2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bizim bu ara çok güzel,düzenli uyuyor ama sanırım antibiyotikten 😞 bebeğin uyuması ne güzel bir şeymiş. Bugün son gün ilacın bizim de başlar kabus günler 😞
İlaç uyutuyor olabilir 😞 akşam uyumaması çok kötü oluyor oturup nefes alamıyorsun o uyuyunca sen de bayılıp kalıyorsun 😢

Olsun baştan istemeyebilir.Benimkide aşırı hareketli.Biraz dene bakalım.Önce kendin sakin ol ama.Senin stresin bebeğe geçiyor.Yatır düze bir yere çıkar bezinide.Yumuşak hareketler ile başla ayaktan başla olmadı
Denerim. Şimdi güç bela uyuttum inşallah uyanmaz. Her gece her gece yıldım artık ister istemez stres oluyorum. ☹️

Çıldırıcam kızlar uyumuyor uyumuyor. Üstümü başımı parçalıcam 😩😩 neden uyumaz bi bebek ya neden neden? Yarın gidip tüplerimi bağlatasım var. Bu neymiş böyle ya😓
Pikede salladiniz mi? Bizimki sabah 8 den akşam 17 ye kadar sadece 2 saat uyudu. Ve akşam 17 den 21 e kadar hicbisekilde uyumadı dört saat. Bir buçuk saat boyunca uyutmaya çalıştık. Kucak pike bebek arabasi meme her yolu denedik. En sonunda yine pikede uyudu yorgun düşüp. Kafayı yiycektim🤦🏻‍♀️

Pikede salladiniz mi? Bizimki sabah 8 den akşam 17 ye kadar sadece 2 saat uyudu. Ve akşam 17 den 21 e kadar hicbisekilde uyumadı dört saat. Bir buçuk saat boyunca uyutmaya çalıştık. Kucak pike bebek arabasi meme her yolu denedik. En sonunda yine pikede uyudu yorgun düşüp. Kafayı yiycektim🤦🏻‍♀️
Yok sallamadık hiç. Aman bir de ona alışmasın şimdi kucağa fena alıştı zaten 🙁 uyutmaya çalışınca ağlıyor sorun o aslında. Uyumak istemiyor. Vallahi 3 ayda bezdim. Daha bunu diş çıkarması var ne yapacağız acaba o zaman 😭

Yok sallamadık hiç. Aman bir de ona alışmasın şimdi kucağa fena alıştı zaten 🙁 uyutmaya çalışınca ağlıyor sorun o aslında. Uyumak istemiyor. Vallahi 3 ayda bezdim. Daha bunu diş çıkarması var ne yapacağız acaba o zaman 😭
Bu kadar az uykuyla nasıl duruyorlar anlamıyorum. Düşün sabah 8 den akşam 21 e kadar sadece toplamda 2 saat 20 dk uyudu. Yani dusunuyorum ve içinden çıkamıyorum. Geri kalan 11 saat uyanikti. Korkunç. Ve bu her gün böyle gunduzleri. Neyseki gece uykusu parçalı da olsa uzun oluyor da ordan bı nebze telafi ediyordur umarım.

Çocuk bakmak çok zor. Ruhen ve fiziksel olarak çöküyor insan resmen.. Instagram'daki bu full bakımlı, sürekli bebekleriyle dışarı çıkan, saçları başları makyajlari hiç dagilmayan kadınlar anneyse ben neyim merak ediyorum😃 zira değil dışarı çıkmak evin içinde bile kendimden geçmiş vaziyette dolaşıyorum.

Bu kadar az uykuyla nasıl duruyorlar anlamıyorum. Düşün sabah 8 den akşam 21 e kadar sadece toplamda 2 saat 20 dk uyudu. Yani dusunuyorum ve içinden çıkamıyorum. Geri kalan 11 saat uyanikti. Korkunç. Ve bu her gün böyle gunduzleri. Neyseki gece uykusu parçalı da olsa uzun oluyor da ordan bı nebze telafi ediyordur umarım.

