- 28 Ağustos 2020
- 8.482
- 37.482
- 498
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #51.441
Ah ya uyurken emerken de mi zıplamak istiyor? Kolay gelsin canım inşallah bir an önce düzelir sıkıntılarımız rahatlarız artık. Yalnız bunu bile gülen emojiyle anlatmana bayıldım. Bu pozitifliğini hiç kaybetmeBu arada kizlar bi arkadasim evde surekli arabada gezdirerek oyalamis uyuyuncada indirip aparati arabada uyumasina izin veriyormus. Hatta bi kere bize geldiklerinde de arabanin altini silip alabilir miyiz demislerdi tabii dedik. Cocugun yurumesi ve emeklemesi cok gecikmis hareket kabiliyeti kisitlandigindan, bana sen yapma demisti.
Bugun bizde disarda yemek yedik birden katilarak agladi benimki, uykusu geldiginden susturamadim emerek uyudufu icin. Emzirme ortusuyle emziriyim dedim ziplamadan emmiyo ya basladim restaurantta ziplamaya ayakta, oturunca tekrar katilarak agliyoduumarim bi an once eski haline doneriz, boyle buyuk rezillik
Hmm anladım. E zaten çocuk sürekli arabada yatıyorsa hareket alanı geniş olsa ne olacakyüzüstü dönmesine fırsat vermediyse biraz geciktirmiş olabilir evet.
Ah ya uyurken emerken de mi zıplamak istiyor? Kolay gelsin canım inşallah bir an önce düzelir sıkıntılarımız rahatlarız artık. Yalnız bunu bile gülen emojiyle anlatmana bayıldım. Bu pozitifliğini hiç kaybetme
Aman aman diyeyimmmYa kizlar bi şey sorucam, sizin bebisler de TV ye bakınca susuyor mu?ben bikac kez farketmistim, bugün ağlıyordu gene, kucağımda gezidirken salona geldik ben biraz durdum, bı baktım bi sessizlik, büyülenmiş gibi TV ye bakıyor. Hemen yönünü degistirdim tekrar ağlamaya başladı. Denemek için TV ye dondurdum sustu. Mecbur kapattım televizyonu.
En korktuğum sey ekran maruziyeti ve sonuçları
Ben de az önce okudum kimyon çayı verilebilir 3 aydan sonra diye. Kendim içiyorum ama yediklerimiz sütten çok az miktarda geçiyor hatta bu sebeple gazın yediklerimizle de ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ama bizim 3. Aydan sonra başlamasının sebebini hala bilmiyorum. 3 aya kadar kendi kendine hem ağızdan hem alttan çıkarırdı durmadan. Gaz olmasa misler gibi uyuyacak sabah
Saatlerce televizyon izlemeyi özledimAkşamları dizi izleyebiliyor musunuz?
Biz girmedik atağa. Ben biliyorum o dönemini , sürekli ağlıyor sürekli. Şuan henüz o dereceye gelmedi.İşte ben uygulamaya geç döllenmeye göre belirlenen doğum tarihini girdim. Sata göre hesaplarsam 2 hafta önce girmiş olmalıyız.
Biz de akşam 9 dan sonra izliyoruz bir iki bölüm. Senin kız sabah kaçta uyanıyor ? 2 ye kadar oturmak benim için hayal olduIzliyoruzzeskiden Badis memede takilirdi hic bakmazdi televizyona memeye alir bi bolum izlerdik 20 dk bi iki haftadir 21 gibi uyuyup 00 1 gibi kalkiyo sonra 3 5 6 7 diye gidiyo dun gece mesela 22 gibi uyudu gece 2 e kadar izledik
Bizimki ağlamıyor da değişik bi bebek. ciddi gaz sancısı çekiyor ama ağlamıyor. Gözümün içine bakıyor sadece yardım ister gibi. Ona üzülüyorum çok. İnşallah bir an önce son bulur.Cnm 3.5 ayda o kadar zor bi surec gecirdim ki . Anason bile demledim verdim .gobek fitigi cikmaya basliyodu aglamaktan. Kac defa acile gittik. Her gun ikindi ile aksam ayyuka cikan bi infantil kolik durumu vardi tam bitmedi yine var ama sukur diyorum. Oyle yiprandim ki tum gun ayni gecelikle aglama kampindayim sanki.
