- 19 Ekim 2020
- 863
- 1.828
- 35
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #44.841
Ben iş yerime doğum raporunu vermiştim, mail attım daha doğrusu. Ama onu vermeden yattı emzirme yardımı bana. Belki sgk ya gidip alınacak para için önden doğum raporunu iş yerine vermiş olmak gerekebilirMevzuatı buldum buraya yazdıktan sonra kamu personeli çalıştığı kuruma verir dilekçeyi diyor. Sanırım iş yerime vericem
Ben de bi uygulama indirmiştim baby white noise diye orda da bu sesler var da pek etki etmedi bizim kızaBir de youtube da acil kolik sesi var. Baya bir gürültülü. Diğer kolik sesleri etki etmiyor bize. Süpürge fön makinesi gibi. Ama onda sakinliyor çoğunlukla. Gece bile açıyorum uyanıp uyumazsa. O sesi De deneyin bence
Doğum raporunu iş yerine verdim de, para yardımı için bi başvuru formu var aile bakanlığının. Onu doldurup bebişin kimlik fotokopisiyle dilekçe yazmak gerekiyormuş.Ben iş yerime doğum raporunu vermiştim, mail attım daha doğrusu. Ama onu vermeden yattı emzirme yardımı bana. Belki sgk ya gidip alınacak para için önden doğum raporunu iş yerine vermiş olmak gerekebilir
Aynı durumu geçenlerde ben de yazmıştım canım, ikinci bebekte memeler daha çabuk terbiye oluyormuş.merhaba kızlar. bugün 20gunluk oldu kızım. ama memelerim sert değil. büyük kızımda bu haftalarda çok sert olurdu arada sağmak zorunda kalırdım. memeler terbiye olmuştur yazıyor internette ama bu haftada terbiye olmuş mudur?
Evet biontech yaptırdım ben onun koruyuculuk oranı daha fazla diye hemde ilk dozdan itibaren başlıyormuş koruyuculuğu o yüzden onu tercih ettim inşallah faydalı olurArkadaşım bize pek gelmiyor aşı içti emzirenler biraz daha bekle dedi biontec mi yaptırdınz.
Kızlar kamu personeli olan var mı aranızda? Doğum parası için nereye başvuruyoruz? Süt parası alabiliyor muyuz biz?
Canım bende kamu personeliyim benim bildiğim sadece ilk çocukta 300 tl 2. Çocukta 400 tl verilen bi para var onu alıyoruz almak içinde aile ve sosyal politikwlar il müd dilekçe veriliyor onun haricinde bi para alınmıyor ama senin bildiğin başka bi şey varsa söylersen bende bi bakayımDoğum raporunu iş yerine verdim de, para yardımı için bi başvuru formu var aile bakanlığının. Onu doldurup bebişin kimlik fotokopisiyle dilekçe yazmak gerekiyormuş.
Benim de ikinci doğumum ve sert değil. Daha erken terbiye olmuş olabilir. İlk günler gibi kendi kendine çok süt de akmıyor gibimerhaba kızlar. bugün 20gunluk oldu kızım. ama memelerim sert değil. büyük kızımda bu haftalarda çok sert olurdu arada sağmak zorunda kalırdım. memeler terbiye olmuştur yazıyor internette ama bu haftada terbiye olmuş mudur?
İlk bebeğimde Dr demişti. Bitmeyen ağlama krizleri ile iki üç kez acile koşmuştuk.dr ilk bebeğiniz mi demişti gülerek.Kizlar bebeginizde kolik teşhisini belirtilere bakip siz mi tahmin ediyorsunuz, yoksa doktor mu koyuyor bu teşhisi. Kacinci gününden sonra tamam bu bebek koliktir deniyor, ve bunun engellenmesinin yolu var mi acaba, yazdıklarınızi okuyunca kolikle alakali cok çekiniyorum
Benim eşim çocuğun nüfus cüzdanını çıkarırken orada demişler doğum yardımı için fotm doldurun diye. Eşim de doldurmuş. Bende gidip okula big kez daha vaşvuru yapmadım. Ayrıca bişey mi bu kuruma verilen dilekçe. Yoksa o da mı doğum yardımı diye geçiyorMevzuatı buldum buraya yazdıktan sonra kamu personeli çalıştığı kuruma verir dilekçeyi diyor. Sanırım iş yerime vericem
Ben çok duydum tekrarlandığını. Hatalı çıkabiliyor bildiğim. Moralini bozmaMerhaba güzel anneler, size bi konuda danışacaktım. Daha önce başına gelen veya şahit olan anneler varsa belki bana yardım edebilir. Canım cok sıkkın kafama cok takıp da sütüm de etkilensin istemiyorum. Benim bebeğim 19 günlük ve 3. Gün hastaneden topuk kanı alındı, bugun sonucu çıktı ve hastanedeki doktor tirozini enzim yüksejliği için tarama testi pozitif çıktı dedi ve testi yenilemeyiz dedi. Bazen hatalı sonuçlar oluyor o yuzden tekrarlayalım denildi ama benim bütün moralim dengem bozuldu. Başına daha önce böyle bi olay gelen var mı? 2. Testte negatife dönen? Lütfen dua edin de hatalı olmuş olsun. Allahım tüm bebeklerimizi korusun.
