2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Arkadaslar merhaba, 17 mayısta 40+3'de rutin kontrolume gidip acilen spinal sezeryan ile dogumum gerçekleşti. Normal dogum beklerken 9.30 randevusundan çıkıp 10.20'de sezeryana girince ben şok tabi😊. Şükürler olsun ama hersey yolunda gitti. Ben de kizim da iyiyiz.
Benimle birlikte dogum bekleyen arkadaşlar vardi, hic yorumları görüp durumlari hakkinda bilgi alamadim. Umarim herkes iyidir, hersey yolundadir.
Size şunu sormak istiyorum, bebeğim gayet guzel emmeyi öğrenmişti. Alışıyorduk birbirimize emme konusunda. Ta ki ben ona emzik verene kadar. Şuan emmeyi ogrenen kızım, sanki unutmus gibi. Damaklari arasina göğsümü alıp sıkıştırıyor ısırır gibi. Nette okuduğumda yenidoganlar icin bu durum olabilir diyor. Göğüs yapısı ile emzik yapısı farklıymış. Emzigi ısırarak emiyorlarmis, simdi emzige alıştı, göğsüme de emzik muamelesi yapıp ısırıyormus. Acayip zor durumdayim. Emzigi tamamen birakmak istemiyorum, ama emme konusunu da çözmem lazim. Bibs diye bir emzik markasindan bahsedilmsti zamaninda. Bu emzigin ozelligi acaba suan benim sorunuma çözüm olur mu fikri olan var mi.
Lütfen fikri veya bilgisi olan yazsin olur mu, Emzirme anlarim geldikce strese giriyorum, ağlayarak emzirmeye basladim kızımı acıdan. Isin kotu kısmı göğsüme emzik gibi davraniyor bisyeler yapıyor ama belki de hic Süt çekmiyor sadece emiyor. Hasta olmasindan korkuyorum, desteginize ihtiyacim var
Öncelikle hayırlı olsun ben de aynı sıkıntıdan muzdaripim benimkide emzik Şapur şupur emiyor ama uyanıkken memeyi emmiyor resmen işkence çekiyor.Sallıyorum uyutuyorum öyle veriyorum memeyi.Gazdan öo böyle yapıyor niye böyle hiçbir anlam veremiyorum

Arkadaslar merhaba, 17 mayısta 40+3'de rutin kontrolume gidip acilen spinal sezeryan ile dogumum gerçekleşti. Normal dogum beklerken 9.30 randevusundan çıkıp 10.20'de sezeryana girince ben şok tabi😊. Şükürler olsun ama hersey yolunda gitti. Ben de kizim da iyiyiz.
Benimle birlikte dogum bekleyen arkadaşlar vardi, hic yorumları görüp durumlari hakkinda bilgi alamadim. Umarim herkes iyidir, hersey yolundadir.
Size şunu sormak istiyorum, bebeğim gayet guzel emmeyi öğrenmişti. Alışıyorduk birbirimize emme konusunda. Ta ki ben ona emzik verene kadar. Şuan emmeyi ogrenen kızım, sanki unutmus gibi. Damaklari arasina göğsümü alıp sıkıştırıyor ısırır gibi. Nette okuduğumda yenidoganlar icin bu durum olabilir diyor. Göğüs yapısı ile emzik yapısı farklıymış. Emzigi ısırarak emiyorlarmis, simdi emzige alıştı, göğsüme de emzik muamelesi yapıp ısırıyormus. Acayip zor durumdayim. Emzigi tamamen birakmak istemiyorum, ama emme konusunu da çözmem lazim. Bibs diye bir emzik markasindan bahsedilmsti zamaninda. Bu emzigin ozelligi acaba suan benim sorunuma çözüm olur mu fikri olan var mi.
Lütfen fikri veya bilgisi olan yazsin olur mu, Emzirme anlarim geldikce strese giriyorum, ağlayarak emzirmeye basladim kızımı acıdan. Isin kotu kısmı göğsüme emzik gibi davraniyor bisyeler yapıyor ama belki de hic Süt çekmiyor sadece emiyor. Hasta olmasindan korkuyorum, desteginize ihtiyacim var
Aynı durum bizde de oldu. Daha doğrusu aynı derken memeyi ağzına alıp beklemesi tutması vs. Ama bizde emzik durjmu olmadı.yani ben emzik verdim ama almadı malesef. Birkaç gün sürdü bu durum. Özellikle gündüzleri. Gece iyi emiyordu. Doktorun demesine göre yeteri kadar da kilo almamış. Ben buna bağladım. Sen emzik ten olduğunu düşünüyorsan bir süre emzik verme. İyice alışsın memeye. Bu arada ben de bibs alıp almamakta çok kararsızım. 1 ay sonra ucu şişiyor büyüyormuş. Çok sık değiştirmek gerekiyormuş. Bazen yeni emziği bebek almak istemiyormuş. Kararsızım bu yüzden bibs konusunda.
Sen de ısrarla devam et emme refleksi ile doğuyorlar. Emzik sonradan kısa vadede kazandığı Bi alışkanlık elbet bırakacaktır.gerekşrse emzik hiç almasın

