2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim doğumum biraz travmatik oldu benim için. Süreç hiç hayal ettiğim gibi ilerlemedi. O yüzden pek objektif yorum yapamayabilirim sanırım. Doktorumdan memnun kaldım genel olarak ama doğumu beklerken mesela eşimden başka kimse yoktu yanımda. Gelip gidip nst ye bağladılar sadece bir de muayene ettiler. Şöyle yap böyle nefes al vs diyen kimse olmadı. Doğumdan sonra da kucağıma koyup gittiler ben kendim emzirdim hiç bilmediğim halde. Emiyor mu diye sordular sadece, emiyor dedim gittiler. Hele ilk geceki nöbetçi hemşire fazla ukalaydı. İlk çocuğumuz, eşimin de benim de tecrübemiz yok sorduğumuz sorulara garip cevaplar verdi tersler gibi. Neyse belki de ben fazlaca üzgün olduğumdan daha hassastım bilemiyorum. 🤷🏻‍♀️
Çok üzüldüm. Bizde de ilk bebeğimde kendi halime bırakmıştılar. Burada bizim yine emmeyecek kaygımız yüksek olduğundan da olabilir devamlı hemşire ve ebeleri çağırdık. Yardımcı olur musunuz diye sağolsun hep geldiler.Gerçi benim sezaryendi. Planlıydı herşey onun etkisi midir bilmem. İlkinde lohusalık bunalımına girmiştim .

Çok üzüldüm. Bizde de ilk bebeğimde kendi halime bırakmıştılar. Burada bizim yine emmeyecek kaygımız yüksek olduğundan da olabilir devamlı hemşire ve ebeleri çağırdık. Yardımcı olur musunuz diye sağolsun hep geldiler.Gerçi benim sezaryendi. Planlıydı herşey onun etkisi midir bilmem. İlkinde lohusalık bunalımına girmiştim .
Benim de sezaryen oldu ama plansız. Gece suyum geldi sabah hastaneye gittik. Akşama kadar suni sancıyla doğum gerçekleşmeyince ve bebişin kalp atışları düşmeye başlayınca mecbur sezaryene aldılar. 9 ay boyunca yaptığım yürüyüş egzersizler, okuduğum normal doğal doğum kitapları eğitimler vs kendimi çok hazırlamıştım ama olmadı.

Benim doğumum biraz travmatik oldu benim için. Süreç hiç hayal ettiğim gibi ilerlemedi. O yüzden pek objektif yorum yapamayabilirim sanırım. Doktorumdan memnun kaldım genel olarak ama doğumu beklerken mesela eşimden başka kimse yoktu yanımda. Gelip gidip nst ye bağladılar sadece bir de muayene ettiler. Şöyle yap böyle nefes al vs diyen kimse olmadı. Doğumdan sonra da kucağıma koyup gittiler ben kendim emzirdim hiç bilmediğim halde. Emiyor mu diye sordular sadece, emiyor dedim gittiler. Hele ilk geceki nöbetçi hemşire fazla ukalaydı. İlk çocuğumuz, eşimin de benim de tecrübemiz yok sorduğumuz sorulara garip cevaplar verdi tersler gibi. Neyse belki de ben fazlaca üzgün olduğumdan daha hassastım bilemiyorum. 🤷🏻‍♀️
Canım ben her dk ağlıyordum her dk , sütüm az geliyor diye ağlıyordum. Bir de benim bebeğim obur biraz sürekli emmek istiyor saatlerce ama 5-15 dk falan değil yani sömürüyor bildiğin memeyi düşün sütüm yokken ciyak ciyak ağlıyordu o ağladıkça ben ağlıyordum. Benim doğumum da travmatikti doktorumdan kaynaklı değilde sürecin 10 saat suniden sezaryene dönmesi yüzünden oldu suyum patlatıldığında aşırı korktum 10 saatin sonunda artık psikolojim bozulmuştu, doktorumu dinlemedim ısrar ettim normal doğuma falan. Sonrasında da biz hemşireye bahşiş verdik diye geldi gitti emzirme stillerni gösterdi yoksa benimkide salmıştı. Ama diğer çalışanlar sürekli geldi gitti ilgilendiler onlarla toğarladım . Sonrasında yine sütüm gelmedi evde herşeye ağladım annemin iş yapmasına kadar ağladım o yoruluyor diye. Lohusalık vurdu baya yani. Ama şimdi sütüm artıyor yetmeyince mama veriyorum artık mamayı kabullendim sadece sayısını artttırmak istemiyorum. Başta mama yiyor diye aşırı üzülüyordum. Üzülme bak doktorda olumlu konuşmuş ki kilo almış herşey yolunda demektir