Benim ilk doğumum benim de memelerim hiç sert olmadı. Çocuğun kilosuna da bakamıyorum yetmiyor mu acaba diye bende de endişe var açıkcası.merhaba kızlar. bugün 20gunluk oldu kızım. ama memelerim sert değil. büyük kızımda bu haftalarda çok sert olurdu arada sağmak zorunda kalırdım. memeler terbiye olmuştur yazıyor internette ama bu haftada terbiye olmuş mudur?
Salı günü bizi de tiroidlerin yüksek çıktığını tekrar vermemiz gerektiğini söylediler. Ağlaya ağlaya gittim tekrar aldılar ama ben dayanamadım ve hastaneye gidip direkt kan verdim. O gün sonucun normal olduğunu öğrendik çok şükür. Sağlık ocağındaki hemşire böyle şeylerin çok olduğunu endişe etmemem gerektiğini genelde 2.de normal çıktığını söylemişti ama ana yüreği işte öyle olmuyor.Merhaba güzel anneler, size bi konuda danışacaktım. Daha önce başına gelen veya şahit olan anneler varsa belki bana yardım edebilir. Canım cok sıkkın kafama cok takıp da sütüm de etkilensin istemiyorum. Benim bebeğim 19 günlük ve 3. Gün hastaneden topuk kanı alındı, bugun sonucu çıktı ve hastanedeki doktor tirozini enzim yüksejliği için tarama testi pozitif çıktı dedi ve testi yenilemeyiz dedi. Bazen hatalı sonuçlar oluyor o yuzden tekrarlayalım denildi ama benim bütün moralim dengem bozuldu. Başına daha önce böyle bi olay gelen var mı? 2. Testte negatife dönen? Lütfen dua edin de hatalı olmuş olsun. Allahım tüm bebeklerimizi korusun.
Benim 28.gün hala ağrıyorSlm arkadaslar..
11 gun once normal dogum yaptim..dikis yerlerim oturunca cok agriyor yatinca agri kalmiyor..normal dogum yapip bu durumu yasayan var mi?
düştü mü dikişlerin peki? benim en son 2 tane kalmıştı dışta. 5 dikiş vardı zaten. bende de arada kaşıntı oluyor. hemen batikonlu suyla siliyorumBenim 28.gün hala ağrıyor
Ben hiç dinlenemiyorum da, akşama kadar ayaktayım. Her gün ağrı kesici alıyorum
Merhaba canim bize.de.doktor 400 verdi pedia d markasi uc damla yapıyoruz gündeArkadaşlar sizin bebeğinize kullandığınız d vitamini 400 İU mu 600 İU? Ben şimdi farkettim bizim ocean marka ve 600 İU. Az önce bı yerde okudum 1 yaşına kadar 400 1 yaşından sonra 600 önerilmektedir diyor. Acaba eczacı bize yanlış mı verdi diye kafama takıldı şimdi.
Al benden de o kadar dikislerim nenzaman iyilrsicek belli degil hem epizyo dilisi hem yirtik dikis oldu bugun dogumun ustunden gecen 13.Benim 28.gün hala ağrıyor
Ben hiç dinlenemiyorum da, akşama kadar ayaktayım. Her gün ağrı kesici alıyorum
Canim emzirme parasi var.bi de 170 lirami neymis onada 170 hattini arayip esin calisiyorsa esin basvuru yapacak onuda alin bence hicbir hakkimiz kalmasin:) ayrica bukundugunuz bolgenin belediyesinde dogum pakrti hediye ederler her belediyede vardir bu uygulama yenidoğan takımı bez ates olcer fln olur icinde aklinda olsunValla ben ptt den bi 400liralık para aldım ama ne parası bilmiyorum.
Onun dışında ev hanımıyım sanırım başkada vermezler bişey