2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Evet evet anladım meyve en son veriliyor, önce sebzeler. Ama ek gıdaya geçince süt daha çok azalır ki çünkü bir öğün ek gıda verilecek. Süt artırmak için sağım yapsan baya işe yarıyor aslında.

Ek gida icin once emzirin sonra ek gida verin diyen emzirme danismanlari var. Anne sutu daha faydali diye ondan alsin vitamini diye dusunmustum ama simdi sen yazinca aklima geldi belki sut azalmasin diye oyle diyorlardir🤔 ek gidayi sadece bir ogun mu vericez ben sabah ogle ikindi aksam ara ogun filan vercez saniyordum saatli😁

Kızlar ek.gida döneminde blw yöntemini denemeye karar veren var mi. Ben araştırdım da mantıklı geldi bir denemek istiyorum. Arkadaşım dene al ağzının payını dedi. Başarırsan tebrik ederim seni falan dedi. O kadar zor mu bu blw yöntemi
Benim arkadaşım denedi ama kafayı yiyecekti 😄 bir kere bebek tamamen kendi özgür iradesiyle beslendiği için kilo alımını falan etkiliyor bi yerden sonra tabi iştahlı bebekse bilemiyorum ama bir de sürekli boğazına kaçıyordu hep tetikte bazen küçücük şeyi saatlerce yemesini bekliyordu müdahale etmeden. Bebek alıp yere atıyordu yenisini veriyordu, başında bekliyordu sürekli. Ben de denemek isterdim ama çoook sabır lazım bence ve şu an bende hiç yok 😞

Ek gida icin once emzirin sonra ek gida verin diyen emzirme danismanlari var. Anne sutu daha faydali diye ondan alsin vitamini diye dusunmustum ama simdi sen yazinca aklima geldi belki sut azalmasin diye oyle diyorlardir🤔 ek gidayi sadece bir ogun mu vericez ben sabah ogle ikindi aksam ara ogun filan vercez saniyordum saatli😁
İlk ay günde bir öğün sadece ek gıda olmalı diye biliyorum ben. Anne sütü faydalı ama bebeğin artan ve farklılaşan ihtiyacına yeterli gelmiyor. bunu sadece ek gıdadan alabiliyorlar. O yüzden bence öncesinde emzirmek pek mantıklı değil, o zaman ek gıdaya biraz zor alıştırırız bebek tok olunca. Emzirme danışmanları bazen fazla abartıyor bence. Nefes almadan emzir modundalar 😄

Benim arkadaşım denedi ama kafayı yiyecekti 😄 bir kere bebek tamamen kendi özgür iradesiyle beslendiği için kilo alımını falan etkiliyor bi yerden sonra tabi iştahlı bebekse bilemiyorum ama bir de sürekli boğazına kaçıyordu hep tetikte bazen küçücük şeyi saatlerce yemesini bekliyordu müdahale etmeden. Bebek alıp yere atıyordu yenisini veriyordu, başında bekliyordu sürekli. Ben de denemek isterdim ama çoook sabır lazım bence ve şu an bende hiç yok 😞
Ay bende çok sabırsız bir insanım en iyisi babaanne usulü o zaman. Yine de arada özgür bırakırız tabi 🤭

Kızlar bebeklere çorap giydiriyo musunuz?
Ben giydirmesem ayakları soğuk oluyor hala patikli pantolon giydiriyorum ince olanlardan. Oda sıcak oluyo mudur napsam karar veremedim.

Bugün benim oğlanın maşallahı var. Sabah 9 da kalktı. Sonra 10.00 da uyudu 11 de kalktı hastaneye gittik. Kan verme işi çıkınca 12 de eve geldik besledik 10 dakika kestirdi tekrar hastaneye gittik 1.de. 1.30 da geldik emdirdim uyudu 3.30 da kalktı oyun oynadık az dışarı çıkardım eve geldik 5 te yıkadım emzirdim yine uyudu. Demin tepinmeye başladı uyuklarken emdirdim hala uyuyor.
Göz muayenesinden geçtik sıkıntı yok şükür. Karaciğer enzimleri normale dönmüş ama üre düşüktü ve kan üre azotu doktor ek testler istedi. Kan gazi bakıldı değerlerin çoğu düşük yüksek sonuc kağıdı ile baktım. Bikarbonat düşük sodyum düşük. Oksijen 2 birim düşük karbondioksit dusuk. Bir de b12 düşüklüğü var sanırım o benden kaynaklı. Ben etle beslensem bile b12 yukselmiyor bende. Daha önce de iğne ile yukseltmistik. Doktor igne yazicam. Yarisi sen yarisini bebek icicek dedi. Su kan gazi sonuclari cok canimi sıkti. Yarın olsa da öğrensem modundayım.
Nette baktım anlamlara sıkıntılı duruyor inşallah ciddi bir şey değildir ya. Canim sıkıldı Bir de kan alırken çok zor oldu bugün morarmış oğlumun kolunu tuttukları yerler.

Ben giydirmesem ayakları soğuk oluyor hala patikli pantolon giydiriyorum ince olanlardan. Oda sıcak oluyo mudur napsam karar veremedim.
Ben giydirmiyorum ama devamlı kontrol ediyorum soğuk olur da içim rahat etmezse giydiriyorum

Kızlar Eylül’de tatil planlayanlar vardı. Ben de istiyordum eylül için ama kızın şu anki durumu beni biraz korkutuyor açıkçası. Yazlıkta daha güzel uyuyor aslında ama yine de tereddüt ediyorum otelde canımıza okur mu diye. Nasıl bir otel tercih edeceksiniz?
Ben planlıyorum Antalya Kemer'e gidicez.
4 aylık olunca denize girebilirmiş ben çok yoruldum o yüzden tatile gitmek istiyorum. Eşimde dursa da durmasa da gidelim o bize ayak uydursun diyor. 😁

Kiwi nin makinesi kaç defa sagip gelmeyince bende bıraktım sağmayı açıkçası.ellede denedim tabiki
Makine sütünü indiriyor mu peki? 10 ml dedin ama bence o makine sütünü indirmiyor yani demek istediğim bence sütün vardır. Bende medela swing var. Çok iyi bir makine süt inmeden önce o kadar çıkıyor. Bazen sütüm az oluyor sagiyorum indirmiyor mesela.

