• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Günaydın kızlar. Uzun zamandır sağ tarafımı aktif ememiyor. Sadece çok aç olduğunda emebiliyor. Ters tutuş denedim yine süt inmiyor. Nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum.
Dün 17.00 dan sonra saat 23.00 a kadar sadece 20 dk uyudu. Asla gece uykuya dalamıyor. Gündüz de 3 saat uyumuştu. 00.00 dan sonra da sürekli uyandı. Galiba sırtüstü yatmayı hiç sevmiyor daha kendisi dönemediği için de geceleri mecbur sırtüstü yatırmak zorunda kalıyorum uyuduktan yarım saat sonra gözleri açıyor

Bugin bı tekrar deniyeyim o göğüs kismindaki şeyi de çıkarayım belki ondandır o aparatada detaylıca bakayım olmadı doğru mu diye sana bir foto atayım
Çıkarıp tekrar tak canım elinde başka yoksa. Calismaz yoksa. Bir de seninki tekli mi ikili mi benimki ikili

Günaydın kızlar. Uzun zamandır sağ tarafımı aktif ememiyor. Sadece çok aç olduğunda emebiliyor. Ters tutuş denedim yine süt inmiyor. Nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum.
Dün 17.00 dan sonra saat 23.00 a kadar sadece 20 dk uyudu. Asla gece uykuya dalamıyor. Gündüz de 3 saat uyumuştu. 00.00 dan sonra da sürekli uyandı. Galiba sırtüstü yatmayı hiç sevmiyor daha kendisi dönemediği için de geceleri mecbur sırtüstü yatırmak zorunda kalıyorum uyuduktan yarım saat sonra gözleri açıyor
Yanında biri kalıyor mı canım nasıl başediyorsun? 😞 Gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz umarım bir an önce geçer. Sağ memeye ara ara masaj yapsan emmediği zamanlarda meme ucunu uyarsan süt daha çabuk gelir belki.

Ne zormuş bu bebek bakım işi ya. 😔

Dönem dönem oluyor ya. Benim stres çok etkiliyor mesela düne kadar bebek boğulacak derecede süt geliyordu ağzından taşıyordu, gidip lavaboda sağıyordum artık elimle ama bugün birden azaldı. Çünkü dün biraz üzücü şeyler yaşadım bugün de aynı şekilde. Hemen etkiledi.
Bende iki gündür üzücü haber aldım belki de ondan mı bilmiyorum ama geçen ayda aynı şey olmuştu. Ek gıdaya bi geçelim de 7. Aya falan. Sütüm yetse o zamana kadar çok iyi olur. en azından o zaman ekstra yemek de yiyecek aç kaldımı derdine girmem olanla idare eder

Meme reddini nasıl aştınız?
Valla zorlamadım hiç. Zaten ilk başlarda anlamadım, aaa dedim doyuyor ki kendini atıyor falan. Sonra baktım yok bu cocuk resmen hiç içmiyor. Özellikle sıcakların çok olduğu haftalar başladı onu yapmaya. Bende zorlamadım diyelim üç dk içti. Tamam diyordum üstne vermiyordum. Bekliyordum artık tamamen acıkmasını. Çünkü o zaman red yapamazdı. Üç dk içmiyordu da mesela iki memeyi birden 5-6 dk içiyordu gündüz. Bir de birini istemeyince hemen değiştirip diğerini teklif ediyordum o zamanda almıyorsa bırakıyordum. Gece zaten anlamadığı için emiyordu hatta çok emiyordu. Çünkü gündüz emmediği için açtı yani . Doktorda da nitekim kilosu düşük çıktı, bana sütünü sağ dedi ama sütüm sağılmıyor hemen gelen bi süt değil makinada el de sağamıypr. Ancak cocuğum sağıyor yani içiyor

