2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Evet rutin oluşturmak üzerine kurulu o kısmı tamam ama ben destekli uykuyu 4. Aydan sonra kesmeyi önerenlerden yana değilim sadece. Mesela ben gündüz uykuları için bi ara hep aynı düzeni takip ettim. uyanma sonrası emzirme, alt değiştirme , oyun halısında etkinlik, evde gezinti sonra da uyuttum buna kendi kendine alışmıştı evi gezdikten sonra esnemeye başlıyordu, hemen uyuyordu ama bu ara emzirme sıklaştı. uyuyacağı zaman da emmek istiyor aralarda da emmek istiyor o yüzden rutin bozuldu 😞
Anladım. Ne bileyim ilerde eziyet olur diyorlar hem çocuğa hem anneye. Araştırma aşamasındayım şu anda. Bebeğimi zorlamadan hallolacağına inanırsam denicem.

Kesinlikle emzik hayat kurtarıyor benim için.
Bizde de ilk kızım emzik almadı, her anımız memede geçiyordu. O zaman tek bebek ilgileniyordum ama ikinci de emzik almadan böyle devam etseydi halim perişandı.

45 günlükken emziğe alıştı, o zamana kadar her gün ağlıyordum stresten.
Şimdi emziriyorum, dalmakta zorlanıyorsa emziği verip yatırıyorum kendi kendine uyuyor. Özellikle arabada çok işe yarıyor. Pusetinde güvenli gidiyor emzik sayesinde

Uykusunu tam alamadan uyanırsa ve o anda işim varsa emzirmek yerine hemen emziği veriyorum uykuya devam ediyor.
Kısacası emzik büyük kolaylıkmış gerçekten 🤩
Benm.bebek.malesef almadi suan olmus veriyorum az emiyor atiyor memegi zor gercekten😔

Kızlar memlekette annemin yanındayım. Emzirme aralığım hala 2 saat gündüz. Ellerini emmeye çok alıştı. Annem emzik verelim hem ellerini çok emmez hen de emzirme aralığını biraz uzatırsın uykuya da kolay dalar dedi. Bugün denedim alır gibi oldu. Biraz daha üstüne düşsem alçak emziği. Bana bu saatten sonra emzik vermek mantıklı gelmedi 3 aylık oldu. Ama eylülde okullar açılırsa çalışmaya başlama durumum da var. Bur de burda yazılanları okudum emmesi gerikeyenler olmus. Sizce napmali?

Selam kızlar bebeğim 2. Aylık
Günün büyük kısmını uyuyarak geçiriyor
Emiyor biraz uyanık kalıp uyuyor genelde
Biraz tedirgin olmaya başladım normal mi
Bi ara benimki de çok uyuyordu 3 aylık olunca gözü açıldı 😅 ama tabi ciddi bir uyuşukluk hali varsa yine de doktorunuza söyleyin

Kızlar bizim oyun halımız böyle ama bi iki kere vurup sıkılıyor. Neden oynamak istemiyor uyanıkken oyalamakta çok zorlanıyorum yoruluyorum zaten çok az uyuyor.
Eki Görüntüle 2898472
Bizimki de ilk koyduğum günler ilgi ile uzun uzun oynamıştı şimdi 5 dk da sıkılıyor 🤷🏻‍♀️ halbuki kızım uzun uzun oynardı biz dizi bile izlerdik o ara

İlk 4 ay normal diyor. Biz de sorun yaşıyoruz gündüz uykularında maalesef. 4 aydan sonra uyku eğitimi vericem. O kısma geleyim yazayım buraya.
Eki Görüntüle 2898479
Eki Görüntüle 2898480
Uyku eğitimi vermeden önce uyku eğitiminin zararlarını da bi araştır canım son kararını ona göre verirsin 😉 ben de uyku eğitimi düşünüyordum ama olumsuz etkilerini de okuyunca vazgeçtim. 1 buçuk yaşa kadar hep destekli uyuttum (sallayarak) çok şükür sonra kendi kendine uyumaya başladı. Uykuları aşırı sorunluydu ama zamanla hepsi düzeldi

Kızlar bugun kadar sleppy bezden cok memnunum ama sıcklardnamıdır nedir arka kısımdaki bolgelerı kalca kısmına kırmızı lekeler yaptı pısık degıl ama kızarttı naylonumsu gıvı baglama cırtcırtlarının o kısmı, o kısımları pamuk olan bez onerısı olan varmı
Premium care pamuk canım. Kızımın da göbeği resmen ciğer gibi olmuştu doktor socaktan dedi kırmızı kırmızı lekeler vardı krem kullandım bir günde geçmişti sıcaktan olmuş olabilir

