2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
40 banyosunu nasıl yaptırdınız bizim az kaldı da, oğlumda sadece dua, ettimyıkadım altın yüzük gümüş nazar boncuğu gibi suyuna atıyprlzr mış yapan var mı.. Varsa nasıl yapılıyor me atılıyor yardımcı olur musunuz kızımda hevesliyim m yapmak isterim

Öyle çok sık da emmiyor aslında. Oğlum sürekli memedeydi. Kız öyle değil. İki üç saati buluyor emmesi. Ay sonu göreceğiz bakalım. Çok kilo almadı ondan eminim ama. Sizinkiler tosuncuk olmuştur.
Canım her bebek bir değil belki sütün yağlıdır emdiği yetiodur yada uzun emiomuş sindire sindire emio demekki.biz mama ve meme ikisi bir var iştahlı biraz onun etkisi olabilir evet biraz tombuluz🤠önemli olan sağlıklı olmaları,bide uyusa 🤲

Kızlar bebeğiniz anlamlı bakıp gülümsemeye başladı mı? Benimki mi geç kaldı bizde hala öyle şeyler yok sanki boş bakıyor hala etrafına. Ne zaman iletişim kurabilcez acaba
Bizimki başladı artık.2 aylık olacak bir hafta sonra. Tabi biz ölçüt değiliz.gelişim her bebekte farklı

Aynı bizim durumu anlattın şuan 😬 bi de benim kızı herkes çok severdi ne uysal vs diye, millet 2 yaş sendromu bilmezki şimdi herkes kardeş geldi huyu değişti diyecek 🤦🏻‍♀️ ya hele kızımın altını açmak kabus oldu, altında kaka ile akşama kadar duracak sırf maksat ergen gibi itiraz etme hayıy açma anneee 🤦🏻‍♀️
Bizimkine diyorlar zaten, ne yapsa kıskanıyor bak diyorlar sinir oluyorum. Kıskanabilir de çok normal, bunu her seferinde söylemenin manası ne anlamıyorum.
Kaynanam geldiğinde sürekli söyledi, her seferinde uyardık çocuğun yanında o kelimeyi kullanma, biz söyledikçe benimseyip daha fazla tepkiler verebilir. Her şey normal gibi davranalım dikkatini başka yerlere çekmeye çalışalım diye anlattık ama kadın her şeye kıskanıyor demeye devam etti. Eşim de kızdı hatta, koca koca insanlar birbirini kıskanıyor da küçücük bebe niye kıskanmasın dedi.

Kaka olayı bizde de aynı, altını değiştirmeye ikna edene kadar yarım saat dil döküyorum. Kakasını yaparken de kimseyi yaklaştırmıyor, git anne diyor odadan gönderiyor. Altını açınca da kendince çok eğlenceli bulduğu için kaçmaya çalışıyor 🥴

Ooo maşallah siz bayağa erkencisin çocuklar da sabah erken kalkıyor herhalde. Valla bana sabah erken kalkmak çok zor geldiği için kızım 9a kadar uyusun diye hep akşam 22.30-23.00 civarı yatırdım 😅 bebek de bizim tempoya uydu. Hatta bebek bazen gece 12-1 gibi anca uyuyor 😬 ama erken yatmak her zaman iyidir keşke ben de en hem 11de yatmış olsam ama nerdeee
Bizimki geç de yatsa hep aynı saatte kalkıyor canım biz geç yattığımızla kalıyoruz 😬 o yüzden hepimiz erkenden uyuyoruz iyi oluyor.
Bebek de şu sıralar gece uykusu olarak düzene girdi gibi bakalım böyle devam edecek mi
Sabah 7de güne başlıyoruz kahvaltıyı da erken yapınca zaman geçmiyor
Dün kızımı bir saat balkonda suyla oynattım zaman geçsin diye.
Son birkaç gündür dışarıya çıkaramıyorum aşırı yoruluyorum

Kızlar Osman gönülal kovit aşısını 6 aydan sonra yaptırın diyor
Her doktor farklı bir şey söylüyor. ben iki ayrı doktorla görüştüm ikisi de olmalısın dedi. Korona bulaştığında bazen tablo çok daha kötü olabiliyor bebeği emziremiyorsun bazen bu kalıcı oluyor ya da bebeğe bulaşma ihtimali oluyor, kar zarar hesabı yaptığında olmanı tavsiye ederim dediler. Bu 3 ay, 6 ay konusu da hamilelikte önemliymiş. Ben vakaların yazın düştüğüne inanmıyorum. Aksine yazın durum daha vahim. Kısıtlamalar kalkıyor, herkes tatillerde mekanlarda içiçeyken yazın düşüp kışın arttığına inanan var mı gerçekten..

