2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Merhaba doğumdan önce e vitamini kapsülü kullanan oldu mu göğüslerine? Hangi marka fayda gördünüz mü sizce?
Merhaba ilk hafta parca parca oldu goguslerim kuzenim onerdi evicap aldim 1 taneyi iki gogsume surdum belki 3 4 gun su an masallah diyim 5. Ye gerrk kalmadi. Siddetle oneririm
Bir de gogus pedi kullanmiyorum cok kuruttu , seffaf gogus koruyucu ile hep nemli kaldi hemen gecti

İnşallah biran önce düzene girer canım, çok zorlanıyorum bu şekilde.
Kızıma da üzülüyorum bir şey diyemiyorum ama bu süreçte de kuralları tamamen ortadan kaldırmak istemiyorum sonrası daha zor olur bizim için.
Uykusuzluk çok zorluyor beni 🙁
Bebek nerdeyse hiç uyumuyor perişan oldum
Uyumayan bebek en zoru.
Gece uyumadığın zaman sabaha enerjin olmuyor ama senden başka herkes uykusunu aldığı için herkes enerjik.
Benim kızım hiç ama hiç uyumazdı,3 saat sallardık 10dk sonra ağlamaya başlardı.
4bck yasında hala uykudan nefret eder Allahtan gece uyuyor artık.
Oğlum şuan kızıma göre bi parça daha iyi gibi.
Ama ben gece mama veriyorum.
Çünkü uyumam gerek benimde.
Çok enerjik biri değilim zaten,bide uykusuz olursam tek başıma idare edemem yığılır kalırım.
Allah seninde yardımcın olsun.
Doğsun diye gün saydık şimdi şükür bunları konuşuyoruz❤️
sabır hepsi geçecek

kızlar bebeklerinize hangi marka d vitamini veriyorsunuz. bir de kaçıncı gün başladınız?bizim bugün dr kontorlumuz vardı ama sormayı unuttum. telefon nosu da yok malesef

Kızlar çatı muayenesinde 3 cm açıklığım olduğunu söyledi doktor ama sancım yok böyle Bi durumda olup doğum yapan yada hala bekleyen oldu mu aranızda

Annem 5 gün sonra gitti mecbur ufak tefek işlere başladım yemek yapmak, çamaşır asmak vs gibi ama dikişlerin zorlamayacak işleri yaptım 10 gün olduktan sonra rahatlamaya başladı
Benim annem yanımda sağolsun yemek yapıyor ama herşeyimi kendim yapmaya alışık olduğum için illa kolaçan etme gereği duyuyorum ben dağınıklık ve düzensizlik ten hiç hazetmem annem biraz dağınıktır yapmayayım diyorum ama gözüme takiliyor illa arkadan toplamak istiyorum bugün makinaya çamaşır atıp cikarttim eğilip kalkınca canım baya yanmaya başladı birde bebek gece ya kucakta ya memede duruyor geceleri toplasan 2 saat zor uyuyorum dinlenemiyorum da malesef, kızım büyük babası ilgileniyor çoğu zaman küçük olsaydı ne yapardım bilmem

Kızlar çatı muayenesinde 3 cm açıklığım olduğunu söyledi doktor ama sancım yok böyle Bi durumda olup doğum yapan yada hala bekleyen oldu mu aranızda
3 cm açıklık ile yaklaşık on gün bekledim, sonra 4 cm oldu, o şekilde de iki gün geçti ve sonra suyum geldi. Doğum için düzenli sancım olmadığından suni sancı ile doğum yaptım

Uyumayan bebek en zoru.
Gece uyumadığın zaman sabaha enerjin olmuyor ama senden başka herkes uykusunu aldığı için herkes enerjik.
Benim kızım hiç ama hiç uyumazdı,3 saat sallardık 10dk sonra ağlamaya başlardı.
4bck yasında hala uykudan nefret eder Allahtan gece uyuyor artık.
Oğlum şuan kızıma göre bi parça daha iyi gibi.
Ama ben gece mama veriyorum.
Çünkü uyumam gerek benimde.
Çok enerjik biri değilim zaten,bide uykusuz olursam tek başıma idare edemem yığılır kalırım.
Allah seninde yardımcın olsun.
Doğsun diye gün saydık şimdi şükür bunları konuşuyoruz❤️
sabır hepsi geçecek
Tam da anlattığın gibi canım, o kadar sallıyoruz bıraktığımız an uyanıyor, sürekli ıkınıyor tam dalamıyor.
Sanırım alerjisi var yüzü de kötü oldu, ıkınması kusması memeyi almaması alerji belirtileri.
Bugün diyete başladım, inşallah çabucak toparlar.
Bu tempoda zaten zor yemek yiyordum, şimdi nasıl olacak bakalım.

Dediğin gibi kızım sabah enerjik uyanıyor, geceden yorgun düşüp tam sızıp kalacağım saatte kızım uyanmış oluyor.
Bir şekilde geceden sabaha çıkıyoruz, sabahtan da akşamı buluyoruz ama bir de bana sor 😐

Sağlıklı olmaları en büyük tesellim 🤲

Uf emzigi birakacagim da kriz aninda nasil sakinlesecek bir de buna çözüm lazim bu durumda.
Anne memesine en yakin emzikler kaucuk uclu olanlarmis, bibsin ozelligi de kaucuk olmasiymis işte o da malzeme olarak kullanildikca şişme gibi bisey yapıyormuş. Bunu göze alarak bir tane sipariş verecegim sanirim ben. Belki bu emzikle yaşadığımız sorun ortadan kalkar. Bilemiyorum ilk 3 gun cok guzel ogrendikten sonra emmeyi, tam oldu bu çözdük bu işi derken. Dipteyim suan
Evet ben de sipariş vereceğim aventi almamaya devam ederse. Verdikçe öğürüyor çünkü.
Emmesi daha önemli canım.kriz anları gelip geçici bir süreç. En büyük sorun büyüdükçe meme bağımlısı olmaları bence

Canım en azından ailenin yanındasın bu çok iyi. Ben gurbette tek başımayım, bizimkilerin umrunda bile değil.
Eşimin işe gittiği günler perişan oluyorum, geceler desen hep uykusuz, sürünüyorum artık uykusuzluktan.

