- 19 Mayıs 2011
- 450
- 540
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #44.221
Geldi geldi çok şükürrrCanim selam benim kuzenim oldu hic korkma hersey guzel olacaktir eski bi gonderiymis smdi ne yaptin merakettm iyimisjn geldimi bebis
Nişan gelince dogumun ne zaman olacagi belli olmuyor ama su gelince hastaneye gitmek gerek diye biliyorumKızlar acil yardım benim nişanım geldi şeffaf mukus. Ne zaman doğumunuz başladı nişan gelince?
12 de nişan geldi biraz sonra su geldi 6 da doğum oldu :)Kızlar acil yardım benim nişanım geldi şeffaf mukus. Ne zaman doğumunuz başladı nişan gelince?
Öğlen 12 1 gibi nişanım gelmişti akşam 8de sancılarım başlamıştı. Ertesi sabah 5te doğmuştu ilk bebeğimKızlar acil yardım benim nişanım geldi şeffaf mukus. Ne zaman doğumunuz başladı nişan gelince?
Hiç bilmiyordum iyi oldu öğrendiğim mama takviyesi yapmıyorum o zaman normaldir. teşekkür ederimSadece anne sütü alıyorsa fazlasının zararı yok deniyor, anne sütünden kaynaklı fazla kilo bebekler hareketlenince gidiyor zaten. Ama mama veriyorsan onu azaltabilirsin gibi.
Benim de sütüm gelmemişti emzirmeye uğraşıyorduk herkes biberon verme verme diye baskı yaptı. Ben de kimseyi dinlemedim mecbur verdim. Daha sonra bebeğim düzelmeye başlayınca memeye de alıştırdım çok şükür. Hem biberon hem meme alan onlarca bebek var. Bebeğin doyması bence önemli olan. İlk günler benim için de çok zorlu geçti. Bizim de sarılığımız doğumumuzun ikinci günü 11 di 1 gün sonra 7.4 e düştü. Yavaş yavaş azalacak artıkBizde sarılık ile uğraşıyoruz. 9.gün bugün. 1 gece fototerapi gördü. Sarılık 18 olmuştu. Besleyemedim bir de bebekle A kan grubu 0 kan grubu uyuşmazlığımiz olmuş o daha da çabuk yükseltti sarılığı. Emmedi uykuda olduğu için. Sağarak hergun 1.5 saatte 1 saatte bir emzirerek sütun yetmediğini düşündüğüm zaman ek mama takviyesi yaparak çok şükür dusurduk sarılığı 8 e kadar dustu. Doktor iyi dedi düşmeye devam ediyor dedi. Şimdi zar zor memeye alıştırmaya çalışıyorum. Herkes biberon verme etme ac kalsin memeyi tutar dedi ama.kimseyi dinlemedim. Kaşıkla olmuyordu çünkü. Devamlı uyuyordu. Çok şükür bugün 3 öğün beni emerek doydu. Hâlâ 1.5 saatte bir emzirmeye devam ediyorum. En fazla 2 saat oluyor. Çocuk emdikten sonra göğsümü sağarak boşaltıyorum. Ilk çocuk bir de çok acemiydik. Elimden geleni yaptım valla.. Çok zormus gerçekten ebeveyn olmak
Etrafını dinlemeyerek çok iyi yapmışsın.Bizde sarılık ile uğraşıyoruz. 9.gün bugün. 1 gece fototerapi gördü. Sarılık 18 olmuştu. Besleyemedim bir de bebekle A kan grubu 0 kan grubu uyuşmazlığımiz olmuş o daha da çabuk yükseltti sarılığı. Emmedi uykuda olduğu için. Sağarak hergun 1.5 saatte 1 saatte bir emzirerek sütun yetmediğini düşündüğüm zaman ek mama takviyesi yaparak çok şükür dusurduk sarılığı 8 e kadar dustu. Doktor iyi dedi düşmeye devam ediyor dedi. Şimdi zar zor memeye alıştırmaya çalışıyorum. Herkes biberon verme etme ac kalsin memeyi tutar dedi ama.kimseyi dinlemedim. Kaşıkla olmuyordu çünkü. Devamlı uyuyordu. Çok şükür bugün 3 öğün beni emerek doydu. Hâlâ 1.5 saatte bir emzirmeye devam ediyorum. En fazla 2 saat oluyor. Çocuk emdikten sonra göğsümü sağarak boşaltıyorum. Ilk çocuk bir de çok acemiydik. Elimden geleni yaptım valla.. Çok zormus gerçekten ebeveyn olmak
Sütüm az diyorsun da bebek demekki bol bol süt çekiyor sen farkında değilsinAy çok sevindim ya, demekki sütüm az da olsa yaramış
Aynen yavaş yavaş azalıyor. Sen erken çözmüşsün biz fototerapi almak zorunda kaldık buna da şükür 1 gün ile atlattık.Benim de sütüm gelmemişti emzirmeye uğraşıyorduk herkes biberon verme verme diye baskı yaptı. Ben de kimseyi dinlemedim mecbur verdim. Daha sonra bebeğim düzelmeye başlayınca memeye de alıştırdım çok şükür. Hem biberon hem meme alan onlarca bebek var. Bebeğin doyması bence önemli olan. İlk günler benim için de çok zorlu geçti. Bizim de sarılığımız doğumumuzun ikinci günü 11 di 1 gün sonra 7.4 e düştü. Yavaş yavaş azalacak artık
Spinal ameliyat için çok iyi, epidural de sonrası için. Odaya geçtikten bi kaç saat sonra malesef şiddetli ağrılar olabiliyor epidural onun için süper oluyor. Ben bu sefer sadece spinal aldım sonraki ağrılar için ağrı kesici iğne yaptılar ama epidural daha etkiliÖyle bir seçenek sunmadı gerek yok bence kısa sürmüyor mu zaten.
