Bi doktorun kucağa alma demesine gerçekten kızıyorum. Bu yaşta kendi kendilerine sakinleşme becerileri yok ve en çok istedikleri bizim kucağımıza kokumuz. 2 aylıkken bi doktor da bana memede uyumasına izin verme demişti hatırladıkça hala kızıyorumMerhabalar, bugun dr kontrolumuz vardi. Artik gece beslemesini tamamen kes dedi. Aksam 22:30 ve sabah 7:00 arasi su dahil hic emzirme yok. Tamam dedim ama bebegim cok sik uyaniyor gece ve bazen emzirmeden sakinlesip uykuya dalamiyor. Beraber yatacaksiniz ama hic kucaga alma yok dedi. Anne ve babanin arasinda yatacakmis. Ne kadar surecek boyle dedim 2-3 yil surer dedi. Garibime gitti cunku simdiden odasinda ayri yatiriyordum. Dogamiza cok uygun, beyin gelisimi icin de iyi olacak, mutlu huzurlu uyuyacak gece dedi. Gunduz uykularini odasindaymis ama
2 3 yıl mıMerhabalar, bugun dr kontrolumuz vardi. Artik gece beslemesini tamamen kes dedi. Aksam 22:30 ve sabah 7:00 arasi su dahil hic emzirme yok. Tamam dedim ama bebegim cok sik uyaniyor gece ve bazen emzirmeden sakinlesip uykuya dalamiyor. Beraber yatacaksiniz ama hic kucaga alma yok dedi. Anne ve babanin arasinda yatacakmis. Ne kadar surecek boyle dedim 2-3 yil surer dedi. Garibime gitti cunku simdiden odasinda ayri yatiriyordum. Dogamiza cok uygun, beyin gelisimi icin de iyi olacak, mutlu huzurlu uyuyacak gece dedi. Gunduz uykularini odasindaymis ama
Iste bizimki de beraber uyuyun diyor. Uyaninca uykusunun bolunmesi aliskanlik olmasin diye kucaga alma, sallama veya emzirme dedi. Beraber uyuma fikri de bana garip geldi bilemiyorum. Merak ettim siz ne yapiyorsunuz diye. Ben gece uyaninca sakinlessin diye emziriyorum ama sut icmiyor ki zaten azicik agzinda memeyi tutup sakinlesiyor. Ama uyaniyor da iste uykuya dalinca yine! Nereye kadar gidecek boyle diye dertleniyordum. Gece memeyi, yanimda yatirmaya baslayarak kesmek iyi de hic yanimizda yatirmadik nasil olacak bakalim.Bi doktorun kucağa alma demesine gerçekten kızıyorum. Bu yaşta kendi kendilerine sakinleşme becerileri yok ve en çok istedikleri bizim kucağımıza kokumuz. 2 aylıkken bi doktor da bana memede uyumasına izin verme demişti hatırladıkça hala kızıyorum
Bu gune kadar beraber hic uyumadik. Ben de sasirdim. Mutlaka anne ve baba arasinda olsun ama dedi. Kendi yataginin orasi olmadigini, sizin yataginiz oldugunu bilir zamani gelince gider dedi. Ornegin sadece anneyle yatarsa aliskanlik ediniyormus babayi disliyormus onun yatagi ayri diye. Iste veya tam tersi. Doktorumuza guveniyorum ama bana da garip geldi sizler ne yapiyorsunuz diye merak ettim.2 3 yıl mıilk defa böyle bir doktor tavsiyesi duydum. Biz aynı odada yatıyoruz ama o kendi yatağında yatıyor. Tamam beraber uyumayı ben de seviyorum ama arada bir yatırınca bile hem güvenlik açısından tedirgin oluyorum hem de uzun sürede karı koca ilişkisini kötü etkiler gibi geldi bana. Ama doğrusu bu mı bilemem tabii
Beraber yatmak bana hem güvenlik açısından hem de alışır yatağına geçmekte zorlanır diye riskli geliyor. Özellikle yorgunken gece uykusunda farketmeden zarar verebiliriz ya da yorgan yüzüne gelebilir ve kendini kurtaramayabilir. Ben gece uyanınca eğer yeni emdiyse kucağımda sarılıyorum uyuyor uyumazsa ya da emeli çok olduysa emziriyorum. Sadece sabah 6-7 gibi uyanırsa yanıma alıyorum eşim gitmiş oluyor kolumda yatıyor ve mesafe bırakıyorum derin de uyuyamıyorum zaten kestiriyorum. Bazen de gündüz çok kısa uyuduysa yanıma koluma yatırıp sarıyorumIste bizimki de beraber uyuyun diyor. Uyaninca uykusunun bolunmesi aliskanlik olmasin diye kucaga alma, sallama veya emzirme dedi. Beraber uyuma fikri de bana garip geldi bilemiyorum. Merak ettim siz ne yapiyorsunuz diye. Ben gece uyaninca sakinlessin diye emziriyorum ama sut icmiyor ki zaten azicik agzinda memeyi tutup sakinlesiyor. Ama uyaniyor da iste uykuya dalinca yine! Nereye kadar gidecek boyle diye dertleniyordum. Gece memeyi, yanimda yatirmaya baslayarak kesmek iyi de hic yanimizda yatirmadik nasil olacak bakalim.
