- 6 Aralık 2015
- 19.106
- 26.520
- 598
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #50.961
Kimisi 4. aydan sonra veriliyor kimisi 6.aydam sonra kutusunda yazar. Ben hiç vermedim onlardan. Onun yerine kendim organik irmik, pirinç unu, tam buğday unu, yulaf vs aldım kafama göre değişik değişik mamalar hazırladım. Mesela bazen irmiği suda pişirdim üstüne biraz pekmez koyup verdim bazen yulafıı su ile pişirdim içine muz ezip verdim gibi.Kızlar bu kaşık mamalar var ya onları kaçıncı aydan itibaren vericez acaba.
fotoğraf eklememisim.kızlar ek gıda konuşulmuş. böyle bir şey görmüştüm bundan yapıcam ben. Yoğurdun içine atılabilir ya da direkt verilebilir çok kullanışlı geldi bana
3 gün kuralı uygulanıyor canım ilk başta. Her yiyeceği 3 gün deniyorsun. Mesela diyelim yoğurtla başladın 3 gün yoğurt veriyorsun önce 1 çay kaşığı, 2.gün 1 tatlı kaşığı, 3.gün 1 yemek kaşığı baktın alerjik bi durum olmadı o senin güvenli yiyeceğin oluyor sonra başka bişey deniyorsun o deneyeceğim besini önceden deneyip güvenli dediğin bi besinle karıştırıp verebiliyorsun. Buradaki olay bebeğin alerjisi olan bir besin var mı onu görmek. Her besinin verildiği aylar var bunları google ile bulursun kolayca. Ama işin püf noktası önce sebze veya yoğurtla başlamak, meyveleri en sona bırakmak çünkü meyvenin şekerli tadını alıp seven bir bebek sebzeyi veya yoğurdu Reddedebilir.Onerebileceginiz marka yada tad var mı brnim hiçbir bilgim yok ek gıda ilgili de yok galiba artık yavaştan araştırmalara başlamak lazım .aklına geldikçe onerilede bulunur musun çok memnun olurum
Hastane tipi daha kuvvetli diyorlar o yüzden daha rahat oluyormuş ama asıl önemli olan düzenli sağım canım aksatmadanKızlar babayplus süt sağma makinası almıştım hiç memnun kalmadım bebeğim artık neredeyse hiç emmiyor sürümde çok azaldı yeni bir makina alayım diyorum yada hastane tipi mi kiralasam önerileriniz var mı
Sizler gibi tecrübeli annelerin olması ne güzel. Teşekkür ederim bilgiler için. Devamli bilgi paylaşıyorsun3 gün kuralı uygulanıyor canım ilk başta. Her yiyeceği 3 gün deniyorsun. Mesela diyelim yoğurtla başladın 3 gün yoğurt veriyorsun önce 1 çay kaşığı, 2.gün 1 tatlı kaşığı, 3.gün 1 yemek kaşığı baktın alerjik bi durum olmadı o senin güvenli yiyeceğin oluyor sonra başka bişey deniyorsun o deneyeceğim besini önceden deneyip güvenli dediğin bi besinle karıştırıp verebiliyorsun. Buradaki olay bebeğin alerjisi olan bir besin var mı onu görmek. Her besinin verildiği aylar var bunları google ile bulursun kolayca. Ama işin püf noktası önce sebze veya yoğurtla başlamak, meyveleri en sona bırakmak çünkü meyvenin şekerli tadını alıp seven bir bebek sebzeyi veya yoğurdu Reddedebilir.
Canım ben hep bir o taraf bir diğer taraf veriyorum hatta göğüsler çok doluysa ikisini 5 dk 7 şer dak vermeye çalışıyorum. Zaten çenesi kuvvetlenen bebek 5 dakikada sütun yüzde 80ini bosaltirmis. Yağlı kısmı her halükarda alıyorlar bence. Oğlum ilk 3 ayında bu şekilde emzirmemle 1200 gr aldı her ay. Demekki yağlı kısmı alıyor yoksa böyle kilo almazdı. Yok bir göğsü 20 dk emdir yoksa yağlı kısmı alamaz 20 dk emmezse diğer öğünde de aynı göğüsü ver falan diyorlar da. Çocuk 20 dk emmiyor ki hiç. Bazen 5 dakika da bazen 15 dk bırakıyor bazen de 30 dakika falan mememden ayrılmıyor. Süt boşalsın ki yeniden beyne sinyal gitsin diyorlar ya bebek emdiği sürece kesilmez bence o süt. Çocuk memede olduğu sürece sath bence beyine sinyal gidiyor. Bu çocuk 20 dk emmedi ben bekleyeyim demiyordur herhalde.Bunu annemde soylemisti gece boyu ben hep sag memeyi veriyorum sol tersime geliyordu yatarak emzirirken. Sabah uyandiginda genelde 6 dan sonra diger memeyi veriyordum, dikkat ettim bekleyen tarafi aldigi zaman kusuyor. Annem de sut oyle bekletilmez bi o tarafi bi diger tarafi emzir demisti. Ama yagli kismi almasi icin yapiyorum filan demistim bende hakliymis o zaman
Bende babyplus kullanıyorum gayet iyi çalışıyor canım niye begenmedinKızlar babayplus süt sağma makinası almıştım hiç memnun kalmadım bebeğim artık neredeyse hiç emmiyor sürümde çok azaldı yeni bir makina alayım diyorum yada hastane tipi mi kiralasam önerileriniz var mı
Evet memeler terbiye olmuştur canım.Benim de eskiden gece 4-5 saatten sonra memem taş gibi olurdu. Şimdi hiç değişmiyor çok sönük oluyorlar acaba sütüm mü azaldı diye endişe etmeye başladım. Yoksa memelerin terbiye olması böyle bişi mi?