Hala yemek düzeni oturtamadık, ne yemek yapsak derdi en sıkıntılısı bilirsin. Bir de süt yapacak şeyler yemem gerek ama nerde, karnımızı zor doyuruyoruz iki çocukla
Evet aile yanında olmanın avantajı büyük ama kaka çiş olayı burda başladı bizim. 18 gün boyunca evde bişey yoktu. O yüzden burda olmak bile zarar veriyor. Annem kal diyor ama ben pazartesi tüm zorluğu göze alıp dönmeyi düşünüyorum. Seversen
Yulaf ezmesi al yoğurtla karıştırır yersin. Üstüne kuru taze meyveler. Yulaf da süt yapar derler. Yemek en son düşündüğüm şey benim. En büyük sorunum bebeği emzirme anı ve oğlumun wc gerilemesi

Benimde meme ucum çok büyük ,bazen sorun olabiliyor bazen olmuyor biz şimdilik sorun yok ama ben doymadığı için mama veriyorum zaten.gece sırf mama veriyorum.yoksa 7/24memede durmak istiyor oda 2 çocuk ve yardımcısız çok zor.Allah yardmcın olsun canım ilk 1-2ay düzen oturup öğrenene kadar çok zor sonra sakinliyorsun.
İnşallah sağolasın yoksa çok zor böyle moralde kalmıyor

Sağol canım allah razı olsun
Pek baş edebildiğimi söyleyemem 😐
Bu yoğun tempoda maalesef kendime bakamıyorum, sütüm etkilendi bile sanki 🙁
Genel olarak uykusuz ve yorgunum
İki veya daha fazla çocuklu anneler belki daha iyi anlar, sürekli vicdan muhasebesindeyim büyük kızıma karşı 🥺
Onunla ilgilenemedikçe daha çok bana düştü, ne olsa her şeyi annem yaptırsın diyor, bazen bebekle ilgilenmem gerekiyor o sırada kızım ağlıyor kahroluyorum üzüntüden
Lohusalık nedir bilmedim bu kez, ilk haftadan düştüm bu tempoya, haliyle dikişlerimi de zorladım, hala ağrı kesici içmeden duramıyorum dikiş ağrısından.

Fazla negatif bir mesaj oldu ama ruh halim pek de iyi değil bu sıralar 🙁
Tek çocuk hiç çocuk derlerdi de ne saçma diye düşünürdüm şimdi 2. Geldi de anladım niye öyle dediklerini🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Benimkilerin arası da çok az 14 ay var aralarında ikisine birden yetişebilmek imkansız bir yardımcı olması lazım birde benim ikisi de emiyor ve nasıl oluyorsa hep ikisi aynı anda emmek istiyor sürekli memeler açık geziyorum🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Allah yardımcımız olsun canım inşallah en az zararla atlatırız bu günleri🙏🙏

Günaydın kızlar
İlk kızım alerjik bebekti, emzirme olayı bitene kadar -19 ay- diyet yaptım alerji nedeniyle.
Şimdiki bebeğim de sanırım alerjik, bugün yeniden diyete başlıyorum 🙁

Yüzünde, boynunda, alnında ve saçlarının içinde kırmızı minik sivilce gibi şeyler çıktı. Sürekli ıkınıyor ve kusuyor. İlk kızımda da aynı belirtiler vardı. Bu kez geç kalmadan diyete başlamaya karar verdim.

İki çocukla çok zor olacak sınırlı beslenmek, umarım çabucak bulurum nelere alerjisi olduğunu.

İlk olarak tahin ve helvayı kesiyorum, susam zaten en alerjik besinlerden.
Sonraki adımım süt ve süt ürünleri olacak.
İlk kızımda da bunları tüketmedim diyet boyunca
Kızımda çok gaz olunca ve çok erken başlayınca bana da birisi dedi laktoz alerjisi olabşlri diye. Felaket gazlı ve dediğin gibi hep ıkınıyır sürekli gaz çıkarıyor benden beter. Ama hiç bitmiyor o gazı ya. Ben de bikaç gün süt ürünlerini kestim ama değişiklik olmadı. Bir de sadece o belirti bana yetersiz geldi. Başka Bi şey yok. Mukuslu kaka vs gibi. Bikaç kez de kustu tüm içtiği sütü. Kesik kesik. Oğlum hiç kusmazdı panikledim o yüzden.hattq aynı günde 3 kere kustu geçen.
Birinde ben de hatalıydım.bşberonlq mamaya zorladım da kustu

Canım teşekkür ederim, içimi rahatlattın. Duaların için Allah razı olsun.
6 sene bekleme sonrası 2. Deneme tüp bebek sonrası oğluma kavuştum 3 sene önce. Kızımda kendiliğinden sürpriz yaptı :) inş bu süreçlere gerek kalmadan çatlama iğnesi ile gelir kuzun. Çok iyi anlıyorum şuan ki halini. Allah isteyenlerin kucağını boş bırakmasın. Sağlıklı evlatlar versin.

X