2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar gaz damlası kullanan var mı? Varsa hangisini kullanıyorsunuz?
Biogaia kullandım işe yaramadı. Dün Dr umuz nutrigen verdi. Anason rezene kimyon papatya içerikli. Buram buram kokuyor. Kızım çok tiksindi verince. Memeyi bile almadı ağzında tadı olduğu için. Ve gece her zamankinden perişan oldu kıvrandı durdu. Vermem artık. Hatta hiçbirini vermicem her durumda çekiyor sancıyı. Dr umuzda verdi damlayı ama o da inanmıyor gaz damlalarına.bizim gönlümüz olsun diye verdi

Nasıl anladınız ? Ben oraya sadece bir krem sürüyorum arada kaşınıyor gibi ama akıntı falan yok. Korktum da aslında bişey mi oldı diye
Dün oldu ne olduysa anlamadım niye oldu ama dikiş yeri aşırı ağrı oldu oturamıyorum bile ağrısından sanki naylon bir iple tam dikiş yerinden karnımı sıkıştırıyor kesiyorlar gibi değişik bir ağrı oldu egilip goremedim ayna ile dikiş yerime baktım kızarmış bir köşesindede iltihap oluşmuş beyaz akıntı vardı simdi doktora geldim sira bekliyorum bakalım ne diyecek

Biogaia kullandım işe yaramadı. Dün Dr umuz nutrigen verdi. Anason rezene kimyon papatya içerikli. Buram buram kokuyor. Kızım çok tiksindi verince. Memeyi bile almadı ağzında tadı olduğu için. Ve gece her zamankinden perişan oldu kıvrandı durdu. Vermem artık. Hatta hiçbirini vermicem her durumda çekiyor sancıyı. Dr umuzda verdi damlayı ama o da inanmıyor gaz damlalarına.bizim gönlümüz olsun diye verdi
Ben günlerdir gece uykusuna hasrettim iki gündür kullanıyoruz biogaia ve nurse harveys beraber kullanıyorum damlalar mi etkili oldu yoksa bugüne iyi günü mu denk geldi bilmiyorum bu gece daha iyiydik bir iki gün daha takip edeyim etkili olursa yazarım buraya bIrgunluk iyiliğe güvenilmez de :)

Benim sutum az gelince kiziyor cogunlukla sagiyorum bazen sagmadan dolu memeyle emziriyorum.sarilik artinca bu duzene gectik hala da cikamiyorum.biberon verdigim icin cok acikinca meme reddide yapiyor.bir noktadan sonra emzirmek de zor oluyor surekli memede.hele ki evde baska bir cocuk daha varsa zaman da yetmiyor.acikma sureleri 2 saat olunca surekli bebegi doyurmaya calisiyorum mecbur.kizim gece hep uyurdu doyurmak icin uyandiramazdim.bu pasa da kurulu saat gibi 2 saatte bir kesin uyaniyor.2 3 sefer de mama veriyorum bazen sutum yetmiyor.ha bu arada hipp sma dan daha cok hosuma gitti.kakasi daha bi dolu gibi ..kusmasi da olmuyor.
Sarılık değeriniz kaçtı acaba bizimde doymayınca mama veriyorum az gelince kızıyor biberona alışır diye emzirmeye çalışıyorum aklım sarılık artarmı böyle olunca onda.

Kızlar merhaba,
20 gün sonunda hastaneden çıktık bebisle eve geldik bin şükür...
Bu süreç o kadar zordu ki.. her gün ağladım neler neler düşündüm.. sütüm zaten azdı giderek azaldı vs vs ama umrumda da değil şuan. Mama ile büyüsün ne yapayım.. sağ salim hastaneden çıkıp eve geldik ya.
Şimdi gelsin iki çocuklu hayatın rutin karmaşası🙂
Hoşgeldiniz gözün aydın

Birini veriyorum doymazsa diğerini. Ama sen son süt gelene kadar ver yarım bırakma göğsünü. Son süt yağlı oluyormuş ve uyku hali doyum ve huzur veriyormuş. Uani birini tam bosaltmadan diger göğsüne geçme. Süre onemli değil doyduğu gibi bırakıyorum
Bittiğini nasıl anlicam makine ile sağarken 10 dakikadan sonra gelmez oluyor gelse bile 7 8 çekmede bir damla

Bittiğini nasıl anlicam makine ile sağarken 10 dakikadan sonra gelmez oluyor gelse bile 7 8 çekmede bir damla
Bebeğin yutkunmasina bakabilirsin. Bende göğsüm doluyken tek cekmeyle yutkunuyor sonra giderek cekme sayısı artiyor. 5-6 cekmede bir yutkunuyorsa bitti diyorum ama hemen ayırmıyorum iyice son sütü alsın diye. Sende oyle yapabilirsin

Bebeğin yutkunmasina bakabilirsin. Bende göğsüm doluyken tek cekmeyle yutkunuyor sonra giderek cekme sayısı artiyor. 5-6 cekmede bir yutkunuyorsa bitti diyorum ama hemen ayırmıyorum iyice son sütü alsın diye. Sende oyle yapabilirsin
Tmm cnn sağol öyle deneyeyim bi

