-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #49.761
Ben geçen aydan beri destekli oturtuyorum yatmayı hiç sevmiyor. Oturtup öyle bırakmıyorum tabi ama kucağımda oturup etrafı izlemesine izin veriyorumkızlar bebeğinizi destekli oturtmaya başladınız mı? youtube daki dr osman gönülal 3. ayda destekli oturtmaya başlanmalı diyor bana erken geldi ama bilemedim
Gece biz de uğraşmıyoruz canım, emip geri uyuyorBizim ki uyumuyor filan ama uykusu gelince de baya kolay uyuyomus aslindamemeyi ver poposuna iki pispis yap uyuyor. Gece uyandigimizda hic pispista yapmiyorum yaninda yatip memeyi verince uyuyoruz tek sorun beni emzik gibi yaptigi icin gece uyanip uyanip durtuyor ve ben her seferinde tekrardan memeyi veriyorum. Biraz enerjim olursa gecede oturarak emzirip odasina yatirmayi planliyorum, yoksa boyle birlikte uyumayi aliskanlik haline getiricek bizde de oyle bir problem var
evet dün 3. ayımızdı muayenede bizim doktorumuz da öyle bir şey söylemedi ama sorunca bu tarz şeyleri söylüyor zaten bilmiyorum o yüzdenDoktor muayene ederken otutturdu motor becerilerine bakarken ama destekli oturun buna calisin filan demedi bize. Sanirim 4. Ayda baslicaz destekli oturmaya
evet dr osman gönülal da bunu söylüyor zaten kucağınızda oturtun. Kendi başına mama sandalyesine oturmadan ek gıdaya geçmeyin gibisinden bir şeyler söylediBen geçen aydan beri destekli oturtuyorum yatmayı hiç sevmiyor. Oturtup öyle bırakmıyorum tabi ama kucağımda oturup etrafı izlemesine izin veriyorum
Ben de aldımLizz bebevo ben de kullanıyorum canım 3 senedir. Çok memnunum.
Bizim kontrolde doktor artık destekli oturtmaya başlayabilirsiniz dedi. Hatta eşim sırtı kendine dönük olacak şekilde kucağında tutmayı çok seviyor, genelde de öyle uyutuyor doktora sordum sakıncası var mı diye. Bi sakıncası yok omurga gelişimi çok güzel dedi. Bence bebeğin gelişimine göre doktor yönlendirir.kızlar bebeğinizi destekli oturtmaya başladınız mı? youtube daki dr osman gönülal 3. ayda destekli oturtmaya başlanmalı diyor bana erken geldi ama bilemedim
Gece uykusu bizim de sorunsuz geçiyor. Emmek için bir kez kalkıyor alıp yatakta emziriyorum sonra beşiğine koyduğum an uyuyor. Gece uykusunu tamamen beşikte geçiriyor. Ama gündüz nerde olursaBizim ki uyumuyor filan ama uykusu gelince de baya kolay uyuyomus aslindamemeyi ver poposuna iki pispis yap uyuyor. Gece uyandigimizda hic pispista yapmiyorum yaninda yatip memeyi verince uyuyoruz tek sorun beni emzik gibi yaptigi icin gece uyanip uyanip durtuyor ve ben her seferinde tekrardan memeyi veriyorum. Biraz enerjim olursa gecede oturarak emzirip odasina yatirmayi planliyorum, yoksa boyle birlikte uyumayi aliskanlik haline getiricek bizde de oyle bir problem var
Ben artık kafayı yiyeceğim. Her geçen gün iyiye gideceğine kötüye gidiyor sanki. 3. Aydan sonra düzelir denen hiçbi şey düzelmedi hatta bizde yeni yeni sıkıntılar çıktı mesela gazBugün bizim kız da kendi uyumama rekorunu kırdı. Toplamda 1,5 saat falan uyudu sanırım bu saate kadar.
Probiyotik kullanıyor muydunuz siz? Ben bırakmıştım yine başladım ondan beri çocuk huzursuz ve gazlı. Bugün de 1 kez kaka yaptı ki doğduğundan beri hiç olmamıştı bu. Dediğin gibi 3. Aydan sonra katlanarak arttı sanki sorunlar. 4te ne yapacağız hiç bilmiyorum çok zor geçiyormuş.Ben artık kafayı yiyeceğim. Her geçen gün iyiye gideceğine kötüye gidiyor sanki. 3. Aydan sonra düzelir denen hiçbi şey düzelmedi hatta bizde yeni yeni sıkıntılar çıktı mesela gazbugün de asla emmiyor artık o kadar yoruldum ki biberon bile verdim onu da istemiyor yemeye karşı bugün ya aç aç duruyor 3 gündür kakasını yapmadı ondan olabilir mi acaba aç olmasına rağmen midesi baya şiş
Ben 2. Ayın sonunda ilk kez oldum. Yoğun oldu benim de 3 gün sürdü ama. Normalim 5 gündü.Kızlar ben 40ım çıkar çıkmaz adet olmuştum az miktar. Bu ay çok çok yoğun oldu hayatım boyunca öyle olmamıştım. Siz oluyor musunuz?
