2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kizlar mrb Benim sipa doymuyor 3400 dogdu 21 gunluk 4.1 kilo su Anda anne sutu yetmiyor diye 60 cc ortalama mama veriyorum 4.100 gr olmus normal mi acaba bilemedim.fazla mi geliyor anlamadim.sizde durumlar nasil?
Bizimkide tombik bişe oldu,kızımda öyleydi obez olcak sandık 🤣 merak etme ek gıdaya geçip hareketlenince hepsi gidiyor.
Bizde hem anne sütü hem mama yiyenlerdeniz.
Ve bizimkide obur.
Tıka basa çatlayana kadar doymadan asla uyumuyor anası kılıklı🥴
Kusmuyorsa yediğini ve rahatça uyuyorsa iştahı öyledir yapacak bişey yok,doktprumuz bize bebeğe diyet yaptırcak değiliz iştahı kadar yiyecek demişti haklıda.nasıl vermicen isteyen bebeğe

Kizlar selam
Lansinoh yenidogan yavas akisli biberon kullanan var mi?
Anne memesine cok yakinmis acaba uclari her biberona uyuyor mu kullananlar yazabilir mi
Biberon var bende sadece uc mu alsam diyorum
Bu cevap benim için de önemli. Dr browns un var bizde de. Ama kızım almıyor. Öğürüyor sürekli. Yenidoğan olmasına rağmen çok geliyor ağzına. Az aktığı halde.
Ben de aventi düşündüm onda da varmış meme ucuna benzeyen biberon

Tamam canım çok sağ ol artık göğüs uçlarım mahvolmus inan bebek uyanmasin da uyusun emzirmeyeyim diye okadar kötü olmuş uçları ins işe yarar yarın ilk iş almak olacak
Sifa olsun cnm. Yasayan bilir valla acisini fena bisey
Benim kaniyodu artik. o kadar guzel surumu varki ipek gibi ped kapama ama kurutmasin seffaf koruyucu koydum cok iyi geldi emzirmeden evvel yikadim.

Bizimkide tombik bişe oldu,kızımda öyleydi obez olcak sandık 🤣 merak etme ek gıdaya geçip hareketlenince hepsi gidiyor.
Bizde hem anne sütü hem mama yiyenlerdeniz.
Ve bizimkide obur.
Tıka basa çatlayana kadar doymadan asla uyumuyor anası kılıklı🥴
Kusmuyorsa yediğini ve rahatça uyuyorsa iştahı öyledir yapacak bişey yok,doktprumuz bize bebeğe diyet yaptırcak değiliz iştahı kadar yiyecek demişti haklıda.nasıl vermicen isteyen bebeğe
Valla dogru diosun cnm ne bileyim insan bir tereddut ediyor.icimi rahatlattin sagolasin🥰

Uyumayanlarda bu gece ben varım sabah 5 ten beri ayaktayiz uyumuyor şaka gibi ben çöktüm o uyumamaya direniyor banyo yaptırdık belki uyur diye bana mısın demedi ne yapabilirim uyuması için artık bayilacam 😭😭

Uyumayanlarda bu gece ben varım sabah 5 ten beri ayaktayiz uyumuyor şaka gibi ben çöktüm o uyumamaya direniyor banyo yaptırdık belki uyur diye bana mısın demedi ne yapabilirim uyuması için artık bayilacam 😭😭
Benim oğlumu güzelce kundaklayıp poposunun altına sıcak su torbası koyunca çok güzel uyuyo gaz sancısı için yapıyoruz biz ama rahat uyumasınıda sağlıyo tavsiye ederim

Hanımlar hayırlı geceler. Ben sezeryan doğum yaptım kendimi ilk günlerde toparladım kendi işimi yapabilicek kadar ayaklandım yanımda kalanları gönderdim evlerine. 5 günde dikiş ağrısı sızısı geçmişti derken nazara geldim sanırım dikişimden iltihap akmaya başladı. Başına gelen var mı doktoruma gittim antibiyotik ve krem verdi. 5 gündür duşa giremiyorum bişey olur diye ıslanmaması gerekiyomuş kokarca gibi geziyorum saçımı eğilip yıkamaktan yıldım. Başına böyle bişey gelen var mı nasıl atlattınız ne kadar sürdü? Yardım lütfennn 😔

Hanımlar hayırlı geceler. Ben sezeryan doğum yaptım kendimi ilk günlerde toparladım kendi işimi yapabilicek kadar ayaklandım yanımda kalanları gönderdim evlerine. 5 günde dikiş ağrısı sızısı geçmişti derken nazara geldim sanırım dikişimden iltihap akmaya başladı. Başına gelen var mı doktoruma gittim antibiyotik ve krem verdi. 5 gündür duşa giremiyorum bişey olur diye ıslanmaması gerekiyomuş kokarca gibi geziyorum saçımı eğilip yıkamaktan yıldım. Başına böyle bişey gelen var mı nasıl atlattınız ne kadar sürdü? Yardım lütfennn 😔
Geçmiş olsun canım benim başıma gelmedi ama duş için öneri vermeye geldim su geçirmez bandajlar var onlardan al duşunu onlarla yaparsın ben ilk 10 gün onları kullandım dikişlerime su değdirmedim çok çabuk iyileşti

