2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Sütünün azaldığını nasıl anlıyorsun ?
Önceden bir kaç yerden fışkırıyordu ve yutkunması fazlaydı. Şimdi kendini atınca bakıyorum sadece bi yerden bir noktadan süt geliyor. Ve ipince fışkırıyo böyle. Benim sütüm hiçbi zaman çok olmadı ama yetiyordu.

Biberonun başlığını sevmemiş olabilir
Yok 1 aylıkken bi bu biberondan içiyordu bi problem yoktu.

Genelde beklemiş sütün tadı değişiyor diyorlar ama uzun süre emmemiş olması lazım. Onu sağıp yeni gelen sütü vermek gerekiyormuş. Hiç mi emmiyor, geceleri denedin mi emzirmeyi ?

Bunu annemde soylemisti gece boyu ben hep sag memeyi veriyorum sol tersime geliyordu yatarak emzirirken. Sabah uyandiginda genelde 6 dan sonra diger memeyi veriyordum, dikkat ettim bekleyen tarafi aldigi zaman kusuyor. Annem de sut oyle bekletilmez bi o tarafi bi diger tarafi emzir demisti. Ama yagli kismi almasi icin yapiyorum filan demistim bende hakliymis o zaman

Kızlar babayplus süt sağma makinası almıştım hiç memnun kalmadım bebeğim artık neredeyse hiç emmiyor sürümde çok azaldı yeni bir makina alayım diyorum yada hastane tipi mi kiralasam önerileriniz var mı

Aaa öyle mi ara ara sagiyorum yenilensin diye bugün 3. Gün emmiyor gece uyku arasında emerdi iki gecedir uykusunda da emmiyor resmen bıraktı yaaa sagayim diyorum yemin ederim 50 damla çıkmıyor
Bazen ben sağdıgımda çok fazla süt çıkıyor bazen de 20 30 cc zor çıkıyor ama emdiğinde getiriyor bebek sütü demekki varmış diyorum. O yüzden sağımda hiç çıkmasa bile düzenli, en azından 4 saatte bir devam etmek gerekir. amaç süt çıkarmak değil memeyi uyarmak. Belki bu süreç geçecek en azından süt üretimi devam eder.

Sürecin gececeginden ümitli değilim artık şu anda hiç almiyor mesela 1 ay sonra nasıl alacak ki bilemiyorum yaa artık çok canım sikiliyor beni emdiği günleri çok özledim

Dönem dönem oluyor ya. Benim stres çok etkiliyor mesela düne kadar bebek boğulacak derecede süt geliyordu ağzından taşıyordu, gidip lavaboda sağıyordum artık elimle ama bugün birden azaldı. Çünkü dün biraz üzücü şeyler yaşadım bugün de aynı şekilde. Hemen etkiledi.

Benim de eskiden gece 4-5 saatten sonra memem taş gibi olurdu. Şimdi hiç değişmiyor çok sönük oluyorlar acaba sütüm mü azaldı diye endişe etmeye başladım. Yoksa memelerin terbiye olması böyle bişi mi?

Sürecin gececeginden ümitli değilim artık şu anda hiç almiyor mesela 1 ay sonra nasıl alacak ki bilemiyorum yaa artık çok canım sikiliyor beni emdiği günleri çok özledim
Ben de çok özlüyorum.. ilk 2 ay bıkmıştım, sürekli memede diye psikolojim bozulmuştu. Ama şimdi özlüyorum benimle huzur bulduğu günleri. Bugün danışmanla da bunu konuştuk. Artık bebek için meme huzur bulma yeri değil sadece doyma yeri, etrafı keşfetmek istiyor memede olabildiğince az durup, işini bitirip ayrılmak istiyor ama 5. Aydan sonra da o emmeyen bebekler bir anda aşırı düşkün oluyor memeye dedi.

Aynen bende öyle nerdeyse emzirmekten başka birşey yapmıyordum emdikten sonra kucağımda uyuyakaliyordu böyle dakikalarca sallamak zorunda kalmiyordum kimi zaman kucağımda tutup öylece uyumasını seyrederdim kucağımdan besige geçince ağlardı kucağımda uyumak isterdi şimdi kucağımda emzirme pozisyonuna geçmeden basıyor cigligi gerçekten çok üzücü

Acaba bi emzirme danışmanı ile mi görüşsen. İlerde her şeyi denedim diyebilmen için. Ki ben geçeceğine inanıyorum. Memeden nefret eden bebekler bile dönebiliyor.

Acaba bi emzirme danışmanı ile mi görüşsen. İlerde her şeyi denedim diyebilmen için. Ki ben geçeceğine inanıyorum. Memeden nefret eden bebekler bile dönebiliyor.
En son çare görüşeceğim artık sagmaya çalıştım az önce 10 damla bile gelmedi. Gün içerisinde düzenli sagmaya çalışcam bakalım artacak mı en başından beri doğru düzgün gelmedi bir türlü sütüm ya gelenlede doymadı zaten kilo kaybı oldu sonra mama falan derken ne güzel 3 ay mama meme gidiyorduk sorma birden bıraktı memeyi

Şu anda göğüsteki o ekşi sütü icirsem zaferi olur mu acaba mama ile kandirarak emzirsem olur mu acaba

Şu anda göğüsteki o ekşi sütü icirsem zaferi olur mu acaba mama ile kandirarak emzirsem olur mu acaba
Zararı olmaz ama bebek içmek istemeyebilir. Uykuda alıyorsa verebilirsin. Bi de solgar’ın brewers yeast vitamini sütü baya artırıyor aklında olsun. Ben azaldığı bi dönem kullanmıştım.

Zararı olmaz ama bebek içmek istemeyebilir. Uykuda alıyorsa verebilirsin. Bi de solgar’ın brewers yeast vitamini sütü baya artırıyor aklında olsun. Ben azaldığı bi dönem kullanmıştım.
Yarın hemen alıyorum şimdi ilk gunler denedigim yöntem geldi aklıma onu yapicam memede iken üstten damla damla mama damlaticam bakalım belki kanar haydi bismillah

Ben genelde mevsime göre yedirmiş tim kıza ama mesela bal kabağı almıştım çok olduğu için onu dilimleyip atmıştım. Bezelye atmıştım yazın kız için. Valla kışın balkabağı, karnıbahar, pırasa, patates, havuç, kereviz, tatlı patates vs yeter bunlar daha bunun eti var, balığı var, yoğurdu var

kızlar ek gıda konuşulmuş. böyle bir şey görmüştüm bundan yapıcam ben. Yoğurdun içine atılabilir ya da direkt verilebilir çok kullanışlı geldi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…