2021 Nisan Anneleri

Gündüz 3 saati geçmiyoruz 5 dn sonra uyutmuyorum bugün 9 da uyudu mesela 1-2 saat ıyuyor sonra saat başı 1.30 saat de bir kalkıyor ve zor dalıyor uykuya sorun o her kalktığında 1 saat uğraşıyorum anca uyuyor ay helak oldum Zatn gece uykularımız doğduğundan beri kötü ama emip uyurdu en azından artık o da gitti diş de çıkıyor üstten ama çoktandır böyle ya gündüz 3 uyku yapıyor hala sizde durumlar nasıl 2 uukuya geçen varmı? Tam 8 aylık olduk artık geçmeli sanki 2 ye dimi? 2 saat de bir uyuyor hala gündüzleri daha uzun tutmaya çalışkyoru

Bizm 20 gün falan oluyor 2 uykuya geçeli. Mesela ilk uykusu 11.gibiydi 12.30 13.00 e kadar oyunla, oyuncakla oyaladım bir kaç gün, sonra alıştı. İkinci uykusu 4 5 gibi. Gece 11.00 de yatıyor, ama bu ara dişten sanırım çok sık uyanıyor gene

Uzun suredir 2 uykuya gecti.Cok nadir 3 uyku yapiyor.Bu aksami olumlu etkiler demistim ama pek olumlu etkilemedi.sabah uyaniyor kahvalti sonrasi 1,ikindi de 1 uyuyor.Ama saate bagli bazen oyle erken oluyor ki 3.uyku mutlaka gerekiyor.

Ya ben de kahvaltı soracağım, bu bebişlere kahvaltıda ne hazırlamalı? Diğer öğünler idare eder ama kahvaltıda hiçbir şey yemiyor, tavsiyeleriniz var mı?

İyi akşamlar,oğlum prematüre olduğu için sizin bebeklerle aynı ay sayılıyor yaklaşık. Bebekleriniz sürünüyor mu, emekliyormu. Oğlum yapmıyor merak ediyorum
Benim ilk oglumda prematüre dogdu ve kardesi ile kiyasladigimda ayni olmuyor biraz geriden geliyorlar ama simdi 3 yasinda ve masallah sagligi yerinde gelisimi iyi cok sükür.

Ya ben de kahvaltı soracağım, bu bebişlere kahvaltıda ne hazırlamalı? Diğer öğünler idare eder ama kahvaltıda hiçbir şey yemiyor, tavsiyeleriniz var mı?
Bazen yulaf lapasi yapiyorum meyveli yada pekmez ekliyorum
Peynir,pekmez,badem veriyorum.
Bazen peynir yumurta pekmez.
Bebek ekmegi yaptik tam bugday unundan bazen onuda ekliyorum.
Salatalik daha vermedim zeytinde onlari ekliycrm arayla.

Bazen yulaf lapasi yapiyorum meyveli yada pekmez ekliyorum
Peynir,pekmez,badem veriyorum.
Bazen peynir yumurta pekmez.
Bebek ekmegi yaptik tam bugday unundan bazen onuda ekliyorum.
Salatalik daha vermedim zeytinde onlari ekliycrm arayla.
Pekmezi hepsine karıştırıyor musun? Peyniri kendin mi yaptın canım? Ben hala süt ürünlerine başlamadım

Benim kızım yulaf ya da tahıl unuyla meyveyi seviyor en azından 3 4 mama kaşığı yiyor.Diğer gün yarım yumurta sarısının yarısı ekmek içi ve bir dilim avokado yiyor pankek falan çok denedim ama benim kızım yemedi

Pekmezi hepsine karıştırıyor musun? Peyniri kendin mi yaptın canım? Ben hala süt ürünlerine başlamadım
Pekmezi ayri koyuyorum.Ama mesela yulaf yaptim karistiriyorum.Evet annem yapti peyniri.bende alip minik minik buzluga atiyorum sabah cikarip cozduruyorum.E bebekten hurma ozu keciboynuzu ozu fln aldim artik oankek tarzi seylerfe yapcam bebek ekmegini yedirdim ogurmuo tikanmio artik

Benimki sadece ekmek seviyor ama ben bebek ekmeği yapmadım. Tam tahıllı vegan ekmek alıyorum onun içini veriyorum arada bir kahvaltıda. Benim kız zaten böyle çok sürmez hastanelik olur hiç birşeye ağzını açmıyor. Suyu hele hiç içmiyor Nasip artık her öğün vermeye yapmaya devam ediyorum çeşit çeşit