Benim de en cok cekindigim sey zaten kendi yataginda yatiriyorken daha sonra yanimiza alistiginda yine kendi yatagina gecirmeye alistirmak. Simdi kendi yataginda uyandiginda bir sekilde yanina gidip sakinlestiriyorum. Bir gun gelecek buna alisacak diye bekliyordum, belirsiz…Yalniz yatirmayi oyle bir anlatti ki sanki cocugu terk ediyoruz yalniz odasindaBeraber yatmak bana hem güvenlik açısından hem de alışır yatağına geçmekte zorlanır diye riskli geliyor. Özellikle yorgunken gece uykusunda farketmeden zarar verebiliriz ya da yorgan yüzüne gelebilir ve kendini kurtaramayabilir. Ben gece uyanınca eğer yeni emdiyse kucağımda sarılıyorum uyuyor uyumazsa ya da emeli çok olduysa emziriyorum. Sadece sabah 6-7 gibi uyanırsa yanıma alıyorum eşim gitmiş oluyor kolumda yatıyor ve mesafe bırakıyorum derin de uyuyamıyorum zaten kestiriyorum. Bazen de gündüz çok kısa uyuduysa yanıma koluma yatırıp sarıyorum
Ben daha odasını ayırmadım, yanımda park beşikte yatıyor yan dönse beni görüyor. Belki erken diye demiştir ama alıştıysa ve huzurluysa tekrar sıfırlamaya gerek var mı emin değilimBenim de en cok cekindigim sey zaten kendi yataginda yatiriyorken daha sonra yanimiza alistiginda yine kendi yatagina gecirmeye alistirmak. Simdi kendi yataginda uyandiginda bir sekilde yanina gidip sakinlestiriyorum. Bir gun gelecek buna alisacak diye bekliyordum, belirsiz…Yalniz yatirmayi oyle bir anlatti ki sanki cocugu terk ediyoruz yalniz odasindaSizinle yatsin, beyin gelisimi icin de iyi falan dedi iyice bulandirdi kafami.
Bu arada bazıları 7-8.ayda ayrılabilir diyor, bazıları da en erken 1 yaş diyorBen daha odasını ayırmadım, yanımda park beşikte yatıyor yan dönse beni görüyor. Belki erken diye demiştir ama alıştıysa ve huzurluysa tekrar sıfırlamaya gerek var mı emin değilim
Ama siz tam kendi yatağına alıştırmışsınız ne güzel bana da değişik geldi bu öneriIste bizimki de beraber uyuyun diyor. Uyaninca uykusunun bolunmesi aliskanlik olmasin diye kucaga alma, sallama veya emzirme dedi. Beraber uyuma fikri de bana garip geldi bilemiyorum. Merak ettim siz ne yapiyorsunuz diye. Ben gece uyaninca sakinlessin diye emziriyorum ama sut icmiyor ki zaten azicik agzinda memeyi tutup sakinlesiyor. Ama uyaniyor da iste uykuya dalinca yine! Nereye kadar gidecek boyle diye dertleniyordum. Gece memeyi, yanimda yatirmaya baslayarak kesmek iyi de hic yanimizda yatirmadik nasil olacak bakalim.
Size bir şey sorabilir miyim? Bebek gece meme emmezse sütümüz azalamaz mi? Bunun hakkında doktor bir şey dedi mi?Merhabalar, bugun dr kontrolumuz vardi. Artik gece beslemesini tamamen kes dedi. Aksam 22:30 ve sabah 7:00 arasi su dahil hic emzirme yok. Tamam dedim ama bebegim cok sik uyaniyor gece ve bazen emzirmeden sakinlesip uykuya dalamiyor. Beraber yatacaksiniz ama hic kucaga alma yok dedi. Anne ve babanin arasinda yatacakmis. Ne kadar surecek boyle dedim 2-3 yil surer dedi. Garibime gitti cunku simdiden odasinda ayri yatiriyordum. Dogamiza cok uygun, beyin gelisimi icin de iyi olacak, mutlu huzurlu uyuyacak gece dedi. Gunduz uykularini odasindaymis ama
7aylık olana kadar gündüz emmese de geceleri emiyordu, sağdığımda genelde aynı miktarda süt geliyordu. Sonra bıraktı, uykuluyken bile istemedi memeyi emziremedim hiç. sonrasında yarı yarıya azaldı sütüm. Şimdi ise iyice azaldı anca bir öğünlük süt çıkıyor günde toplam. Şahsen gece emzirmek etkiliyor fakat gündüz aktif bir şekilde emiyorsa aşırı derecede azalmaz bence.Size bir şey sorabilir miyim? Bebek gece meme emmezse sütümüz azalamaz mi? Bunun hakkında doktor bir şey dedi mi?
