- 19 Kasım 2018
- 4.094
- 6.963
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #44.821
Baktim ben de şimdi bizimkine, içinde prospektus de yok. Kutusunda yetişkinler için günde 1 puf diyor. Hayır fazla doz da çok sakincaliymis d vitamininde, o yüzden canım sıkıldı. En iyisi doktora uygun bir üslupla sormakEvet, normalde 400 için 1 yaş ve üzeri yazıyordu çünkü. Onu dikkate almayın dedi.
Brn emzirmeye başladığım an susuyorum. Artık herkes alıştı direkt su şişemi getiriyorlar emzirdiğimi görünce@Daisygirl321Seraa0606
Ben de her gun sagiyorum ve bir gün iki gogsumden toplam 30 ml çıkarken diyelim ertesi gün 150 ml cikiyo. Neye göre olduğunu anladım. Sabah uyandigimda emzirmeden sagiyorum, göğüslerim çok şişmiş oluyo ve zaten ağrı yapiyo. Eğer emzirip sagarsam çok az çıkıyo. O yüzden goguslerinizin en sistigi an sütle en dolduğu andır, emzirmeden hemen sağın hissettiginizde. Bir de sagmadan ya da emzirmeden önce ya da sonra su içmek sütü arttıriyormus. Ayrıca ben bestlak damla aldim, süt arttırıcı bitkisel takviye. Kullananlar memnun kalmış, ona istinaden aldım bakaim daha iki gün oldu. Bir de arada lactamil içiyorum..onun dışında extra bişey yapamıyorum ama benim de gün içinde taş çatlasın 150 ml cikiyo en fazla.
Sağlık ocağını ara sor canım. Ebeye. O da yardımcı olur. Yada eczaneye. Bir şey olmaz inş kötü düşünmeyelim.Doktor yanlış mi yazmış o zaman yareçeteye baktım 600 yazıyor. iki haftadır kullanıyoruz bişey olur mu acaba? Bir de doktorun sekreterini arasam desem böyle böyle, doktora işini ogretiyo gibi mi olur? Adam da biraz ters, cesaret edemiyorum. Napsam bilemedim
Yani Dr a da sorabilirsin bence bunda bişey yok. Dalgınlıkla yanlış yazmış da olabşlri hepimiz insanız. Bana da antibiyotik yazmamıştı Dr sezaryan sonrası. Onu mesaj atıp sordum unuttunuz mu yoksa gerek olmadığı için mi yazmadınız diye? Çünkü ilk sezaryen de aynı Dr daydı ve o zaman yazmıştı.Baktim ben de şimdi bizimkine, içinde prospektus de yok. Kutusunda yetişkinler için günde 1 puf diyor. Hayır fazla doz da çok sakincaliymis d vitamininde, o yüzden canım sıkıldı. En iyisi doktora uygun bir üslupla sormak
Ben de iki saattir internette arıyorum bı tane bile 600 Luk kullanan duymadım. P.tesi doktorun sekreterini arayıp sorayım en iyisi. Doktorlardan yana da yüzüm hiç gulmuyo nedense ya.Sağlık ocağını ara sor canım. Ebeye. O da yardımcı olur. Yada eczaneye. Bir şey olmaz inş kötü düşünmeyelim.
Ben hiç 600 lük kullanan duymadım.
Canım uyumuyor deli gibi ağlıyor titreyerek. Ağlamaktan sesi kısıldı hastaneden gelince. Ben ordan anladım senin bebeğinde böyle bir durum yoksa doyuyodur.Yeter canım benim sen kafanı rahatlat.şuan senin en büyük sıkıntın silikon uca alışması. Onu bırakıp meme ucunu zorla. emdikçe çıkarır o kuzu ucunu. Silikon uç uzun vadede büyük zorluk olur gerçekten.
Ben hiç yetmediğini düşünmedim ilk doğumda da şimdi de öyle. Yetip yetmediğini anlamak için kaka çişe bakmak lazım ve kilo alımına. Yoksa bebek ağlıyor memeye yapışıyor uyumuyor vs gibi şeyler net bir sonuç vermez bence.
Valla ben de burayı okudukça Bi acaba diyorum herkes bebeğim doymuyor mama veriyorum peşine yazmış. Ama bunu nasıl anlıyorlar bilmiuorum. Ben emziriyorum doyuyor diye düşünüyorum yani. Kendimi de kötü hissettim bir ara herkes böyle yazınca ben mi çocuğun doyıp doymadığına dikkat etmiyorum acaba diye
O zaman 400 alıp bebeğe kullan. 600 olanı da sen kullan için rahat etsin. Bende bebek için olan 400 ui diye biliyorum.Reçeteyi buldum 600 Uİ yazmış. Neden öyle yazdı ki acaba ya? Bebeğe fazla değil mi ? Her yerde bebekler için 400 Uİ önerilmektedir diyor
Olmaz mı hiç? Akşam 6 da başlıyor gece 1 e 2 ye kadar. Uykusuzluktan sürünüyoruz. Ama Gaz sancısı o. Kolik oldu zaten saatleri hiç şaşmıyor. Şuan kucakta mesela. Bazen hiç sustıramıyoruz.Canım uyumuyor deli gibi ağlıyor titreyerek. Ağlamaktan sesi kısıldı hastaneden gelince. Ben ordan anladım senin bebeğinde böyle bir durum yoksa doyuyodur.