Bizimkide hiçbişekilde mutlu olmuyor emiyor altını temizliyorum ağlıyor banyo yaptırırken ağlıyor üzerini değiştirirken bile ağlıyor uyku zaten yok süt alerjisi mi diye düşünüyorum aklıma herşey geliyor
Benim ilk çocuğumdan bahsetmişsin.kızım banyo sonrası ağlamayınca vay bee batı yaparken böyle huzurlu bebekler de var demiştim. 😁
Oğlum da elim ayağıma dolanırdı üstünü giydirmeden emzirirdim. Hala aynı seye ağlar banyo yaptırmak ayrı mesele.
Duşa birlikte giriyorduk öyle çözüm buldum. Kucağımda yıkadım hep. Kızımı da öyle yıkıyorum

Bizimkine diyorlar zaten, ne yapsa kıskanıyor bak diyorlar sinir oluyorum. Kıskanabilir de çok normal, bunu her seferinde söylemenin manası ne anlamıyorum.
Kaynanam geldiğinde sürekli söyledi, her seferinde uyardık çocuğun yanında o kelimeyi kullanma, biz söyledikçe benimseyip daha fazla tepkiler verebilir. Her şey normal gibi davranalım dikkatini başka yerlere çekmeye çalışalım diye anlattık ama kadın her şeye kıskanıyor demeye devam etti. Eşim de kızdı hatta, koca koca insanlar birbirini kıskanıyor da küçücük bebe niye kıskanmasın dedi.

Kaka olayı bizde de aynı, altını değiştirmeye ikna edene kadar yarım saat dil döküyorum. Kakasını yaparken de kimseyi yaklaştırmıyor, git anne diyor odadan gönderiyor. Altını açınca da kendince çok eğlenceli bulduğu için kaçmaya çalışıyor 🥴
Ya malesef insanlar bu konuda biraz cahil 😬 hele kimisi böyle uyarsanda tıklamıyor. Bi pedagogun soru cevap kısmında okumuştum, kocanız size kuma getirse kıskanmaz mısınız? Çocukların yeni gelen bebeği kıskanması da gayet normal diye 😅
Hava sıcak diye bu gece panjuru ve camı açmıştım kızın odasında, sabah hava aydınlanır aydınlanmaz uyanmış 😬 kendi de uyumadı bizi de uyutmadı, Allahtan bebiş uyuyor bari. Yandık bugün mızırdanıp durur 🤦🏻‍♀️

Bizimki geç de yatsa hep aynı saatte kalkıyor canım biz geç yattığımızla kalıyoruz 😬 o yüzden hepimiz erkenden uyuyoruz iyi oluyor.
Bebek de şu sıralar gece uykusu olarak düzene girdi gibi bakalım böyle devam edecek mi
Sabah 7de güne başlıyoruz kahvaltıyı da erken yapınca zaman geçmiyor
Dün kızımı bir saat balkonda suyla oynattım zaman geçsin diye.
Son birkaç gündür dışarıya çıkaramıyorum aşırı yoruluyorum
Erken kalkıyorsa erken yatmaktan başka seçenek yok zaten 🤷🏻‍♀️ bugün bizimki de erken kalktı, uykusunu alamadı tüm gün mızırdanır artık 🤦🏻‍♀️ benim kızım kendi kendine de oynayan bi çocuk ama o bile çok sıkılıyor gün içinde sürekli benden bi oyum bekleyişi var ☹️