Kızlar merhaba idrar testi ile hamile olduğumu öğrendim yarın doktora gideceğiz hem kan tahlili için hem ultrason kese görünür mü sizce ? Son adetim 20 Nisandı.

Canım ben her dk ağlıyordum her dk , sütüm az geliyor diye ağlıyordum. Bir de benim bebeğim obur biraz sürekli emmek istiyor saatlerce ama 5-15 dk falan değil yani sömürüyor bildiğin memeyi düşün sütüm yokken ciyak ciyak ağlıyordu o ağladıkça ben ağlıyordum. Benim doğumum da travmatikti doktorumdan kaynaklı değilde sürecin 10 saat suniden sezaryene dönmesi yüzünden oldu suyum patlatıldığında aşırı korktum 10 saatin sonunda artık psikolojim bozulmuştu, doktorumu dinlemedim ısrar ettim normal doğuma falan. Sonrasında da biz hemşireye bahşiş verdik diye geldi gitti emzirme stillerni gösterdi yoksa benimkide salmıştı. Ama diğer çalışanlar sürekli geldi gitti ilgilendiler onlarla toğarladım . Sonrasında yine sütüm gelmedi evde herşeye ağladım annemin iş yapmasına kadar ağladım o yoruluyor diye. Lohusalık vurdu baya yani. Ama şimdi sütüm artıyor yetmeyince mama veriyorum artık mamayı kabullendim sadece sayısını artttırmak istemiyorum. Başta mama yiyor diye aşırı üzülüyordum. Üzülme bak doktorda olumlu konuşmuş ki kilo almış herşey yolunda demektir
Ben başlarda uyandırıp emzirmekte çok zorlandım. Uyanmıyordu, zorla 5dk emip geri uyuyordu. Ağlıyordum ben de. Annemle eşim pompayla ben ağlarken beni sağıyolar çay kaşığıyla veriyorlardı 😅 sonra arttı tabi, kızım da daha güzel emmeye başladı. Şimdi de memelerim boşalıyor sanki azaldı mı diye korkuyorum. Aç olsa uyumaz ağlar diyor annem, kilo da alıyor niye yetmesin diyor ama annelik işte. Hiç ikna olmuyorum😅

Kızlar doktordan geldim 22 mayısta doğum yapıcam.
Epidural spinal kararı bana bıraktı ikiside aynı bir farkı yok dedi. Henüz karar vermedim hangisini olsam 🤔

Bugün doktora gittik bebeğin kontrolü vardı. 2 haftalık şuan bebeğim. Geçtiğimiz haftaya göre 400 gr almış. 3470 doğmuştu, üç gün sonraki kontrolünde 3400dü şimdi ise 3800. Normaldir dimi? Bir de bir haftads iki santim uzamış 53 cm şuan.
Çok çok iyi çok güzel canım maşallah. Normalde doğduktan sonraki bi kaç gün ödem gidip zayıflıyor sonra 10-15. Gün civarı doğum kilosunu yakalaması bekleniyor, seninki çokta n geçmiş bile maşallah

Benimki de 1 haftada 400 gram almıştı. Doktor fazla dedi 200 gram normal dedi valla bilemedim herkes farklı bir şey söylüyor. Senin doktorun ne dedi?
Sadece anne sütü alıyorsa fazlasının zararı yok deniyor, anne sütünden kaynaklı fazla kilo bebekler hareketlenince gidiyor zaten. Ama mama veriyorsan onu azaltabilirsin gibi.

