2021 Nisan Anneleri

Ben kahvaltida zeytin peynir yumurta sarisi yogurt salatalik veriyorum yemezse zorlamiyorum yumurtayi peynir ve yogurdu hep taze veriyorum ne olur ne olmaz.

Benim bebegim dogdu dogali uyumuyor, 2 saat ugrasiyorum 5 dk uyku uyuyor. Ben yaninda uyuyunca uyanmiyor. Isi gücü biraktim hep uyuyoruz yapcak bisi yok. Yanindan kalktigim anda bana tutunup kalkiyo oda. Büyük ogluma öglen uykusu yaptirdigimda ona sarilarak uyuyor rahat ediyorum. Yaninda birini istiyor hep.

Günaydın hanımlar, çok endişeliyim benim bebeğim ek gıda konusunda çok mu geride kaldı diye. Bir sürü şey denedim, her gün çeşit çeşit tarif deniyorum ama ya bir iki kaşık (kendi bebek kaşığıyla) yiyor ya da hazırladığım öylece kalıyor, atıyorum. Blw de denedim kendim de yedirmeye çalıştım sonuç hep hüsran. Açken de denedim tokken de denedim olmuyor bir fincan bile olmuyor yediği. Bir sürü doktorla görüştük ama dedikleri şey tekrar tekrar deneyin Tüm gün bebeğimi beslemeye çalışmakla geçiyor. Sütü ya da mamayı da aynı şekilde en fazla 60 70 ml içip bırakıyor. Sizin bebekleriniz ne kadar yiyor ek gıdadan?

Benimkisi de öyle ne yazık ki. Asla ağzını açmıyor. Neler neler denedim.mama kaşığıyla bir kere koyuyorum ağzına sonrası yok. Olan azıcık uykularımda kaçtı niye yemiyor diye düşünmekten. Her öğün teklif ediyorum belki zamanla öğün zorunluluğu bilincine erişir diye.ben her yöntemi denedim blw yaptım püre çorba herşey.

Canım bu söylediğin bebeğini emziremeyen hiç emzirememiş veya 1 yıldan önce sütü kesilmiş anneleri üzebilir.Senin yetiştirdiğin çocuk 50 yaşında birsürü hastalığa yakalanacak anne sütünü az aldığı için demek en az ek gıdaya başlayınca sütten kes demek kadar yanlış bir yaklaşım bence..

Ates olmuyor bnde ama kemik agrisi fenalik hissi grip hali vs oluyor
Onlarda oluyor kemik agrisi oksuruk oldu hatta.
Dedim ki ben herhalde covid olmustum cunku dugune gitmistim ilk açılmamdi uzerine aşı ve butun belirtileri tasiyinca doktora gittik 3 gun kurali var dedi cigerlerimi filan dinledi temiz dedi.
Ama 3 gün boyunca ciddi covid gibiydim sonra kesildi 4. Gün

Yok benimkide oyle.
Eskisi gibi emmiyor en ufak seste kafayi ceviriyor beni ittiriyor.
O zaman ek gida o da yok iste dedigin gibi birkac kaşık zorla kus gecti aa kedi kedi filan diye

Günaydın hanımlar. Bebeğim gündüz kesinlikle emmiyor sadece gece emiyor. Üstelik mamayı da kabul etmiyor. 8 aylık bir bebek sadece ek gıda ile beslenebilir mi? Benimle aynı durumda olan var mi? Çözüm buldunuz mu?

Doktorlar zorlamayın hiç yemez diyor ama günde 1-2 çay bardağı ek gıda da yesin diyor ama nasıl olacak bu ne onlar söylüyor bir çaresini ne de ben bulabiliyorum. Bir ara çok çok karşı olmama rağmen video izleterek bile denedim olmuyor malesef. İnşallah o bir çay bardağı kadar yedikleri zamanı görürüz ne diyeyim

Yok benimkide oyle.
Eskisi gibi emmiyor en ufak seste kafayi ceviriyor beni ittiriyor.
O zaman ek gida o da yok iste dedigin gibi birkac kaşık zorla kus gecti aa kedi kedi filan diye
Oyuncaklarıyla oynarken biraz yedirebiliyordum ben de. artık ona da kanmaz oldu. Sadece oyun oynatalım gezdirelim istiyor bir kere de mama diye ağlasın ona kalsa bütün gün bir şey yemeden duracak.

Yok o yiyen çocuklar için bir ölçü. Yemeyenler için zaten zorlama yapmayın diyorlar psikolojik açıdan da çok önemliymiş zorlamamak. İlerde karakterine etkileri olurmuş. Ben kuş geliyor tren geliyor desem de yemiyor bir kere ağzına yemek değsin suratı şekilden şekile giriyor tiksinmiş gibi.ekmek içini seviyor sadece. Onu da zaten vermem mümkün değil kabızlık sorunu da var. İnşallah bizimkilerde yer. Sen yine her öğün teklif et

İnşallah ağızlarını kocaman açıp daha yok mu dedikleri günler de gelir

Aynen valla elimizde mucizevi birsey var gögüslerimizde yani. Emsinler bu berbat hayatta bari ne verebilirsek kardir kuzucuklara.
O kadar doğru diyorsunuz ki en çok istediğim şey bebeğim memeye düşkün olsun ama yok sevmiyor. Çok üzülüyorum. Sırf emsin diye ücretsiz izne ayrıldım ama yok işte istemiyor.

1.de 2 gun 2.de 3 gun cektim bende.3.dozdan korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…