2021 Nisan Anneleri

Ay yok ya gecti o günler cok sukur.
Hayatta her sey bizim icin.
Kvyi de takma
Aldır ne demekmis ya sanki kendisi bakıyor.
Bana da esimin ablasi ikinci cocuga ne gerek var demisti bende hayirdir sen mi bakiyorsun benim cocuklara sana ne oluyor demistim
Kv.min ben bugune kadar en ufak bir yardimini gormedim.
Simdi kendisi zor durumda kızın var bakar sana takma falan diyorum.
Zamanla soylersiniz hatta karnin buyuyunce soyle

Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız. Rabbim evlatlarımızı bize bağışladın isteyen herkese bu güzel duyguyu nasip etsin

Cok uzuldum okudum yorumlarini ve icim coo scidi.Ne yazikki bazen elimizde degil bazi yasadiklarimiz.Bazen oyle seyler oluyorki insan dahasini kaldiramam diyor.Ama insaniz iste kaldiriyoruz ama o panik hep kaliyor.Rabbim var olan evlatlarima saglik sihhat versin Rabbim imtihan etmesin onlarla.

Ya bu insanlara ne.Onlara ne oluyor o mu tasiyip doguracak.Bos bos konusmalar birine 1 fazladir digerine 5 azdir imkan varsa yaparim bakarim diosa insan kari koca karar veriosa sanane hadsizler ya.

Annem de bana yeni yeni söylüyor öyle korkmuş ki o hallerimden sonrs bir daha bebek mi Gebelik mi tövbe diyecem tamamen bu konuyu kapatacam sanmış. Halbuki ben deli deli o anda bile beklemesem acaba bi taşıyıcı anne mi bulsak Kıbrıs tan filan diyordum geçti gitti çok şükür. Allah evlatlarımızla sağlıklı upuzun ömürler göstersin onlara layıkıyla anne babalık yapabilelim.

Amin kuzum ya en korktugum sanirim bu hayatta cocuklarim.
Cok panik yapiyorum onlarla ilgili degisik bir ruh halim var.
Hatta bazen diyorum tedavi mi olsam acaba gecen oyun parklari var ya su avmlerde baktim arkadaslarim cocuklarini birakip gidip alisveris yapiyor ben oyun parkındaki cocugu disardan nereye giderse onu takip ediyorum kucagimda bir bebek
Baktım olacak gibi degil oturdum ordan izledim
Ama yine de gozumun onunden birakmiyorum.
Bugun okula gitti ogretmenine mesaj atiyorum yok maskesini unuttum yok iki ust koymustum falan iyi mi peki ozledim de diye mesajlar aslinda hic saglikli degil bu yaptiklarim.
Bazıları daha mı şanssız acaba diyorum bu hayatta sonra saçmala Yasemin ya diyorum allaha cok sukretmelisin iki tane saglikli evladın var.
Evet benim yasadıklarımda kolay degil bakınca ama çok sanslı oldugum yerlerde var gercekten iyi tarafından bakıyorum aklıma getirmemeye calisiyorum bazı seyleri.

Ayy aynisi annemde demisti korktuk senden oyle bos bos bakıyordun diyor.
Benimkilerde bir daha yapmam diye dusunmus hatta esim bile bir daha hamile kalmani istemiyorum dedi.
Ben icimden hep tekrar yapıcaz görüceksin diyordum

Ya bu insanlara ne.Onlara ne oluyor o mu tasiyip doguracak.Bos bos konusmalar birine 1 fazladir digerine 5 azdir imkan varsa yaparim bakarim diosa insan kari koca karar veriosa sanane hadsizler ya.
Benimkiler tamamen kıskançlıgından.
Hatta ablasina boyle dedim diye kv. Hamileligim boyunca bana bir kere bile kizimi sormadi sanki hamile degilmisim gibi davrandilar.
Bende dogumu haber vermedim esime de ertesi gün arattirdim geleyim mi dedi istemedim gelme dedim.
Ya ben bu hayatta onlara sinir oldugum kadar hicbkr seye sinir olmuyorum sanirim.
Onlari baya takiyorum..
Hazmedemedigim seyler var kendimce uzak durarak onlarla fazla muhattap olmamaya calisarak rahatlamaya calisiyorum.
Bakıyorum benimle ilgili ne kadar kucumsedikleri konu varsa başlarına geldi.
Annem kanserdi cok hastaneye gidiyorsunuz diyordu.
Kadın hasta ne yapalım ki.
Aksama kadar ben duruyordum basinda aksam isten cikinca babam geliyordu ona bile laf soyluyordu.
Simdi kendisi hep hastanede ve tek maalesef kızı gelmiyor bile yanına ve çalışmıyor cocugu yok engeli yok kendi kendine.
Ameliyat olması lazim kim bakacak diyor tutarsın birini bakar dedim.