Ben uyku eğitimden ziyade uyku düzeni oluşturmaktan yanayım. Benim de okuduğum kitapta bebekler zihinde tutulmakla tatmin olurlar diyor; yani uyanık haliyle onunla ne kadar göz ve ten teması kurarsanız, sizin zihninizde olduğundan ne kadar emin olursa o kadar rahat uykuya geçerlermiş. Onunla bir şey yaparken aklınız başka yerde olursa hissediyorlarmış, tamamen ona ve o ana odaklanın yazıyor. Bir de bugün dışarı çıktık eve geldiğimizde çok kolay uyudu ve daldı çünkü sese bile uyanmıyor. ( maşallah diyim😂) Hep evde olmak ve aynı şeyleri görüp yapmaktan sıkılıyorlar bence, değişiklik istiyorlar.
Ben de kızımda uyku düzenine çok dikkat ettim 👍🏻 özellikle uyku saatlerine ve çok faydasını gördüm

Uyku eğitimiyle ilgili kitap okuyorum şu an. Orda diyor ki iyi uyumayan bebekler oyunlara ilgilerini çabuk kaybeder çabuk sıkılırlar.
Kitabın ismi nedir ? Birde kızlar okuyup faydalı bulduğunuz kitapları yazar mısınız fikir alışverişi olur

Ben uyku eğitimden ziyade uyku düzeni oluşturmaktan yanayım. Benim de okuduğum kitapta bebekler zihinde tutulmakla tatmin olurlar diyor; yani uyanık haliyle onunla ne kadar göz ve ten teması kurarsanız, sizin zihninizde olduğundan ne kadar emin olursa o kadar rahat uykuya geçerlermiş. Onunla bir şey yaparken aklınız başka yerde olursa hissediyorlarmış, tamamen ona ve o ana odaklanın yazıyor. Bir de bugün dışarı çıktık eve geldiğimizde çok kolay uyudu ve daldı çünkü sese bile uyanmıyor. ( maşallah diyim😂) Hep evde olmak ve aynı şeyleri görüp yapmaktan sıkılıyorlar bence, değişiklik istiyorlar.
Kitabın adı nedir

Bu kadın mükemmel gerçekten , ben onun seminerine katılmıştım. Benim yakın olduğum yaklaşım da bu.
Evet ya aslında herşey sevgi, hoşgörü ve sabırdan geçiyor. Bebişlerin bol vol sevgiye, güvene, yalnız olmadıklarını hissetmeye ihtiyaçları var 🥰 zamanı geldikçe yavaş yavaş onlar kendileri bizden bağımsız hale gelmeye başlıyor zaten.

19 Mayıs'ta doğdu çok şükür Boğa oldu 😅 yükseleni Başak bende boğa burcuyum iki inatçı büyüdüğünde nasıl yapacağız çok merak ediyorum
Bu arada bende pramature doğan bebeklerdenim küçükken hep minik ufak tefek zayıf bir çocuktum annem üzülürdu ama onun kaymağını şimdi yiyorum ilk gören herkes yaşıma inanmiyor bebeğiniz minik diye üzülmeyin bak ben büyüdüm iki çocuğum var 😊 her bebek kendi çizelgesinde büyüyor sağlığı yerinde olsun yeter ☺️
Benim dogum hikayemde bebegin gelisiminin durdugunu ogrendigimiz hafta karar verildi doguma, cok ani oldu ve bebek asagi yukari 4 haftadir pek de gelismemisti. Bunu hazmetmem cok zor oldu yoksa iyice anladim her seye genler karar veriyor.

Boga olmasina cok sevindim. Biz de 10 Mayis'ta beklerken 2021 icin boga burcunun ilk gunune 20 Nisan'a denk geldi, bizimki de boga oldu 🐃💕 Cocukta ay burcuna bakiliyor diye biliyorum daha cok. Anneyle iliskisi nasil, beklentileri nedir, motivasyonu nasil olacak vs. Yasanmisliklari cok az oldugu icin duygulariyla hareket etmeye yatkinlar, ay duygularla ilgili oluyor. Bizimkinin ayi aslana denk geldi, cesaretlendirilince, pohpohlaninca gazi alan bir cocuk olabilir 😁Bilemem tabi cok da onyargili olmak istemiyorum. Bakalim nasil olacak ama astroloji de benim zaafim iste 🤦🏻‍♀️

Günaydınlar🦋🌿

Günübirlik gittiğimiz deniz kenarinda kumda oynayan çocuğumu
izliyorumdur

Screenshot_2021-08-09-06-08-08-99.jpg

X