Kimyonu gozu kapali verdim
Bugunume cok sukur diyorum ama az da olsa yoruyo
4. Aya gun sayiuorm bi umit tamamen gecmesi icin
Uykusunu bolen tek sey gaz
Bizimki artık asla örtünün altında kalmıyor. Eliyle tutup açıyor bi de ayağa kalkıp zıplasam kafama geçirir örtüyü.Bu arada kizlar bi arkadasim evde surekli arabada gezdirerek oyalamis uyuyuncada indirip aparati arabada uyumasina izin veriyormus. Hatta bi kere bize geldiklerinde de arabanin altini silip alabilir miyiz demislerdi tabii dedik. Cocugun yurumesi ve emeklemesi cok gecikmis hareket kabiliyeti kisitlandigindan, bana sen yapma demisti.
Bugun bizde disarda yemek yedik birden katilarak agladi benimki, uykusu geldiginden susturamadim emerek uyudufu icin. Emzirme ortusuyle emziriyim dedim ziplamadan emmiyo ya basladim restaurantta ziplamaya ayakta, oturunca tekrar katilarak agliyoduumarim bi an once eski haline doneriz, boyle buyuk rezillik
Biz de akşam 9 dan sonra izliyoruz bir iki bölüm. Senin kız sabah kaçta uyanıyor ? 2 ye kadar oturmak benim için hayal olduoysa en sevdiğim şey gece oturup dizi izlemekti
Bizimki artık asla örtünün altında kalmıyor. Eliyle tutup açıyor bi de ayağa kalkıp zıplasam kafama geçirir örtüyü.Zaten artık zıplayarak emme aşamasını geçtik onu yutturamıyorum. İnşallah senin o aşamaya gelmeden eski haline döner.
KiyamammmBizimki ağlamıyor da değişik bi bebek. ciddi gaz sancısı çekiyor ama ağlamıyor. Gözümün içine bakıyor sadece yardım ister gibi. Ona üzülüyorum çok. İnşallah bir an önce son bulur.
Biz kanal kanal reklam arıyorduk oğlumdaBunda da rahatım napiyim, engelleyebildigim yere kadar. Bazı şeyleri büyütmek daha çok gerginlik yaratıyor bence. Ekran tabiki iyi bir şey değil ama diğeri izlerken, öbürü de maruz kalacak bir sekilde
Biraz büyüdüklerinde nasıl TV izliycez bilmiyorum. Akşamları tek mesgalemizdiBizimki de bakiyor aksamlari sadece friends izlemek icin tv aciyorduk artik onu da uyumadan izlemek pek mumkun olmuyor. Deli gibi bakiyor hemde cok fena
Sürekli arabadaysa doğru olabilir, motor gelişimini yavaşlatıyor sürekli yatırmak. Biz gündüz uykuları için kullaniyoruz bazen ise yariyo bazen yaramiyoBu arada kizlar bi arkadasim evde surekli arabada gezdirerek oyalamis uyuyuncada indirip aparati arabada uyumasina izin veriyormus. Hatta bi kere bize geldiklerinde de arabanin altini silip alabilir miyiz demislerdi tabii dedik. Cocugun yurumesi ve emeklemesi cok gecikmis hareket kabiliyeti kisitlandigindan, bana sen yapma demisti.