Ben de çok özlüyorum.. ilk 2 ay bıkmıştım, sürekli memede diye psikolojim bozulmuştu. Ama şimdi özlüyorum benimle huzur bulduğu günleri. Bugün danışmanla da bunu konuştuk. Artık bebek için meme huzur bulma yeri değil sadece doyma yeri, etrafı keşfetmek istiyor memede olabildiğince az durup, işini bitirip ayrılmak istiyor ama 5. Aydan sonra da o emmeyen bebekler bir anda aşırı düşkün oluyor memeye dedi.
Aynen düşkünlük başlıyormuş memeye. Benim sütüm olur da inşallah düşkün olur hiç orasında değilim. Mamayı beğenmiyor biberon kabul etmiyor naparım bilmem

Kizlar bebegi uyutmak icin kucakta pis pis seklinde salladiginizda karnindan su sesi geliyor mu 😁 once benden geliyo sandim da daha bir bardak su icmeye firsat olmadi megersem kizdan geliyormus. Karni cok dolu mu demek bu, o yuzden mi uyuyamiyor acaba dun gece de gelmisti bu ses cunku🤔

Kızlar bir de bizim oğlan ayaklarını yakalayıo ağzına koyuyor aguluyor farklı geldiği için.
Sonra iki tarafa da dönebiliyor.
Hatta dönüp yüzüstü pozisyona geçiyor kolunu kurtarıp durabiliyor. Alt değiltirirken bi bakıyorum sırt üstüden yüzüstüne geçmiş.
Sesin geldiği yöne bakıyor, hemen memeden ayrılıp o ses neredeyse oraya bakıyor falan.
Bir diğer mevzu onu elinden tutup kaldırırken kafasını aşağıya doğru tutmuyor, beliyle birlikte geliyor kafasıda

sizinkiler ne alemde?

Kızlar bir de bizim oğlan ayaklarını yakalayıo ağzına koyuyor aguluyor farklı geldiği için.
Hatta dönüp yüzüstü pozisyona geçiyor kolunu kurtarıp durabiliyor. Alt değiltirirken bi bakıyorum sırt üstüden yüzüstüne geçmiş.
Sesin geldiği yöne bakıyor, hemen memeden ayrılıp o ses neredeyse oraya bakıyor falan.
Bir diğer mevzu onu elinden tutup kaldırırken kafasını aşağıya doğru tutmuyor, beliyle birlikte geliyor kafasıda

sizinkiler ne alemde?

Fiziksel olarak bizde pek hareket yok😁 eskiden cok hareket edebiliyordu yan dondurdugumde donerken elini de kuratarabiliyordu ama kilo aldikca iyice tembellesti, yuz ustu yapiyorum sinirlenip agliyor. Ayaklarini farketti ama daha tutamiyor, bir de ayaklari terliyor hep kayiyor elinden heralde😁 elimle vermeye calisiyorum ayagini tutamiyor😁 surekli oturmak istiyor ellerinden tutup oturtuyorum 30 sn filan, destekli oturuyoruz kafayi kaldirip duruyor mekik ceker gibi onun disinda pek bir sey yok 😊

Bende iki gündür üzücü haber aldım belki de ondan mı bilmiyorum ama geçen ayda aynı şey olmuştu. Ek gıdaya bi geçelim de 7. Aya falan. Sütüm yetse o zamana kadar çok iyi olur. en azından o zaman ekstra yemek de yiyecek aç kaldımı derdine girmem olanla idare eder
Kızımda ek gıdaya geçtik ben o kafaya girdim rahatladım aç mı tok mu derdim bitti derken bi baktım sütüm çoğaldı 😅

