2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Evet biontech yaptırdım ben onun koruyuculuk oranı daha fazla diye hemde ilk dozdan itibaren başlıyormuş koruyuculuğu o yüzden onu tercih ettim inşallah faydalı olur🙏🙏

Canım bende kamu personeliyim benim bildiğim sadece ilk çocukta 300 tl 2. Çocukta 400 tl verilen bi para var onu alıyoruz almak içinde aile ve sosyal politikwlar il müd dilekçe veriliyor onun haricinde bi para alınmıyor ama senin bildiğin başka bi şey varsa söylersen bende bi bakayım
Evet o para benim de dediğim. İş yerine verilir dilekçe diyor ama, kurumumuz kendisi resmi olarak gönderiyormuş dilekçemizi bakanlığa. Net bilgi bulamadım yakın zamanda veren kimseden. 🤷🏻‍♀️

Slm arkadaslar..
11 gun once normal dogum yaptim..dikis yerlerim oturunca cok agriyor yatinca agri kalmiyor..😔normal dogum yapip bu durumu yasayan var mi?
Bende 13 gun once.dogurdum ayniyiz canim benim dikisler.cok sıkıntı bikkinlik getirdi bana artik birde idrar yerimde sislik yanma falanda oluyor bi gecmedi gitti

Benim eşim çocuğun nüfus cüzdanını çıkarırken orada demişler doğum yardımı için fotm doldurun diye. Eşim de doldurmuş. Bende gidip okula big kez daha vaşvuru yapmadım. Ayrıca bişey mi bu kuruma verilen dilekçe. Yoksa o da mı doğum yardımı diye geçiyor
Aa ne iyiymiş, eşime öyle bir şey dememişler nüfusta. Bu işin standardı yok sanırım 😅

İlk bebeğimde Dr demişti. Bitmeyen ağlama krizleri ile iki üç kez acile koşmuştuk.dr ilk bebeğiniz mi demişti gülerek. 😁 Şimdi kızım için teşhisi ben koydum çünkü aynı malesef.
Belli bir saatte başlayan ağlama krizi, kendini kasma, zor sakinleşme.kolik sesleri ile kucakta göğüste sakinleşme gibi bir çok sey sayabiliriz.
Hatta bir çoğunda sakinleşmiyor bile. Ağlıyor sadece. Oğlumun nefesi kesiliyordu öyle ağlardı. Ağzı açık sesi çıkmaz halde kaç kez kapıya koştum😩
Kızım o kadar değil şükür.
Anne baba sakin olmalı bence. Tek yolu bu. Çünkü geçiyor. Geçecek olduğunu bilmek şuan eşimi de beni de rahatlatoyor. Oğlumda ağlıyordum o ağladıkça. Şimdi sadece konuşuyorum kucağımda gezdiriyorum ninni söylüyorum. Acil kolik sesi var youtube da onunla sakinleşiypr çoğu zaman.
Maşallah baya iyi yönetiyorsunuz o zaman bu durumu siz. Tebrikler. Peki Kolik olmamasi icin önden yapılacak bisey yok galiba demi

Bir de youtube da acil kolik sesi var. Baya bir gürültülü. Diğer kolik sesleri etki etmiyor bize. Süpürge fön makinesi gibi. Ama onda sakinliyor çoğunlukla. Gece bile açıyorum uyanıp uyumazsa. O sesi De deneyin bence
Kızım sadece fön makinesi sesinde sakinlerdi dün oğlana açtım pek etki etmedi 😅 başka sesler bakayım bari 😅 şuna bak gürülütü de bile tercihleri var. Hayır sözde bizim iç organ seslerini hatırlatıp rahatlatıyor deniyor ama iki bebek aynı karında aynı sesleri duydu ama paşaların zevkleri farklı 😅

Merhaba güzel anneler, size bi konuda danışacaktım. Daha önce başına gelen veya şahit olan anneler varsa belki bana yardım edebilir. Canım cok sıkkın kafama cok takıp da sütüm de etkilensin istemiyorum. Benim bebeğim 19 günlük ve 3. Gün hastaneden topuk kanı alındı, bugun sonucu çıktı ve hastanedeki doktor tirozini enzim yüksejliği için tarama testi pozitif çıktı dedi ve testi yenilemeyiz dedi. Bazen hatalı sonuçlar oluyor o yuzden tekrarlayalım denildi ama benim bütün moralim dengem bozuldu. Başına daha önce böyle bi olay gelen var mı? 2. Testte negatife dönen? Lütfen dua edin de hatalı olmuş olsun. Allahım tüm bebeklerimizi korusun.
Evet canım bi arkadaşım öyle oldu, hangi değerdi bilmiyorum ama bi sorun çıkıp yenilenmişti tektar yapılan testte normal çıkmıştı

