- 26 Eylül 2014
- 4.519
- 9.860
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #45.681
Hee sorma valla ya. Her çocuk bebek bir değil malesef.Ben de onlara gıcık oluyorum. Hep aynı saatte rutinleri olacakmış, memede uyumucakmış, yatağında uyumaya alışacakmış ya biz 1 saat uyuduğuna şükrediyoruz
Neymiş ki o acabaKızlar bağırsak düsenleyici verdi doktor gazdan kıvranan bir bebem var 7/24.gece verdim bir ölçek bakalm biraz iyi uyudu sanki.halada uyuyo ay nolur düzelsin gram uyku girmedi günlerdr gözüme.herkese sabır diliyorum şu zorlu 2-3ay için
Otribebe yerine babyvac tavsiye ederim. Kullanan herkes çok memnun.Otribebe aspiratör aldım uçları burnuna büyük geliyor çekerken ağlıyor korkuyor.
Gazı var kıpkırmızı olup ıkınarak ağlıyor ciğerim kopuyor her ağladığında siz nasıl dayanıyorsunuz kızlar ya analık çok zor
Benimki de öyle. Üç emzik denedim. Öyle Bi yüz şekline giriyro ki öğrüp atıyor. Çok tilsiniyor. Kustu Bi kez de. Vermeye korkuyorum.Kızlar benim bebeğim 35 günlük ara ara emzik vermeyi denedim ama almıyor. Dün de ağzına verdim elimle tuttum atmasın diye ama öğürdü ve kustu bayaalışsın istiyodum ama artık zorlamamak mı lazım bilemiyorum
Benim arkadaşım da 3 aylıkken tutturdu. Nuk un ucu uzun Bi emziği var onu.Ay bi ümitlendim inşallah benimkide alır
Çok Bi şey beklemeyinbende 40 ı bekliyorum dört gözle
Canımm iyiyiz bizAh canım nasılsın? Güzel kızın nasıl? Çok teşekkürler.
Bizimde bi geçiyor tekrar oluyor anne sütünden oluyormuş bi dönem geçmedi ama şimdi geçip tekrar çikmaya başladi emerken süt geliyor ya da terliyor ondanda olabilirBen Sivas’a götürdüm, kızların bahsettiği Osman Gönülal var ya ona götürdüm.
Alerji diye çok korkmuştum ama doktor yenidoğan aknesi dedi.
Kızımın sadece yüzünde değil, boynu kulak arkası saçlarını içi, son birkaç gündür de omuzlarına yakın gördüm
Yüzü bazen çok kızarıyor bazen sönüyor ama pürüzsüz bebek cildi değil maalesef
Sönmüş halini bile görenler çok kötü diyor
Bir de hametan sürebilirsiniz dedi onunla etkisi oldu ama uyurken bırakınca hemen sönmeye başliyor emmede uğraşiyoruz daha küçük hemen emip bırakamayabiliyor tekrar oluyorCanım bizimki de aynı şekilde, buraya da çok yazdım ıkınma sesi duymaktan psikolojim bozuldu diye
Memeyi doğru düzgün alana kadar kavga ediyor resmen, bi alıyor bırakıyor öğürüyor falan. Uyku hiç yok ne gece ne gündüz.
En rahat ettiği yer göğsüm, oturarak uyumaya bile razıyım ama orda bile on dakşkdan fazla uyumuyor, başlıyor kıvranmaya.
İlk kızım böyle değildi, geçen eski fotolara baktım yavrular boncuk boncuk bakıyor sürekli, bu kızın daha doğru düzgün fotoğrafı yok sürekli ıkınıyor ağlıyor.
Şu an yine göğsümde ama hiç huzurlu değil
Bir de bazen öyle bir kusuyor ki ağzından burnundan fışkırıyor halı yatak üst baş her yer batıyor
Bizde de avent var. Bibsle ağırlık olarak aynı sayılır çok ağır değil.Bende avent yenidogan aldim ama emzik biraz agir acikcasi cok harika bisey degil Turkiyedenikisi 150 tl ye aldim Amerikada 6 7 dolar yani. Acikcasi o fiyat cokta degmez bibsin ucu ile ayni gozukuyor canim bilgin olsun
Kızlar minik sivilce gibi pütürlü şeyler var yüzünde bebeğimin ondan mı bahsediyorsunuz?Bizimde bi geçiyor tekrar oluyor anne sütünden oluyormuş bi dönem geçmedi ama şimdi geçip tekrar çikmaya başladi emerken süt geliyor ya da terliyor ondanda olabilir
Ben 2 günlükken vermiştim tuttu sonra bıraktım erken diye. Bugün verdim öğürüp atıyor istemiyor.Bizde de avent var. Bibsle ağırlık olarak aynı sayılır çok ağır değil.
Ama uçları çok farklı birbirinden bendekiyle. Bibs aşırı büyük yuvarlak avente göre.
Tabi bendeki ultra soft. Free flow, ultra air falan da aynı uçtan. Bebeklerin en çok tuttuğu uç buymuş.
Senin ikinci kız benim oğlum gibi valla. Allah kolaylık versin. Neler denedim ben onda.üç tane anakucağı vardı evde. Sonra oyun halısı biraz oyaladı. Biraz büyüyünce mama sandalyesi yürüteç derken atlattık bitti. Bebek arabasında da duramazdı hiç.milletin bebeleri bebek arabasında saatlerce uyurdu nasıl imrenirdim.Ben de oto koltuğu olarak kullandığımız pusete koydum, ilk kızım orda uyumayı çok severdi. Ama bu huylu bebe onu da sevmedi
Geçen hafta Sivas’a gittik doktora, arabayı park edip kliniğe yürüyene kadar bebek arabasında çıldırdı öyle bir ağladı ki tüm Sivas halimize acıdı
İlk günler alıyorlar Bi şekilde. Benimki de alıyordu ama sonradan almadı ya. Biz hastanede verdik alsın hemen diye. Oğlumda da vermiştim. O da en başta aldı sonra istemedi.meme reddi olayına ben çok ihtimal vermiyorum bu yüzden. Emzik almadan da meme reddi yapan bebek çok. Emzik alıp cuk cuk emen de.Ben 2 günlükken vermiştim tuttu sonra bıraktım erken diye. Bugün verdim öğürüp atıyor istemiyor.
Evet bir de sık aralıklı ve ucu beyazdı Şimdi beyazlık geçti baya söndü emzirirken tekrar oluyor kızarıklık hametan iyi geldi.Kızlar minik sivilce gibi pütürlü şeyler var yüzünde bebeğimin ondan mı bahsediyorsunuz?
Bende doktora gitsem mi diye düşünüyordum.
Benim bebişte de var onlardan ama okuduğum kitaplardaki bilgilere göre normal diye stres yapmıyorum zamanla geçermişKızlar minik sivilce gibi pütürlü şeyler var yüzünde bebeğimin ondan mı bahsediyorsunuz?
Bende doktora gitsem mi diye düşünüyordum.