40 banyosunu nasıl yaptırdınız bizim az kaldı da, oğlumda sadece dua, ettimyıkadım altın yüzük gümüş nazar boncuğu gibi suyuna atıyprlzr mış yapan var mı.. Varsa nasıl yapılıyor me atılıyor yardımcı olur musunuz kızımda hevesliyim m yapmak isterim
Canım biz dua ile yaptık. 40 kere nas,Felak,Fatiha,İhlas,Ayetel Kürsi okudum fincan ile aldım suyu okudum kovaya döktüm . Kızı yikadiktan sonra en son bu su ile heryerni yıkadık .sonra ben kendim yikandim abdestlendim kalan dualı suyu kendime doktum heryerime gelecek şekilde. ikimizin de yikandigi suları ağaç dibine döktük banyoya yada herhangi bir gidere dokmedik

Kızlar burası çok sıcak ve aşırı nemli. Dün sıcaktan uyuyamadı kuzum zor uyuttuk 😔 balkonda falan uyutuyoruz zaten banyo yaptırıyoruz her gün yine de bunalıyor. Son 1 aydır sadece yarım kol zıbınla yatırıyorum onunla bile terliyor artık. Daha da ısınacakmış bir de havalar. 😰 Klima açacağız artık sanırım. Siz nasıl yapıyorsunuz?

Kızlar burası çok sıcak ve aşırı nemli. Dün sıcaktan uyuyamadı kuzum zor uyuttuk 😔 balkonda falan uyutuyoruz zaten banyo yaptırıyoruz her gün yine de bunalıyor. Son 1 aydır sadece yarım kol zıbınla yatırıyorum onunla bile terliyor artık. Daha da ısınacakmış bir de havalar. 😰 Klima açacağız artık sanırım. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Bizimkide aynı canım sıcaktan uyumuyor zaten çok uyuyan bir bebek değil busefer hiç uyumuyor ben henüz tişört giydirmiyorum hasta olmasından korkuyorum hava bir sıcak bir soğuk burda değişik

Şükür atesi geçmiş en azindan, dediginiz gibi belki usuttu ya da bogazi tam temizlenememis olabilir mi acaba halen öğürme durumunun olmasi aklima onu getirdi, belki cikarmaya çalışıyordur halen
Çok şükür belkide öyle olabilir ama arada yapiyor bu öğürme bir şey çiğner gibi sık besleyin diyorlar sarılıkta öyle yapinca reflü aklima geldi anne sütü aliyor yapmaz diye düşündm mamada almiyor allah esirgesin bebeklerimizi inşallah 🙏 teşekkür ederim ❤️

Sen kızın adını ne koydun canım

Acı mıı😱😱😱 valla sezaryen ağrısı hamilelikte kemik ağrısı derken acı çekmek istemiyorum ben artık😭😭 bende adetliyken gideym en iyisi

Geçmil olsun canım
Canım 1 ay aşısı doğdukları güm yapılan aşının tekrar dozu o yüzden bizim hemşiremiz eğer ilk yapıldığında etkilemediyse bunda hiç etkilemez demişti acaba bebiş üşüttümü o yüzden mi öyle oldı

Ben ilk çocuğumda kullanmıştım ve acayip rahat etmiştim hatta doğumdam 1 hafta sonra almıştıkta kendime kızmıştım niye geç aldık diye ama şimdi kızımı emzirme yastığıyla emziremiyorum bi garip geliyor hiç rahat edemedim🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ Yani belli olmaz işine yarayıp yaramayacını denemeden bilemeszin
Çok sağol canim sabah banyo yapip öyle gitmişti üstüde kisa şapkada unutmuşum hava çok sıcaktı ama ondan olabilir

Bizim evde bi kaç gün sonra kavurucu sıcak olur. Filtrelerini temizleyip klima açmayı öneriyor doktorlar. Salon kapısı açık olacak şekilde klima açabiliriz, bizim evde de başka türlü durulmaz 😬 bi de sivri sinek derdi çıktı eskiden hiç olmazdı bizim evde ne yapıcam hiç bilmiyorum. Sineklik taktıralım desem evde bir sürü kapı cam var hepsi açık hepsine sineklik yaptırmaya kalkarsak yandık 😬

X