- 4 Ekim 2020
- 258
- 240
- 33
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #44.601
Bende oluyor, temizlenmesi gerekiyormuş, temizliyorum ben gördükçe.kız bebeği olanlar vajinanın dudak kısmında beyaz krem gibi bir şey var mi? internetten baktım bazı yerlerde temizleyin yazıyor bazı yerlerde dokunmayın yazıyor.
Ben once metsil kullandım işe yaramadı. Simdi bir gündür biogaia kullanıyorum. Yan etkisi olacağını sanmıyorum çünkü çoğu kişi kullanıyor. Bende de yan etki olmadı. Benim bebe de 20 günlükSelam kızlar nasılsınız? Gaz damlası kullanan var mı? Miniğimin yavaş yavaş gazı başladı. Doktorumuz biogaia önerdi bugün ama verip vermemekte kararsız kaldım. Yan etkileri falan olur mu bunların bilginiz var mı? Yoksa masajla vs halletmeye mi çalışalım?
Yanlis emzirmeden kaynakli oluyor, bende de oldu. Minicik bi et parcasi kalkmis oluyor degil mi, Lansinoh krem ve kantaron yağı vs surerek geçirmeye çalıştım, ancak sorunun temeline inmek lazım dogru emziriyor musunuz? Bebek yanlizca göğsün ucunu aliyor olabilir mi?Kabarcık değil canim delinmiş böyle et parçası kalkmış ne yapacam bilmiyorum elim bile değse canım acıyor
Beyin gelisimi ile ilgili detayı hiç duymadımBazen giydiriyorum. Üşüdüğünü hissettiğimde. Sağlık ocağında ebe giydirme dedi beyin gelişimini etkiliyormuş. O yüzden tırnaklarını kestim çoğunlukla giydirmiyorum artık
Valla ben internetsiz zamanlarda yaşamayı çok isterdim.. şimdi ufacık bişey olsa hemen internete bakıyorum. Bı yandan evet çok işini kolaylastiriyor insanın ama diğer yandan da fazla bilgi insani yoruyor. Öyle mi böyle mi yapsam diye mental olarak tukeniyosun bı sure sonra..ben de kitaplar almıştım çocuk gelişimiyle ilgili, bıraktım okumayıBen de özellikle emzirirken eldiven giydirilmesin sizin göğsünüze değsin eli ten temasi olsun diye okumustum hep, ama eldiveni birakin artik corap geciriyorum ellerine. Eldiveni tutmuyor sürekli çıkarıyor bi sekilde, ve dediginiz gibi cok çiziyor yüzünü gözünü heryeri yara bere oldu yavrumun. Nerede o okuduğumuz şeyler anlamadim..
Hepsi teoride. Sinir oldum
Evet gömülüyor diye memnun kalmayanlar olmuştu o yüzden emin olamadım ben de. İkinci el fiyatı baya uygunmuş ama ikinci el hiç almadım bugüne kadar, o yüzden cesaret edemem sanırım. Bir de kullanim süresi kısa ya, şöyle 12 aylığa kadar olsa alırdım ama 4 aydan sonra sığmaz içine denmiş.Ben kullaniyorim ama cok nadir evde baska besiklerde yatiyor bazen cok meme emince bunda yatiriyorum ki kusmadin diye. Scikcasi eşim hic sevmedi çocuk icine gömülüyor diye . Biz letgodan cok temiz bir ikinci el almistik o paraya kesinlikle deymez ben 180e almistim begenmezsek kullanmayiz diye sende ikinci el bakabilirsn dusunuyorsan cok kisa dureli kullanildigi icin ztn eskimis bi urun bulman imkansiz canim bir de butun ortuleri cikarilip yikaniyor ic sungerine kadar . Ztn ustune yibe muslin fkn seriyosun.
Kızlar aranızda kimyon içip bebeğin gazına faydasını gören oldu mu? 1 çay kaşığı bebeğe de verebilirsin dedi çevremdekiler ama cesaret edemedim ben
Bende de kantaron yağı var nasıl kullanayım surup göğsü açık mı bıraktın kaç saat kaldı benimde kötü olmuşKızlar göğüs yarasına kantaron yağı öneririm benımde artık kanamam oluyordu düzenli her emziremden sonra sıra ile göğüs ucuma surdum birazda süt sürdüm ikisi birleşince hemen düzeldi yoksa halim cok fenaudı
Kızlar bugun tam 20gun olduk size sorum şu sezeryan oldum
Kanamaları bazen kesılıyor bazen leke seklinde gelıyor Du bir kac gundur gelmıyordu
Ameliyat dan sonra göbek kalmasın dıye tayt şeklinde giyilen korse den giymeye basladım günlük 4saat giyiyiyorum
Sorum şu ki korse sıktıgından mı anlamadım kanamam koyu sekılde sanki içeride kalan birikmiş kan gelıyor gıbı yada korse giymek iyi gelmedi bılmıyorum sizde durumlar nasıl
Saglık ocagında korse kullan dedı
Ama ameliyat yapan doktorum önermiyorum zaten bayagı kilo vermıs sın gerek yok dedı ama ben göbek kalsın ıstemıyorum kullanmak istyorum
75le doguma girdim suan 62oldum uykusuzluğa hiç gelemiyorum ve maalesef kızım geceler hep uyanık
Normalde hepsini koymaya çalışıyorum ağzına demek olmamış peki geçti mi senin nasıl kullanıyorsun yağıYanlis emzirmeden kaynakli oluyor, bende de oldu. Minicik bi et parcasi kalkmis oluyor degil mi, Lansinoh krem ve kantaron yağı vs surerek geçirmeye çalıştım, ancak sorunun temeline inmek lazım dogru emziriyor musunuz? Bebek yanlizca göğsün ucunu aliyor olabilir mi?
