2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bizimki de ilk koyduğum günler ilgi ile uzun uzun oynamıştı şimdi 5 dk da sıkılıyor halbuki kızım uzun uzun oynardı biz dizi bile izlerdik o ara
Ben artık fragmanları bile tam izleyemiyorum. Bebek doğduğundan beri kendime ayırdığım özel vaktim olmadı hiç

Bizimki sabah 9 dan şu saate dek 3 kısım olmak üzere toplam 2 saat uyudu. Şimdi düşündüm de 9 saatte toplam 2 saat. Ne kadar az acaba su havuzlardan mi almak lazım? İçinde yorulup uzun uyur mu?
Normalde küvet hiç sevmem evde küvet olsa doldursam vakit geçirir mi acaba diye düşünmeye başladım bende.

Delirtiyor bak mesela bu sayfanın öne çıkanlar bölümünde uyku kısmına bakabilirsin Login • Instagram
Bu sayfayı ben de takip ediyorum canım. Çok net bir şekilde uyku gerilemesi yoktur diyor ama her bebekte görülüyor nedense. Araştırıp doğrusuna ikna olmam lazım. Zaten kesinlikle bebeğimi ağlatarak zorlayarak uyutmaya çalışmam. Ama bir noktada sallamayı bırakmam gerek hem kendi ruh sağlığım hem onun iyiliği için. İşe dönünde bakacak kişi de zorlanır. Her türlü zor. Zaten biz yan yana uyumuyoruz. Emerek de uyumuyor. Hiç böyle talepleri olmadı.

Normalde küvet hiç sevmem evde küvet olsa doldursam vakit geçirir mi acaba diye düşünmeye başladım bende.
Yıkandığı küvet büyük mu? Ayy hiç aklıma gelmedi ya. Bizim bebek küveti standart , yani doldursak içine rahat girer ama o havuzda boyunluklu simitle yüzen bebekler gibi yuzemez.

Tabiki her bebek farklıdır ama ağlatarak uyku eğitimi vermediğin sürece desteksiz uyuyan bebek yok gibi bişey o sürece girince göreceksin zaten. Eylül annelerinde 30 kişi filandık yoktu yani bi ara sallamadan sadece pış pışlayarak uyutmaya çalışıyordum (ki o da bir destek) bir saat eeee pış pış eee demekten böööggg gelmişti sonra pes edip ayakta sallamaya başladım o daha kolay geldi en azından bebeği sallarken kahve içiyordum, kitap okuyordum, telefonda kulaklıkla bişiler izliyordum sonra yaklaşık 17 aylıkken bigün yanımda uyumaya başladı sallanma olayı bitti, sonra beşiğinde kendisi uyumaya başladı, kardeşi olacak diye 19 aylıkken de odasını ayırdık. Şimdi uyuyana kadar yakında bekliyoruz masal anlatıyoruz uyuyunca yanından çıkıyoruz inşallah bu bebeğimde böyle kolayca geçiş yapar bu aşamalara

Kızlar 3. Ay kontrolünden çıktık. B12 vermişti bana başını tutamadığı için, ilaç işe yaramış kafasını tutuyır sola dönüyor yüzüstü iken htta kendini ittirdiği için bu emeklemeye başlayabilşr yakın zamanda dedi. Ayağa kaldırdı ayakta duruyormu falan ona baktı. Yalnız bu ay 20 gr almış olması lazımmış benimki 18 gr alınca bana sütünü sağ boş zamanlarında ver dedi. Biberon kullanma kaşıkla veya şırınga ile ver dedi. Ama ben 2gr fark çok olmadığını düşünüyorum aya vurursan 60 gr daha fazlamı alması gerekiyodu yani? Neyse, mama kesinlikle verniyosun dedi.
Rotavirüs aşısı da 104. Gününe kadar yapılması lazım sonrasında yaparsan aşı tutmaz dedi. 3-6 ay arasında 15 gr a kadar düşebilir kilo alımı o normal dedi.

Ha bir de dişi kaşınıyo olabilir diliniçiğneyeblir dedi. Ki bizimki yapıyor bunları. Çığlık atıyormu atması şazım salyalanması lazım ve ellerini emmesi gerekiyo dedi. Dedim hepsini yapıyo

104 mü

Doğrudur, bir çıkış yolu bulmaya çalışıyorum ben de işte napim. Ayakta sallanmıyor, yatırdığım anda ağlıyor. Geceleri sadece ve sadece kucakta sallayarak uyuyabiliyor ve bu aşırı yorucu olmaya başladı artık. üstelik öyle 10-15 dk da dalmıyor. Geçen gece tam 50dk uğraştım kollarım koptu artık. Bir de sadece gece uyuyo olsalar tamam gündüz kaç defa uyutmaya çalışıyorum sayamıyorum artık. 45 dk uğraşıyorum 15dk uyuyup uyanıyor sonra bir daha başla. Aşırı tükenmiş hissediyorum. emzik alıyor muydu senin bebeğin? Benimki emzik de almıyor.

Aynı durumdayim.

Kizlar bir sureligine internet sosyal medya vs kulanimimi minimuma indirmeye karar verdim. Daha doğrusu bu sabah buna karar verdim. Son günlerde özellikle bebeğin gündüz uykularinin azlığı nedeniyle çok yorgun hissediyorum. Dinlenmem gereken her anda elime telefonu aldığımı farkettim ve ekran kullanım sürem tavan yapmış durumda. Buna bir süreliğine ara verip ise yarayıp yaramadigina bakicam. Biraz kendimi dinliycem. Burayi, buradaki yardımlaşmayı seviyorum, iyi ki varsınız özellikle capslerimi bekleyen arkadaşlar, merak etmeyin donucem

Hepimizin bebekleri bol bol uyusun , güzel kilo alsınlar ,sağlıklı ve neşeli olsunlar

20 gr derken neyi 20 gram alıyor anlayamadım

Ben artık fragmanları bile tam izleyemiyorum. Bebek doğduğundan beri kendime ayırdığım özel vaktim olmadı hiç
Ben aylardır tv izlemiyorum
Canım bizimki de öyleydi kucakta uyuyordu sadece. Kollarım artık kalkmaz olmuştu. Son zamanlarda kucağımda sakinleştirip yüzüstü reflü yatağına yatırıp dizimde hafif sallıyorum öyle dalıyor. Akşamları 1 saatte falan dalıyor ama en azından kollarım ağrımıyor. Daldıktan sonra da yatağına yatırıyorum

Ben de öyle yapıyorum. 5 10 dk kadar kucağımda sakinleştiriyorum sonra reflü yatağına yatırıp hafif sallıyorum sallamak değil aslında salınım o zaman ağlamıyor ama direk yatırınca ağlıyor. Gerçi bu ara memede uyumaya başladı. Sürekli düzen değişiyor

Durmuyor ki yatırınca, ağlıyor. Kıpır kıpır sürekli , eliyle yüzünü yırtıyor. Öyle sakin sakin yatsa keşke.
Ha bir de dalınca yerini değiştirirsem uyanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…