- 16 Kasım 2011
- 1.539
- 1.754
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #44.901
İns oyledir canim benim :) biraz abartti da korktum bendeFazla emdiğini çıkarıyor derler
Doktora bi danisalim en iyisi bebek reflusu enfeksiyon fln olmasin miniklerimizdeBen şuan yasıyorum her emzirmeden Sonra çıkarıyor
Kızlar bebegı kaka yapmada zorlanan varmı gaz g Uzel cıkıyor ama gel gelelim memede gaz sancısı artıyor ve dünden beri kaka yapamadık sarılık nedeniyle mama veriyorum en yan etkisiz mama ama kaka yapamamak mafettı cocugu, varmı kocakarının ilacı deneyen yada gaz damlası vs daha göbekte düşmedi masaj için
Puff yapi olarak ben de cok stresli bi insanim, hemen herseye gerilirim, stres yaparım yok yere küçük detayları kendime. Neyse o zaman yapacak bisey yok, kolik korkusu belki stres yönetimini öğretir bana biraz, kendimi rahatlatmaya çalışayım napayim başka. Annem yanimda eşim evden çalışıyor bir nebze yanimda yalniz değilim şükür ki.. Kalan noktalari da zamana bırakacağız sanirim, hersey 40tan sonra daha kolaylasiyormus. Kaldi 26..Yok canım malesef. Olacaksa oluyor. Hamilelik sürecinde yaşanan streslere doğum anına sezaryen olup olmamasına çok şeye bağlanabilir.
Ama şu çok net annenin stresi yansıyor bebeğe.
İlk doğumda annem 20 gün kaldı yanımda ve gitti. Ertesi gün kolik krizleri başladı oğlumun.
Şimdide ailemin yanından döndüm yalnız kaldık ve kızımın başladı. Benim içten içe yaşadığım stres bebeğe yansıyor
Zaman zaman bizde de oluyor, doktoruna sordum normaldir, fazlasını atiyor dedi. Bebeginiz iyi doyuyor demek..Kizlar selam benim bebek 13. Gunluk suan iki gindur bir kusma olayimiz basladi yediriyorum gaz cikartirken agzinin kenarlsrindan suzuluyor ve her.emzirmede bunu yasayan oldu mu acaba
Aile ve sosyal politikalar bakanlığına gidiyorsun canım. Bir sey gerekmiyor. Oğlanın ve annenin tcsi sadece. Biz gittik dilekçe falan doldurmadan hemen bilgisayardan yaptı işlemi. 25 hazirandan sonra ptt den alabilirsiniz dedilerPtt den tek seferlik alacagimiz 300 tl doğum yardimi için ne yapmamız gerektiğini bilen var mi, hastane bizim icin başvuru yapmış galiba oyle mi? Direkt ptt ye basvurmamiz mi gerekiyor?
D vitaminine bizde bugün başladık niye delirdi ters tepki mi yapıyor acabaDun d vitamini basladik
Cocuk delirdi
Zaten 1 hftdr gaz ilaci kullaniyoruz
Dun nirvana oldu bugun d vit vermedim
Cocuk uyudu
Reflü olunca daha çok çıkarıyor bildiğim kadarıyla ve kesik kesik fışkırtarak. Zannetmiyorum sizinki öyle olsun ama tabi yine de danışmakta fayda var. Bzişmki de Bi ara üst üste kustu içtiği sütün tamamını kesik kesik. Dr a söyledim hiç sallamadı. Normal dediDoktora bi danisalim en iyisi bebek reflusu enfeksiyon fln olmasin miniklerimizde
Valla ne yapacağımızı bilemez olduk ruh gibiyimDun d vitamini basladik
Cocuk delirdi
Zaten 1 hftdr gaz ilaci kullaniyoruz
Dun nirvana oldu bugun d vit vermedim
Cocuk uyudu
Reflü diye düşünüyorum bendeDoktora bi danisalim en iyisi bebek reflusu enfeksiyon fln olmasin miniklerimizde
Bende alayım o zaman boşu boşuna her seferinde islanmayayim kızımda da çok sürmüştü üstümün başımın ıslanması o zaman hiç difrize süt atma gereği duymamıştım kısa ve sık emiyordu oğlum onca emmesine rağmen mama versem onuda yiyor elimdeki mamanin süresi dolduktan sonra yenisini almak istemiyorum doktorda mamaya gerek yok demişti ilk muayenesinde, sütüm gayet yetiyor ondan yana şüphem yok zaten hiç sütüm yetmeyecek diye düşünmedim kızımda da öyle düşüncem olmamıştı 28 ay emdi ama bu oğlan da boğa burcu iştahı var sanırım eşimde küçükken çok kiloluymuş zaten babaya çekmese bariEvet benim de öyle. Birini emerken diğerinden akıyor. Mochi çok iyi o açıdan. Ama kendiliğinden akan sütten daha çok vakumluyof tabi. Sen çıkarırsın belli Bi süre sonra. Sonuna kadar tutmak zorunda değiliz zaten. Biraz toplayınca akması da durur sanırım.
Benim oğlum var ayrıca o fırsat vermiyor pek takmama. Çekip çıkarıyor hemen. Geceleri de üşenmezsem takıyorum
Aşıdan önce birşey yapmanıza gerek yok ama aşı bazı bebeklerde ateş yapabiliyor biraz üstünü ince giydirin aşıdan sonra, eğer ateşi 38 derece olursa bir çay kaşığı calpol vermenizi söylüyor sağlık ocağında ki hemşireler ama aşıdan önce sakin ateş düsürücü vermeyinKızlar bizim 1. Ayımız doldu sağlık ocagu dolunca getir 1. Ay aşısı yapacaz dedi aranızda aşısını yaptıran var mı bebeğin acaba nasıl ilk kez yaptiracam bebekte ateş ya da başka bir yan etki yaratıyor mu önlem almam gereken bir durum var.mi yaptıran anneler ??
BizedeZeytinyağı ile popoyu uyarır bazıları öyle Bi durumda. Bir araştır istersen. Oğlumda hipp kullanmıştık en başta. Ondan sonra kakasını yapmamıştı. Bebelac a geçmiştim sonra.
Dr daha az gaz yapıyor dıe aptamil comformil verdi, normalde hipp yada humana dmeıstı ama 2 gun sarıldıktan yogun bakımda yattık o yuzden aptamil uygun gprdu dıger mamalar gore yogun bir mamaymıs kutusunda yazıyordu bende hatta biraz sulu yapıyrmHangi mamayı veriyorsun canım?
İns iyi doyuyordur cnm bazen 5 dk emiyo baxen 15 dk sagibsou belli olmuyo siziň eme sureleriniz nasil ve uyku surelerňzZaman zaman bizde de oluyor, doktoruna sordum normaldir, fazlasını atiyor dedi. Bebeginiz iyi doyuyor demek..
Ay hadi insallah bizimkide normal olsun smdi emzirdikten snra azcik dikiyorum oyke gezdiriyorum fln kusmadin diye. Onceden gaz.masaji yaoiyodum ama direkt yatay pozisyon sikinti oluyoReflü olunca daha çok çıkarıyor bildiğim kadarıyla ve kesik kesik fışkırtarak. Zannetmiyorum sizinki öyle olsun ama tabi yine de danışmakta fayda var. Bzişmki de Bi ara üst üste kustu içtiği sütün tamamını kesik kesik. Dr a söyledim hiç sallamadı. Normal dedi
E devlette arama kısmına banka hesap bilgileri tanımlama yaz sgk lı bişey çıkıyo en üstte çıkan sekme oraya tıkla ordan.Hesap tanımlamayı nasıl yaptın peki?