Ben 2. Ayın sonunda ilk kez oldum. Yoğun oldu benim de 3 gün sürdü ama. Normalim 5 gündü.Kızlar ben 40ım çıkar çıkmaz adet olmuştum az miktar. Bu ay çok çok yoğun oldu hayatım boyunca öyle olmamıştım. Siz oluyor musunuz?
Konunun öncesini göremedim, neden emziği bıraktırmaya calisiyosun? Ben bugün bir kriz anında ilk defa emzik verdim susar gibi oldu ama sonra düşürdü ağzından bikac kez, ustelemedim. Burdan iki arkadaşim sağolsun uyardilar beni kendi tecrubeleriyle ilgili, o yuzden emzik konusunda çok gelgitliyim.Çok şanslısın benim eşim düzgün tutamıyor çocuk basıyor çığlığıreflü yatağında yüzüstü uyutmaya alıştırmıştım şimdi emziği bıraktırmaya çalışınca sadece kucakta uyuyor
Okudum simdi.. üzülme. Bizimki de az kilo almış, 390 Gr. üstelik de bugüne dek hiç emzik vermedigim halde. Bugün ilk defa emzik verdim çok ağlıyordu uyuturken. Şimdi bunu okuyunca yine vazgeçtim.. son günlerde sallayarak uyutmak bile kabus. Ağlıyor çığlık çığlığa..anlayamıyorum bir yeri mi ağrıyor. Neden. Dün çok ağladı çok huzursuzdu. Bugün bı nebze daha iyi. Bir günü bir gününe uymuyor. Çok yorgunum ya.300 gram almışaçlığını bastırıyormuş. Uykuya geçişte emip uyumasını istiyoruz, az emip bırakıyor emzik daha kolayına gelip uykuya geçmek istiyor dedi. Ben de ilk iki ay da emzik kullandık ama sıkıntı olmadı dedim. Bu aylarda çevreyi farkettikleri için memede çok durmayabilirler ve beslenme araları azaldı dedi.sanırım kilo alma problemi olmayan bebeklerde emzik sıkıntı yaratmıyor.
Bu uyku sallanma olayı da canımı sıkmaya başladı
Gece uykusu bizim de sorunsuz geçiyor. Emmek için bir kez kalkıyor alıp yatakta emziriyorum sonra beşiğine koyduğum an uyuyor. Gece uykusunu tamamen beşikte geçiriyor. Ama gündüz nerde olursaDelirtiyor nun da dediği gibi ayrı oda için çok erken değil mi ? en az 6 ay aynı odada ama ayrı yatakta yatırın diyorlar. Hatta ben daha uzun süre bizim yanımızda yatırırım gibi geliyor
Gece biz de uğraşmıyoruz canım, emip geri uyuyorolay gündüz uyutmak
Oda ayırmak için çok erken değil mi ya? Aynı yatakta da yatmayın tabi ama aynı oda iyi bence
Ben artık kafayı yiyeceğim. Her geçen gün iyiye gideceğine kötüye gidiyor sanki. 3. Aydan sonra düzelir denen hiçbi şey düzelmedi hatta bizde yeni yeni sıkıntılar çıktı mesela gazbugün de asla emmiyor artık o kadar yoruldum ki biberon bile verdim onu da istemiyor yemeye karşı bugün ya aç aç duruyor 3 gündür kakasını yapmadı ondan olabilir mi acaba aç olmasına rağmen midesi baya şiş
doktorun numarası yok dün sormayı unuttum o da sormayınca söyleyecek biri değil. Biz de az az oturtmaya karar verdikBizim kontrolde doktor artık destekli oturtmaya başlayabilirsiniz dedi. Hatta eşim sırtı kendine dönük olacak şekilde kucağında tutmayı çok seviyor, genelde de öyle uyutuyor doktora sordum sakıncası var mı diye. Bi sakıncası yok omurga gelişimi çok güzel dedi. Bence bebeğin gelişimine göre doktor yönlendirir.
Bizim sırtını dinlerken 3-4 dk kadar kafasını dik tutup etrafa bakındı, dirseklerinin üstünde durdu. Buna göre omurga gelişimi çok iyi dedi yani artık destekli oturabilir. Sizinki de artık kafasını tutabiliyor, o şekilde sağa sola çevirebiliyorsa oturtmaya başlayın bence.doktorun numarası yok dün sormayı unuttum o da sormayınca söyleyecek biri değil. Biz de az az oturtmaya karar verdik