2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben de aynı durumdayım. Duşa girmem bile bi olay. Yemek desen komple bıraktım artık eşim işten gelip yapıyor. Robot süpürge olmasa eve girilmez hale gelebilir. Vallahi çok çocuklu olup herşeye yeten kadınlar gözümde büyüdükçe büyüyor benim gücüm birine yetmiyor.
Robot süpürge bende alayım diyorum ama haritalı mi olmalı karar veremedim. Bir de bizim ev karışık. Eşya çok. Yerlerde oyuncak vs. Çok. Boşa mı alırım onu da bilemiyorum. Sade olmalı evler, takılıyor vs. Diyorlar ama evi süpüren de yok. Ne olacak böyle bilmiyorum. Aç kalıyoruz😂,ev pis. Toplama kampı gibi bizim ev🙄

Büyük agustos indiriminden bebeğime ne alabilirim diye bakiyorumdur

Screenshot_2021-08-18-22-39-49-19.jpg

Kızlar Eylül’de tatil planlayanlar vardı. Ben de istiyordum eylül için ama kızın şu anki durumu beni biraz korkutuyor açıkçası. Yazlıkta daha güzel uyuyor aslında ama yine de tereddüt ediyorum otelde canımıza okur mu diye. Nasıl bir otel tercih edeceksiniz?
Ben gittim geldim. Çok zor geldi bana. Hiç birşey de anlamadım.

Robot süpürge bende alayım diyorum ama haritalı mi olmalı karar veremedim. Bir de bizim ev karışık. Eşya çok. Yerlerde oyuncak vs. Çok. Boşa mı alırım onu da bilemiyorum. Sade olmalı evler, takılıyor vs. Diyorlar ama evi süpüren de yok. Ne olacak böyle bilmiyorum. Aç kalıyoruz😂,ev pis. Toplama kampı gibi bizim ev🙄
Bendeki haritalı kesinlikle haritalı öneririm çünkü evden çıkarken kuruyorum biz yokken istediğim odayı süpürüyor. Banyoya bırakıyorum mesela orayı süpürüp siliyor çok işime yarıyor. Kablo falan varsa onlara takılıyor ben hepsini topladım. Robot süpürgeyi çalıştıracağım zaman evi topluyorum bu sayede ev de toplanmış oluyor. Kullanılmayan sandalyeleri kahvehanedekiler gibi masanın üstüne kaldırdım altını iyi süpürsün diye.

Kızlar mrblar 4. Ayımıza girdik yoğurt yda meyve suyu vermeye baslamalimiyiz tattırmak adına ? Sütüm gittikce azaldı hala mama ya devam ediyoruz .birde destekle oturtmalımıyız ?

Kızlar mrblar 4. Ayımıza girdik yoğurt yda meyve suyu vermeye baslamalimiyiz tattırmak adına ? Sütüm gittikce azaldı hala mama ya devam ediyoruz .birde destekle oturtmalımıyız ?
Meyve ve suları en son vereceğiniz şeyler olmalı. Örneğin yoğurt ve sebzelerden sonra. Yani 7. Aya doğru. Doktor ek gıdaya başlayabilirsiniz diye genellikle 5 veya 6. Aydan sonra söyler. Tadimlar da 3 gün kuralına göre o zamana başlar. Kucağınızda destekleyerek oturtabilirsiniz. Veya uygun bir yerde. Benim bildiklerim bunlar. Hiç mama veya anne sütü yemiyorsa 4. Ayda başlanır diye biliyorum. Yani çok erken henüz.

Kızlar Eylül’de tatil planlayanlar vardı. Ben de istiyordum eylül için ama kızın şu anki durumu beni biraz korkutuyor açıkçası. Yazlıkta daha güzel uyuyor aslında ama yine de tereddüt ediyorum otelde canımıza okur mu diye. Nasıl bir otel tercih edeceksiniz?
Ben hiç cesaret edemiyorum ya 😕 bi hevesle gidip orada bütün gün uyutmak ve emzirmekle uğraşmak daha çok koyar gibi geliyor 😬 havuza denize falan girebilseler yorulup uyurlar ama o da yok.. gitsem bile havuzlu, sadece bize ait olan bi ev kiralama planım var. Belki uyuduğu o 15 dklık sürede havuza girer çıkarım 😄

Bence çok erken. 6. Ayı bekleyin diyor genelde doktorlar ve zaten meyve sularına en son geçiliyor diye biliyorum yoksa sebzeleri beğenmiyorlarmış 😬

Bence çok erken. 6. Ayı bekleyin diyor genelde doktorlar ve zaten meyve sularına en son geçiliyor diye biliyorum yoksa sebzeleri beğenmiyorlarmış 😬
Meyve sularindan kastim şeftali püre onun suyundan bahsetmek istemiştim veya yoğurt mama almiyor fzla sutumde yetmiyor kilo alımı bu ay sadece 400 Gr olmuş

Meyve ve suları en son vereceğiniz şeyler olmalı. Örneğin yoğurt ve sebzelerden sonra. Yani 7. Aya doğru. Doktor ek gıdaya başlayabilirsiniz diye genellikle 5 veya 6. Aydan sonra söyler. Tadimlar da 3 gün kuralına göre o zamana başlar. Kucağınızda destekleyerek oturtabilirsiniz. Veya uygun bir yerde. Benim bildiklerim bunlar. Hiç mama veya anne sütü yemiyorsa 4. Ayda başlanır diye biliyorum. Yani çok erken henüz.

Meyve sularindan kastim şeftali püre onun suyundan bahsetmek istemiştim veya yoğurt mama almiyor fzla sutumde yetmiyor kilo alımı bu ay sadece 400 Gr olmuş

Ben hiç cesaret edemiyorum ya 😕 bi hevesle gidip orada bütün gün uyutmak ve emzirmekle uğraşmak daha çok koyar gibi geliyor 😬 havuza denize falan girebilseler yorulup uyurlar ama o da yok.. gitsem bile havuzlu, sadece bize ait olan bi ev kiralama planım var. Belki uyuduğu o 15 dklık sürede havuza girer çıkarım 😄
Ben de havuza odadan ulaşımlı otellere baktım aynı mantıkla ama çok pahalılar 😄 bu sene de yazlığa talim sanırım🤣

Anladım ben sizi. 400 gram kötü değil merak etmeyin. Burdaki bazı arkadaşlarin bebekleri ve benim bebeğim de çok kilo almadı. Meyve ile başlarsanız veya bu kadar erken başlarsanız bir çok şeyi reddeder. Ek gıda vermek hazırlamak da kolay değil inanın. Bence bir ay daha mama ve maksimum verebildiginiz anne sütünü verin. Sonra sebze ve yoğurt tadimlari ile bir ay daha geçirin,6. Ayda da tamamen ara öğün şeklinde mama,anne sütü ve ek gıda şeklinde gidilir. Yine de tabiki farklı uygulamalar söz konusu olabilir.

Evet evet anladım meyve en son veriliyor, önce sebzeler. Ama ek gıdaya geçince süt daha çok azalır ki çünkü bir öğün ek gıda verilecek. Süt artırmak için sağım yapsan baya işe yarıyor aslında.

Kızlar ek.gida döneminde blw yöntemini denemeye karar veren var mi. Ben araştırdım da mantıklı geldi bir denemek istiyorum. Arkadaşım dene al ağzının payını dedi. Başarırsan tebrik ederim seni falan dedi. O kadar zor mu bu blw yöntemi

X