arkadaş senin stresin ona geçiyor diyor ya o kadar hak veriyorum ki ona sen de bi dikkat et bak gerçekten öyle, tabi onca uykusuzluk ve yorgunluk varken sakin ve huzurlu olmak çok zor ama ben gerginken bebeğim sesimin tonundan onu tutuşumdan vs anlıyor ve daha çok ağlıyor, eee eeeee derken bile sakince mi yoksa bıkmış gerilmiş bir tonda mı söylediğimi anlıyor bazen dudağını büke büke ağlıyor o zaman öyle üzülüyorum ki... o zaman uyutmaya çalışmayı bırakıyorum sallanan sandalyemiz var ona oturuyoruz şarkı söylüyorum ona çocuk şarkıları.. hem ben gevşiyorum hem o, bazen yeterince vakit geçirmişsek gözleri kapanmaya başlıyor ve nispeten daha uzun uyuyor, kendi rutinini oluşturmak için izle onu ne zaman daha yakın uykuya ne zaman hiç uyumayacak gibi takip et, ben mesela öğrendim akşam 7den sonra hiç istemiyor uyumayı en erken 12 1 bazen 2ye kadar uyumuyor, 7den 11e kadar hiç uyutmaya çalışmıyorum kucağımda gez babam gez:) şarkı türkü tekerleme, şimdi bişeylere de bakmaya başladı öyle oyalanıyoruz, 11den sonra emzik verip hafiften başlıyorum kolumda ya da dizimde sallamaya gene de ne zaman uyuyacağını kendi biliyor, yani uyumuyorsa bir de öyle dene naçizane tecrübem belki işine yarar, öteki türlü uyumadıkça kendini yıpratırsın..