Günaydın kızlar
Ne olur bana biri cevap yazsın
Bebeğim hastanede gözetim altında olduğu için emziremedim hiç
Sağıyorum yolluyorum
Göğüslerde şişlik oldu sertleşti
Neler yaptınız böyle birşey yaşayanlar
Öncelerde birisi yazmıştı solgarın bir ürününü
Ne olur bilen yazsın

Günaydın kızlar
Ne olur bana biri cevap yazsın
Bebeğim hastanede gözetim altında olduğu için emziremedim hiç
Sağıyorum yolluyorum
Göğüslerde şişlik oldu sertleşti
Neler yaptınız böyle birşey yaşayanlar
Öncelerde birisi yazmıştı solgarın bir ürününü
Ne olur bilen yazsın
Günaydın
Geçmiş olsun
Benim de Bebeğim Doğumdan sonra bir hafta yattı, ben de süt sağıp götürdüm her gün.
Makinanızın markası ne, tam boşaltamıyor olablir mi
Bende de aynı sorun olmuştu, makina hiç iyi değildi, sonra aventle sağım yapmaya başladım, inanılmaz rahatlattı.

Sorun makinada değilse sıcak duşta masaj yaparak sertlikleri açmaya çalışın. Ben bir de sağım sırasında minik minik masaj yapıyordum açılsın diye, üstten ucuna doğru tarama hareketi yapıyordum.

Ama bence öncelikle makinayı bi gözden geçirin, belki sizin memelerinize uygun değildir

O da minikmis ki🥺Allah'ım sana ve burdaki tüm annelere hepimize sabır ve kolaylık versin. Gerçekten yasamadan bilinmezmis meğer. Bebekleri olan arkadaşlarımın bebeklerini görmeye gittiğimizde ayy ne tatlı derdim. Ozenirdim ne yalan söyleyeyim. Bekardim tabii o zamanlar.. evet annelik çok güzel bı duygu ama şu ilk evreler, alışma kısımları, lohusalik denen süreç gerçekten de çok dile getirilmeyen karanlıkta kalmış bir tarafı anneliğin. Ben de akşam eşimin gelmesini dört gözle bekliyorum🥺 annem yanimda ama çoğu zaman daha çok strese sokuyor beni. Her agladiginda bu çocuk aç vs diye. Çocuk onda çok durmuyor zaten. Ama eşimde duruyor, sakinlesiyor. O yüzden babamız gelsin diye bakıyorum her akşam🥺
İlk zamanlar maalesef böyle biraz zorluyor.
İnşallah bir an önce düzene girerler.
Biz bu gece hiç uyumadık, şu an evde herkes zombi gibi.
Anlamıyorum bir bebek neden uyumaz
Gece 2-3 arası bir saat kucağımda gezdirdim gözünü bile kırpmadı, belki uyur dedim emzirdim yine uyumadı... sabah 5r kadar dayanabildim, sonunda pes ettim eşimi uyandırdım
Bizim seslere büyük kızım da 6da uyandı evlere şenlik 😐

Meme terbiyesi diyorlarmış ona. İkinci bebekelrde daha çabuk terbiye oluyormuş memeler.Seninki ikinci bebek olduğu için daha erken olmuştur
Evet meme terbiyesini duymuştum ama ikinci çocukta böyle erken olabileceğini bilmiyordum teşekkür ederim

Allah yardım etsin canım. Büyüyünce de iki kız bide sen ne kadar güzel gezersiniz eglenirsiniz onları düşün :spor: :KK71: :KK45:
Ahh canım ben de aynı hayallerle sabır diyerek gün geçiriyorum.
Yine de şükretmek gerek aslında.
En azından sağlıklılar yanımızdalar. Sadece bedensel yorgunluğumuz var, allah korusun başka sıkıntıları olaydı ne yapardık diyerek avutuyorum kendimi

İlk zamanlar maalesef böyle biraz zorluyor.
İnşallah bir an önce düzene girerler.
Biz bu gece hiç uyumadık, şu an evde herkes zombi gibi.
Anlamıyorum bir bebek neden uyumaz
Gece 2-3 arası bir saat kucağımda gezdirdim gözünü bile kırpmadı, belki uyur dedim emzirdim yine uyumadı... sabah 5r kadar dayanabildim, sonunda pes ettim eşimi uyandırdım
Bizim seslere büyük kızım da 6da uyandı evlere şenlik 😐
Yenidoganlar günde 16 17 saat uyur yaziyor okuduğum yerlerde. Hani nerde? hayır büyük olsa 6 7 aylık en azından oynatirsin oyalarsin vs ama bu daha minnacık bizi bile ayırt edemiyor, insan nasıl oyalayacagini bilemiyor uyanıkken🥺 ben de kucakta evin içinde bı oraya bı buraya yürüyorum en sonunda mecalim kalmıyor. Neyse buna da sukur sağlıkları yerinde olsun yeter ki..

Bebislerinize eldiven giydiriyor musunuz? Ben doğduğu günden beri giydiriyorum ama okuduğum kitapta eldiven giydirmeyin, bebekler ilk zamanlar dünyayı elleriyle algılar diyor, acaba yanlış mı yapıyorum dedim. Ama giydirmesem yüzünü gözünü çizecek.

X