2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim de okuduğum çoğu yazıda Aptamil gaz yapıyor yazıyordu .belkide bunyeden bünyeye değişiyordu iyice kafam karıştı
Bünyeden bünyeye mama değişir canım gaz damlası gibi.deneyerek bulcaksın mecbur.birine iyi gelen diğerine iyi gelmez.aptamil conformil gaz için iyidir.

Kızlar günlerdir inek gibi yeşillik yiyordum sütümde ciddi fark olmadı.
2 gündür tahin pekmez ve helva yiyorum ciddi fark etti. Sütü az olan annelere söylemek istedim.
Evet tatlı daha çok arttırır sütü kaliteli süt için kaliteli tatlılar yemek gerekio aynı tahin pekmez helva gibi.bolbol sütün olsun inşallah 🤲

Kesilmiyor ama zaman zaman azalıp zaman zaman dopdolu oluyor.
Sinir stres bile sütü etkiler.
Evet cok depresif bi lohusalık gecirdim uzerıne evdede sorunlarım oldu ilklerde 15 dk sağım ile biberon dolardı şuan yok denecek kadar az yarım saatte 30 cc süt cıkıyo bazen o bile cıkmıyoo kesilecek diye korkuyorum.

Kaka konusunda zorluk yaşayan annişler size tuvalet iletişimi kitabında görüp uyguladığım basit bişeyi söyleyeyim. Bebişi ara ara banyo lavabosuna veya klozete veya bir leğene çiş tutun. Altını açın sırtını karnınıza dayayın bacaklarını dizilerden kırıp çömelme pozisyonu gibi tutarak bi süre bekleyin. Kakası varsa çok rahat yapıyor hatta gaz da çıkıyor. Bi. Kaç gündür sabah akşam tutuyoruz öyle.
Bizim bebede de denedik ama malesef sonuç alamadık.gaz zaten altı açık oldugu zamanlar daha kolay çıkarıyorlar.ben çok gaz oldugunda altına geçirmez bezlerden serip altını açıuorum hareket ederken çıkarıuor genelde.bununda işe yaramadığı bebeler var.ay bu gaz işi zoooor.

Evet cok depresif bi lohusalık gecirdim uzerıne evdede sorunlarım oldu ilklerde 15 dk sağım ile biberon dolardı şuan yok denecek kadar az yarım saatte 30 cc süt cıkıyo bazen o bile cıkmıyoo kesilecek diye korkuyorum.
Öncelikle sakin ol ve bunun için asla kendini suçlama.bir bebek nasibi nekadarsa okadar emer.
Sen ne yaparsan yap o yine alacağı kadarı alır.
Tavsiye istersen , bir arkadaşım hem sakinleştirici kullanıp hem emzirdi 2 yaşına kadar.pskiyatr a danışıp sende böyle bir şey yapabilirsin.sakin ve rahatken süt daha çok gelir.
Bestlac damla kullanabilirsin süt artması için.
Bol su.uyuman mümkünse her fırsatta uyu.
Bunlara rağmen olmuyorsa olmayacaktır.
Ben mesela keyfi mama veriyorum.
Sütümde var.
Emiyoda.
Kızan topa tutan oluyor ama umrumda bile değil.
Gece uyumam gerek ,uyumazsam aşırı gergin ve stresli oluyorum.buda bebeğimi herşeyden daha çok olumsuz etkiliyor.keyfli olursam bebeğimede iyi bakıyorum.herkes önce bebek der ama ben önce anne diyorum.anne nasıl rahatsa öyle yapmalı.anne iyi ise bebeğine zaten en güzel şekilde bakar.
Herşey gönlüne göre olsun❤️

Hiç öyle düşünme hepimizin aklına geliyor herkes bir şey diyor şu dönemde direk olumsuza yönlenebiliyoruz canim 🙂

Bizim bebede de denedik ama malesef sonuç alamadık.gaz zaten altı açık oldugu zamanlar daha kolay çıkarıyorlar.ben çok gaz oldugunda altına geçirmez bezlerden serip altını açıuorum hareket ederken çıkarıuor genelde.bununda işe yaramadığı bebeler var.ay bu gaz işi zoooor.
Bizde de hiçbir şey etki etmiyor. Tıpışlamak, sırtını ovmak, karına masaj hiçbir faydası yok. Kendi zorlayıp ıkınarak çıkarabilirse çıkıyor ancak.