Aynı durum bizde de oldu. Daha doğrusu aynı derken memeyi ağzına alıp beklemesi tutması vs. Ama bizde emzik durjmu olmadı.yani ben emzik verdim ama almadı malesef. Birkaç gün sürdü bu durum. Özellikle gündüzleri. Gece iyi emiyordu. Doktorun demesine göre yeteri kadar da kilo almamış. Ben buna bağladım. Sen emzik ten olduğunu düşünüyorsan bir süre emzik verme. İyice alışsın memeye. Bu arada ben de bibs alıp almamakta çok kararsızım. 1 ay sonra ucu şişiyor büyüyormuş. Çok sık değiştirmek gerekiyormuş. Bazen yeni emziği bebek almak istemiyormuş. Kararsızım bu yüzden bibs konusunda.
Sen de ısrarla devam et emme refleksi ile doğuyorlar. Emzik sonradan kısa vadede kazandığı Bi alışkanlık elbet bırakacaktır.gerekşrse
Yo cok verdiğimi düşünmüyorum, hatta hastane cantasina dahi koymadim ben emzigi ki hemen b plani gibi olmasin elimin altinda kolaya kacmayayim diye. Uykuya geçişi rahat olsun diye sadece 2 kez verdim o da gunduz uykusunda da degil, gece uykusu için.
Bir de şöyle bir durum var, cok gazi var. Ilk 15 gun gaz olmaz bebekte dedi 2 farkli cocuk doktoru, anne karnindan gelen gazdir, suan aldigi Süt gaz yapmaz dediler. Ama cikardigimiz gazin haddi hesabi yok her emzirmeden sonra, çıkmadığında katilacak kadar ağlıyor o esnada biraz sakinlesmesi için emzikten destek almam gerekiyor. Ama iste mevzu bu bahsettigim yere kadar geldi.
Bizim de başladı ikinci gün gaz. Bana da arkadaşımın kardeşi gaz olmaz dedi o. Laktoz alerjisi olabilirmiş. Onun oğlu da böyleymiş aynen. Ama ben doktora söyledim gaz olayını. Normal dedi. Emer emmez gazdan kıvranıyor. Gerçekyen sütüm gaz yapıyor bence. Ama gazlı Bi şey de yemiyorum. Ben de gazlıyım sezaryen den beri. Ona bağlıyorum artık. Ama öyle Bi gazlı ki. Çıkarsa bile bitmiyor her daim gaz var

Sağol canım allah razı olsun
Pek baş edebildiğimi söyleyemem 😐
Bu yoğun tempoda maalesef kendime bakamıyorum, sütüm etkilendi bile sanki 🙁
Genel olarak uykusuz ve yorgunum
İki veya daha fazla çocuklu anneler belki daha iyi anlar, sürekli vicdan muhasebesindeyim büyük kızıma karşı 🥺
Onunla ilgilenemedikçe daha çok bana düştü, ne olsa her şeyi annem yaptırsın diyor, bazen bebekle ilgilenmem gerekiyor o sırada kızım ağlıyor kahroluyorum üzüntüden
Lohusalık nedir bilmedim bu kez, ilk haftadan düştüm bu tempoya, haliyle dikişlerimi de zorladım, hala ağrı kesici içmeden duramıyorum dikiş ağrısından.

Fazla negatif bir mesaj oldu ama ruh halim pek de iyi değil bu sıralar 🙁
Mesajı ben yazdım sandım o kadar aynı ki her satır 😥 ailemin yanında olmama rağmen bitik haldeyim. Uykusuz ağrılı. Buraya gelince ağrılarım arttı hala. Eşim yok çünkü. Oğlumla o ilgileniyordu.ama işe başladı malesef. Oğlum gerileme yaşıyor. Çiş kaka yapıyor altına😥 öfkesi ayrı dert. Her şeyi annem yaptırsın derdi.