Bak şuan memede mesela. Ağzına alıyor geri atıyor bağırıyor ağlıyor imkan olsa çekip göndersem. Kendini kasıyor sinirle. Bir taraftan ds meme arıyor bilmeyen biri
Aç bu çocuk doymuyor der. Tabi ki sizin öyledir kesin demiyorum ama ona dikkat et. O açıdan yardımcı olmaya çalışıyorum
Benim de öyle :KK43: 10 saniye emiyo sonra kendini kasarak kafasını geri atiyo. Sonra tekrar memeyi tutturmaya calisiyorum alamiyo bagiriyo. Artık göğüs acısına da razıyım yeter ki düzgün emsin diyorum ama yok, şimdi de bu cikti basimiza🥺

Benim de öyle :KK43: 10 saniye emiyo sonra kendini kasarak kafasını geri atiyo. Sonra tekrar memeyi tutturmaya calisiyorum alamiyo bagiriyo. Artık göğüs acısına da razıyım yeter ki düzgün emsin diyorum ama yok, şimdi de bu cikti basimiza🥺
Gazı vardır onun canım, bizimki de yapıyor arada gazını çıkartıp emzirmeye devam ediyorum. O rahatlayamadığı için bir yandan çılgınca emmeye çalışıyor bir yandan da ağrıdan ememiyor. Yazık ne yapacaklarını bilemiyorlar 😞

Gazı vardır onun canım, bizimki de yapıyor arada gazını çıkartıp emzirmeye devam ediyorum. O rahatlayamadığı için bir yandan çılgınca emmeye çalışıyor bir yandan da ağrıdan ememiyor. Yazık ne yapacaklarını bilemiyorlar 😞
Evet. Sab simplex veriyorum ama çok da fayda etmedi gibi. Hamileyken bı dert dogurunca bı dert. Ne zaman bitiyo acaba dertler😬😬

Evet. Sab simplex veriyorum ama çok da fayda etmedi gibi. Hamileyken bı dert dogurunca bı dert. Ne zaman bitiyo acaba dertler😬😬
Onların bir işe yaradığını düşünmüyorum. Doğru pozisyona gelmeden gaz çıkartamıyorlar çünkü. Biz hemen dik konuma getirip önce sırtına vuruyoruz. Eğer sakinleşiyorsa yukardan çıkartacak demek. Sakinleşmiyorsa poposuna vuruyoruz. O zaman rahatlar gibi oluyor demek ki aşağıdan diyoruz. Yatırıp bacaklarını karnına ittiriyoruz. 1-2 sefer çıkartıyor öyle. Sonra emişmeye devam. 😁

Son düzenleme:
düştü mü dikişlerin peki? benim en son 2 tane kalmıştı dışta. 5 dikiş vardı zaten. bende de arada kaşıntı oluyor. hemen batikonlu suyla siliyorum
Hepsi düşmedi daha, en çok epizyo yeri ağrıyor, bazen de iç dikişlerim sızlıyor. inşallah iyileşme ağrısıdır diyorum 🙁

Benim de kaşıntı oluyırdu dikişlerde, 15.gün kontrole gittiğimde doktor iyileştiği için kaşıntı hissediyorsun dedi krem verdi iyi geldi.

Doğumdan sonra çok fena hemoroid sorunu yaşıyorum, ilk Doğumda da aynısı olmuştu.
Doktorun dikişler için verdiği kremin prospektüsünde anüs çatlakları için de kullanıldığı yazıyor, gerçekten de rahatlattı.
Bir kremle iki bölgeyi de kurtardık 😀

Al benden de o kadar dikislerim nenzaman iyilrsicek belli degil hem epizyo dilisi hem yirtik dikis oldu bugun dogumun ustunden gecen 13.
Gün ama dikislrrden fenalik geldi bibyandan bilek agridi bebegi emzirdigimden dolayi bir andan migren pertim cikti iyice gece de.uyanamamisim ztn 3 bucul saat.gecti son emzirmeden artik hal kalmadi bende,:KK43:
Dikiş ağrısı fena canım, inşallah en kısa zamanda geçer.
Umarım bebeklerde kırkından sonra düzene girerler de rahat ederiz

Gece bebek ağlamazsa ben artık üç saati bekliyorum, benim de dinlenmeye ihtiyacım var.
Ama bebek genelde o kadar ağlıyor ki saat kurmama bile gerek kalmıyor 🤦🏻‍♀️

Maşallah baya iyi yönetiyorsunuz o zaman bu durumu siz. Tebrikler. Peki Kolik olmamasi icin önden yapılacak bisey yok galiba demi
Yok canım malesef. Olacaksa oluyor. Hamilelik sürecinde yaşanan streslere doğum anına sezaryen olup olmamasına çok şeye bağlanabilir.
Ama şu çok net annenin stresi yansıyor bebeğe.
İlk doğumda annem 20 gün kaldı yanımda ve gitti. Ertesi gün kolik krizleri başladı oğlumun.
Şimdide ailemin yanından döndüm yalnız kaldık ve kızımın başladı. Benim içten içe yaşadığım stres bebeğe yansıyor