Ayy aynı aynı benim ilk kızım okuldan zatürre mikrobu almış 3 yaşındaydı çocuk zatürre oldu ağladım kv aradım haber veriyorum sen bakamıyorsun bu çocuğa usutiyirsun dedi. Off bebekken de suyun yok yaramıyor bilmemne bilmemne.... senin çocuğun niye hep hasta dedi, dedi dedi.... görümdenim kızı ölüyordu hastanede yattı 10 gün. Asla beddua etmedim ama çok ağladım onlar yüzünden. Ya doğum yaptım 2. Yi, annem gelmedi ben de bunu fırsata cevirdik kv ye annemi bile istemedim dedirttim eşime , berisi yapıyor hem büyük hem yeni bebek hem ev işi her işi hallediyor maşallah dedi eşim, kv de ablan sezaryenliyken yaptı yapacak tabii dedi küçümseyerek.
Ya çok çirkin ithamları oldu, eşimle aramı bozmak için de yaptı bisiler, sütümü helal etmem sanaya kadar getirdi işi. Ucundan döndük eşimle. Evi taşıdık uzağa. Şimdi çok uzağız. Ve Pandemide beri görüşmüyoruz. Artık eski sabrım da yok dilimin kemiği yok Ama çok çok üzdüler beni, geçen sene doğum yaptım eşim arayıp haber verdi bebek emiyor mu sutu var mı diyor, eşim beni gösterdi çok kötü gorunuyorsun dedi. Ya hep olumsuz cumleler biktim. Samimiyetsiz kıskanclar. Hele 2 gorumcem var offfff

Anladım canım vicco bakıyordum o uygun değil mi?

Ben asla oyun alanina birakip alisveris yapamam.Yani bu kdr genisligde hic anlamam anlayamam.Hani ogretmene atilan mesajlarda kendini kontrol etmeye calisabilirsin ama cocugumu.birakip gezemem.Heleki oyun alanina.Orda oylesine calisan insanlarin eline fln mumkun deil.8 yasinda.halada.birakmam.

Ya bunlar nasil insanlar ve oyle coklarki benim uvey kv demde bana 1 sene cektirdi.
9 sene gecti hala utanmadan ayni kafa ayni zihniyet gorusmuyoruz biz Allahtan.hic korkmuolar Allahtan ya.Kendi baslarina gelio akillanmiolar.İnsan hic demez mi b3n napiorm die.Bende gorumceyim max 3 jez gittim 4 seneden fszla oldu.Hicbirsyine karismayiz bir la lf etmeyiz onun hayati yani.2 gorumceyz hediye almak disinda yaotigimizhicbisi olmadi.Zaten bayaa inat bir tip ne dense bos ama yalnisibdogruyu kendi ogrensin kendi yapsin banane sorarsa soylerim.Annem 3.kixim dedi oylnle davranio ne istiosnz yani 3lin kizini alipta.Ayip ama kiskanclar cocuklarini paylasamiolar gelinlerine kuma gbi davraniokar

Bana da baya ters allah korusun bir ciksa ordan.
Tabii biz Çanakkaledeyiz belki Istanbula gore daha rahat ama biz sitede oturuyoruz baya güvenlikli ben bahceye bile tek başına gondermiyorum ki park burda gozumun onunde.
Allah korusun.

Bana da baya ters allah korusun bir ciksa ordan.
Tabii biz Çanakkaledeyiz belki Istanbula gore daha rahat ama biz sitede oturuyoruz baya güvenlikli ben bahceye bile tek başına gondermiyorum ki park burda gozumun onunde.
Allah korusun.
Benim kızlar 12 ve 9 yaşında bana çok kızıyorlar hiçbir yere bırakmadım, hiçkimseye emanet etmedim. 2. Kızımı dogurdugumda ilk kızım 3 yaşındaydı. Babaannesiyle hastaneye gelirken araba çarpıyormuş bunu öğrencisinden beri kimseye vermedim cpcuklarimi...
Bir yere gidiliyor neymiş çocuk amcanın arabasında daha rahat edermiş hayır dedim bizim arabamız var anasiyla babasıyla gidecek. Ya allah korusun kaza olsa akıl sağlığını kalır insanda benin nornallestiremedigim garip şeyler. Kv gittiğimizde çocuğumu kıstırıp neler derdi ya, bana gel kal tamam mi falan, annen gibi evde oturma sen çalış dedi bir keresinde kızım annem gibi olcam ben büyüyünce demişti hic unutmam. Ben Su an evdeysem onun torunlarını kendim büyütmek içindir başarısıyla övünüyor ama yaz yaz bitmez...

Ayy kv ve görümceler hakkında yazılanları görünce acayip sinir oluyorum. Allaha şükür biz birbirimizden uzak olduğumuzdan özlüyoruz senede 1 görüştüğümüz için de sorun olmuyor.. Bir de hakkını yiyemem görümcem kardeşim gibidir hakkımızda bilmediğimiz şey yoktur. Kayınvalidem de hep dua eder mutlu olun huzurlu olun diye..