Kızlar iyi akşamlar🌹
Allah izin verirse pazar günü Opu işlemi yapılacak.
Biraz önce çatlama iğnesini ben kendim vurdum 2 doz. Yumurta çatlamasın diye bugün öğlen hemşiremin göbekten yaptığı iğne izini baz aldım, yani çatlama iğnesini de göbeğin 2 cm etrafına vurdum, İnternete baktım 3-4 cm hatta bazı yerlerde 5 cm yazıyor. Bir aksilik çıkmaz böyle dilimi?
Göbeğe çok yakın ovitrelle vuran oldu mu aranızda?
Fark etmez hiç. Bir şey olmaz yani. Yeri o kadar önemli deği l. Hayırlısı olsun hakkında inş. Allah yavruna kavuşmayı nasip etsin

Sen de ısrarla devam et emme refleksi ile doğuyorlar. Emzik sonradan kısa vadede kazandığı Bi alışkanlık elbet bırakacaktır.gerekşrse emzik hiç almasın
Uf emzigi birakacagim da kriz aninda nasil sakinlesecek bir de buna çözüm lazim bu durumda.
Anne memesine en yakin emzikler kaucuk uclu olanlarmis, bibsin ozelligi de kaucuk olmasiymis işte o da malzeme olarak kullanildikca şişme gibi bisey yapıyormuş. Bunu göze alarak bir tane sipariş verecegim sanirim ben. Belki bu emzikle yaşadığımız sorun ortadan kalkar. Bilemiyorum ilk 3 gun cok guzel ogrendikten sonra emmeyi, tam oldu bu çözdük bu işi derken. Dipteyim suan

Mesajı ben yazdım sandım o kadar aynı ki her satır 😥 ailemin yanında olmama rağmen bitik haldeyim. Uykusuz ağrılı. Buraya gelince ağrılarım arttı hala. Eşim yok çünkü. Oğlumla o ilgileniyordu.ama işe başladı malesef. Oğlum gerileme yaşıyor. Çiş kaka yapıyor altına😥 öfkesi ayrı dert. Her şeyi annem yaptırsın derdi.
Canım en azından ailenin yanındasın bu çok iyi. Ben gurbette tek başımayım, bizimkilerin umrunda bile değil.
Eşimin işe gittiği günler perişan oluyorum, geceler desen hep uykusuz, sürünüyorum artık uykusuzluktan.

Hala yemek düzeni oturtamadık, ne yemek yapsak derdi en sıkıntılısı bilirsin. Bir de süt yapacak şeyler yemem gerek ama nerde, karnımızı zor doyuruyoruz iki çocukla

Al benden de o kadar canım çok iyi anlıyorum seni, oğlum o kadar yaramazlık yapıyor ki resmen tanıyamıyorum, 10 gün olcak yemesi.içmesi düzelmedi daha :KK43:
Benim kızım da evde bağımsız oynayan keyifli mutlu bir çocuktu ama şimdi her şeye ağlıyor, bebeği emzirme, tuvalete gitme, elini yıkama, uyuma vs hep bunları söyleyerek ağlıyor çok üzülüyorum.
Bebek biberon alsa biraz rahatlardım ama biberonu da almıyor. İki çocuk da bana geliyor haliyle.

İnşallah en kısa zamanda düzene girer her şey.
Allahtan havalar ısındı da babası her gün dışarıya çıkarıyor, evde kalsaydı daha da kötü olurdu

Günaydın kızlar
İlk kızım alerjik bebekti, emzirme olayı bitene kadar -19 ay- diyet yaptım alerji nedeniyle.
Şimdiki bebeğim de sanırım alerjik, bugün yeniden diyete başlıyorum 🙁

Yüzünde, boynunda, alnında ve saçlarının içinde kırmızı minik sivilce gibi şeyler çıktı. Sürekli ıkınıyor ve kusuyor. İlk kızımda da aynı belirtiler vardı. Bu kez geç kalmadan diyete başlamaya karar verdim.

İki çocukla çok zor olacak sınırlı beslenmek, umarım çabucak bulurum nelere alerjisi olduğunu.