Biraz büyüdüklerinde nasıl TV izliycez bilmiyorum. Akşamları tek mesgalemizdi
Sürekli arabadaysa doğru olabilir, motor gelişimini yavaşlatıyor sürekli yatırmak. Biz gündüz uykuları için kullaniyoruz bazen ise yariyo bazen yaramiyodışarda gezecegi süreyi evde gezdiriyoruz
Bebekle dışarı çıkmak lafını duyunca tüylerim urperiyo yabizimki geçen aydan beridir dışarda emmiyo, biberon da almiyo, kısacası kesinlikle beslenmiyo disardayken. O yüzden çıkmıyoruz. Evdeyiz. Ev bizim planetimiz oldu
Evet ya çok sakıncalıAman aman diyeyimmm
Benimkide görmesin gözünü dikiyor hemen.Çoğu zaman kapatıyoruz.Ve hipnoz olmuş gibi susuyor aynen.Kuzenimin oğlu var şuan 6 yaşına girdi.Hala cümle kuramıyor.Tv tablete maruz kalmaktan ötürü.
Ben evde koltuğun birini açtım.Duvarada zeka kartlarından yapıştırdım.Çok işim varsa oraya bırakıyorum.Bakınıyor.Yada abisi oyalıyor.Çoğu zaman kucak istiyor.Ki bugün canıma yetti.Kendimi kucağımda çocukla sokakta volta atarken buldum.
Kesinlikle katılıyorum, iki hava almak bile insana iyi hissettiriyo. Bı kere öyle kayinvalideme gidip döndük, ama.bana değişiklik olmadı, daha da strese girdimOff eveet her sey daha zorlasiyor gibi
Insallah bu ay kilo alimi cok iyi gelir, kisa mesafe yerlere gidersiniz sizde 2 3 Saat beslenmezse cok problem olmaz. Ben disari cikalim mi diye soruldugunda hemen 5 dk cocugu tut dus alip geliyorum diye atiliyorumbiraz insan gormek bile iyi hissettiriyor
Siveno kullanıyorum kızımda başlamıştım kullanmaya gayet memnunum yumusaticiyi sadece kendi camasirlarimizda kullanıyorum oda herzaman değil organik bir marka olan ecos3 benim kullandığım ben herşeyi utulediğim için kızımda da hiç yumuşatıcı kullanmamıştım simdi bebekte de kullanmiyorumKızlar genel olarak hangi deterjan ve yumuşatıcı kullanıyorsunuz
Kızımda hem blw hem klasik kaşıkla beslenme iki yöntemide karışık uyguladım evet blw çok pislik çıkarıyor ama öyle tatlı oluyorlar ki bir müddet sonra döküp sacmadan yemeği öğreniyorlar ama sabır gerekiyor tabiki mama sandalyesinin altına büyükçe bir sofra bezi sermek çok işe yariyor kızımın saçlarından çok makarna brokoli ayikladımKızlar ek.gida döneminde blw yöntemini denemeye karar veren var mi. Ben araştırdım da mantıklı geldi bir denemek istiyorum. Arkadaşım dene al ağzının payını dedi. Başarırsan tebrik ederim seni falan dedi. O kadar zor mu bu blw yöntemi
Bende boğa burcuyum askine uykuyu o kadar çok severdim ki çocukken hala seviyorum ama çocuklardan uyuyamıyorum o ayrı mesele bizim oğlanda boğa burcu İnşallah anasına çekerHerkeze kötü bir haber vereyim mi boga burcu çok zor uyur benim ortanca kızım da 10 mayıs dogumlu şimdiki kızımda 10 mayıs dogumlu çok çekmiştim ondan şimdi bu da hiç uyumuyor rekorumuz 12 saat uyumadan durabiliyor ablası 21 yaşında halauykuya zor dalar ve uykusuzdur
Serum fizyolojiği şırıngaya çekip burnu temizlemek inan çok kolaymış kızımda korkup yapmamıştım hiç ama oğlanda geçen denedim damlatarak uyguladığımdan daha az tepki gösterdi ne olduğunu anlamadığı için ağlamaya bile fırsatı kalmadı çocuğunBizimkinin de çoğu gün tıkanıyor, özellikle uykudan uyandığında. Ben Chicconun serum fizyolojigini almıştım, ondan sıkıyorum ama o da genzine kaciyo agliyo. O buhar makinasına güvenemiyorum ben ya. Hasta ederiz çocuğu bı de.
