- 20 Temmuz 2016
- 677
- 864
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #46.261
Benim kızım 4.5 yaşında , korona ve başka sebeplerden kreşe de göndermedim kendim ilgilenirim diye ama keşke gönderseymişim. Bebekle ilgilenmekten, kendi sağlık sorunlarımla uğraşmaktan onunla oynamayı bırak beslenme ve bakımı dışında hiç bir şey yapamıyorum. Sabırla da kendine sıra gelmesini bekliyor kuzum ama tek başına çok zor.Kızlar herkesin derdi bebeğine yetememek benim derdim iki yaşındaki kızım
Doğumdan sonra kızıma karşı hep eksik yetersiz hissettim kendimi. Ne yapsam az geliyor, sanki hep üzgün mahsun bakıyor gibi, oysa çok mutlu kendi kendine oyunlar kuran oynayan bir çocuk, kardeşini asla kıskanmıyor, bana yardım ediyor ama ben nedense ona karşı hep suçlu hissediyorum kendimi
Benim gibi hisseden var mı merak ettim
Bebeği emzirirken yerde oturup onla hamur, lego vs oynuyorum, kitap okuyorum resim yapıyorız.
Evde sıkılmasın diye günde iki kez ikişer saat dışarı çıkarıyorum bebekle birlikte.
Öğlen ve gece uykusuna ben yatırıyorum, kısacası her an yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorum ama ne yapsam eksikmişim gibi hissediyorum bu da beni aşırı zorluyor.
Bu tempoda aşırı yorgun düştüm, kendime hiç zaman ayıramıyorum, bu psikolojideyken zaten mümkün değil kendime zaman ayırmam
Bebeği emzirirken anne kalk dediği anda bitiyorum ağlayasım geliyor.
Kardeşi olmasını o tercih etmedi, onunla dolu dolu anne kız zamanları yapacağımız günleri bebekle böldüm gibi düşünüyorum.
Kendimi ifade edebildim mi bilmiyorum ama psikolojik olarak iyi değilim, hep bi yetersizlik hissindeyim
Biogaiga bildiğim kadarı ile gaz ilacı değil sindirim sistemine destek için yararlı bakteri içeren bir destek o yüzden yanında gaz damlası da kullanmak gerekiyor galiba. Ama gaz oldumu oluyor çözüm yok gibiBiogaia denedim ama çok iyi gelmedi bize şimdi simplex kullanıyorum bir haftadır daha rahat gazını çıkarıyor ama o gaz sancısını Yok etmiyor.be zamana kadar bu böyle devam edecek acaba
Ben ateslenmesinden çok korkuyorum ilk kez tecrübe edicez. Ateş için herhangi bir ilaç yazıyor mu doktorHiç ateşlenmedi ama çok huysuzdu, 3 gün yapışık yaşadık, hep üstümde uyuttum, hep kucaktaydı.
Umarım ateş olmaz çok çekiniyorum bu konudaBazı bebeklerde hafif ateş yapabiliyor ama verem aşısı bebeklerde huzursuzluk yapıyor malesef ağır bir aşı olduğu için kolda da iz bırakıyor zaten
Canım eğer imkanın olursa ninniyi sen kendin soyle .senin sesin tanıdık olduğu için hoşuna gidecektir anne ile bebek arasındaki bağı da kuvvetlendirir. Benim kızım benim piş pişş sesimi takıyor mesela ağlıyorsa daha kolay uykuya dalıyorSöylemiyorum ama YouTubedan açıyorum
Benim kızımda çok hızlı emdiginde genzine kaçırıyor ilk kez olduğunda çok korkmuştum farklı pozisyonlarda emmiyor malesef kolumda yatay şekilde emiyorm öyle olduğunda korkma canım ben hemen dik pozisyona kaldiriyorum kendisi nefesini topluyor hemenÇok teşekkür ederim sagol allah razı olsun canım Sütüm bittiğinde de aynı şekilde oluyor başını dik emziriyorum ama bu yatar pozisyonda denemedim deneyim cevabın inş teşekkür ederim
Evet yazıyor, bi şurup bi fitil verdi..Ben ateslenmesinden çok korkuyorum ilk kez tecrübe edicez. Ateş için herhangi bir ilaç yazıyor mu doktor
Genelde calpol veriyorlarEvet yazıyor, bi şurup bi fitil verdi..
