2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Allahtan annem öyle yapmıyor yoksa delirirdim sanırım gazı olunca sürekli meme vermemek lazım biraz dinlendirmek gerekiyor sonrasında daha rahat emiyor. Tabi bunu sadece biz biliyoruz büyüklere anlatılmıyor maalesef

Normal doğum yapmama rağmen kilo veremedim maalesef. Hiçbir kıyafete giremiyorum. Kendime ekstra masraf yapmak zorunda kalıyorum
Ben de hamilelikte almadığım kiloları doğumdan sonra aldım. İçtiğim kompostolar, yediğim helvalar fazla fazla geri döndü doğumdan sonraki gün bile dümdüz göbeğim vardı, şu an 4 aylık kadar bi göbeğim var

Süt olsun diye başta ben de çok abarttım sanırım Üst bacak ve yanlarım aldı başını gidiyor ve 36.haftadan itibaren squat yapmıştım. Çok fazla sıkılaşmışım. Sıkılaşınca da kilo vermek ekstra zor

Ben de cinnet geçirdim bikac gün önce, ama annem benden daha çok geçirdi. Kendisinin eleştiriye tahammülü yoktur. Neyse bunu da sineye cekicem. Gittiği yere kadar.

2900 doğdu, 35 günlükken kontrole gittik, 4240 kg çıktı. Doktor da gayet iyi buldu. Ama rakam anneme bişey ifade etmiyo, çocuğun ağlaması yeterli.

Sütün yaramiyor mu lafı bir anneye söylenecek en son söz bile değil. Ne kadar anlayissizlar. Tahammül edemiyorum böyle insanlara kendi annem bile olsa. Lohusalık psikolojisinden bile bihaber.

Anneler böyle sanırım benim annemde öyle ilk andan berı artık ben de yarattığı strese görünce dememeye çalışıyoda yine aynı bı yerde yardımcı oluyorlar olmasada yapamazdm bı cocuk bı bebek ev yemek derdınde.

Anlayamıyorlar işte bizi malesef. Zaman başka kişiler başka. Anneme sorsan biz lohusalık mı yaşadık ki der

Kızlar ben doğum yaptıktan sonra 4-5 gün hastanede kalmıştım bebek küvezde idi. Yanıma verdiklerinde hemşire 3 saatte bir emziriyorsun kesinlikle aralarda sık sık emzirme dedi. Bebek bu düzene alışsın sonra dua edersiniz bana bebekler kuralları çok sever demişti.yoksa gazıydı kusmasıydı bu şikayetlerle yine gelirsiniz hastaneye.
diyeceğim şu ki annelik içgüdüsü sarılık olmasın korkusu memeyi verdim. Gece kalktı sık sık ağlayarak.uykusuzluk vs orada mahvoldum. Hemşire dedi ki bizdeyken hiç böyle değildi siz düzenini buzdunuz. Yani ne doğru ne yanlış inanın bilmiyorum ağlayınca emzirmeye çalışıyorum biraz çekip bırakıyor tekrar ağzına alıp bırakıyor. Sallıyorum mayıştırıp öyle emziriyorum. Uyurken de yavaş yavaş 1 saati buluyor emmesi. Uykusunu da memede tamamlamış oluyor Keşke hemşireyi mi dinleseydim diyorum .Aralarda ağlarsa da o beyaz eldivenler vardı ya onu yuvarlamış ucunu emzik gibi yapmışlardı onu veriyorlardı. Sorduğumda da Bebekler bunu emzikten daha çok seviyor demişti

Kızlar kac zamandir gruba girip yazamıyorum. Bu annelik ne zormus gercekten. Hepimiz bebeklerimiz icin endise duyuyoruz. Bende soyle arkami yaslanip oh diyemiyorum.
Bebeğimde cok ciddi derecede kusma sorunu var. Doktor fizyolojik refludur dedi tüm batın ultrason çekildi bir şey yok. Ama her emzirmemde çok ciddi miktarda bebeğim kusuyor. Fışkırtarak. Ben artık napacsgimi sasirdim cok caresizim. Sütüm fazla tazyikli sağıp sonra emziriyorum yine aynı.
Gaz sorunu ise ayrı dert çocuk sürekli bağırıyor acıdan ikiniyor cok kotu durumda.
Üstüne birde kolik haller başladı. Saatlerce bağırıp ağlıyor biyerimi acıdı diyorum memeye alıyorum susuyor bu seferde gaz.ve kusmadan kötü oluyor.
Cildi deseniz aşırı derecede döküntüler var. İsilikler hadi neyse dedim.ince giydiriyorum toparlıyor ama bacaklarında falan kırmızı benekler çıkıyor sonra kayboluyor nedir bu anlamadım cok kötüyüm sizin anliyacaginiz herseyi takar bi haldeyim sürekli ağlıyorum.
Ne yapicam bilmiyorim.
Doktor refludur gecer isiliktir o dur budur diyo ama cocuk cok kotu halde. Bagirmalarini duyunca icim parcalaniyor. Bir akil fikir verin bana aklimi oynatmama az kaldi