Benim defnem kucakta da çok kötü oluyo gaz sancısı geldiğinde. Memeden çekiyor kendinş bacaklarını karnına çekiyor kızarıp bozarıyo yavrumKızlar birde ilk üç aylık dönem için 4. Tremestır derler. Bebek hala anne karnındaki gelişimini tamamlamakla geçirir bu üç ayı. O yüzden insan sıcaklığına ihtiyaç duyuyorlar.
Hepsi aynı baksanıza. Kucakta memede sorun yok
Bizde daha gaz sancısı başlamadı başlayınca nasıl olur bilmiyorum. Açken kakasını da yapmamıştı onu da takip ediyorum.Olmaz mı hiç? Akşam 6 da başlıyor gece 1 e 2 ye kadar. Uykusuzluktan sürünüyoruz. Ama Gaz sancısı o. Kolik oldu zaten saatleri hiç şaşmıyor. Şuan kucakta mesela. Bazen hiç sustıramıyoruz.
Oğlum da acemiydim 3 e kadar memede oluyordu ben perişan meme uçlarım pert. O memede ağlayıp bağırdıkça memeyi tıkıyordum sussun diye. Aç doymadı diye. Şimdi öyle değil emzirdim bitti. Sonrasında ağlasa da sakin davranıyoruz kucakta gezdirme hoplatma zıplama. Hatta anakucağına koyuyoruz eşim havaya indirip kaldırıyor öyle sakimliyor.
Karnı tok altı temiz olması yetmiyor yani
Canım uyumuyor deli gibi ağlıyor titreyerek. Ağlamaktan sesi kısıldı hastaneden gelince. Ben ordan anladım senin bebeğinde böyle bir durum yoksa doyuyodur.
Bak şuan memede mesela. Ağzına alıyor geri atıyor bağırıyor ağlıyor imkan olsa çekip göndersem. Kendini kasıyor sinirle. Bir taraftan ds meme arıyor bilmeyen biriCanım uyumuyor deli gibi ağlıyor titreyerek. Ağlamaktan sesi kısıldı hastaneden gelince. Ben ordan anladım senin bebeğinde böyle bir durum yoksa doyuyodur.
Canım anakucağınq koyun eşin aşağı yukarı indirip kaldırsın çok kriz anlarında. Bizimki öyle sakinliyor.oğlumda aynı böyleydiBenim defnem kucakta da çok kötü oluyo gaz sancısı geldiğinde. Memeden çekiyor kendinş bacaklarını karnına çekiyor kızarıp bozarıyo yavrumve hiç bişey yapamıyorum. Masaj gaz damlaları vs. Kullanıyorum ama yok bu gaz kıvrandırıyor keşke kucakla çözebilsek 24 saat taşırım
Cnm emzirme yardımı otomatik yattı, e devletten banka hesap bilgileri tanımlama yaptım ordan otomatik yattı. Analık parası için de sgk ya gitmek gerekiyo sanırım onu daha halletmedik.Kızlar kamu personeli olan var mı aranızda? Doğum parası için nereye başvuruyoruz? Süt parası alabiliyor muyuz biz?
Sağol cnm deneyelimCanım anakucağınq koyun eşin aşağı yukarı indirip kaldırsın çok kriz anlarında. Bizimki öyle sakinliyor.oğlumda aynı böyleydi
Mevzuatı buldum buraya yazdıktan sonra kamu personeli çalıştığı kuruma verir dilekçeyi diyor. Sanırım iş yerime vericemCnm emzirme yardımı otomatik yattı, e devletten banka hesap bilgileri tanımlama yaptım ordan otomatik yattı. Analık parası için de sgk ya gitmek gerekiyo sanırım onu daha halletmedik.
Hesap tanımlamayı nasıl yaptın peki?Cnm emzirme yardımı otomatik yattı, e devletten banka hesap bilgileri tanımlama yaptım ordan otomatik yattı. Analık parası için de sgk ya gitmek gerekiyo sanırım onu daha halletmedik.
Benimkide öyle yapıyor ama hiç ememediği için biberonla veriyorum o yüzden ne kadar içtiğini anlıyorum.Bak şuan memede mesela. Ağzına alıyor geri atıyor bağırıyor ağlıyor imkan olsa çekip göndersem. Kendini kasıyor sinirle. Bir taraftan ds meme arıyor bilmeyen biri
Aç bu çocuk doymuyor der. Tabi ki sizin öyledir kesin demiyorum ama ona dikkat et. O açıdan yardımcı olmaya çalışıyorum
Bir de youtube da acil kolik sesi var. Baya bir gürültülü. Diğer kolik sesleri etki etmiyor bize. Süpürge fön makinesi gibi. Ama onda sakinliyor çoğunlukla. Gece bile açıyorum uyanıp uyumazsa. O sesi De deneyin benceSağol cnm deneyelim
Benim memelerim en başından beri hiç sert olmadı. Bir tek oğlum bir gece yogunbakimda kaldı o gece sağma makinem yoktu sağamadım sertlesmisti. Şimdi iki saatte bir hem gece hem gündüz emziriyorum o yüzden mo hiç sertlesmiyor anlamadım.merhaba kızlar. bugün 20gunluk oldu kızım. ama memelerim sert değil. büyük kızımda bu haftalarda çok sert olurdu arada sağmak zorunda kalırdım. memeler terbiye olmuştur yazıyor internette ama bu haftada terbiye olmuş mudur?