- 28 Ağustos 2020
- 8.482
- 37.489
- 498
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #51.401
Ben doğum yaptığımdan beri her gün yumurta et yiyorum yine oluyor yine oluyor.Valla artık protein basıyorumgünde 2 yumurta mutlaka et peynir yiyorum.
İşte ben uygulamaya geç döllenmeye göre belirlenen doğum tarihini girdim. Sata göre hesaplarsam 2 hafta önce girmiş olmalıyız.Benimkide öylevalla atak haftasının içindeyiz şuan ama 17. Hafta şimşekli hafta. Yani zor hafta. Sanırım şuan 16ya giricez dimi. 17den bi 4 gün sorna falan başlar diye düşünüyorum
Ben bu ay tartilmadim hiç. Çünkü geçen ay tartildigimda doktor kontrolündeki kiloyla nerdeyse aynı çıktı. O yüzden tartilip da eğer az kilo aldıysa motivasyonunu bozmak istemiyorum. Doktora gidince sürpriz olsun diye bekliyorum.
Evet gazdan dolayı ve antibiyotik sonrası ishal hala bitmiş değil. Sanırım o yüzden de karnı ağrıyor. Küçücük bi enfeksiyon nelere sebep oldu. Bebişler hiç hasta olmasınGece 4 den beri uyumadi migazdan dolayi mi boyle oldu acaba, uzme kendini cok zor biliyorum ama biraz daha sabir
Bu ara emmediği için ben de 2 3 günde bir tartıyorum. Aynı çıkınca moralim bozuluyor. Doktor en az bir hafta geçmeli tartmak için diyor. Yediklerimiz hemen kilo olarak geri dönmüyor, bir kaç gün aynı çıkar sonra birden 200 gr fazla çıkabilir diyor. 4. Ay sonrasında aylık 400-600 gr almaları gerekiyormuş.Haklisin cok dogru dusunmussun ben 2 3 gunde bir tartiyorum kendime engel olamiyorum
Evet gazdan dolayı ve antibiyotik sonrası ishal hala bitmiş değil. Sanırım o yüzden de karnı ağrıyor. Küçücük bi enfeksiyon nelere sebep oldu. Bebişler hiç hasta olmasınhastalık geçiyor ama etkileri geçmiyor
Bu ara emmediği için ben de 2 3 günde bir tartıyorum. Aynı çıkınca moralim bozuluyor. Doktor en az bir hafta geçmeli tartmak için diyor. Yediklerimiz hemen kilo olarak geri dönmüyor, bir kaç gün aynı çıkar sonra birden 200 gr fazla çıkabilir diyor. 4. Ay sonrasında aylık 400-600 gr almaları gerekiyormuş.
Süt ve süt ürünü dışında mesela kek poğaça vs yiyor musun? İçinde süt olan hiçbir şey tüketmemek gerekiyor yoksa diyet bir işe yaramıyor.Kızlar mukuslu kaka sorunu bizde 1 aydır devam ediyordu giresundaki doktor kan yoksa sıkıntı değil demişti. 3.ayında burada doktora götürdük doktor bana süt ve süt ürünlerini kes dedi. 1 haftadır tüketmiyorum ama kakasi hala mukuslu. Dünden beri de hem mukus hem köpüklü yapıyor. Süt ve süt ürünlerini kestikten sonra kakaniz ne zaman normale döndü acaba
Uykuları daha iyi, huysuzluk foreverDelirtiyor canım sabah yazdım mı bilmiyorum işe yaradı mı gaz damlası? Ben dün akşam evdekini kullandım ama sabah yine aynıydı. 1 saatte ancak çıkıyor gazı doktor da yediklerine dikkat et diyor ama hep aynı şeyleri yiyorum.
Geçen gün ben de tarttıgımda 100 gr az çıkmıştı çok üzülmüştüm ama eğimden sanırımBir de daha dusuk cikti en son tarttigimdan yerin egiminden mi neyden anlamadim 3 kez tarttimdogru aslinda haftalik tartmak lazim sabredebilirsek, aylik 600 gram cok cok ideal insallah oyle alirlar
Yok canım hepsini bıraktım bisküvi çubuk kraker falan ya hepsinde baktım süt süt ürünü var hiçbirini tüketmiyorum. Sizin düzeldi mi mukuslu kaka ne kadar sürelik diyetten sonra düzeldi acabaSüt ve süt ürünü dışında mesela kek poğaça vs yiyor musun? İçinde süt olan hiçbir şey tüketmemek gerekiyor yoksa diyet bir işe yaramıyor.