Hemşire boş konuşmuş bence. İlk etapta 3 saat ara vermek ne mümkün hele ki sarılık olan bebeğe. Ağlamasına o dayanmış olabilir bir yabancı olarak. Sen annesin bebeğin ağlarken meme vermeden nasıl dayanacaksın susmuyorsa. Ayrıca onlardayken gaz dönemi değil daha. 20 günlük olunca buyur bir düzen şimdi kur diyip götğrseydin yanına kısacası hiç canını sıkma düzenini bozdum falan diye.
Şimdi büyüdüler. 3 saat ara normal artık. Tabi oburiks bebişler De vardır ayrıca. Bizimki hiç öyle değil. Hayatına devam için emiyor. Durmuyorsa emzik verebilirsin. Eldiven çok sağlıksız bence

Canım benim dr doğru söylemiş. Geçecek inş. İnan çoğumuz aynı haldeyiz. Kusma hariç diğerleri bizde de aynı. Her gece 2 den aşağı uyumuyır. 8 den sonra hiç emmiyor. Gaz sıkıyor sıktığı için ememiyor aç kalınca da uyuyamıyor ağlıyor sürekli.
Reflü 9.10. Aya kadar devam edebilir ona hazırlıklı ol. Arkadaşının oğlunun o kadar sürmüş. Geçen sordum. Birden kesilmiş o aylara gelince. Her beslenme sonrası kusarmış. Bebeklerde ki beslenme borusunun kapakçığınds boşluk oluyormuş. Tam gelişmediği için. Ordan geri gelirmiş içtiği. Reflü bile değil aslında. O kapakçık ds büyüyünce tam oturacak.

Bizimde tazyik sorunu var ememediğinde uyuduğunda sağiyorum artırıyorda napiyim içim rahat etmiyor yoksa birisi kaliyor azalirsa mama almasından daha iyi değildir diyorum inşallah alişirlar reflüden şüpheleniyormuşsun bizim kusma yok azalacak az kaldı koliklerde 3.ayı bulmadan geçiyor. Tazyik için zorkanıyormu emerken sizde.

Bizim bebekte öyle burada görünce dıymuyo diye çoğu zaman veriyorum ağzina almiyor. Aliştirmaklada biraz alakalı sanırım ilk günler emince arkasına veriyodum alıyordu hemşire ne gerek var dedi asmde midesini şişirmeyin bizde azalttık bitirdik kızımdan biliyorum her ağladığında veriyorduk aç diye Bebekler emmeye güdülü ne verirsen alıyor. bağirsaklari bozuldu aşiri kolik oldu bir de sadece anne sütüne olmayınca.
Şimdide dayanamıyorum yinede açmi diyede emsin diye kendini atiyor ağlayarak üstüne veriyorum içmiyor. her şeyin fazlası zarar. Sağlıklı olsunlar

Canım yanlış anlama ama hemşire biraz saçmalamış. Yenidoğan bebeğin gazı olmaz zaten, o sancılar ıkınmalar 3. Haftada başlıyor. İlk zamanlar bizimki de emer uyurdu saatlerce. Bebek sadece acıkınca değil annesini hissetmek istediğinde de emmek ister. Bebeği ağlatıp ağlatıp susmasını beklemek demek annem ihtiyacım olduğunda gelmiyor mesajı vermek demek bence. Bunu yapacağıma uykusuz kalırım daha iyi. Kaldı ki ben çok sık emziriyorum gündüzleri özellikle hık deyince veriyorum memeyi, bazen o istemeden kendim teklif ediyorum. Çok şükür hiç öyle gece boyu ağlayarak uyanmadı. 3-4 saat uyuyor yine. Sen bakma ona, mahrum etme bebişini.

Reflü 1 yaşına kadar her bebekte olurmuş normalmiş. Yemek borusuyla yutak arasının kısa olmasından kaynaklanıyormuş. Emzirdikten sonra hemen yatırma, dik tut. Hatta becerebilirsen dikey pozisyonda emzirmeye çalış. Geçecek üzülme. Cildinde o birden çıkıp geçen kırmızılıklar da normal. Bizimkinde de var. Yenidoğan cildi çok hassas, henüz dış dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Doktorumuz yenidoğan cildinde çıkanları fazla irdelemiyoruz o yüzden demişti. Onlar da geçecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…