evet canım kanama bittiyse 40 günü beklemeye gerek yok namaz kılabilirizKızlar Bi sorum olucak kanamamız bittikten sonra gusül alıp 5 vakit namazlarımızdan da sorumlu oluyoruz dmi 40 gün falan beklemiyoruz
Canım o kayıttan çalan ninnilerle asla uyumuyor bizimki, kendim söylemem gerek. Belki sizinki de öyledir. Bir de gözlerini bir tülbentle yq da mendille kapatmayı dene.Söylemiyorum ama YouTubedan açıyorum
Canım benim de kızım 22 aylık benzer durumdayız. Üstelik benim kızım kardeşini çok sevmesine rağmen çok kıskanıyor da malesef bazen vurmaya çalışıyorKızlar herkesin derdi bebeğine yetememek benim derdim iki yaşındaki kızım
Doğumdan sonra kızıma karşı hep eksik yetersiz hissettim kendimi. Ne yapsam az geliyor, sanki hep üzgün mahsun bakıyor gibi, oysa çok mutlu kendi kendine oyunlar kuran oynayan bir çocuk, kardeşini asla kıskanmıyor, bana yardım ediyor ama ben nedense ona karşı hep suçlu hissediyorum kendimi
Benim gibi hisseden var mı merak ettim
Bebeği emzirirken yerde oturup onla hamur, lego vs oynuyorum, kitap okuyorum resim yapıyorız.
Evde sıkılmasın diye günde iki kez ikişer saat dışarı çıkarıyorum bebekle birlikte.
Öğlen ve gece uykusuna ben yatırıyorum, kısacası her an yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorum ama ne yapsam eksikmişim gibi hissediyorum bu da beni aşırı zorluyor.
Bu tempoda aşırı yorgun düştüm, kendime hiç zaman ayıramıyorum, bu psikolojideyken zaten mümkün değil kendime zaman ayırmam
Bebeği emzirirken anne kalk dediği anda bitiyorum ağlayasım geliyor.
Kardeşi olmasını o tercih etmedi, onunla dolu dolu anne kız zamanları yapacağımız günleri bebekle böldüm gibi düşünüyorum.
Kendimi ifade edebildim mi bilmiyorum ama psikolojik olarak iyi değilim, hep bi yetersizlik hissindeyim
Bizim oluyo hemen dik pozisyona getiriyorum rahatlıyor biraz ağzindan çeker gibi yapiyorum öyle olacaği zaman geriye doğru uzaniyorum yine de kaçiyor burnunu açik tutmaya çaliş hem böyle olunca çok kapaniyor öyleseyde ememiyor çok kaçiyo cnmSelam arkadaşlar ben doğum Yapalı 9 gün oldu size birşey sormak istiyorum benim bebeğim emerken arada genzine süt kaçıyor boğazını alıyor çok korkuyorum sizdede böyle birşey oldumu elim Ayağım dolaşıyor korkudan nefessiz kalıyor gibi olur Dr mı götürsem birşey olurmu
Aynen benimkinde de cok oluyo nefesi gelmicek diyo panik yapiyorum ig ig diye ses cikiyo sonra duzeliyo insan cok korkuyo gercekten... benim sut cok sulu ondan sanirim... sagdigim icin biliyorum...biberondan icerken olmuyor amaSelam arkadaşlar ben doğum Yapalı 9 gün oldu size birşey sormak istiyorum benim bebeğim emerken arada genzine süt kaçıyor boğazını alıyor çok korkuyorum sizdede böyle birşey oldumu elim Ayağım dolaşıyor korkudan nefessiz kalıyor gibi olur Dr mı götürsem birşey olurmu
Pışpışlayınca kucakta uyuyor şuan onu deniyorum. Bi de gözlerini kapatmayı deniyimCanım o kayıttan çalan ninnilerle asla uyumuyor bizimki, kendim söylemem gerek. Belki sizinki de öyledir. Bir de gözlerini bir tülbentle yq da mendille kapatmayı dene.
Daha önce burda konuşulmuştu. YouTube dan Osman gönülalın burun temizliği videosunu izleyip uygulayabilirsinKızlar bebeğim 22 günlük oldu. Sürekli burun tıkanıklığı var. Rahat nefes alamiyor.serum fizyolojik denedim gecmedi. Burun spreyi aldik o da pek etki etmedi. Burun tikanikligi icin ne uyguluyorsunuz nasıl yapıyorsunuz tavsiyelere ihtiyacım var.
Evet canım pışpışlayınca uyuyor iki gündürCanım eğer imkanın olursa ninniyi sen kendin soyle .senin sesin tanıdık olduğu için hoşuna gidecektir anne ile bebek arasındaki bağı da kuvvetlendirir. Benim kızım benim piş pişş sesimi takıyor mesela ağlıyorsa daha kolay uykuya dalıyor
Adet mi oldun acaba... benimde 46 gun gecti her silmede azar azar biseyler geliyor gibi...39 gün önce normal doğum yaptım 15-20 gündür kanamam yoktu dünden beri yoğun kanamam var. Neden olabilir acaba?
Bu kadar erken olabilir miyim bilemedim ki. Pedi dolduracak kadar kanama var bugün sabahtan beri. Her silmede de az az geliyorAdet mi oldun acaba... benimde 46 gun gecti her silmede azar azar biseyler geliyor gibi...