2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bu kadar erken olabilir miyim bilemedim ki. Pedi dolduracak kadar kanama var bugün sabahtan beri. Her silmede de az az geliyor
Bilemiyorumki ... ben adet oncesi seyleri bizzat simdi yasiyorum asiri terleme , yorgunluk halsizlik, temizlik yapma istegi gibi😅ordan anladim adet oluyorum

kızlar dün akşam 8den beri bebeğinde bi huysuzluk var. her beslenme sonrası kusuyor. hatta birinde burnundan süt gelsi korktum. sabahları falan çok sakin olurdu uyuşmadığı zamanlarda hep ağlıyor. büyüme atağı mi acaba? 39 günlük oldu bugün. yedigim.bir şey mi etkiledi ki bilemedim

39 gün önce normal doğum yaptım 15-20 gündür kanamam yoktu dünden beri yoğun kanamam var. Neden olabilir acaba?
Aynı şey benim başıma geldi bugün 37 gün oldu 10 gündür filan da kanama hiç yoktu.. doktora yazdım adet kanaması olabilir mi diye öyle gibi hissettim.. adet kanaması değildir dedi

Mrb bayanlar bir sorum olacakti size.yeni dogan yani aylik bebeklerin karin bolgesi şiş gibi mi olur bide hizli mi nefes alir verir?surekli evham yapiyorum ya🤦‍♀️ acaba karni mi sis yoksa bebek karinlari boyle mi olur acaba hizli mi nefes alip veriyor diye 😕

Bizden çok daha hızlı nefes alıp veriyorlar. Beraberinde emmede zorluk yasiyorsa o zaman problem.

Evet onu yapmalısın. Elinle üstteki deriyi geri iterek. Yapmazsan orda birikir bişeyler daha kötü olur. Islak mendil pamuk kalıntıları da doluyor oraya. Biz sünnet yaptırıp rahatlamıştık o açıdan

Bunu bize hiç diyen olmadı 🤔
Bebelac gold nutrikonfor kullanıyordum canım ben oğlumda. Gaz için onu vermişti Dr.
Benim de mochi kurtarıcı oldu bu açıdan. İki seferdir görümceme bırakıyorum görümcem ben de. Oğlumu kreşe alıştırma yapmaya çalışıyoruz. Çok iyi oldu o açıdan. Az az sağarak biriktiriyorum Bi gün önceden. Dünden beri 180 cc biriktirdim. Bugün bırakıp gideceğim yine bikaç saat.
Bu arada benim de öyle fışkıran sütüm yok yani. Kızıma yetiyor işte.
Sen de mi alıp denesen böyle durumlar için

Dolunaycım büyük çocuğu kreşe mi vereceksin? Ben de büyüğü kreşe başlatmak istiyorum, biliyorsun aynı aydalar. Kardeşi olduktan sonra bunu düşünmeye başladım açıkçası ama acaba tuvalet işi nasıl olacak onu düşünüyorum.

28 günlük şuan kizim, gaz icin herhangi bisey kullanmiyoruz biz ama bahsettiginiz sorunlar bizde de var. Gunduz uykusu neredeyse hic yok, deliksiz 1 saat uyumuyor gunlerdir. Azicik dalar gibi oluyor kucakta, yatağına birakinca asla durmuyor. Onceden biraz kucakta uyurdu suan ona da direniyor sanki. Gece uykusu ise gunduze nazaran daha iyi ama onda da inanilmaz bir ikinma durumu var. Kendisini uyandiriyor elinj ayagini çok çırpınır gibi yapıyor, asla derin uyuyamıyor bu yuzden de. Ama agridan vs aglama durumu da yok. Bu yuzden gazin verdiği sıkıntı mi baska bisey mi var gece uykusunu Zorlayan anlayamıyorum. Ve ben ne gece ne gunduz guzel dinlenemedigim icin cok zorlanmaya basladim. Sadece hevesle 40in dolmasını bekliyorum 😔

Aynen bende cok zorlaniyorum ve farkettimki dinlenemedigim icin olan iki gram sutte azaliyo. Cuma dr umuz var. Bakalim ne dicek. Ayni bahsettiklerini yasiuorm bende.ikinma hali surekli gaz cikisi oluyo ama nasi ikiniyo zorlaniyo. Sab gaz damlasi kullaniyoruz ona ragmen bu haldeyiz. 40. Gunumuze 1 haft var insallah bi seyler duzelir diye umuyorum ama sanki 3 4 ayi bulacagiz. 😔