Çocuk bakmak çok zor. Ruhen ve fiziksel olarak çöküyor insan resmen.. Instagram'daki bu full bakımlı, sürekli bebekleriyle dışarı çıkan, saçları başları makyajlari hiç dagilmayan kadınlar anneyse ben neyim merak ediyorum😃 zira değil dışarı çıkmak evin içinde bile kendimden geçmiş vaziyette dolaşıyorum.
Seninki yine 8e kadar uyuyormuş benimki 6da uyanıyor 😢 8-9 saat uyuyor gece uykusunu. Gündüz de işte bölük pörçük 2-3 saat. Böyle nasıl büyüyecek bilmiyorum. 😔
Vallahi o kadınları ben de çözemiyorum. Ben beceriksizim muhtemelen çünkü süslenip dışarı çıkmayı geçtim evi bile idare edemiyorum şu anda. Her taraf dağınık, temizlik desen yok. Yemek dışardan. Hem birkaç çocuk büyütüp hem eve hem işe yetişen kadınlar nasıl beceriyor hayret. Bende bir eksiklik var sanırım.

Seninki yine 8e kadar uyuyormuş benimki 6da uyanıyor 😢 8-9 saat uyuyor gece uykusunu. Gündüz de işte bölük pörçük 2-3 saat. Böyle nasıl büyüyecek bilmiyorum. 😔
Vallahi o kadınları ben de çözemiyorum. Ben beceriksizim muhtemelen çünkü süslenip dışarı çıkmayı geçtim evi bile idare edemiyorum şu anda. Her taraf dağınık, temizlik desen yok. Yemek dışardan. Hem birkaç çocuk büyütüp hem eve hem işe yetişen kadınlar nasıl beceriyor hayret. Bende bir eksiklik var sanırım.
Umay benimkinin düzeni hep bu😀😀 6 da uyanıyor gece 10:30 da uyuyor yani. Gündüz bölük pörçük. Demekki seninki daha iyiydi. Üzüldüm şimdş bozulduğuna düzeninin. Ben şuanki haline şükreder durumdayım

Umay benimkinin düzeni hep bu😀😀 6 da uyanıyor gece 10:30 da uyuyor yani. Gündüz bölük pörçük. Demekki seninki daha iyiydi. Üzüldüm şimdş bozulduğuna düzeninin. Ben şuanki haline şükreder durumdayım
Şöyle ki 9.00-6.00 ya da 9.30-06.00 2 aylık düzeniydi zaten ama gündüzleri de uyuyordu 5-6 saat civarı. Ordan tamamlıyorduk. Şimdi gündüz uykuları çok azaldı ve bölük pörçük uyuyor 25dk uyuyup uyanıyor mesela. O da bir işine yaramıyor tabi daha kötü oluyor. Ben de bütün günü uyutmaya çalışarak geçiriyorum tabi. İkimiz de tükeniyoruz günün sonunda ☹️ Şimdi sabah olsun istemiyorum vallahi yine aynı mücadele 😞

Şöyle ki 9.00-6.00 ya da 9.30-06.00 2 aylık düzeniydi zaten ama gündüzleri de uyuyordu 5-6 saat civarı. Ordan tamamlıyorduk. Şimdi gündüz uykuları çok azaldı ve bölük pörçük uyuyor 25dk uyuyup uyanıyor mesela. O da bir işine yaramıyor tabi daha kötü oluyor. Ben de bütün günü uyutmaya çalışarak geçiriyorum tabi. İkimiz de tükeniyoruz günün sonunda ☹️ Şimdi sabah olsun istemiyorum vallahi yine aynı mücadele 😞
Aynen bende de aynı şekil. Rota oldu bugün ekstra uyku yaptı galiba sekizden beri uyuyor.😀 bir veli nimetttttt, ishal ateş yapmasın da dayanamam😢