Bende biraz geç kaldım ama çok şükür beterin beteri var. Ufaktan emmeye de alıştı gibi kendine geldikçe. Inşallah daha da alışır. 2 satte bir sağmak çok zor çünküEtrafını dinlemeyerek çok iyi yapmışsın.
Ben ilk doğumda etraf saçmalığını dinleyerek çocugum 3 gün hastanede yattı.
Mama verme alışır biberon verme alışır.
Keşke alışsaydı da doğumdan sonraki ilk 1 ay kabus olmasaydı.
Şimdi ki doğumumda öyle keyfli huzurluyumki, kimseyi dinlemediğim için herşey yolunda gidio şükür.
Sen de en iyisini yapmışsın
Ben sabah 9 da yiyip içmeyi bıraktım aç susuz olmak gerekiyor 3te sezeryana alındım. Doktor söyler onu sanaKızlar sezaryenden 1 gece önce ne yiyip içtiniz?
İlk bebeğim çok sorunlu olduğu için bütün emzirme danışmanlarının, çocuk doktorlarının sayfalarını didik didik etmiştimHiç bilmiyordum iyi oldu öğrendiğim mama takviyesi yapmıyorum o zaman normaldir. teşekkür ederim
İlk bebeğim çok sorunlu olduğu için bütün emzirme danışmanlarının, çocuk doktorlarının sayfalarını didik didik etmiştimtüm gerekli gereksiz bilgiler mevcut bende
Benim de oğlum 3 yaşında aynı durumdayım. Çok çaresiz hissediyorum kendimi. Emzirirken tepemde. O da diğer memeye yapışıyor ucunu vermiyorum ama öpüyor emer gibi yapıyor. İzin vermesem yastıkla vuruyor bizeArkalardan okuyarak geldimherkesin bebişi hayırlı olsun hepimiz sağlıkla büyütelim inşallah..ssvd denemek istediğimi bikaç kez yazmıştım, 11 mayıs salı günü 39+3 de kontrol de hafif sancı çıktı ama düzenliydi açıklık yine yok tabi, ilk sezeryan sebebim de açılma ilerlemedi.eve geldim akşam yürüyüş sıcak duş, hurma, adaçayı yani bildiğim herşeyi yaptım..gece 12 Aman Allahım oda ne bi an da 7 dk da bir gelen kıvrandıran düzenli sancı aha dedim eda doğuruyon tabi duş, çömelme kalkma, plates topu sancılar da dayanılmaz düzeyde sabaha karşı 4de doktorumu aradık hastanede buluştuk açılma sadece 1 cm..sancılar dakika da 100ü vuruyor ben kıvranıyorum ama açılma ilerlemedi, suyu açalım dedi doktorum belki açılma hızlanır su açıldı yine de ilerlemedi saat 9 açılma 2 cm..benim enerjim kalmadı bayılacak gibi oldum..Doktorum maalesef yine ilerlemiycek sen elinden geleni yaptın dedi 9 buçuk da oğluma kavuştum spinal+epidural sezeryan oldum
Şimdi asıl problem 3.5 yaşında ki büyük oğlum çok etkilendi çok hırçınlaştı, inşallah bu sürece kolayca uyum sağlar
Sürekli gazlı hem de. Gecesi gündüzü yok. Emiyor başlıyor kıvranma yaKizlar gaz sorunumuz var sabaha kadar uyumuyor yavrum aglamaktan emmek bile istemiyor kakasini da yapamiyor iki gun zeytinyagi verdim az bise oyle yapti sonra zarar olur diye yapmadim sabaha kadar vermeyince cok zorlandim sizlerde de bu sorun var mi varsa nasil bir yol izliyorsunuz
Canım sakin olursan kafana hiçbirşey takmazsan nasıl herşey yolunda gidiyor bak gör.Bende biraz geç kaldım ama çok şükür beterin beteri var. Ufaktan emmeye de alıştı gibi kendine geldikçe. Inşallah daha da alışır. 2 satte bir sağmak çok zor çünkü
Biz de 1 gün fototerapi aldık. rengimiz de yavaş yavaş düzeliyorAynen yavaş yavaş azalıyor. Sen erken çözmüşsün biz fototerapi almak zorunda kaldık buna da şükür 1 gün ile atlattık.