Kızlar bizde de uykusuz her gece 😂
Gündüz uyusa en azından o zaman dinlenirim ama gündüz de uyumuyor.
Kucağımızda ya da memede çok güzel uyuyor, bıraktığımız anda yıkıyor ortalığı

Diğer kızım da 2 yaşında, annemi istiyorum diye ağlıyor çok üzülüyorum 😥
Eşim evdeyken meme saatleri dışında bebeği ona veriyorum ben kızımla oynuyorum.
Eşim işe gidince işler iyice karışıyor 😐
Birini ayağımda sallıyorum diğerini memede tutuyorum, aşırı yorucu geçiyor.

Annemle babam da bu sırada şehir şehir akraba geziyorlar... her telefonda da akıl veriyorlar daha çok sinir oluyorum.
Kıyamam ya çok zor nasıl baş ediyorsun ☹️ Allah yardımcın olsun.

Ben başlarda uyandırıp emzirmekte çok zorlandım. Uyanmıyordu, zorla 5dk emip geri uyuyordu. Ağlıyordum ben de. Annemle eşim pompayla ben ağlarken beni sağıyolar çay kaşığıyla veriyorlardı 😅 sonra arttı tabi, kızım da daha güzel emmeye başladı. Şimdi de memelerim boşalıyor sanki azaldı mı diye korkuyorum. Aç olsa uyumaz ağlar diyor annem, kilo da alıyor niye yetmesin diyor ama annelik işte. Hiç ikna olmuyorum😅
Aynı ben😀 umay senle herşeyimizin aynı gitmesi peki😀😀 şimdi ama ben de bi sistem geliştirdim. Sürekli memede durmak isteyip tok da olsa emiyor süt kalmıyor daha böyle sakinleşince emzik veriyorum çünkü mememi emzik yerine kullanıyor böylelikle sadece açken emzirmiş oluyorum😀 yoksa sütüm yetmiyor yanş

Merak etme canım böyle rahat düşüncelere sahip oldugun sürece sütün kendiliğinden artar.artmasa bile çocuguna bak , sağlıklı görünüyorsa herşey doğru yolundadır..❤️

Öyle bir seçenek sunmadı gerek yok bence kısa sürmüyor mu zaten. 😅
Canım anestezi ekibine güveniyorsa doktorun epidural ol mutlaka.
Yoksa klasik yok spinali seç.
Epidural ve spinal asla aynı şey değildir.
İkisinide yaşadım.
İlk doğum epidural ikincisi spinal oldu(mecburi)
Epidural sezaryen sonrası çokçokçok daha rahat oluyosun.
Hı spinal kötü mü geçio dersen hayır sadece o uyuşukluk sinir bozuyor ,ağrı sızı zaten öyle dayanılmıcak kadar hiç olmuyor.
Dediğim gibi iyi bir hastanede doğum yapcaksan mutlaka epidural ol.

10 günlük bebeğim. Sarılık da vardı bizde. Ondan da kaynaklı sanırım
Bizde sarılık ile uğraşıyoruz. 9.gün bugün. 1 gece fototerapi gördü. Sarılık 18 olmuştu. Besleyemedim bir de bebekle A kan grubu 0 kan grubu uyuşmazlığımiz olmuş o daha da çabuk yükseltti sarılığı. Emmedi uykuda olduğu için. Sağarak hergun 1.5 saatte 1 saatte bir emzirerek sütun yetmediğini düşündüğüm zaman ek mama takviyesi yaparak çok şükür dusurduk sarılığı 8 e kadar dustu. Doktor iyi dedi düşmeye devam ediyor dedi. Şimdi zar zor memeye alıştırmaya çalışıyorum. Herkes biberon verme etme ac kalsin memeyi tutar dedi ama.kimseyi dinlemedim. Kaşıkla olmuyordu çünkü. Devamlı uyuyordu. Çok şükür bugün 3 öğün beni emerek doydu. Hâlâ 1.5 saatte bir emzirmeye devam ediyorum. En fazla 2 saat oluyor. Çocuk emdikten sonra göğsümü sağarak boşaltıyorum. Ilk çocuk bir de çok acemiydik. Elimden geleni yaptım valla.. Çok zormus gerçekten ebeveyn olmak

X