Benim 28.gün hala ağrıyor 😐
Ben hiç dinlenemiyorum da, akşama kadar ayaktayım. Her gün ağrı kesici alıyorum
Ah canim bende hic dinlenemedim bebegim 9 gun kuvezde kaldi hergun sabah 12 den aksam 8 e kadar yanindaydim..surekli koltukta oturmaktan oldu diye dusunuyorum..bnde a.kesici aliyorum..bazen cok zorluyor

Bende 13 gun once.dogurdum ayniyiz canim benim dikisler.cok sıkıntı bikkinlik getirdi bana artik birde idrar yerimde sislik yanma falanda oluyor bi gecmedi gitti
Bndede ayni canim yanma oluyor kasinti oluyor..ebe kuru tutmami soyledi elimden gelenide yapiyorum hijjenik olsun diye ama yinede agriyor ozelliklede oturunca idrara gidince..

Yok canım malesef. Olacaksa oluyor. Hamilelik sürecinde yaşanan streslere doğum anına sezaryen olup olmamasına çok şeye bağlanabilir.
Ama şu çok net annenin stresi yansıyor bebeğe.
İlk doğumda annem 20 gün kaldı yanımda ve gitti. Ertesi gün kolik krizleri başladı oğlumun.
Şimdide ailemin yanından döndüm yalnız kaldık ve kızımın başladı. Benim içten içe yaşadığım stres bebeğe yansıyor
Stress hamileliktede sonrasindada bebegi ve anneyi ciddi anlamada etkiliyor malesef..

Slm arkadaslar..
11 gun once normal dogum yaptim..dikis yerlerim oturunca cok agriyor yatinca agri kalmiyor..😔normal dogum yapip bu durumu yasayan var mi?

Al benden de o kadar dikislerim nenzaman iyilrsicek belli degil hem epizyo dilisi hem yirtik dikis oldu bugun dogumun ustunden gecen 13.
Gün ama dikislrrden fenalik geldi bibyandan bilek agridi bebegi emzirdigimden dolayi bir andan migren pertim cikti iyice gece de.uyanamamisim ztn 3 bucul saat.gecti son emzirmeden artik hal kalmadi bende,:KK43:
İlk doğumum normaldi dikişler tam manasıyla sadece 6 dikişim olmasına rağmen 30.Gün gibi dusmustu dikişler düşene kadar günde 3 kere batikonla pansuman yapmamı söylemişti birde bir krem vermişti sabah akşam sürüyordum hatta ilk ilişkide de kremi kullanmamı söylemişti doktorum

Mochi göğüs pompası kullananlar memnun mu benim evde Chicco manuel göğüs pompam var bu sefer hiç kullanma geregi duymadım oğlum maşallah sömurene kadar emdiği için kızım beş dakika anca tek meme emer uyuyakalirdi bu sefer emzirmeden sonra iki mememde tamamen boşalıyor ben tek memeyi emzirirken diğerinden gelen sütü toplamak için istiyorum yoksa üstüm çok ıslanıyor bezden çok göğüs pedi kullanmak zorunda kaldım sürekli atlet değiştirmekte bı müddet sonra zor gelmeye başladı sürekli ıslak olup mantar olmaktan korkuyorum eğer mochi ise yariyorsa ona göre alacağım

Kızım sadece fön makinesi sesinde sakinlerdi dün oğlana açtım pek etki etmedi 😅 başka sesler bakayım bari 😅 şuna bak gürülütü de bile tercihleri var. Hayır sözde bizim iç organ seslerini hatırlatıp rahatlatıyor deniyor ama iki bebek aynı karında aynı sesleri duydu ama paşaların zevkleri farklı 😅
Bak sen benim dediğimi aç. Onda durma ihtimali yüksek. 😁

Bestlak
Still tea
Isirgan otu cayi
Incir
Bol su
Dun dort koldan basladim insallah artar
Ama suna ikna oldum makina gercekten her memeye uygun degil

Gogsumdeyken agzi sut dolu oluyo
Az da olsa icine giriyo
Dun sagdim iki memeden 5ml cikti 40 dakika sagdim 4 saniyede icti kuzum😔
D Daisygirl321 @Seraa0606

Ben de her gun sagiyorum ve bir gün iki gogsumden toplam 30 ml çıkarken diyelim ertesi gün 150 ml cikiyo. Neye göre olduğunu anladım. Sabah uyandigimda emzirmeden sagiyorum, göğüslerim çok şişmiş oluyo ve zaten ağrı yapiyo. Eğer emzirip sagarsam çok az çıkıyo. O yüzden goguslerinizin en sistigi an sütle en dolduğu andır, emzirmeden hemen sağın hissettiginizde. Bir de sagmadan ya da emzirmeden önce ya da sonra su içmek sütü arttıriyormus. Ayrıca ben bestlak damla aldim, süt arttırıcı bitkisel takviye. Kullananlar memnun kalmış, ona istinaden aldım bakaim daha iki gün oldu. Bir de arada lactamil içiyorum..onun dışında extra bişey yapamıyorum ama benim de gün içinde taş çatlasın 150 ml cikiyo en fazla.

X