2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286

Hangi mamayı veriyorsun canım?

Puff yapi olarak ben de cok stresli bi insanim, hemen herseye gerilirim, stres yaparım yok yere küçük detayları kendime. Neyse o zaman yapacak bisey yok, kolik korkusu belki stres yönetimini öğretir bana biraz, kendimi rahatlatmaya çalışayım napayim başka. Annem yanimda eşim evden çalışıyor bir nebze yanimda yalniz değilim şükür ki.. Kalan noktalari da zamana bırakacağız sanirim, hersey 40tan sonra daha kolaylasiyormus. Kaldi 26..
Emzirme konusunda bir ileri bir geri gitmesek iyiydi sadece. Henuz doğum kilosuna erisemedi benim bebegim de onu takiyorum suan kendime. Doktoru henuz mamaya baslamaya gerek yok dedi diye takviye yapmıyoruz ama bakalim yarin 15. Gun kontrolünde belli olacak herhalde sürecimiz.

Ptt den tek seferlik alacagimiz 300 tl doğum yardimi için ne yapmamız gerektiğini bilen var mi, hastane bizim icin başvuru yapmış galiba oyle mi? Direkt ptt ye basvurmamiz mi gerekiyor?

Ptt den tek seferlik alacagimiz 300 tl doğum yardimi için ne yapmamız gerektiğini bilen var mi, hastane bizim icin başvuru yapmış galiba oyle mi? Direkt ptt ye basvurmamiz mi gerekiyor?
Aile ve sosyal politikalar bakanlığına gidiyorsun canım. Bir sey gerekmiyor. Oğlanın ve annenin tcsi sadece. Biz gittik dilekçe falan doldurmadan hemen bilgisayardan yaptı işlemi. 25 hazirandan sonra ptt den alabilirsiniz dediler

Kızlar bizim 1. Ayımız doldu sağlık ocagu dolunca getir 1. Ay aşısı yapacaz dedi aranızda aşısını yaptıran var mı bebeğin acaba nasıl ilk kez yaptiracam bebekte ateş ya da başka bir yan etki yaratıyor mu önlem almam gereken bir durum var.mi yaptıran anneler ??

Doktora bi danisalim en iyisi bebek reflusu enfeksiyon fln olmasin miniklerimizde
Reflü olunca daha çok çıkarıyor bildiğim kadarıyla ve kesik kesik fışkırtarak. Zannetmiyorum sizinki öyle olsun ama tabi yine de danışmakta fayda var. Bzişmki de Bi ara üst üste kustu içtiği sütün tamamını kesik kesik. Dr a söyledim hiç sallamadı. Normal dedi

Bende alayım o zaman boşu boşuna her seferinde islanmayayim kızımda da çok sürmüştü üstümün başımın ıslanması o zaman hiç difrize süt atma gereği duymamıştım kısa ve sık emiyordu oğlum onca emmesine rağmen mama versem onuda yiyor elimdeki mamanin süresi dolduktan sonra yenisini almak istemiyorum doktorda mamaya gerek yok demişti ilk muayenesinde, sütüm gayet yetiyor ondan yana şüphem yok zaten hiç sütüm yetmeyecek diye düşünmedim kızımda da öyle düşüncem olmamıştı 28 ay emdi ama bu oğlan da boğa burcu iştahı var sanırım eşimde küçükken çok kiloluymuş zaten babaya çekmese bari

Aşıdan önce birşey yapmanıza gerek yok ama aşı bazı bebeklerde ateş yapabiliyor biraz üstünü ince giydirin aşıdan sonra, eğer ateşi 38 derece olursa bir çay kaşığı calpol vermenizi söylüyor sağlık ocağında ki hemşireler ama aşıdan önce sakin ateş düsürücü vermeyin

Zeytinyağı ile popoyu uyarır bazıları öyle Bi durumda. Bir araştır istersen. Oğlumda hipp kullanmıştık en başta. Ondan sonra kakasını yapmamıştı. Bebelac a geçmiştim sonra.
Bizede
Hangi mamayı veriyorsun canım?
Dr daha az gaz yapıyor dıe aptamil comformil verdi, normalde hipp yada humana dmeıstı ama 2 gun sarıldıktan yogun bakımda yattık o yuzden aptamil uygun gprdu dıger mamalar gore yogun bir mamaymıs kutusunda yazıyordu bende hatta biraz sulu yapıyrm

Kızlar ben avent göğüs kalkanından hiç memnun kalmadım. Kullanırken hem memeyi acıtıyor hem alttan sızdırıyor.

Merhabalar doğum yapan deneyimli annelerin fikirlerine ihtiyacım var. Ben 32+6 haftalık hamileyim.bugün jölemsi kahverengi bir şey geldi tuvaletten sonra. Acile gittim usg normal nst de sancı yok. Nişan felan demedi beni mi korkutmak istemedi anlamadım. 5 dk da bir sancı su gelmesi olursa gel dedi. Resim atsam bakarmısınız? Çok korkuyorum hazır değilim erken gelmesin bebeğim

Ay hadi insallah bizimkide normal olsun smdi emzirdikten snra azcik dikiyorum oyke gezdiriyorum fln kusmadin diye. Onceden gaz.masaji yaoiyodum ama direkt yatay pozisyon sikinti oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…