İlk olarak tahin ve helvayı kesiyorum, susam zaten en alerjik besinlerden.
Sonraki adımım süt ve süt ürünleri olacak.
İlk kızımda da bunları tüketmedim diyet boyunca

Benimde göğüs ucum büyük şimdi ondan endişe ediyorum usgden fazla çıktı kilosu boyu inşallah tutabilir emdi olmayınca mama verdik biraz şimdi memede biraz uyukluyor
Benimde meme ucum çok büyük ,bazen sorun olabiliyor bazen olmuyor biz şimdilik sorun yok ama ben doymadığı için mama veriyorum zaten.gece sırf mama veriyorum.yoksa 7/24memede durmak istiyor oda 2 çocuk ve yardımcısız çok zor.Allah yardmcın olsun canım ilk 1-2ay düzen oturup öğrenene kadar çok zor sonra sakinliyorsun.

Benim kızım da evde bağımsız oynayan keyifli mutlu bir çocuktu ama şimdi her şeye ağlıyor, bebeği emzirme, tuvalete gitme, elini yıkama, uyuma vs hep bunları söyleyerek ağlıyor çok üzülüyorum.
Bebek biberon alsa biraz rahatlardım ama biberonu da almıyor. İki çocuk da bana geliyor haliyle.

İnşallah en kısa zamanda düzene girer her şey.
Allahtan havalar ısındı da babası her gün dışarıya çıkarıyor, evde kalsaydı daha da kötü olurdu
Bizde aynı durumdayız.
Aşırı huysuzlaştı kızım.
Bide malum eziyet etmesin bebeği uyandırmasın diye her dediğine isteğine tamam diyoruz mecburiyetten, iyice zıvanadan çıktı.
Ama sabır illaki bir düzen oturacak.
Evet aşırı yorucu süreç ilk zamanlar ama 1-2aya herşey daha sakin olacak inşAllah 🤲

Bizde aynı durumdayız.
Aşırı huysuzlaştı kızım.
Bide malum eziyet etmesin bebeği uyandırmasın diye her dediğine isteğine tamam diyoruz mecburiyetten, iyice zıvanadan çıktı.
Ama sabır illaki bir düzen oturacak.
Evet aşırı yorucu süreç ilk zamanlar ama 1-2aya herşey daha sakin olacak inşAllah 🤲
İnşallah biran önce düzene girer canım, çok zorlanıyorum bu şekilde.
Kızıma da üzülüyorum bir şey diyemiyorum ama bu süreçte de kuralları tamamen ortadan kaldırmak istemiyorum sonrası daha zor olur bizim için.
Uykusuzluk çok zorluyor beni 🙁
Bebek nerdeyse hiç uyumuyor perişan oldum

Emziği bırakın zaten bebeğe tokluk hissi verir sizi az emmesine yol açar.

Kızlar sezeryan doğum yapanlar ev işlerini tam manasıyla tak başına yapmaya ne zaman basladiniz yerden birşey almak şuan için imkansiz dün kendimi iyi hissediyordum biraz birşeyler yapmaya çalıştım bugün dikiş yeri çok fazla yanmaya başladı normal doğumun gözünü seveyim dedim, hep aklımda hemen suni sancı verilmeseydi acaba bu seferde normal dogarmiydi sorusu hiç gitmeyecek sanırım sezeryan aklımın ucundan bile geçmiyordu
ilk doğumumda da dogum sancılarım bir cm açılmayla başlayıp 4 saat sonra açılma ilerlemeye başlamıştı hiç suni sancı almadan kendi sancimla 13 saatte doğum olmuştu
Birde ne zaman tamamen yatar pozisyonda uyuyabilmeye başladınız ben nerdeyse oturarak uyuyorum çünkü

Kızlar sezeryan doğum yapanlar ev işlerini tam manasıyla tak başına yapmaya ne zaman basladiniz yerden birşey almak şuan için imkansiz dün kendimi iyi hissediyordum biraz birşeyler yapmaya çalıştım bugün dikiş yeri çok fazla yanmaya başladı normal doğumun gözünü seveyim dedim, hep aklımda hemen suni sancı verilmeseydi acaba bu seferde normal dogarmiydi sorusu hiç gitmeyecek sanırım sezeryan aklımın ucundan bile geçmiyordu
ilk doğumumda da dogum sancılarım bir cm açılmayla başlayıp 4 saat sonra açılma ilerlemeye başlamıştı hiç suni sancı almadan kendi sancimla 13 saatte doğum olmuştu
Birde ne zaman tamamen yatar pozisyonda uyuyabilmeye başladınız ben nerdeyse oturarak uyuyorum çünkü
Annem 5 gün sonra gitti mecbur ufak tefek işlere başladım yemek yapmak, çamaşır asmak vs gibi ama dikişlerin zorlamayacak işleri yaptım 10 gün olduktan sonra rahatlamaya başladı

X