Onerebileceginiz marka yada tad var mı brnim hiçbir bilgim yok ek gıda ilgili de yok galiba artık yavaştan araştırmalara başlamak lazım .aklına geldikçe onerilede bulunur musun çok memnun olurum
Benim de hiç bilgim yoktu, şöyle biraz Instagram'da bakındım bazı bebekli kisilerin ek gıda gunluklerine. Hatta şimdiden ek gıda araç gereçleri almaya başladım☺️. Yiyecek olarak da organik bebek ürünleri satan markalar gördüm, alınca paylasirim.. onlardan yapicam bazı tercihlerimi. Mesela bebek irmiği, bebekler için organik un( minik pankekler yapma için😍) bebek tarhanası vs gibi. Ek gıdadan hiç korkmuyorum, hatta heyecanlanıyorum bile🤗 ama tabii alerjik durumlar olacak mı onu bilemiyoruz. İnsallah hepimizin bebisleri iştahlı tontik çocuklar olurlar😁😁🧿

PiXiEE PiXiEE

Mesela örnek bir ek gida planı

Screenshot_2021-08-26-12-10-38-46.webp

Fiziksel olarak bizde pek hareket yok😁 eskiden cok hareket edebiliyordu yan dondurdugumde donerken elini de kuratarabiliyordu ama kilo aldikca iyice tembellesti, yuz ustu yapiyorum sinirlenip agliyor. Ayaklarini farketti ama daha tutamiyor, bir de ayaklari terliyor hep kayiyor elinden heralde😁 elimle vermeye calisiyorum ayagini tutamiyor😁 surekli oturmak istiyor ellerinden tutup oturtuyorum 30 sn filan, destekli oturuyoruz kafayi kaldirip duruyor mekik ceker gibi onun disinda pek bir sey yok 😊
Bnmkni emzşrmek için yatırdığımda hhopp kafayı kaldırıyor yuvarlanmaya çalışıyor 😀😀 bizimkide ayalta durmak istiyo oturmaktan çok full ayakta yüzdütü totoyu kalkırıp kendini ittiriyo

sizinkiler ne alemde?
Maşallah maşallah ne güzel 🧿🧿🧿 benimki 1 ay önce 1 kere sırt üstünden yüz üstüne dönmüştü bi daha dönmedi kerata bi ara çok uğraşıyordu artık uğraşmıyor bile 😅 sadece yüz üstünden sırt üstüne dönebiliyor. Ayakları yakalıyor ama henüz ağzına götürmeyi denemedi 😅 o şu aralar benim parmaklarıma takık sürekli parmaklarımı ağzına götürmek istiyor 😅 ayağıma sallamak için yatırdığımda kendini kaldırır oldu kerata yakında kaçıp gidecekler 😂 oyuncak uzattığımda kendisi tutup oynuyor (yiyor 😅)... Bizden şimdilik bu kadar.

Hıııı bi de eskiden kaşıkla su verdiğimde içemiyordu tükürüyordu şimdi kaşıkla şurup, su vs verdiğimde çok güzel içiyor ek gıdaya hazır hale gelmeye başladı yani.

Benim de hiç bilgim yoktu, şöyle biraz Instagram'da bakındım bazı bebekli kisilerin ek gıda gunluklerine. Hatta şimdiden ek gıda araç gereçleri almaya başladım☺️. Yiyecek olarak da organik bebek ürünleri satan markalar gördüm, alınca paylasirim.. onlardan yapicam bazı tercihlerimi. Mesela bebek irmiği, bebekler için organik un( minik pankekler yapma için😍) bebek tarhanası vs gibi. Ek gıdadan hiç korkmuyorum, hatta heyecanlanıyorum bile🤗 ama tabii alerjik durumlar olacak mı onu bilemiyoruz. İnsallah hepimizin bebisleri iştahlı tontik çocuklar olurlar😁😁🧿
Makarnalütfen den almıştım ben irmik, yulaf, pirinç, tam buğday unu vs

Bnmkni emzşrmek için yatırdığımda hhopp kafayı kaldırıyor yuvarlanmaya çalışıyor 😀😀 bizimkide ayalta durmak istiyo oturmaktan çok full ayakta yüzdütü totoyu kalkırıp kendini ittiriyo

Oyy masallah baya surunuyor o zaman cabuk emekler 😍 bazen d vitaminini icirmeyi unutuyorum ben acaba o cok etkiliyor mudur

Back