- 28 Ağustos 2020
- 8.250
- 36.093
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #49.461
Benimki kucağımda da ağlıyor. İtiyor beni, üstüme tırmanıyor. Bu ara aşırı aksi. Ne istediğini anlayamıyorum.Ben de öyle yapıyorum. 5 10 dk kadar kucağımda sakinleştiriyorum sonra reflü yatağına yatırıp hafif sallıyorum sallamak değil aslında salınımo zaman ağlamıyor ama direk yatırınca ağlıyor. Gerçi bu ara memede uyumaya başladı. Sürekli düzen değişiyor
Ben o şanslılardanım ya. Hiç sallamadım. Ya yanında yatardım ya da odasına bırakır kendi kendine uyumasını beklerdim. Ama bu kızım böyle değil. Uykusu gelince ve acıkınca basıyor çığlığıTabiki her bebek farklıdır ama ağlatarak uyku eğitimi vermediğin sürece desteksiz uyuyan bebek yok gibi bişeyo sürece girince göreceksin zaten. Eylül annelerinde 30 kişi filandık yoktu yani bi ara sallamadan sadece pış pışlayarak uyutmaya çalışıyordum (ki o da bir destek) bir saat eeee pış pış eee demekten böööggg gelmişti sonra pes edip ayakta sallamaya başladım o daha kolay geldi en azından bebeği sallarken kahve içiyordum, kitap okuyordum, telefonda kulaklıkla bişiler izliyordum sonra yaklaşık 17 aylıkken bigün yanımda uyumaya başladı sallanma olayı bitti, sonra beşiğinde kendisi uyumaya başladı, kardeşi olacak diye 19 aylıkken de odasını ayırdık. Şimdi uyuyana kadar yakında bekliyoruz masal anlatıyoruz uyuyunca yanından çıkıyoruz inşallah bu bebeğimde böyle kolayca geçiş yapar bu aşamalara
Bizimkide standart 50ltlik sanırım.Yıkandığı küvet büyük mu? Ayy hiç aklıma gelmedi ya. Bizim bebek küveti standart , yani doldursak içine rahat girer ama o havuzda boyunluklu simitle yüzen bebekler gibi yuzemez.
Yok canım bize danışmanlık yapan bir hocamız var o iki tane krem vermişti avil değilAynen sıcak yaptı avıl merhem mı verdi doktor
Sizin hamakta uyuyordu sanki orda da mı uyumuyorDurmuyor ki yatırınca, ağlıyor. Kıpır kıpır sürekli , eliyle yüzünü yırtıyor. Öyle sakin sakin yatsa keşke.
Ha bir de dalınca yerini değiştirirsem uyanıyor.
Bizim de öyle direkt yatırınca ağlıyor sadece benim kucağımda sakinleşiyorBen de öyle yapıyorum. 5 10 dk kadar kucağımda sakinleştiriyorum sonra reflü yatağına yatırıp hafif sallıyorum sallamak değil aslında salınımo zaman ağlamıyor ama direk yatırınca ağlıyor. Gerçi bu ara memede uyumaya başladı. Sürekli düzen değişiyor
Hamak ve anakucağında gündüz uyuyor ama gece uykusu için kolda sallanmak istiyor. Atak haftasını atlattık aslında, bu ara genel bir huysuzluğu var çözemedim. Hiç öyle sakin bi bebek olmadı zatenSizin hamakta uyuyordu sanki orda da mı uyumuyoratak haftasından dolayı olabilir. Bizimki de çok huysuz sürekli ağlıyor
Aynı valla çekeceğimiz varHamak ve anakucağında gündüz uyuyor ama gece uykusu için kolda sallanmak istiyor. Atak haftasını atlattık aslında, bu ara genel bir huysuzluğu var çözemedim. Hiç öyle sakin bi bebek olmadı zaten
Sadece anne sutu alan bebeklerde 10 gune kadar normal daha sonrası Dr basvurmak gerekir yapmanız gereken herseyı yaomısısn ztnMerhaba anneler . ben haziran annelerındeyım sizlere sorum olacak cevap verırseniz cok memnun olurumbenim kızım son 20,25 gündür kaka yapmaz oldu . bugun 7 gun oldu hala yapmadı . bıgaıa damla verıyrm hergın aynı satte, zeytınyag içiryrm , masaj yapıyrm . popoyu uyarıyrm yok yapmıyo gaz çıkarmada sorun yok şükür. Başına boyle bişey gelip çaresini bulan var mı ? Bu arada sadece anne sütü alıyo. Bide kakası yapınca yapış yapış ,rengi normal
Evet bana da oyle dıyolar ama emin olamıyrm, sanki karnı taş gibi acaba rahatsız mı oluyo dıye stres oluyrm . yarın aşısı var sorcam ama deneyımlı annelr de vardır belki diye sordum . sagol canımSadece anne sutu alan bebeklerde 10 gune kadar normal daha sonrası Dr basvurmak gerekir yapmanız gereken herseyı yaomısısn ztn
Benimki de dün öyleydi. Ateşi vardı azıcıkBugün de full uyuyor çocuk emmiyor bile uyumaktan şimdi de neden uyuyor bu kadar diye düşünüyorum.
Eliyle yüzüne dokunup kendini rahatsiz etme veya uyandırma konusuna çözüm yok galiba. Ben geceleri yarim kundak yapıyorum yaklaşık 2 aydir da biraz rahat ettim, kizim da uyuyup dinleniyor biraz ben de ayni şekilde. Ama tabi sabaha kalmiyor asla bi sekilde kipir kipir bi yerden elini çıkarmış oluyor yine amacına ulaşıyor. Gunduz uykuları da hep boluk porcuk o yüzden neden o eller hep agiz burun kulak geziyorsa..Durmuyor ki yatırınca, ağlıyor. Kıpır kıpır sürekli , eliyle yüzünü yırtıyor. Öyle sakin sakin yatsa keşke.