Merhaba konunuza atladım gibi oldu ama. Nasihat gibi değil de ablamın da öyle olmuştu. Mama yi siringaya cekiyordu memeyi veriyordu memenin kenarindan siringanin ucunu sokuyordu çocuk meme den geldiğini sanarak hem memeyi emiyor hemde karnı koyuyordu böyle yaparak sütünü de cogaltti belki denersiniz diye yazdımEn son çare görüşeceğim artık sagmaya çalıştım az önce 10 damla bile gelmedi. Gün içerisinde düzenli sagmaya çalışcam bakalım artacak mı en başından beri doğru düzgün gelmedi bir türlü sütüm ya gelenlede doymadı zaten kilo kaybı oldu sonra mama falan derken ne güzel 3 ay mama meme gidiyorduk sorma birden bıraktı memeyi
Sagilmiyor ilk gindem berosagmoyor benim sütü elimle sagiyorum geliyor pompa ile gelmiyor acaba benim göğüsler sağıma uygun degil mi artık onu düşünmeye başladımBende babyplus kullanıyorum gayet iyi çalışıyor canım niye begenmedin
Teşekkür edeim ilk dogdugunda o şekilde yaptım sütüm gelmedi bir süre emmekistemedi bizde öyle kandıra kandira bir haftanın sonunda emmeye alistirmistik. Ama az önce denedim yok bu sefer kanmadiMerhaba konunuza atladım gibi oldu ama. Nasihat gibi değil de ablamın da öyle olmuştu. Mama yi siringaya cekiyordu memeyi veriyordu memenin kenarindan siringanin ucunu sokuyordu çocuk meme den geldiğini sanarak hem memeyi emiyor hemde karnı koyuyordu böyle yaparak sütünü de cogaltti belki denersiniz diye yazdım
Yaaa işe yarıyorsam ne mutluSizler gibi tecrübeli annelerin olması ne güzel. Teşekkür ederim bilgiler için. Devamli bilgi paylaşıyorsun
Canım ben içindeki göğüs masaj yapan aparatı var ya onu çıkardım öyle daha iyi sağıyor. Bir de sütün aktığı minik düğme gibi aparat var ya onu kontrol et o hava alıyorsa üstte olan çekme yeri tam kapanmaz o tam kapanmazsa göğüsü çekmez. Hatta ben şey yapmıştım hastanede yatmıştı benim oğlan orada sağarken bana aparat vermişlerdi makineye takmam için. Onun süt akan yeri babyplusun kinden iyiydi. Eşim diğerini çıkartıp onu takmıştı oraya hastaneden aldığım aparatin yerini o zaman daha iyi çekim yapmıştı. Istersen yarın resmini çeker atarım hangi aparatı dedigimi anlamadiysan. Aslında bir hastaneden rica etsen hastaneden verilen aparattan sana verseler bir de onunla denesen. Çünkü diğer aparatla bende de tam sağmamıştı yanlış hatırlamıyorsam. Makineye para vermektense önce bunu bir dene istersen şansın varsa.Sagilmiyor ilk gindem berosagmoyor benim sütü elimle sagiyorum geliyor pompa ile gelmiyor acaba benim göğüsler sağıma uygun degil mi artık onu düşünmeye başladım
Canım ben hep bir o taraf bir diğer taraf veriyorum hatta göğüsler çok doluysa ikisini 5 dk 7 şer dak vermeye çalışıyorum. Zaten çenesi kuvvetlenen bebek 5 dakikada sütun yüzde 80ini bosaltirmis. Yağlı kısmı her halükarda alıyorlar bence. Oğlum ilk 3 ayında bu şekilde emzirmemle 1200 gr aldı her ay. Demekki yağlı kısmı alıyor yoksa böyle kilo almazdı. Yok bir göğsü 20 dk emdir yoksa yağlı kısmı alamaz 20 dk emmezse diğer öğünde de aynı göğüsü ver falan diyorlar da. Çocuk 20 dk emmiyor ki hiç. Bazen 5 dakika da bazen 15 dk bırakıyor bazen de 30 dakika falan mememden ayrılmıyor. Süt boşalsın ki yeniden beyne sinyal gitsin diyorlar ya bebek emdiği sürece kesilmez bence o süt. Çocuk memede olduğu sürece sath bence beyine sinyal gidiyor. Bu çocuk 20 dk emmedi ben bekleyeyim demiyordur herhalde.
