- 4 Ekim 2020
- 258
- 240
- 33
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #44.941
Geçecektir elbet, bekleyelim bakalım. Direnmekten başka çaremiz yok malesef.Ah canim benim ya inan hepimizde ayni problemler ...
Annelik hüznü basladi bende resmen psikolojim hic iyi durumda degil. Aglma nobetleri yasiyorum bende ama bilmeliyizki bunlar vok dogal lohuamsaligin karanlik hic konusulmayan bir yuzu var herkesin anne olunca deneyimledigi..
Ayın 10unda mı doğdu bebeğin. Benimki de 9unda doğdu 23 günlük.Her günü birbirinden ayrı.Şöyle doya doya güzelce emdiğini görebilecek miyim acaba? Hiç saat kurmuyorum kendi zaten saate fırsat vermeden kalkıyor. Ama gazı varsa mümkün değil emmiyor kafasını geriye atıp savaşıyor acı acı ağlayıp. Dün ben de ağlama krizine girdim.Ama parmağımı koydum ağzına başladı cuk cuk emmeyecanim başlarda zor oluyr. bu yara olmaması olayı tamamen memeyi iyi kavraması ile alakalı. internetten videolara bak. güzelce kavradıkları zaman yara olmuyor. benim bebgim 22 günlük oldu. şimdi bile bazen çok ağladığında aceleden düzgün kavrama yaotiramadigim zaman çok açıyor. ama sakın kalıp güzel verebilirsem acimiyor.ve canını sıkma.her şey geçiyor. bak hepimiz ayni durumdayuz. cogumuzun 2.bebegi.ve biz de acemi hissediyoruz hala. daha bugün ağladım.bi dünya. sonra şükrettim. Allah hepimize güç kuvvet bebislerimize sağlık versin
Geçmiş olsun ya, of sorma azlığı bi dert çokluğu bi dertGünaydın kızlar. Olmaz dediğim başıma geldi mastit oldum10 gündür sağmayı bırakmıştım, tam memelerim terbiye oldu diyordum yumuşamıştı artık. Dün ne olduysa sağ memem şişti kızardı. Ateşim çıktı, baş ağrısı, üşüme hemen duşa girdim, masaj yaptım hem ateşim düşsün diye hem kanallar açılsın. Kızım da aksi gibi az emdi dün zorla emzirdim. Sağmaya başlayacağım bugün yine. Süt olsa bir dert olmasa bir dert. Ne zaman düzene girecek bu meme işi.
Canım sabah denk gelmiştim instegramda paylaşayım belki faydası olurGünaydın kızlar. Olmaz dediğim başıma geldi mastit oldum10 gündür sağmayı bırakmıştım, tam memelerim terbiye oldu diyordum yumuşamıştı artık. Dün ne olduysa sağ memem şişti kızardı. Ateşim çıktı, baş ağrısı, üşüme hemen duşa girdim, masaj yaptım hem ateşim düşsün diye hem kanallar açılsın. Kızım da aksi gibi az emdi dün zorla emzirdim. Sağmaya başlayacağım bugün yine. Süt olsa bir dert olmasa bir dert. Ne zaman düzene girecek bu meme işi.
İnstegeamdmw bak istersen yaptığı masajları vs de göstermişCanım sabah denk gelmiştim instegramda paylaşayım belki faydası olur
Sağol canım, sağacağım şimdi masaj yaparak. İnşallah çabuk açılır.İnstegeamdmw bak istersen yaptığı masajları vs de göstermiş
Ben çalışmadığım için eşim alacak Süt parasını SSK dan yaptı eşim onunla sigortalı kimse o alıyor 200 mü 210 TL mi ne olmuş. doğum parası 2. bebek olduğu için 400 süt parası 200 küsür alcam, bi gidemedim ptt ye 2 bebe eşim de çalışıyor bırakacak kimse yok virüs zamanı çıkamam daMerhabalar yorumlarda sadece doğum parası konuşulmuş merak ettim 5 yıl önce süt parası da vardı artık kalktı mı merak ettim. 110tl gibi birşeydi o da galiba?
Bebeğine ters emzirme yap canım. Netten bak nasıl olduğuna. Açılıyor öyle emzirince.Sağol canım, sağacağım şimdi masaj yaparak. İnşallah çabuk açılır.