Ha bir de dalınca yerini değiştirirsem uyanıyor.
Ağrıları mı oluyor ki bazen bu kadar uyuyorlarBenimki de dün öyleydi. Ateşi vardı azıcıkneden anlamadım. Akşam düştü ama kendi kendine.
Aranılan bebek burda herkes bebeğinin gözüne bakıyor azıcık uzun uyusunda dinlenelim diye uyanık olduğu zamanlar aktif bir bebekse kıymetini bilin vallaSelam kızlar bebeğim 2. Aylık
Günün büyük kısmını uyuyarak geçiriyor
Emiyor biraz uyanık kalıp uyuyor genelde
Biraz tedirgin olmaya başladım normal mi
Siz söyleyince baktım bende bizim oğlanın da ay burcu aslanmis ben hiç anlamam bu burç işlerinden yaşayarak göreceğiz bakalım nasıl bir ilişkimiz olacak tek istemediğim ikizler burcuydu oda erkek kardeşim ve kayınpederimden ötürü oda olmadı şükürBenim dogum hikayemde bebegin gelisiminin durdugunu ogrendigimiz hafta karar verildi doguma, cok ani oldu ve bebek asagi yukari 4 haftadir pek de gelismemisti. Bunu hazmetmem cok zor oldu yoksa iyice anladim her seye genler karar veriyor.
Boga olmasina cok sevindim. Biz de 10 Mayis'ta beklerken 2021 icin boga burcunun ilk gunune 20 Nisan'a denk geldi, bizimki de boga olduCocukta ay burcuna bakiliyor diye biliyorum daha cok. Anneyle iliskisi nasil, beklentileri nedir, motivasyonu nasil olacak vs. Yasanmisliklari cok az oldugu icin duygulariyla hareket etmeye yatkinlar, ay duygularla ilgili oluyor. Bizimkinin ayi aslana denk geldi, cesaretlendirilince, pohpohlaninca gazi alan bir cocuk olabilir Bilemem tabi cok da onyargili olmak istemiyorum. Bakalim nasil olacak ama astroloji de benim zaafim iste
Eltimin oğlu öyleydi yanına yaklasani yakardı şimdi 8 yaşında çok sinirliligi kalmadı ama üç yaşına kadar biraz çektirdi şimdide kendine göre kuralları var bir başkası onun kurallarına uymazsa hemen sinirleniyor ortamı terk edip gidiyorKızlar bebeği sinirli agresif olan var mı?
Her gittiğimiz hastane, aile hekimliğinde farklı hemşireler sinirli bebek falan diye seviyor. Bir kaç akrabamda oo bu çok aksi falan dediler.
Mizacı mı böyle olacak yoksa değişir mi?
Biz 8 günü gördük kakada ama gaz ilacı kullanıyorduk 52. Günde gaz ilacını bıraktıktan sonra hergün yada iki günde bir yapiyor şimdi benim Oğlumda sadece emiyor eğer bebek çok rahatsız olmuyorsa 10 günü bulması normal dedi doktorumuzMerhaba anneler . ben haziran annelerındeyım sizlere sorum olacak cevap verırseniz cok memnun olurumbenim kızım son 20,25 gündür kaka yapmaz oldu . bugun 7 gun oldu hala yapmadı . bıgaıa damla verıyrm hergın aynı satte, zeytınyag içiryrm , masaj yapıyrm . popoyu uyarıyrm yok yapmıyo gaz çıkarmada sorun yok şükür. Başına boyle bişey gelip çaresini bulan var mı ? Bu arada sadece anne sütü alıyo. Bide kakası yapınca yapış yapış ,rengi normal
Ben yeni başaldm gaz ilacına bitince bırakırım sanırım . arada ıkınma kızarma oluyo ama aşırı degil . tesekkürler cevap içinAranılan bebek burda herkes bebeğinin gözüne bakıyor azıcık uzun uyusunda dinlenelim diye uyanık olduğu zamanlar aktif bir bebekse kıymetini bilin valla
Siz söyleyince baktım bende bizim oğlanın da ay burcu aslanmis ben hiç anlamam bu burç işlerinden yaşayarak göreceğiz bakalım nasıl bir ilişkimiz olacak tek istemediğim ikizler burcuydu oda erkek kardeşim ve kayınpederimden ötürü oda olmadı şükür
Eltimin oğlu öyleydi yanına yaklasani yakardı şimdi 8 yaşında çok sinirliligi kalmadı ama üç yaşına kadar biraz çektirdi şimdide kendine göre kuralları var bir başkası onun kurallarına uymazsa hemen sinirleniyor ortamı terk edip gidiyor
Biz 8 günü gördük kakada ama gaz ilacı kullanıyorduk 52. Günde gaz ilacını bıraktıktan sonra hergün yada iki günde bir yapiyor şimdi benim Oğlumda sadece emiyor eğer bebek çok rahatsız olmuyorsa 10 günü bulması normal dedi doktorumuz
Nasıl hamak kullanıyorsunuz fotosu varmı bende almayı düşünüyorum ondamı uyutuyorsunz battaniye ile sallamaktan yoruldumHamak ve anakucağında gündüz uyuyor ama gece uykusu için kolda sallanmak istiyor. Atak haftasını atlattık aslında, bu ara genel bir huysuzluğu var çözemedim. Hiç öyle sakin bi bebek olmadı zaten