- 26 Eylül 2014
- 4.519
- 9.860
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #44.701
Ateşini ölçmedim ama bizimkinin de kafası genelde sıcak, yanaklar alın normal.Kızlar bebişlerinizin ateşi kaç? Bizim oğlanın bugün sağlık ocağında 37.4 çıkmış alından temassız ölçerle. Hastaneye götürün demişler. Doktorumuz normal dedi 37.7 yi geçerse ateş var deriz dedi. Ben de normal diye düşündüm ama yine de kafama takıldı. Evde ince giydirdim 37.2-37.1 civarı çıkıyor kafadan ölçüm. Vücudu, yanakları 36 küsür
Ah bir bilseydimHepimizdeki sorun aynı desenize ne zaman gececek bu durum acaba
Bakalım ne zaman düzelir bu durum. Kızlar memeyi nasıl veriyorsunuz. Ben sarilik geçirdiğimiz için iki saatte bir veriyorum hala gece gündüz. Ve her seferinde iki memeyi de veriyorum. 20 şer dakika vermeye çalışıyorum ikisini de bazen son emdigini 15 dk. Falan bırakıyor. Oyle oldugunda diger emzirme seansinda az kaldigi memeden basliyorum emdirmeye. Siz nasil yapiyorsunuzBizdede durum aynı cnm gece uykusu yok bizdede
Birini veriyorum doymazsa diğerini. Ama sen son süt gelene kadar ver yarım bırakma göğsünü. Son süt yağlı oluyormuş ve uyku hali doyum ve huzur veriyormuş. Uani birini tam bosaltmadan diger göğsüne geçme. Süre onemli değil doyduğu gibi bırakıyorumBakalım ne zaman düzelir bu durum. Kızlar memeyi nasıl veriyorsunuz. Ben sarilik geçirdiğimiz için iki saatte bir veriyorum hala gece gündüz. Ve her seferinde iki memeyi de veriyorum. 20 şer dakika vermeye çalışıyorum ikisini de bazen son emdigini 15 dk. Falan bırakıyor. Oyle oldugunda diger emzirme seansinda az kaldigi memeden basliyorum emdirmeye. Siz nasil yapiyorsunuz
Gazdan canım oKızlar asla teli elime alamıyorum bakamıyorum buralara.
EMİREN ve BİBERON veren annelere sorum var.
Emerkende biberonla mama yerkende hep boğazını aldırıyor 10saniye emiyo 20saniye ağlıo yutkunmaya çalışıo.
Gaz yutuo hava yutuo gibi sesler çıkarıyor ki çok hızlı emdiği için.
Kısır döngüye girdik resmen.
Ama emzdiği zamanda gayet uzun ve güzel emebiliyo.
Şaşırdım kaldım.
Epidural değil ama spinal oldum. Berbat haldeyim. Ölüyorum sanki baş ağrısından. Zomkluyor resmen. Hayatım boyunca Bi yada iki kez baş ağrısı çekmiş biriyim halbuki. Şimdi gün içinde atak yaşıyorum adeta. Sadece baş ağrısı ds değil bacaklarım ve belim kopuyor belimin sol kısmı. Böbrek ağrısı gibi. Aniden vuruyor Bi ağrı.Kızlar epidural sezaryen oldum 3.günden itibaren başımdan ateş çıkıyor öyle bir baş ağrısı yaşıyorum sabah başlıyor öğlene kadar 2 ağrı kesici içiyorum. Benim gibi olan var mı?
Ben öğretmenim. Bi umut bekliyorum
Canım benim geçen hafta olmustu Dr antibiyotik verdi düşük doz içmem içinKızlar dikiş yerlerim iltihap olmuş başına gelen var mı Çok ağrım var
Inş cnm inş cabuk geçer çocuğu emzirmek bile çok zorCanım benim geçen hafta olmustu Dr antibiyotik verdi düşük doz içmem için
Batikon ile pansuman yapmamı soyledı banyoya girerkende su geçirmez bant almamı istedi dediklerini harfıyyen yaptım o bant 3gun kaldı hava almasın dıye sonra cıkardım geçmişti akıntı iltihap tabi bant yapıstırma dan önce üç saatte bir batikon ile pansuman yaptım hava aldırdım
Ve terleme eye özem gösterdim
Doktor ne derse onu yap üzülme gecıyor hemem
Bizimki de yapıyor canım. İnliyor hepKızlar benim bebeğim uyurken ıhh ıhhh inler gibi ses çıkarıyor. Normal mi acaba
Gözünüz aydın canım. Çok geçmiş olsun. Hpşgeldin o karmaşaya. Curcuna desem daha iyiKızlar merhaba,
20 gün sonunda hastaneden çıktık bebisle eve geldik bin şükür...