Bazı geceler kızım da saat başı uyanıyor, dün uzun süreden sonra güzel uyudu umarım ataktandır ve geçiyordur uyku eğitiminin geneli ihmal maalesef, bize ihtiyaçları var sakinleşmek ve uyumak için ben o yüzden ne zaman çok yorulsam ve acaba denesem mi diye düşünsem vazgeçiyorum, sadece desteği kademeli azaltmak ve uyumayı öğretmek mantıklı geliyor
Kizlar merhaba astronot mont aldiniz mi aldiysaniz nerden aldiniz benim almam lazim kizi okula birakip aldigim icin şart bizde
Lcw'dan koyun yününe benzer kalın bi şey aldık, astronot mont kızıma olmadı ya büyük ya küçük geldi
Kızlar bebişlere zeytin vermeye başladınız mı?
Zeytinyağı verdiğim için gerek yok diye düşündüm vermedim ben
Tuzsuz keçi peyniri yediriyorum ve yumurta sarısı, avakado da vermiştim ama kabız yaptı kestim

Herkese iyi geceler.. Denediğim bi kaç şey var belki siz de denemek istersiniz diye yazmak istedim. Uykuya dalma problemi var, 4-5 saati buluyor ve genelde tek uyku yapıyor ama son zamanlarda kucağımda yatarak emzirince daha çabuk dalıyor, öncesinde sakin ses tonuyla yatarak kitap okuyorum, çok kısa uyursa yine yanıma alıp koluma yatırıyorum ve sarılıyorum, sabah çok erken uyanırsa da aynı şekilde bi iki saat daha uyuyor. Dönerek uyumaya başladığı için kendi yatağıma yaslamayı kesip beşiğin kenarını kaldırdım ve tshirtümü yatağına sıkıştırdım daha iyi uyudu. Kahvaltıda tuzsuz keçi peynirini sütümle yumuşatıp veriyorum güzel yiyor, zaten baskın tadı yok, yoğurdu da keçi sütünden yapıyorum sevdi. Kıymayı yemeyi bıraktı bugün ilikli kemik suyuyla sebze çorbası yaptım yedi neyse ki. Avakadoyu muzla karıştırınca yiyor. Sebze çorbası için tatlı patates, balkabağı, karnabahar, pırasa, havuç ekliyorum, kereviz de denicem, bunlar hem ayına uygun hem sağlıklı. Gazı varsa pırasa karnabahar biraz gaz yapıyor, bi de karnabaharı çok sık vermemek lazımmış. Meyveyi sevdiği için elma ve muza armut ayva ve Trabzon hurması eklicem ayına uygun. Alerjik olduğu için ocak ayında kontrolü var, sonrasında balık tavuk yumurta beyazı belki bakliyat eklenir diye düşünüyorum. Doktora keçiboynuzu özü sorucam siz de sorup deneyebilirsiniz bağışıklığı için çok iyi. Son olarak hareketli büyük gözleri olan hayvanlar kitabına bayılıyor kitap düşünüyorsanız aklınızda olsun, penguen piku aldım ben

Ay Allah korusun ya.Mama yada suttemi icmiyor?doktor ne diyor?

Hippp tahıllı kaşık mması almıştım kahvltıda muz avakado eziyorum içine yumurta sarısı ve tuzsuz lor peynir karıştırıyorum bazen ceviz de koyuyorum bu karışıma kayısı kurusu eziyorum yada hurma, bazende yumurta sarısın 1 kaşık yoğurt karıştırıp tereyağında pişiriyorum içine lor da koyuyorum yumuyşak oluyor, birde bebek kurabiyesi yaptım ıhlamurla eziyorum yanına yumurta sarısı peynir avakado ekliyorum ve salatalık rendeliyorum yumurt sarısını haşlyınca kuru geliyor salatalığın auyuyla dha kolay yiyor ve salatalık hastası eline de veriyorum bazen dişler çıkmadan daha iyisi de artık kopartıyor korkuyorum tıkanıcak diye bazen pankek yapıyorum ama onu pek gzl yemiyor diğer saydıklarım daha başarılı yediği kahvltı menüleri fikir olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…