Memeden uzaklaştı uykudan uzaklaştı. Bugün sanıyorum ki saatlerce kucağımda gezdirdim. Artık belimin ağrısından bahsetmiyorum bile..araba aldık evin içinde gezdirmek için ayrıca, hem de uyutmak için. Arabaya koyunca ağlamaya başlıyor. Sadece kucakta susuyor..ve kucakta otururak değil ama, evin içinde dolasacaksin. Basım döndü takatım kalmadı..anneme biraz da sen al dedim 5 dk gezdirdi baktım arabaya koyuyor yine.
Ya hayalim ne biliyor musun, şöyle bir kafede rahatca oturup mis gibi latte içerken çocuğumun yanimda mutlu mutlu limonata içip kurabiye yemesi
Tvdeki hızlı geçişler bebeklerin çok ilgisini çekiyor malesef bizde kızımda bebekken değil ama biraz daha büyüdüğünde cizgi filmle yemek yedirenler kervanına katılmıştık şimdi hanfendi kahvaltılarını TV karsininda yapmak istiyor gecen benim hayır dememe rağmen oğlanı emzirirken kahvaltısını tepsiye koyup TV başına götürmüş birde lütfen anne mutfak çok sıcak oturma odasında klimanın orada yiyeyim diyor insan öyle olunca hayırda diyemiyor gerçekten mutfak çok sıcak çünküYa kizlar bi şey sorucam, sizin bebisler de TV ye bakınca susuyor mu?ben bikac kez farketmistim, bugün ağlıyordu gene, kucağımda gezidirken salona geldik ben biraz durdum, bı baktım bi sessizlik, büyülenmiş gibi TV ye bakıyor. Hemen yönünü degistirdim tekrar ağlamaya başladı. Denemek için TV ye dondurdum sustu. Mecbur kapattım televizyonu.
En korktuğum sey ekran maruziyeti ve sonuçları
Hiç rezillik değil valla rahat olun millet bakarsa baksın ne olacak iki dakika sonra unutacaklar kendi kızımda değil ama eltimin oğlunu AVM'de yemek katında sırayla battaniyede salladigimizi bilirim biz eşimle salladık onlar yemek yedi onlar salladı biz yemek yedik kızımda da 3 aylıkken meme reddi başlamıştı 4,5 aylıkken bitmişti disaridada ayakta emzirme örtüsünün altında gezinerek çok emzirdim yüzüme bakanlara tebessüm ediyordum direk bakışlarını çekerlerdi yada onlarda tebessüm ederdi evlerine gidince kim hatirlayacak ki biziBugun bizde disarda yemek yedik birden katilarak agladi benimki, uykusu geldiginden susturamadim emerek uyudufu icin. Emzirme ortusuyle emziriyim dedim ziplamadan emmiyo ya basladim restaurantta ziplamaya ayakta, oturunca tekrar katilarak agliyoduumarim bi an once eski haline doneriz, boyle buyuk rezillik
Evet çok güzel susuyorlar.Ama 2 yaşa kadar ekrandan uzak tutun diyorlar.Bende seninle aynı durumdayım.Bugün sabahtan daha tüketti beniEvet ya çok sakıncalıama o kadar güzel susuyor ki TV ekran maruziyetinin otizmi desteklediği söyleniyor, o yüzden hiç bisekilde görmesini istemiyorum bi sure. Çok kucak istiyor. Bebek arabasına koyunca deli gibi ağlıyor. Kucağına alınca susuyor. Ben dün de kaç saat kucağımda gezdirdim..o kadar yoruldum ki akşam uyuttuk yatağına yatırdık, ben de uzandım yataga, biraz daha dalsın diye sallarken uyuyakalmisim öyle. Eşim gelince uyandırdı. Annem çoktan uyumuş zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?