Ben de az önce okudum kimyon çayı verilebilir 3 aydan sonra diye. Kendim içiyorum ama yediklerimiz sütten çok az miktarda geçiyor hatta bu sebeple gazın yediklerimizle de ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ama bizim 3. Aydan sonra başlamasının sebebini hala bilmiyorum. 3 aya kadar kendi kendine hem ağızdan hem alttan çıkarırdı durmadan. Gaz olmasa misler gibi uyuyacak sabah.Kizlar yaklasik 4 gun evvel sabaha karsi ciglik kiyamet kalkti bacaklari itiyo ikiniyo ama nafile cikmadi gazi salla salla zor uyuttum. Sabahina ist da anneme laf ettigim kimyonu kaynatip verdim cocuk pitir pitir dokuldu. Ilk 10 ml sabah 10ml gece verdim ama sonra iki ser cay kasigina cevirdim. Uzun suredir sab kullanmistim vucut alisinca pek fayda goremedm ama bu kimyon rahatlatti zort zort gidiyo
Dr onermiyorum diyo. Valla annem daya icsin diyodayamadim tabi de kararinda verdim. Iki gun sabah aksam verdim dun iyiydi vermedim mesela. 1 cay brd su kaynatip icine 1 cay kasig kimyn atip bi tasim kaynatiuorm ilininca suzuyorum.
Bi de ayaklarina corap gydryrm cnku antalya burasi ve hep soguk nemliydi onun da gaza etkisi var sanirim cnku klima hep acik yuksek derece uzerine gelmiuo ama corapsiz birakmiyorum.
Gun saydim 3 ay dolsun diye 4 e yol aldik gaz delirtti beni artik gazdan uyanip ciglik atiyo anlamadim ben bu seneki bebekleri valla
sütün az olmasıyla ilgili değil bence genel olarak bebekler memeden uzaklaştı ama normale dönecek. Kesinlikle katılıyorum, hayatımın hiç bi döneminde bu kadar zorlanmamıştım. Umarım en kısa zamanda geçer. Biz de annelikten keyif aldığımız günlere geliriz.Ben bu ay tartilmadim hiç. Çünkü geçen ay tartildigimda doktor kontrolündeki kiloyla nerdeyse aynı çıktı. O yüzden tartilip da eğer az kilo aldıysa motivasyonunu bozmak istemiyorum. Doktora gidince sürpriz olsun diye bekliyorum.
Hep geçici surecler bunlar, kendini üzme mümkün oldugunca. Bizimki de az emiyor hatta acaba yine sütüm mu az diyorum..5 dk emmek mi olur. Dün inanılmaz yordu bizi akşamüstü. Asla uykuya geçmek istemedi. Akşam 10.gibi zor bela uyuttuk ama çok ağladı. Ve ilk defa gece uykusuna yattıktan 1 saat sonra uyandi..ki hiç huyu değildir, en az 3 saat uyur ilk yatista. Bebek büyütmek dünyanın en zor seylerinden biri bence.
Benim kızımda süt ve süt ürünleri alerjisi vardı canım daha önce de yazmıştım.Kızlar mukuslu kaka sorunu bizde 1 aydır devam ediyordu giresundaki doktor kan yoksa sıkıntı değil demişti. 3.ayında burada doktora götürdük doktor bana süt ve süt ürünlerini kes dedi. 1 haftadır tüketmiyorum ama kakasi hala mukuslu. Dünden beri de hem mukus hem köpüklü yapıyor. Süt ve süt ürünlerini kestikten sonra kakaniz ne zaman normale döndü acaba
Ben katı diyete yeni başladım ama mukus yok gibi bu ara pekYok canım hepsini bıraktım bisküvi çubuk kraker falan ya hepsinde baktım süt süt ürünü var hiçbirini tüketmiyorum. Sizin düzeldi mi mukuslu kaka ne kadar sürelik diyetten sonra düzeldi acaba
Şuan deri testi gaita testi henüz yapılmadı doktor 1 ay diyet yap düzelmezse test yaparız dedi. Kilo alımı iyi huzurlu yani normal huysuzluklari dışında gelişen bir farklı huzursuzluğu yok. Başka bir belirti yok şuan. Sadece mukuslu yapıyor iki gündür köpük de eşlik ediyor.Benim kızımda süt ve süt ürünleri alerjisi vardı canım daha önce de yazmıştım.
9 aylıkken kızımı Ankara’da Bülent şekerel’e götürdüm. Çocuk alerji uzmanı ve aynı zamanda Türkiye ulusal alerji ve klinik immünoloji derneği başkanı.
O mukusu tek başına alerji belirtisi sayıp anneyi diyete sokmayız demişti, ek gıdaya geçince mukus da biter demişti.
Gerçekten de ben diyetime çok dikkat ettiğim halde mukus devam etti ve ek gıdayla tamamen bitti.
Bizde mukustan başka şikayetler de olduğu için ve deri testinde çıktığı için diyet vermişti
Umarım düzelir ya.Ben katı diyete yeni başladım ama mukus yok gibi bu ara pek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?