmüyoruz. Artık eski sabrım da yok dilimin kemiği yok Ama çok çok üzdüler beni, geçen sene doğum yaptım eşim arayıp haber verdi bebek emiyor mu sutu var mı diyor, eşim beni gösterdi çok kötü gorunuyorsun dedi. Ya hep olumsuz cumleler biktim. Samimiyetsiz kıskanclar. Hele 2 gorumcem var offfff
Ya bende bırakamam kimselereBenim kızlar 12 ve 9 yaşında bana çok kızıyorlar hiçbir yere bırakmadım, hiçkimseye emanet etmedim. 2. Kızımı dogurdugumda ilk kızım 3 yaşındaydı. Babaannesiyle hastaneye gelirken araba çarpıyormuş bunu öğrencisinden beri kimseye vermedim cpcuklarimi...
Bir yere gidiliyor neymiş çocuk amcanın arabasında daha rahat edermiş hayır dedim bizim arabamız var anasiyla babasıyla gidecek. Ya allah korusun kaza olsa akıl sağlığını kalır insanda benin nornallestiremedigim garip şeyler. Kv gittiğimizde çocuğumu kıstırıp neler derdi ya, bana gel kal tamam mi falan, annen gibi evde oturma sen çalış dedi bir keresinde kızım annem gibi olcam ben büyüyünce demişti hic unutmam. Ben Su an evdeysem onun torunlarını kendim büyütmek içindir başarısıyla övünüyor amayaz yaz bitmez...
Ay ne güzel bende böyle hep özenmistim evlenmeden önce kv. iyi olalim anne kız gibi anlasalim.Ayy kv ve görümceler hakkında yazılanları görünce acayip sinir oluyorum. Allaha şükür biz birbirimizden uzak olduğumuzdan özlüyoruz senede 1 görüştüğümüz için de sorun olmuyor.. Bir de hakkını yiyemem görümcem kardeşim gibidir hakkımızda bilmediğimiz şey yoktur. Kayınvalidem de hep dua eder mutlu olun huzurlu olun diye..
Çocukları bu devirde büyüttüğümüz için midir ne bende 10 yaşındaki kızımı köşe başındaki bakkala bile göndermişliğim yoktur.. AVM oyun alanında gözümden ayırmam yanlış yapıyoruz belki ama evham yapıyorum işte.. Çalıştığım yerin yanı özel bir kreş daha 3-4 yaşındaki çocuklar var.. Bir gün birisi çık okuldan bizim mağazaya gel bir de hava kararmak üzere.. Bizim mağaza Zeytinburnunda işlek bir caddede... Mağaza full dolu. Çalışanlardan birisi farketmiş çocuk tek dolanıyor tutmuş bunu nerden geldin falan anlayınca kreşten çıktığını çıldırmışlar.. Meğer öğretmen farketmiş yokluğunu sokakta arıyormuş... Sorumsuzluğa bakın o çocuğa Allah korusun caddede araba da çarpabilirdi..
Annem anlatır 2,5 yaşındaymışım elime kağıt yazıp bakkala gönderirlermiş.. Diyorum ne cesaret sizdeki :) Ama eski istanbul komşuluk var güven ortamı var. Çocukluğumuz sokaklarda geçti. Ama şimdi çocuklarımız okul,avm, kurs gibi yerlerde sosyalleşebiliyor ancak. Çok üzülüyorum bu duruma sırf onlar için İstanbuldan gitmek istiyorum.