Çocukları bu devirde büyüttüğümüz için midir ne bende 10 yaşındaki kızımı köşe başındaki bakkala bile göndermişliğim yoktur.. AVM oyun alanında gözümden ayırmam yanlış yapıyoruz belki ama evham yapıyorum işte.. Çalıştığım yerin yanı özel bir kreş daha 3-4 yaşındaki çocuklar var.. Bir gün birisi çık okuldan bizim mağazaya gel bir de hava kararmak üzere.. Bizim mağaza Zeytinburnunda işlek bir caddede... Mağaza full dolu. Çalışanlardan birisi farketmiş çocuk tek dolanıyor tutmuş bunu nerden geldin falan anlayınca kreşten çıktığını çıldırmışlar.. Meğer öğretmen farketmiş yokluğunu sokakta arıyormuş... Sorumsuzluğa bakın o çocuğa Allah korusun caddede araba da çarpabilirdi..

Annem anlatır 2,5 yaşındaymışım elime kağıt yazıp bakkala gönderirlermiş.. Diyorum ne cesaret sizdeki :) Ama eski istanbul komşuluk var güven ortamı var. Çocukluğumuz sokaklarda geçti. Ama şimdi çocuklarımız okul,avm, kurs gibi yerlerde sosyalleşebiliyor ancak. Çok üzülüyorum bu duruma sırf onlar için İstanbuldan gitmek istiyorum.

Kesinlikle ya zamandan kaynaklı böyle benim çocukluğum böyle değildi gerçi güvenlikli sitedeydik ama hep disaridaydik. Sadece okul arkadaşlarına gitmeme izin verilmezdi onlar bize gelirdi hep annem de evhamlı kadındı. Ama bu zamanda kime güvenebiliriz ki... Çocuklar küçükken daha kolay herşey kızım ergenliğe giriyor ve tepki gösteriyor bana artık. Anne bu kadar panik olmak zorunda mısın, hic mi bana güvenmiyorsun diyor. Anlatamıyorum anlamıyor. Sitenin önünde kontrolsüz kavşak var daha geçen iki araba birbirine çarptı çocuklarla servis bekliyorduk işte bu yüzden dedim kendiniz çıkamıyorsunuz. Insanlar kural nedir bilmiyor. Yay geçidinin maksadını bilmekten insanciklar (!) var. Allah yardımcımız olsun çocuk yetiştirmek çok zor... büyüdükçe daha iyi anlıyorum. En güzel zamanları ilk 5 sene

Ay bunlarin hepsi aynı okurken kendimi gördüm
Nasıl bu kadar vicdansız olabiliyorlar.
Simdi de kızima cok zayif diyor e napıyım yemiyor.
Offf siz ne garip insanlarsinız torunlarimiz saglikli diye sukredeginize habire bir seyler soyluyorsunuz yeter artik valla en iyi siz anne babaymissiniz ben bakamıyorum sizin gibi mukemmel degilim dedim.
Bende agzima geleni soyluyorum artık. Ya bende bırakamam kimselere
Canım onlar benim allah korusun kim bizim gibi bakar sahip çıkar.
E sen caliscakmisinda kim bakacakmis o cocuklara.
Seninkilerde acayip sinir bozucu ama duyma bence.
Ya boyle insanlara cevap verince de insan rahatlamıyor ki ne yapmak lazim bilmiyorum.
Ben birara mesela onlar konusuyordu cok alakasiz bir sey diyordum o zaman cok sinir oluyorlardi.
Mesela anlatiyordu bakıyordum yuzune sonra kafamı cama cevirip havalarda cok sıcak soguk dag tas tepe alakasiz seyler soyluyordum o zaman cok sinir oluyordu yine o taktiği uygulucam

Ay ne güzel bende böyle hep özenmistim evlenmeden önce kv. iyi olalim anne kız gibi anlasalim.
Yaslaninca esimin ailesine benim aileme bakalim iyi gunde kotu gunde yanlarinda olalım.
Ama yok yani kadın ilk günden suana kadar olumlu hicbir yanı olmadı hep bir iftira hep bir kötülük.
Hep kotu muameleye maruz kaldım.
Bir tanidiklari var kız keki yakmis diye kek yapip goturdu annesi öldü ona kıyamıyorum dedi e ben dogum yaptim annem öldu bir defa da aramadin bir seye ihtiyacın var mı diye bir de ben senin torununu dogurdum..
O yüzden iyice sogudum..
Nasıl çıkıyor ya nasıl sorumsuzluk minicik cocuk.
Ben calismaya baslayinca bizim is yerinin kresine vericem oyle dusunuyorum ama 3 yasından once almiyor yani 1 sene kadar bakiciya ihtiyacım var.
Bende sokaklarda buyudum hic eve girmezdim.
Simdi nerde salacaksın mumkun degil ama ben hatirliyorum birkac mahalle gezerdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…