Düzelecek bazi seyler inşallah 40ta ya. Ben hep o şekilde olumlama yapıyorum, yapmaya çalışıyorum ya da, suan o umuda tutunmaya ihtiyacim var çünkü. Gunduz yarim saat uyuyabilirsem ne ala, ama o dinlenme asla sütümu artirmiyor, yetmiyor, gece uykusundan sonra artmis oluyor hep. Gece uykusunu da bulursam öpüp de başıma koyarim, Ve calismaya da baslayacagim icin yavaştan Süt sağıp stok yapmam da gerekiyor, dinlenmeden sadece su veya takviye biseyler içerek Süt artışı mümkün değil malesef benim icin en azindan. Perşembe günü de biz gidecegiz 1 ay kontrolu için, ikinma inleme konularini soracağım ben de doktora. Ama ne söyleyeceğini tahmin de ediyorum, normaldir yapar, gazi vardır vs vs.

Kızlar biz de ayniyiz. Gündüz uyumayı bırak uzanıp dinlenme bile yok bende. Çünkü 3 yaşında bir kızım var zaten kıskançlık krizleri yazıyor huyu suyu değişti bize kök sokturuyor. Gece de toplam 5 saat yok uykum. Ne olacak böyle bilmiyorum.
Benim 40 çıkması gibi bir beklentim yoktu zaten ilk cocugumdan tecrübeliyim. Bunda da 40 cıktı değişen bir şey yok, umarım sizin olur. Ama geçici şeyler sonucta ne yapalım

Aynı şey benim başıma geldi bugün 37 gün oldu 10 gündür filan da kanama hiç yoktu.. doktora yazdım adet kanaması olabilir mi diye öyle gibi hissettim.. adet kanaması değildir dedi
Ben de doktora sordum birkaç gün bekleyelim 45-50 güne kadar kanama sürebilir normal dedi. Hiç adet kanaması olabileceğini düşünmemiştim ama belli de olmaz tabi

Benim kızımda çok hızlı emdiginde genzine kaçırıyor ilk kez olduğunda çok korkmuştum farklı pozisyonlarda emmiyor malesef kolumda yatay şekilde emiyorm öyle olduğunda korkma canım ben hemen dik pozisyona kaldiriyorum kendisi nefesini topluyor hemen
Sagol canım korkmamak elde değildi bilirsin aglam krizine girmişdim korkudan bugün daha iyi gidiyor çok şükür birdaha olmaz hiçbirimizin inş

Bizim oluyo hemen dik pozisyona getiriyorum rahatlıyor biraz ağzindan çeker gibi yapiyorum öyle olacaği zaman geriye doğru uzaniyorum yine de kaçiyor burnunu açik tutmaya çaliş hem böyle olunca çok kapaniyor öyleseyde ememiyor çok kaçiyo cnm
Bu bebişler böyle sanırım canım zor zanat mış annelik de 40 cıkana kadar olur dediler ama bakalım her pozisyonu deniyorum dik pozisyon iyi geldi bugün burnuna dikkat ediyorum canım cevabın için teşekkür ederim

Ben de doktora sordum birkaç gün bekleyelim 45-50 güne kadar kanama sürebilir normal dedi. Hiç adet kanaması olabileceğini düşünmemiştim ama belli de olmaz tabi
Mantıken adet olmamız için 14 gün önce yumurtlama olması gerekirmiş, adet olması pek mümkün değil dedi baya 2 ped değiştirdim

canm bir de aklında bulunsun eğer zorunlu bir durumun yoksa sütünü pompayla sağlamamaya çalış o da tazyikleştiriyor sütü bildiğim kadarıyla

Biogaiga bildiğim kadarı ile gaz ilacı değil sindirim sistemine destek için yararlı bakteri içeren bir destek o yüzden yanında gaz damlası da kullanmak gerekiyor galiba. Ama gaz oldumu oluyor çözüm yok gibi 🥺
Evet bağırsak düzenleyici biogaiga o bitince gaz için ayrı aldım ama cok ise yaradığını söyleyemem.

X