Öncelikle sakin ol ve bunun için asla kendini suçlama.bir bebek nasibi nekadarsa okadar emer.
Tavsiye istersen , bir arkadaşım hem sakinleştirici kullanıp hem emzirdi 2 yaşına kadar.pskiyatr a danışıp sende böyle bir şey yapabilirsin.sakin ve rahatken süt daha çok gelir.
Sütümde var.
Emiyoda.
Gece uyumam gerek ,uyumazsam aşırı gergin ve stresli oluyorum.buda bebeğimi herşeyden daha çok olumsuz etkiliyor.keyfli olursam bebeğimede iyi bakıyorum.herkes önce bebek der ama ben önce anne diyorum.anne nasıl rahatsa öyle yapmalı.anne iyi ise bebeğine zaten en güzel şekilde bakar.
Cok güzel yazmışsın tebrik ediyorum cok güzel düşünceler bunlar. tavsiyelerine uyacağım❤️

Kızlar günlerdir inek gibi yeşillik yiyordum sütümde ciddi fark olmadı.
2 gündür tahin pekmez ve helva yiyorum ciddi fark etti. Sütü az olan annelere söylemek istedim.
Ben hamileliğim boyunca tahin pekmez yedim. Hiç reflü olmadım. Hala da yiyorum ve sütüm hemen arttı. Hem mideye iyi geliyor hem sütü artırdığını düşünüyorum. Sevdiğim için yiyorum gerçi ben ama faydası var bence.

Memelerin terbiye olmuştur canım. Bebeğinin ihtiyacı kadar üretiyordur artık. Başlarda kontrolsüz üretim oluyor. Sağımı baz alma.

Sütümde var.
Emiyoda.
Kesinlikle size katılıyorum bazı anneleri okuyorum mama vermemek için emzik vermemek için eziyet çekiyorlar. Bence nasıl rahat edilecekse öyle yapılmalı. Keisn kurallar yoktur bebek bakımında. Her bebek farklıdır o yüzden anneler siz rahat olursanız bebekte rahat oluyor Emin olun. Çok üstüne düşmeyin kendinizede zamna ayırın 👍

Bugün dayanamadık artık nurse harveys aldık eczaneden onu verdik ama içim hiç rahat değil. 6 ay su bile vermediğimiz minicik bebeğe bir sürü kimyasal yutturup duruyoruz. 😞 koruyucu çokmuş bu şurupta bilsem almazdım. İşe yarasa bari.
Ne kadar veriyorsun bir seferde. 5 ml yazıyor da fazla gibi geldi bana

kızlar 1.ay baş çevresi kaç cm cıktı bebislerinizin? bizim büyük cıktı biraz dr usg istedi. çok canım sıkıldı. sakral gamze+kalca+ bas için ultrasona gitcez 15gun sonra :KK43:

Kızlar bugün bebeğimin kakasında sümüksü uzun uzun parçalar vardı. Rengi ve kokusunda bir değişiklik yok her zamanki gibi ama bu balgam gibi doku neden olur ki acaba? 😕
Bizim kakada da bazen öyle oluyo cnm, normaldir heralde rengi altın sarıysa ve cıvıksa.
Kaka konusunda zorluk yaşayan annişler size tuvalet iletişimi kitabında görüp uyguladığım basit bişeyi söyleyeyim. Bebişi ara ara banyo lavabosuna veya klozete veya bir leğene çiş tutun. Altını açın sırtını karnınıza dayayın bacaklarını dizilerden kırıp çömelme pozisyonu gibi tutarak bi süre bekleyin. Kakası varsa çok rahat yapıyor hatta gaz da çıkıyor. Bi. Kaç gündür sabah akşam tutuyoruz öyle.
Biz de okuduk o kitabı, aynen dediğin gibi yapıyoruz cnm. İlk haftadan başladık lavaboya tutuyoruz. Her kakada da lavaboda yıkadık altını hiç silmedik. Sadece çişte pamuklu su ile siliyoruz. Baya iyi yapıyor gazı kakayı 👍🏻 Ama hemen sonra yine emdiği için yine gaz sancıları başlıyor 😐
Kızlar ben biogaia kullanıyorum ama doktor bir de Nurse havey de vermişti gün içinde kullan dedi ama ne zamanlar kullanacağımı bilemedim. Biogai yı akşam veriyorum nurse havay eş zamanlı kullanılıyor mu acaba kullandınız mı siz hiç aynı zamanda
Ben de iki damla kullanıuorum cnm biogaiayı 16 gibi sab simpleksi de 20 gibi veriyorum gece iyi uyusun diye

Bizim kakada da bazen öyle oluyo cnm, normaldir heralde rengi altın sarıysa ve cıvıksa.

Biz de okuduk o kitabı, aynen dediğin gibi yapıyoruz cnm. İlk haftadan başladık lavaboya tutuyoruz. Her kakada da lavaboda yıkadık altını hiç silmedik. Sadece çişte pamuklu su ile siliyoruz. Baya iyi yapıyor gazı kakayı 👍🏻 Ama hemen sonra yine emdiği için yine gaz sancıları başlıyor 😐

Ben de iki damla kullanıuorum cnm biogaiayı 16 gibi sab simpleksi de 20 gibi veriyorum gece iyi uyusun diye
Bizimde mukus artmiş gibi kızımda her türlü testi yaptirdik çikmamişti İnşallah alerji değildir rengi her zaman öyle mi oluyor bizim biraz daha koyu oluyor

X