Merhaba arkadasim oncelikle gecmis olsun dogumdan snra ki ucuncu gun aynisini yasadim bende suan bebegim 9 gunluk. Ben hastanenin emzirme danismanina gittim co ksertmbi masaj uyguladı elini yumru yapip meme ucunun tersine dogru sut kanallarini ute ite masaj yapti sut kanallarini bbazilari tikaliyken o sertlikler acilsr oluyor sonrasinda sutunu sag muhakkak once sicak sulu bezle sut kanallarini ac muhakkak sicak su uygulanardindan masaj yap acicak cani naciya aciya yapcakdin baska yolu yok sonrasindada gogus hic sut dolu kalmamali sürekli emzirmelisin fazla geliyosada pimpa yapmalisin bana danidmanin dedikleri uyguladiklsri bunlsrdi. Sonra bi daha olmadim ama iki saattennfazla dutu memede birakmiyorum bebegim uyuyosa dsagiyorum dolaba atiyorum. O uyaninca memeue geliyo hep bossltmak zorundayiz yoksa dedigin acilsr basiyor. Youtubedada bazi masaj uygulamalari var.bak ama hafif yapmansert sett yapiosun snranbi anda o settliklrre bastirdiginda tikanikli kaciliyo sut akiyo rahatliyosun
Canım ne güzel anlatmışsın Sağolasın
Duşta bende masaj yapa yap açtım şükür
Bide sanırım beyaz lahana yaprağı iyi geldi
Arada koydum ve açtı şükür

Herkesin bebeği hayırlı olsun doğuma giderken yazmıştım daha yazamadım 17 gün geçmiş üstünden😊 37+4 de 1 cm açılma olduğu için spinal sezeryan oldum bel fıtığı olmasına rağmen sonrasında ağrı duymadım sadece eve çıkınca baş ağrılarım oldu parol kullanınca geçti.Karnım hala ağrıyor bebeğin altını vs yeni yeni açiliyorum keşke normal doğuma cesaretim olsaydı diyorum ama doktorum da yaşımdan ve ilk çocuk olmasından dolayı riske atmadı.Benim bebeğimde de gaz sancıları var kakasını yapmakta zorlanıyor dönüşümlü damlalar kullanıyoruz. Allah hepimizin yavrusunu korusun bizlere güç kuvvet versin hepinizin cuması mübarek olsun.

Kizlar
Makina kiraladim hastane tipi
Kiralamaz olaydim piskolojim alt ust oldu
Dun 10 ml ondan evvel 30.ml sut cikti😭
O kadar su icmeme takviye ilac damlaya ragmen yerle bir oldum
Halbuki ne ummustum sagip saklicam diye
Nerdeee😔
Cok.cok uzuldum.ama gogusumde oyle bi emiyoki ara ara cuk cuk sesler geliyo sanki dolu dolu sut emiyo gibi geliyodu
Illaki mama takiyesi yapiyorum ama bu kadar az olmasina cok uzuldum
15. Gunumuz bugun.
Kilomuz da iyi gayet mama yaradi heralde ;(
Ne ummustum halbuki
Napayim sizce nasi artar bu deliricem😔😔

Pompayla süt sağan arkadaşlar kaç saatte bir sağıyorsunuz?
Benim sütüm azalıyor bebek silikon uötan çekiyor çekiyor gelmiyor. Nasıl çoğaltabilirim çok sağarsam artar mı?

Kizlar
Nerdeee😔
Cok.cok uzuldum.ama gogusumde oyle bi emiyoki ara ara cuk cuk sesler geliyo sanki dolu dolu sut emiyo gibi geliyodu
15. Gunumuz bugun.
Ne ummustum halbuki
Bende aynı durumdayım günlük 60ml ancak çıkıyor onla doyması imkansız.
Açlıktan ağlıyor bizimki ben ordan anlıyorum doyup doymadığını mama veriyorum.

Benimki hep ac illaki mama veriyorum icim elvermiyo ama yapcak bisey yok
Doktorda israrla anne sutu diyo sanki var da vermiuorim
Piskolojim alt ust
Doymayinca napcam dedim.maksimum 4 defa 60 lik mama diyo
Uykuzum sutum yok deliricem gazi var hersey ust uste 😭😭

Kizlar
Nerdeee😔
15. Gunumuz bugun.
Ne ummustum halbuki
Bazı memeler pompaya süt vermez sağım yaptıkça açılır, hemen umutsuzluğa kapılma lütfen.
Bebek emerken süt gelmese ağlar sinirlenir, demek ki sütün var.

Belki burda çoğu kişiye saçma gelebilir ama ben bazen emerken memeyi bir anda bıraktırıp ağzına bakıyorum gerçekten süt geliyor mu diye 😬
İlk bebeğimde daha çok yapardım bunu

Siz pes etmeyin, sağım yapın emzirin memeler uyarıldıkça süt üretimi artar

Benimki hep ac illaki mama veriyorum icim elvermiyo ama yapcak bisey yok
Doktorda israrla anne sutu diyo sanki var da vermiuorim
Piskolojim alt ust
Doymayinca napcam dedim.maksimum 4 defa 60 lik mama diyo
Uykuzum sutum yok deliricem gazi var hersey ust uste 😭😭
Ben de sıkınca geliyor ama sinirleniyor bazen uyumuyor mamada veriyorum malt içecek ve damla işe yaradı gibi şerbet rezene emzirme çayı hoşaf bunlar işe yarıyor gibi bazen dolu olmuyor bi saat emiyor günlük daha fazla gibi ama bilemedim biberon meme reddi yaptı mı sizde.

Son düzenleme:
Düzenli sağım yaprsanız artar sütünz ama bu sefer de memede olmayınca içemez o yüzden pek sağım yapmak istemedim ona alışır sekiz ay sağarak verdim diğer kızıma.

Sezaryen olanlar, kanamanız kesildi mi kızlar? 21. Günüm, tam bitti artık diyorum bi bakıyorum yine gelmiş. Ne zaman biter bu kanama?

X