2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Evet, normalde 400 için 1 yaş ve üzeri yazıyordu çünkü. Onu dikkate almayın dedi.
Baktim ben de şimdi bizimkine, içinde prospektus de yok. Kutusunda yetişkinler için günde 1 puf diyor. Hayır fazla doz da çok sakincaliymis d vitamininde, o yüzden canım sıkıldı. En iyisi doktora uygun bir üslupla sormak

Brn emzirmeye başladığım an susuyorum. Artık herkes alıştı direkt su şişemi getiriyorlar emzirdiğimi görünce varmış demek ki bilimsel açıklaması

Sağlık ocağını ara sor canım. Ebeye. O da yardımcı olur. Yada eczaneye. Bir şey olmaz inş kötü düşünmeyelim.
Ben hiç 600 lük kullanan duymadım.

Yani Dr a da sorabilirsin bence bunda bişey yok. Dalgınlıkla yanlış yazmış da olabşlri hepimiz insanız. Bana da antibiyotik yazmamıştı Dr sezaryan sonrası. Onu mesaj atıp sordum unuttunuz mu yoksa gerek olmadığı için mi yazmadınız diye? Çünkü ilk sezaryen de aynı Dr daydı ve o zaman yazmıştı.

Sağlık ocağını ara sor canım. Ebeye. O da yardımcı olur. Yada eczaneye. Bir şey olmaz inş kötü düşünmeyelim.
Ben hiç 600 lük kullanan duymadım.
Ben de iki saattir internette arıyorum bı tane bile 600 Luk kullanan duymadım. P.tesi doktorun sekreterini arayıp sorayım en iyisi. Doktorlardan yana da yüzüm hiç gulmuyo nedense ya.

Canım uyumuyor deli gibi ağlıyor titreyerek. Ağlamaktan sesi kısıldı hastaneden gelince. Ben ordan anladım senin bebeğinde böyle bir durum yoksa doyuyodur.

Reçeteyi buldum 600 Uİ yazmış. Neden öyle yazdı ki acaba ya? Bebeğe fazla değil mi ? Her yerde bebekler için 400 Uİ önerilmektedir diyor
O zaman 400 alıp bebeğe kullan. 600 olanı da sen kullan için rahat etsin. Bende bebek için olan 400 ui diye biliyorum.

Canım uyumuyor deli gibi ağlıyor titreyerek. Ağlamaktan sesi kısıldı hastaneden gelince. Ben ordan anladım senin bebeğinde böyle bir durum yoksa doyuyodur.
Olmaz mı hiç? Akşam 6 da başlıyor gece 1 e 2 ye kadar. Uykusuzluktan sürünüyoruz. Ama Gaz sancısı o. Kolik oldu zaten saatleri hiç şaşmıyor. Şuan kucakta mesela. Bazen hiç sustıramıyoruz.
Oğlum da acemiydim 3 e kadar memede oluyordu ben perişan meme uçlarım pert. O memede ağlayıp bağırdıkça memeyi tıkıyordum sussun diye. Aç doymadı diye. Şimdi öyle değil emzirdim bitti. Sonrasında ağlasa da sakin davranıyoruz kucakta gezdirme hoplatma zıplama. Hatta anakucağına koyuyoruz eşim havaya indirip kaldırıyor öyle sakimliyor.
Karnı tok altı temiz olması yetmiyor yani

Benim defnem kucakta da çok kötü oluyo gaz sancısı geldiğinde. Memeden çekiyor kendinş bacaklarını karnına çekiyor kızarıp bozarıyo yavrum ve hiç bişey yapamıyorum. Masaj gaz damlaları vs. Kullanıyorum ama yok bu gaz kıvrandırıyor keşke kucakla çözebilsek 24 saat taşırım

Bizde daha gaz sancısı başlamadı başlayınca nasıl olur bilmiyorum. Açken kakasını da yapmamıştı onu da takip ediyorum.

Bak şuan memede mesela. Ağzına alıyor geri atıyor bağırıyor ağlıyor imkan olsa çekip göndersem. Kendini kasıyor sinirle. Bir taraftan ds meme arıyor bilmeyen biri
Aç bu çocuk doymuyor der. Tabi ki sizin öyledir kesin demiyorum ama ona dikkat et. O açıdan yardımcı olmaya çalışıyorum

Canım anakucağınq koyun eşin aşağı yukarı indirip kaldırsın çok kriz anlarında. Bizimki öyle sakinliyor.oğlumda aynı böyleydi

Kızlar kamu personeli olan var mı aranızda? Doğum parası için nereye başvuruyoruz? Süt parası alabiliyor muyuz biz?
Cnm emzirme yardımı otomatik yattı, e devletten banka hesap bilgileri tanımlama yaptım ordan otomatik yattı. Analık parası için de sgk ya gitmek gerekiyo sanırım onu daha halletmedik.

Cnm emzirme yardımı otomatik yattı, e devletten banka hesap bilgileri tanımlama yaptım ordan otomatik yattı. Analık parası için de sgk ya gitmek gerekiyo sanırım onu daha halletmedik.
Mevzuatı buldum buraya yazdıktan sonra kamu personeli çalıştığı kuruma verir dilekçeyi diyor. Sanırım iş yerime vericem

Hesap tanımlamayı nasıl yaptın peki?

Benimkide öyle yapıyor ama hiç ememediği için biberonla veriyorum o yüzden ne kadar içtiğini anlıyorum.
Ememediği içinde ağzı sürekli açık meme arıyor.
Ben en iyisi zorlada olsa silikon uçla emzirmeye devam ediyim sadece sağarak vermiyim.

merhaba kızlar. bugün 20gunluk oldu kızım. ama memelerim sert değil. büyük kızımda bu haftalarda çok sert olurdu arada sağmak zorunda kalırdım. memeler terbiye olmuştur yazıyor internette ama bu haftada terbiye olmuş mudur?

Benim memelerim en başından beri hiç sert olmadı. Bir tek oğlum bir gece yogunbakimda kaldı o gece sağma makinem yoktu sağamadım sertlesmisti. Şimdi iki saatte bir hem gece hem gündüz emziriyorum o yüzden mo hiç sertlesmiyor anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…