Cevabınız için çok teşekkürler güzel anne.7aylık olana kadar gündüz emmese de geceleri emiyordu, sağdığımda genelde aynı miktarda süt geliyordu. Sonra bıraktı, uykuluyken bile istemedi memeyi emziremedim hiç. sonrasında yarı yarıya azaldı sütüm. Şimdi ise iyice azaldı anca bir öğünlük süt çıkıyor günde toplam. Şahsen gece emzirmek etkiliyor fakat gündüz aktif bir şekilde emiyorsa aşırı derecede azalmaz bence.
Telefonda almiyoruz dediler ogun gitmedik.Ertesi gun ates hic dusmeyip hali kotulesince acile gittik cocuk acil icapci vardi ozel hastanede.Cok gecmis olsun neden bebege yapmiyoruz dediler ki bize nasil yaptilar o zaman?
Ben anlamiyorum zaten testi vermek istememistim bir sey olmaz diye aldilar simdi benekten almiyoruz demisler boyle farkli uygulamalardan nefret ediyorum
Ne tarz ilac?Çok geçmiş olsun. Benim ilk biontech aşısından sonra olmuştu ateşim çok yükseldi göğsümde kitle oluştu çok zor bir gece olmuştu. Covid testi Sürekli ilaç kullananlarda negatif çıkabiliyormuş var mı öyle bir durum. Bir de çocuk acilde yaptırmıştık biz testi
Ben zaten ilk dk itibaren covidmsm gbi hem takviye hem izolasyondaym.Çok geçmiş olsun canım benim. Yeni virüs testten kaçabiliyormuş sen aynı covidmişsin gibi düşünerek önlem al kendine çok iyi bak. Bol bol kivi ye bebişe de yedir. +8 kivi sanırım yiyebilir
Sürekli tansiyon, diyabet, kalp ilacı gibi ilaçlar kullananlarda negatif çıkıyormuş. Örneğin annem iki kez oldu, babam da hep onunla hastalandı aynı geçirdiler ama babamın hiç pozitif çıkmadıNe tarz ilac?
Esim hic ilac kullanmaz onunda 3.negatifi.
Benimde negatif bencr benim zTen domuz gribiydi ama.bugun cogu semptomum yoktu sabah.
Sanki oglumdan bana benden kizima gibi oldu sanki.
Ah yavrum kıyamam bir an önce Allah şifasını versin.Telefonda almiyoruz dediler ogun gitmedik.Ertesi gun ates hic dusmeyip hali kotulesince acile gittik cocuk acil icapci vardi ozel hastanede.
Corona ve domuz gribi testi aldi.
Corona negatif.Domuz gribi pozitif
Kafam Allakbullak.
Gececegi kimse yok ya oglum hem corona hem domuz gribi tasidi.
Yada aslinda corona olmadi inf oldugu icin corona testi poz cikti.
Hic anlamaidm.tat koku gitmedi ve 3 gun surdu.
Suan Pelin baya agir geciriyor.
Cok zorlandi Inf A cunku.
Neyse 18 gece ilk atesi cikti ort 5 gun suruyormus.Tedaviyede dun basladil oda 5 gun surecek sonra kontrole gidecegiz.
O kadar yoruldum ko ve kizim o kdr yorgun ki sesi kisik hali yok bir yandan 4 dis bir yandan domuz gribi zsyiflafi 2 3 gunde.
Allah beterinden korusun ya salggin cok cidfi boyuttaymis cok dikkat edin.
Yeğenlerimde bir kaç hafta önce geçirdi domuz gribi. Şu an o da çok yaygın. Geçmiş olsunBen zaten ilk dk itibaren covidmsm gbi hem takviye hem izolasyondaym.
Ama benimko covid deil, oglumda yeni virus degil bence.
Kizim.domuz gribi cikti dun muhtemelen bende oyelydim.simdi 2 gun sonra oglumun karantinasi bitiyor 4 gun sonra kizimin kontrolu var.Biz yinede kizimin kontrolu bittikten sonra karantinafan cikariz hatta belki 1 2 gun dahafa bekleriz.
Doktora sormadim ama bazen nadir de olsa bazi geceler iyi uyur ve emzirmeden sabahi ederiz. Kendi tecrubemle o gunlerde sutumun azaldigini hic gormedim. Aksine geceleri uykumu alarak uyusam guzelce sutum de artacak gibi bir his var icimde. Geceleri uykusuz kalmak ozellikle sabahlari bitik uyanmama sebep oluyor. Bebege kahvalti hazirlarken kendimde olmuyorum.Size bir şey sorabilir miyim? Bebek gece meme emmezse sütümüz azalamaz mi? Bunun hakkında doktor bir şey dedi mi?