Nemli kalmasına sebep olup mantar oluşumuna sebep olmasın diye. Ben de öyle sürekli kullandım ilk bikaç gün ama sonra ara ara takmaya başladım, bi yerde kuru olması gerekir diye okuduğum için.Neden gümüş kapak uzun kullanılmıyor?? Üç gün öncesine kadar sürekli takıyordum ben
Parol yazmıştı ben onu kullandımSezaryen doğum yapan arkadaşlara bir sorum var. Eve geçtikten sonra hangi ağrı keesiciyi kullandınız
Doktor ağrı kesici iğne yazıyor mu
Parol yeterli geliyor muParol yazmıştı ben onu kullandım
Acaba korse kullanıp işe yarayan var mı ya yoksa bende uğrasmayım göbek gitsin diyeBenim doktorumda pek tavsiye etmiyor. Bana her zaman sordukları için söylüyorum korse takıcaksan 6.günden sonra tak ama bence gerekli değil dedi.
Şu halde takamam zaten ağrıyor.
Ben misal sag göğsü emzirirken sola sürüp yağın iyice cekmesını beklıyordum zaten sıra ile verıyordum o zamana kadar yağı çekiyordu cildimBende de kantaron yağı var nasıl kullanayım surup göğsü açık mı bıraktın kaç saat kaldı benimde kötü olmuş
Ayrıca sütyen takmamistım geniş bir bluz giymiştim tenim e değmediği için açık tutmama gerek yoktu acık tutmusum gibi rahat oluyordumBende de kantaron yağı var nasıl kullanayım surup göğsü açık mı bıraktın kaç saat kaldı benimde kötü olmuş
Bana minoset plus ve eğer çok ihtiyaç duyarsam nimes diye bir ilaç yazmıştı. Sadece bir kere kullandım çok ağrım olduğunda. Ağır bir ağrı kesici diye cesaret edemedim daha fazla kullanmayaParol yeterli geliyor mu
İlk doğumumda da parol içiyordum ama çok hafif bir ağrı kesici. Eve geçince şiddetli ağrı hissetmekten korkuyorum
gaz sancısı, sonra ayakları kaskatı kasar sonra geri çeker bağırmaya başlar durmaz...Kızlar bebegimde gaz sancıları başladı dün gece hiç uyumadık desem yeridir gaz damlası di eşim bugün inş iyi gelirben birşey sormak istiyorum size durduk yere iç çekiyor hızlı hızlı nefes alıyor sonra düzeliyor neden böyle olur sancidan dolayı mı oluyor yoksa başka birseyi mı var acaba bilemedim var mı böyle birşey yasaya
Benim de ilk gebelik de aynen öyle oldu canım hele ilk günler mama veriyorduk annemle eşim herşeyini yapıyordu sadece beni ara sıra emzirme için çağırıyor du ben yatıyordum. Allahım bu çocuk beni annesi olarak göremeyecek, sakat gibi kaldım, ne işe yararım ben sütüm bile yok bilmem ne kafayı yemiştimKızlar sezaryen doğum yapıp kolay olduğunu söyleyenlere imreniyorum resmen.
Benimki kabus gibiydi dikiş yerlerim ağrıyor bebekle yeteri kadar ilgilenemiyorum aramızda bağ kuramadık gibi geliyor.
Aynen ben de taktım yatarken bile. Sütyen le çok bastırıyor diye takmıyorum bikaç gündür. Çok şükür yaralara çare olduBen gumus kapagi yatarken bile takiyorim hic krem surmuyorum bazende havalandiriyorum suanlik yara olusumu yok . Surekli takinca ise yariyor bence benncok memnun kaldim
Benim sol tarafta çok fena Bi ağrı vardı. Ağrı da değil tam. Bildiğin cayır cayır yanar gibi. Tam dikiş in bittiği yer. Adım atmaz şöyle dursun nefes alamıyorum ayağa kalkınca acısından. Bi tam çıkmaya yakın başladı. Öyle olunca diklaron yazdı 4 5 tane. Hapın adını hatırlamıyorum. G ile başlayan bişeydi.Sezaryen doğum yapan arkadaşlara bir sorum var. Eve geçtikten sonra hangi ağrı keesiciyi kullandınız
Doktor ağrı kesici iğne yazıyor mu