Aynen bu ay oğlum yeni bir şey geliştirdi sağ göğsümü bazen almıyor mesala çırpınıyor mizirdaniyor. Diğerini veriyorum alıyor. Değişiyor demekki bebekten bebeğe. Burada keşfettiğim bir şey varsa hepsinin bizler gibi cinsi farklı. Bazi gunler iki ogun yaparız bazen 3. Bazı günler bizi de uyku tutmaz bazen deliksiz uyuruz. Bence bebeklerde öyle. Sağlıklı olsunlar da önemli olan oDogru diyosun canim bende bilmiyorum ki, ilk ay bizde surekli meme degistirerek gittik. 500 gram bile almadi, ikinci ay 1300, ucuncu ay 1100 almisti. Gunduzleri mecbur degistiriyorum bende zaten almak istemiyor bir ordan bir burdan devam ediyoruz
Evet ben de bunlardan hep vermiştim de ama yazdan da bir şeyler atmıştım çeşitlilik olsun diyeBen genelde mevsime göre yedirmiş tim kıza ama mesela bal kabağı almıştım çok olduğu için onu dilimleyip atmıştım. Bezelye atmıştım yazın kız için. Valla kışın balkabağı, karnıbahar, pırasa, patates, havuç, kereviz, tatlı patates vs yeter bunlardaha bunun eti var, balığı var, yoğurdu var
Aynen bu ay oğlum yeni bir şey geliştirdi sağ göğsümü bazen almıyor mesala çırpınıyor mizirdaniyor. Diğerini veriyorum alıyor. Değişiyor demekki bebekten bebeğe. Burada keşfettiğim bir şey varsa hepsinin bizler gibi cinsi farklı. Bazi gunler iki ogun yaparız bazen 3. Bazı günler bizi de uyku tutmaz bazen deliksiz uyuruz. Bence bebeklerde öyle. Sağlıklı olsunlar da önemli olan o
Bugin bı tekrar deniyeyim o göğüs kismindaki şeyi de çıkarayım belki ondandır o aparatada detaylıca bakayım olmadı doğru mu diye sana bir foto atayımCanım ben içindeki göğüs masaj yapan aparatı var ya onu çıkardım öyle daha iyi sağıyor. Bir de sütün aktığı minik düğme gibi aparat var ya onu kontrol et o hava alıyorsa üstte olan çekme yeri tam kapanmaz o tam kapanmazsa göğüsü çekmez. Hatta ben şey yapmıştım hastanede yatmıştı benim oğlan orada sağarken bana aparat vermişlerdi makineye takmam için. Onun süt akan yeri babyplusun kinden iyiydi. Eşim diğerini çıkartıp onu takmıştı oraya hastaneden aldığım aparatin yerini o zaman daha iyi çekim yapmıştı. Istersen yarın resmini çeker atarım hangi aparatı dedigimi anlamadiysan. Aslında bir hastaneden rica etsen hastaneden verilen aparattan sana verseler bir de onunla denesen. Çünkü diğer aparatla bende de tam sağmamıştı yanlış hatırlamıyorsam. Makineye para vermektense önce bunu bir dene istersen şansın varsa.
Düzelir İnşaAllah benim de oglum öyleydi çok zor tutardı maalesef 9aya gelince bıraktıAynen mama hazırlama olayı falan çok ayrı bir dert. Ayrıca çok da pahalı. Sadece mama alanlara Allah yardım etsin Ben de çalışmıyorum şuan. Ama iki bebeğim de o kadar farklı ki meme konusunda. Oğlum aşırı düşkündü nerde ne sekilde olursa olsun memeyi alırdı. 26 aylık olana kadar da böyle gitti şükür. Ama kızım o kadar başka ki. Hiç düşkün değil. Hatta düşkünlükten öte dışarıda falan her hangi Bi yerde emmiyor. Ağlayıp duruyor memede. Bugün kessem umrunda olmaz gibiama 6. Aydan sonra düzelir diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?