Aynen bende çalışmıyordum şimdide aynı, eşim almıştı ama unutmuşum nerden aldı başvuru varmı falan. Pttde bekleme süresi var acele etmene gerek yok alırsın müsait olunca. Teşekkür ettim sağlıkla büyüsün bebişiniz inşaallahBen çalışmadığım için eşim alacak Süt parasını SSK dan yaptı eşim onunla sigortalı kimse o alıyor 200 mü 210 TL mi ne olmuş. doğum parası 2. bebek olduğu için 400 süt parası 200 küsür alcam, bi gidemedim ptt ye 2 bebe eşim de çalışıyor bırakacak kimse yok virüs zamanı çıkamam da
Dogru emzirmeyi ogrenmek lazim, bebek agzini kocaman açtığında sizde göğsünuzu kocaman tutturun, sadece ucunu aldigi icin bu sorunu yaşıyoruz. Halbuki Süt göğsün ucu uyarildiginda degil, cevresindeki koyu kısım uyarildiginda geliyor. Yaralar 3, 4 gun icinde gecti benim ama cok derin degillerdi, minik bir iki çatlak seklindeydi. Diger taraftan doğru emdiginde zaten yara cok acimiyor bile bebegin agzindayken göğüs. Emmedigi zamanlarda krem losyon ya da yag ne Kullaniyorsaniz sürüp biraz açıkta birakin dinlensin. Bir de gümüş kapak almak son care degil de yapilacak ilk sey olmali benim tecrubem. Bakmayin benim de baska sorunlairm var bu emme konusunda konuşuyorum boyle ama.. Hepimize kolayliklar, inş en kisa zamanda biraz daha rahata kavusuruz..Merhaba kızlar 5 gün oldu doğum yapalı. İlk başta dikiş agrisindan duramiyordum ama daha 2.günde gögsümde yara çıktı artik dikisi hissetmiyorum bile onun agrisindan. Bu yaralar ne zaman geçer gögüs ne zaman kendine gelir, emzirmek ne zaman acıtmayan doğal bir süreç olur tecrübelerinize ihtiyacım var. Bebegim emerken kriz geçiriyorum resmen, arada sağıp veriyorum dinleneyim diye ama oda işe yaramiyor
Şişlik değil de kızarıklık var bir bölgede. Bir de sızlıyor dokununca. İnşallah gerekmez antibiyotikBebeğine ters emzirme yap canım. Netten bak nasıl olduğuna. Açılıyor öyle emzirince.
Çok geçmiş olsun. Ama kızardı falan yazmışsın. Sadece şişlik değil de kızarma ateş vs varsa antibiyotik gerekebilir
Var hala onu da alo170 i arayıp basvuruyorsunuz sigortalı olan kimse o arıyorMerhabalar yorumlarda sadece doğum parası konuşulmuş merak ettim 5 yıl önce süt parası da vardı artık kalktı mı merak ettim. 110tl gibi birşeydi o da galiba?
Aa iyiymiş başvuru için gitmeye gerek yoksa eşime söylerim teşekkürler sanadaVar hala onu da alo170 i arayıp basvuruyorsunuz sigortalı olan kimse o arıyor
Aynen hiçbir şekilde tutmuyor ayrıca memede izi kalıyor sıkıyor. Hiç konforlu gelmedi banaEvet bunu ben de yazmıştım. Önceki doğumda memnun kalmadığımı. Üstüm başım süt oluyordu sinir oluyordum
Kızlar hipp marka mama kullanıp gaz problemi yaşayan var mı?
Bizim bebekte gaz yaptı
Günaydın canım geçmiş olsun sağmaya başla bakalım düzene girecektir. Benim göğüslerim de ateş gibi yanıyor her gece sabaha karşı üşüme giriyor. Benimki de sık sık az az emmeye başladı yine. Düzene ne zaman girecek ben de merak ediyorumGünaydın kızlar. Olmaz dediğim başıma geldi mastit oldum10 gündür sağmayı bırakmıştım, tam memelerim terbiye oldu diyordum yumuşamıştı artık. Dün ne olduysa sağ memem şişti kızardı. Ateşim çıktı, baş ağrısı, üşüme hemen duşa girdim, masaj yaptım hem ateşim düşsün diye hem kanallar açılsın. Kızım da aksi gibi az emdi dün zorla emzirdim. Sağmaya başlayacağım bugün yine. Süt olsa bir dert olmasa bir dert. Ne zaman düzene girecek bu meme işi.