2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Altı günlük bebekte meme reddi başlar mı ki ebe illa biberon verme dedi sarılık önemli boyutta değilmiş kaşıkla ver dedi emzirme sonrası alıyordu ama memede zorluk başlamıştı.

Bende balmumu kapak var onu almistim o zaman peki kendi sütümu sürsem böyle açık mı birakayim goguslerimi böyle derisi kalkmış delinmiş o nasıl tekrar eski haline döner ki
Sanırım biraz lansinohluk olmuş seninki cnm. Bebek ağzını kocaman açınca ver memeyi, yanlış emmeden dolayı da yara oluyomuş. Küçük açıp aldıysa geri çek, büyük açana kadar dene. Yoksa hep yara olur diye düşünüyorum. Sana da eziyet olur o da güzel ememez.

Öyledir ama havalandırmak da lazım memeleri. Sürekli Nemli kalması mantara sebep olabilir.

Kızlar şimdi bizim ki 5 günlük bebek olduğu için mi gazı yok?
Gaz çıkarıyor kendi gaz sancısı pek yok.
10 gün sonra mı belli olur gaz sancısı?
Birde karnı tam doymuşsa uyuyor genelde normal mi?
Zaten ilk 10 gün olmuyomuş 10 güne kadar olan ağlamalar ya altı kirliyse ya da açsa oluyomuş genelde. Esas gaz sancıları 3. Hafta başlıyomuş ve 4-6 haftada pik yapıp sonra azalıyomuş ve 3. Ayda geçiyomuş okuduğum kaynaklara ve doktorumuzun dediğine göre.

Kızlar göğüs yarasına kantaron yağı öneririm benımde artık kanamam oluyordu düzenli her emziremden sonra sıra ile göğüs ucuma surdum birazda süt sürdüm ikisi birleşince hemen düzeldi yoksa halim cok fenaudı
Kızlar bugun tam 20gun olduk size sorum şu sezeryan oldum
Kanamaları bazen kesılıyor bazen leke seklinde gelıyor Du bir kac gundur gelmıyordu
Ameliyat dan sonra göbek kalmasın dıye tayt şeklinde giyilen korse den giymeye basladım günlük 4saat giyiyiyorum
Sorum şu ki korse sıktıgından mı anlamadım kanamam koyu sekılde sanki içeride kalan birikmiş kan gelıyor gıbı yada korse giymek iyi gelmedi bılmıyorum sizde durumlar nasıl
Saglık ocagında korse kullan dedı
Ama ameliyat yapan doktorum önermiyorum zaten bayagı kilo vermıs sın gerek yok dedı ama ben göbek kalsın ıstemıyorum kullanmak istyorum
75le doguma girdim suan 62oldum uykusuzluğa hiç gelemiyorum ve maalesef kızım geceler hep uyanık

Ben de özellikle emzirirken eldiven giydirilmesin sizin göğsünüze değsin eli ten temasi olsun diye okumustum hep, ama eldiveni birakin artik corap geciriyorum ellerine. Eldiveni tutmuyor sürekli çıkarıyor bi sekilde, ve dediginiz gibi cok çiziyor yüzünü gözünü heryeri yara bere oldu yavrumun. Nerede o okuduğumuz şeyler anlamadim..
Hepsi teoride. Sinir oldum

Ay insanın içi parçalanıyor birde çok şiddetli ağlıyorlar.

Takip ediyim bende 3.hafta başlıcak mı bakalım.

Benim doktorumda pek tavsiye etmiyor. Bana her zaman sordukları için söylüyorum korse takıcaksan 6.günden sonra tak ama bence gerekli değil dedi.
Şu halde takamam zaten ağrıyor.

Altı günlük bebekte meme reddi başlar mı ki ebe illa biberon verme dedi sarılık önemli boyutta değilmiş kaşıkla ver dedi emzirme sonrası alıyordu ama memede zorluk başlamıştı.
Bende benimkinde başladı diye süpheleniyorum 5 günlük bizimkide. Silikon meme ucunu tutmamak için katılarak ağlıyor, geriliyor şırıngayla üstten sıkıp emzirmeye çalışıyorum.

Valla çok acı çekiyorum delinmiş o kısmı iyi olsa sorun yokta nasıl geçecek o kısmı ya

Selam kızlar nasılsınız? Gaz damlası kullanan var mı? Miniğimin yavaş yavaş gazı başladı. Doktorumuz biogaia önerdi bugün ama verip vermemekte kararsız kaldım. Yan etkileri falan olur mu bunların bilginiz var mı? Yoksa masajla vs halletmeye mi çalışalım?

Neden gümüş kapak uzun kullanılmıyor?? Üç gün öncesine kadar sürekli takıyordum ben

Ben kullaniyorim ama cok nadir evde baska besiklerde yatiyor bazen cok meme emince bunda yatiriyorum ki kusmadin diye. Scikcasi eşim hic sevmedi çocuk icine gömülüyor diye . Biz letgodan cok temiz bir ikinci el almistik o paraya kesinlikle deymez ben 180e almistim begenmezsek kullanmayiz diye sende ikinci el bakabilirsn dusunuyorsan cok kisa dureli kullanildigi icin ztn eskimis bi urun bulman imkansiz canim bir de butun ortuleri cikarilip yikaniyor ic sungerine kadar . Ztn ustune yibe muslin fkn seriyosun.

Merhaba arkadasim oncelikle gecmis olsun dogumdan snra ki ucuncu gun aynisini yasadim bende suan bebegim 9 gunluk. Ben hastanenin emzirme danismanina gittim co ksertmbi masaj uyguladı elini yumru yapip meme ucunun tersine dogru sut kanallarini ute ite masaj yapti sut kanallarini bbazilari tikaliyken o sertlikler acilsr oluyor sonrasinda sutunu sag muhakkak once sicak sulu bezle sut kanallarini ac muhakkak sicak su uygulanardindan masaj yap acicak cani naciya aciya yapcakdin baska yolu yok sonrasindada gogus hic sut dolu kalmamali sürekli emzirmelisin fazla geliyosada pimpa yapmalisin bana danidmanin dedikleri uyguladiklsri bunlsrdi. Sonra bi daha olmadim ama iki saattennfazla dutu memede birakmiyorum bebegim uyuyosa dsagiyorum dolaba atiyorum. O uyaninca memeue geliyo hep bossltmak zorundayiz yoksa dedigin acilsr basiyor. Youtubedada bazi masaj uygulamalari var.bak ama hafif yapmansert sett yapiosun snranbi anda o settliklrre bastirdiginda tikanikli kaciliyo sut akiyo rahatliyosun

Benim göğüslerim şişmiyor hiç sönük sönük duruyor. Bebeğin çiş ve kakalı bez sayısı iyi sürekli ağlama durumu da yok ama doktor yeterince kilo almamış dedi. Acaba sütüm mü yetmiyor diye dertleniyorum. Şimdi daha sık emziriyorum inşallah toparlarız

İki saatte bir muhakkak emziin toparlicaktir ben sabah aksam 2 ile 3 saat arasi emziriyorum ustune bir de süt sagiyorum ne kdr emzirirsen o kdr cok sut artiyor endiselenmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…