Bu süreç o kadar zordu ki.. her gün ağladım neler neler düşündüm.. sütüm zaten azdı giderek azaldı vs vs ama umrumda da değil şuan. Mama ile büyüsün ne yapayım.. sağ salim hastaneden çıkıp eve geldik ya.
Şimdi gelsin iki çocuklu hayatın rutin karmaşası
Epiduralden daha kötü o zaman. Beni acele sezaryene alınca sormadılar ne olduğumu bilmiyordum sonradan epidural dediler.Epidural değil ama spinal oldum. Berbat haldeyim. Ölüyorum sanki baş ağrısından. Zomkluyor resmen. Hayatım boyunca Bi yada iki kez baş ağrısı çekmiş biriyim halbuki. Şimdi gün içinde atak yaşıyorum adeta. Sadece baş ağrısı ds değil bacaklarım ve belim kopuyor belimin sol kısmı. Böbrek ağrısı gibi. Aniden vuruyor Bi ağrı.
O kadar pişmanımki spinal olduğuma. İnş kalıcı olmasın diye dua ediyorum.
Bir iki arkadaşım bahsetmişti buna benzer sıkıntılardan. Ama önemsemedim memnun kalan çok diye. Keşke dikkate alsaymışım.hatta biri bak iyi düşün diye ısrarla olma demişti. Nerden bilirdim ki bu kadar travmatik olacağını
Benimki memeyi hiç almıyor. Emzirmeye çalışsam sinirlenip, vuruyor, ağlıyor. Ucu daha yeni çıktı biraz tutacak kadar o yüzden zorlayamıyorumda.Benim sutum az gelince kiziyor cogunlukla sagiyorum bazen sagmadan dolu memeyle emziriyorum.sarilik artinca bu duzene gectik hala da cikamiyorum.biberon verdigim icin cok acikinca meme reddide yapiyor.bir noktadan sonra emzirmek de zor oluyor surekli memede.hele ki evde baska bir cocuk daha varsa zaman da yetmiyor.acikma sureleri 2 saat olunca surekli bebegi doyurmaya calisiyorum mecbur.kizim gece hep uyurdu doyurmak icin uyandiramazdim.bu pasa da kurulu saat gibi 2 saatte bir kesin uyaniyor.2 3 sefer de mama veriyorum bazen sutum yetmiyor.ha bu arada hipp sma dan daha cok hosuma gitti.kakasi daha bi dolu gibi ..kusmasi da olmuyor.
Gece gündüz ayrımı yok henüz çoğu bebekte. Bizimki de aynı mesela. Zaten Bi de kolik oldu. Aralıksız ağlıyor karnı taş gibi. Dün 6 da başladı gece 1 e kadar hep kucaktaydı. Karnımda da gece uyumazdı mesela. Gündüz sesi çıkmazdı. Bir süre sonra bu döngü değişecek. Sizin de büyük ihtimalle sebebi odur.Aynı şeyi bende yaşıyorum gündüzleri uyuyor akşam 6 dan sonra uyanıyor uyumuyor gece 3 e kadar uyutmaya çalışıyorum ağlıyor durmuyor falan süt veriyorum bakıyorum uyudu bırakıyorum yatağa tekrar gözünü açıyor sürekli meme istiyor bende bu durum sadece bende mi var diyordum eşimle konustuk sanki bunun meme alışkanlığı olmuş diye bilmiyorum hiç bişey yapamıyorum sürekli onunlayim uykusuzum geceleri
Temassızlar yanlış çıkarabiliyor canım. Çubuk şeklinde olanlarla ölç bir dde istersen.Kızlar bebişlerinizin ateşi kaç? Bizim oğlanın bugün sağlık ocağında 37.4 çıkmış alından temassız ölçerle. Hastaneye götürün demişler. Doktorumuz normal dedi 37.7 yi geçerse ateş var deriz dedi. Ben de normal diye düşündüm ama yine de kafama takıldı. Evde ince giydirdim 37.2-37.1 civarı çıkıyor kafadan ölçüm. Vücudu, yanakları 36 küsür
Nasıl anladınız ? Ben oraya sadece bir krem sürüyorum arada kaşınıyor gibi ama akıntı falan yok. Korktum da aslında bişey mi oldı diyeInş cnm inş cabuk geçer çocuğu emzirmek bile çok zor