Halimiz içler acısı.. tüm günümüz çocuğu uyutmak ve emzirmeye çalışmakla geçiyor. Neyse ki senin bebiş güzel emiyor, o da büyük şans gerçekten🙏🏼 Kuzenimin bebeği var 2.5 aylık gündüzleri beşiğine koyup popoya pış pış yapıyor 10 dk da uyuyor bebek. 2 saati geçerse kuzenim uyandırıyor çok uyudu diye. Çünkü 2-3 saat sonra tekrar uyuyor. Bi de böyleleri var 😞

Sözleşmeli memur olan varmı aramızda, icra katipliğine başvurdum da sözleşmeliye de ücretsiz aylıksız izin veriyorlarmı 1 yaşına kadar?

8 e kadar kesintisiz uyumuyor ki😃😃 gece uykusuna yatmasindan itibaren genelde 2 ya da 3 kere uyanıyor, ikinci uyanışı 6 6 buçuk gibi oluyor. Emzirip tekrar uyutmasi 7 yi buluyo. En fazla 1 saat daha uyuyup 8 gibi uyaniyo. Bı daha da uyumuyo ondan sonra🤣🤣🤣

Sende bir eksiklik yok, tam tersine son derece araştıran ogrenen bilinçli bir annesin🌺 belki de bizim cocuklarimiz biraz daha zordur mizaç olarak. Sen yine tek başına çok iyi kotariyosun, kendine haksizlik etme. Benim bile annem yanimda olmasina rağmen hicbisey tam değil. Bazen eksileri artilarindan fazla oluyo varlığının. Manevi olarak çok yoruyor beni zaman zaman.

Her kakada kan görüyor muydunuz peki yoksa zaman zaman mı?
her kakada kan görecek kadar rahat bi anne olamadım hiç:) ilk ve tek gördüğümde yanımda babaannesi vardı çocuğu onun kucağına verip doktora koştum hemen, hiç bir fikrim yoktu çünkü aklıma en kötü şeyler gelmişti, çocuk doktoru bu süt alerjisi ama istersen gastrolog görsün dedi aynı gün oraya gittim, o bana güzelce anlattı hemen o gün önlem almaya başlayınca bi daha kan görmedim...arada mukuslu hafif ishal olduğunda ne yedim acaba neyde sütle ilgili bişey vardı diye geri dönük düşündüm ne olduğunu bulduysam onu bir daha yemedim.

Kızlar premium care ile aktif bebek arasindaki farklar ne kullanan var mı ikisinide. Aktif bebekte ciş göstergesi yok onu biliyorum baska ne fark var emme sızdırma pişik vs ?

Ben sadece uykuda veriyorum.Eğer çok şişerse göğsüm önsütü sağıp biberona koyuyorum.Uyanıkken çok mızlarsa öyle vermeye çalışıyorum.Yağlı sütü uyurken veriyorum.Hem kilo kaybetmemiş oluyor.Şuan 8.5 kilo 🧿 birde şöyle birşey deniyorum.Loş odaya geçince sakinliyor yastığa sırt üstü yatırıp üzerine eğilerek memeyi veriyoruö bazen öylede emiyor👍ne bilim deneyebilirsiniz belki
8.5 kilo mu?? maşallah bebişe rekor benimkinde değil demek ki :) boyu ne kadar ne zaman doğdu?

Kızlar bebeğim 3 aylık lansinoh yenidoğan biberonu kullanıyordum gazı fazlasıyla arttı çok çekiyor hava mı yutuyor anlamadım köpükler oluyo biberonun içinde.
Orta akışlı biberona mı geçsem?
Dr. Brown's antikolik biberonu dene canım kesinlikle çok fark ediyor emerken sesinden bile anlıyorsun daha az hava yuttuğunu, ben lansinoh biberonları kaldırdım onu kullanınca

X