Bu kadar az uykuyla nasıl duruyorlar anlamıyorum. Düşün sabah 8 den akşam 21 e kadar sadece toplamda 2 saat 20 dk uyudu. Yani dusunuyorum ve içinden çıkamıyorum. Geri kalan 11 saat uyanikti. Korkunç. Ve bu her gün böyle gunduzleri. Neyseki gece uykusu parçalı da olsa uzun oluyor da ordan bı nebze telafi ediyordur umarım.

Çocuk bakmak çok zor. Ruhen ve fiziksel olarak çöküyor insan resmen.. Instagram'daki bu full bakımlı, sürekli bebekleriyle dışarı çıkan, saçları başları makyajlari hiç dagilmayan kadınlar anneyse ben neyim merak ediyorum😃 zira değil dışarı çıkmak evin içinde bile kendimden geçmiş vaziyette dolaşıyorum.
Herkeze kötü bir haber vereyim mi boga burcu çok zor uyur benim ortanca kızım da 10 mayıs dogumlu şimdiki kızımda 10 mayıs dogumlu çok çekmiştim ondan şimdi bu da hiç uyumuyor rekorumuz 12 saat uyumadan durabiliyor ablası 21 yaşında halauykuya zor dalar ve uykusuzdur

İlk ay günde bir öğün sadece ek gıda olmalı diye biliyorum ben. Anne sütü faydalı ama bebeğin artan ve farklılaşan ihtiyacına yeterli gelmiyor. bunu sadece ek gıdadan alabiliyorlar. O yüzden bence öncesinde emzirmek pek mantıklı değil, o zaman ek gıdaya biraz zor alıştırırız bebek tok olunca. Emzirme danışmanları bazen fazla abartıyor bence. Nefes almadan emzir modundalar 😄

Dogru bir de 3 gun kurali filan var her ogun olmasi sacma olurdu 😁 ayy bakalim cok merak ediyorum ek gida zamanini 😍 telasli olur ama ben suan kendime yemek hazirlayamiyorum😁

Kızlar ben molfixten çok memnunum primadan daha iyi geldi bize artık değiştirmeyip bununla devam edicem.
Hijyenik pedlerde de molped kullanıyorum aynı firmanın ikiside memnun olmayanda çok tabi ama ben hiç sorun yaşamadım.

Herkeze kötü bir haber vereyim mi boga burcu çok zor uyur benim ortanca kızım da 10 mayıs dogumlu şimdiki kızımda 10 mayıs dogumlu çok çekmiştim ondan şimdi bu da hiç uyumuyor rekorumuz 12 saat uyumadan durabiliyor ablası 21 yaşında halauykuya zor dalar ve uykusuzdur
Benimki hergün 12 saatten fazla uyumadan duruyor hiç zorlamıyorum karışmıyorum demekki bünyesi böyle uykusu gelse uyur kabullendim. Saatlerce uyutmaya çalışsam sallasam da yatağa koyduğum an uyanıyor demekki uyumak istemiyor.

Klima mi calisiyor evde biz 2. Aydan beri askili zibin giyiyoruz evde sadece hic corapta giydirmiyorum. Doktor terlediginde kilo kaybi yasarsiniz demisti o yuzden giydirme corapta dedi. Sadece 2 gecedir gece yatirirken corap giydiriyorum ve kisa kollu tulum giydiriyorum

Klima mi calisiyor evde biz 2. Aydan beri askili zibin giyiyoruz evde sadece hic corapta giydirmiyorum. Doktor terlediginde kilo kaybi yasarsiniz demisti o yuzden giydirme corapta dedi. Sadece 2 gecedir gece yatirirken corap giydiriyorum ve kisa kollu tulum giydiriyorum
Klimayı bazen açıyorum Ankara çok aşırı sıcak değil bizim evde serin. Giydirmesem ayakları buz gibi oluyor üşür diye korkuyorum. Böyle de çok sıcaklıyo mudur emin olamıyorum üzerine sadece müslin örtü örtüyorum uyurken.

O zaman müjde vereyim yaşlanınca uyuyorlar🤣🤣🤣 ben de burca bağlıyorum artık valla, bi bizim bebeler böyle.☹️

Bizim kızım bugünkü uyku süreleri: 1sa - 25dk - 30dk - 25dk - 15dk. Şu an hala uyanık. Ben haftasonu doktora götürmeyi düşünüyorum. Hiç normal gelmiyor bana bu süreler. Bir sorun var sanırım.

Klimayı bazen açıyorum Ankara çok aşırı sıcak değil bizim evde serin. Giydirmesem ayakları buz gibi oluyor üşür diye korkuyorum. Böyle de çok sıcaklıyo mudur emin olamıyorum üzerine sadece müslin örtü örtüyorum uyurken.

Bilmiyorum ki bizim mesela ayaklari soguk terliyor o yuzden cikariyorum coraplari. Hatta yazliktayiz simdi annem bu cocugun ayaklari neden islak diyo terliyo ama soguk terliyo garip bir sey 😁 cok sicaklasa rahatsiz olsa aglar huzursuz olurdu heralde

X