2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar selam, buraya epeydir bakamadım. Eski mermitoloji ben ☺️ Doğuranlara hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün minnoşları🧡 4 mayısta kendi sancılarımla 10 saatlik sancı sonucu doğum yaptım. 6-7 cm açıklıkta epidural aldım. O yüzden doğumdan önceki son 1,5 saatim çok rahat geçti, bilginiz olsun, almayı düşünen varsa alsın çok iyi oldu nefes aldım rahatladım epiduralle diyebilirim. Kesi olmadı biraz yırtık var 3-4 estetik dikiş attı doktorum. Onlar da iyileşiyor şükür.
Kızım bugün 12 günlük. Çiş kaka gaz meme yıkama uyutma uyutamama ağlama döngüsüne girdik 🙂 40 ından sonra herşey daha güzel olacakmış öyle diyolar onu bekliyoruz. Ama bugünlerin de tadı başkaymış o yüzden onun zevkine de varmaya çalışıyorum zor da olsa. Hepinize sevgiler 🌸🌸
Günaydın kızlar. Bu çatlak kremleri flan varya lierac flan. Onları göğsünüze de sürdünüz mü. Ben sürüyorum da karnıma sürdükten sonra elimde kalanları. şüpheye düştüm. Tıkar mı flan diye.
Ben sürdüm cnm memeye de ama kahverengi kısma sütmedim hiç. Oralara da hindistancevizi yağı sürmüştüm.
Aynı şey bizim bebekte de var, pul pul dökülme. Doktor kontrolüne goturdigumuzde sordum mustela losyon sürsem olur mu hocam diye, hiç gerek yok bişey sürme,.onlar katkılı dedi.
Benim kızımda da oldu soyulma gibi, bizim doktorumuz losyon kullanabilirsin dedi iki günde de baya etkili oldu cnm bilgin olsun. Ama bizim soyulma belki çok daha fazladır ondan kullan demiştir bize doktorumuz, inşallah geçer bir an önce soyulmalar.
Herkese merhaba kizlar
Geriye donuk okuyamadim. Bebisini kucagina alanlar hayirli ugurlu olsun
Bende carsamba kavustum kizima 39. Hafta spinal sezeryanla
Cok sukur iyi gecti dun eve geldik
Sutum damla damla hep meme istiyo gelsede gelmesede damla da olsa inanilmaz cekiyo arkadan enjektorle mama veriyirm ya ds emerken yandan suzduruyorum

Dun hayatimin belki en zor gunun yasadim
Olay su sekilde
Hastaneden eve geldik
Bambu besige koyduk karni tok goruntulu konusuyoruz akrabalarla o sirada salla babam salla besigi bayag salladik esim de oglumda. Sonra ben dusa girdim
Oglum anne kaka yapti kardesim dedi ciktim altini degistrmek icin
Cocuk nefes almiyo Allahim
Ay noldu diuorm morariyo vuruyorm
Anneme bagirdim yok cocuk gidiyo
112 ara dedim esime
Esim agliuo
Allah im.nasi bi an balkona ciktm sarstm aklima banyo geldi yuzunu yikadim
Sonra rengi duzelmeue basladi
Agzinda tukuruk ve sut vardi
112 kapatmayn bizi dinleyindiyerek ne yapmamiz gerektgini soyledi bi yandan ambulans yonlendirdi
Onlar geldiginde nefes.alyodu rengi gelmisti.
Yenidoganlarda solunum sikintisi bazen durmasi olabiliyor dedi dr
Muayene etti dinledi.hic bi sikinti.yok dedi
Biz yine dogum yaptigim hasteney gittk gosterdik . Cigerlerini dinledi etti . Yaptklarimizi anlattik. Midesinden yukari mama yada sut.cikmis onu tikamistir reflu olmustur dedi
Icim hic rahst deil yarin 3. Gun kontrolumuz var. Su an iyi hic bi sikinti emmede vs yok
Uykusu da oyle
O yasadigimiz neydi oyle kafayi yicem
Çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm, büyük bi korku yaşamışsınız, bundan sonra hiç olmaz umarım, Allahım sağlık versin 🙏🏻
Kızlar bebişleri kaç saat arayla besliyorsunuz?
2 bilemedin 2,5 saatte bir. Ama arada ağlarsa yarım saat geçmişse bile besliyorum. Tabi bu ağlamalar gazdan da oluyo ama alırsa memeyi veriyorum biraz da gaz masajı yapıyorum öyle durumlarda
Kızlar her süt verdikten sonra bebeğin gazını çıkarıyor musunuz benim bebeğimde her sütten sonra sırtını sıvazlıyorum ama geyirme olmuyor çok mu uğraşmak lazım yoksa gaz minyok anlamıyorum ben pek ağlamıyor da o şekilde uyutsam uyuyor yanlış biseyler mi yapıyorum acaba
Bizim de öyle cnm her gaz çıkarma denemesinde çıkmıyor maalesef ama yine de sıvazlamak lazımmış.

Ben ağladıkça emziriyorum, bırakınca ağlıyor mecburen yine emziriyorum. Uykuya dalmışsa uyandirmiyorum. Gece bazen 4 saate yakın uyuyor, uyandığında altını değiştirip emziriyorum. Ya da sagdigim sütten veriyorum biberonla. Süt sağma makinası iyi ki aldığım dediklerimden. Hem gogsum bi nebze de olsa boşalıp rahatlıyor hem de gece çok yorgunsam sagdigim sütten veriyorum.
Hangi marka önerirsin peki.birde mama kaç defa kaclik veriyorsunuz?

Merhaba adalat 30 mg kullanıyorum günde 2 tane. Ona rağmen 14/9 larda. Doktor yavaş yavaş düşeceğini söylüuor. Brnim bayağı yükselmişti. Ama ben ölçmeden anlayamıyorum. Belirti vermiyor yani
Sanırım aynı sorunu yaşıyoruz. Size de geçmiş olsun. Bana da aynı ilacı başladılar. İnşallah en kısa zamanda atlatırız. Size bu süreçle ilgili bir bilgi verdi mi doktorunuz.

İsim konusuna hala karar veremedik Ya ben söylemiştim yanına isim bakıyoruz diye birisi aynı ismi koyacakmış akraba bizden duyup böyle bişeyi yapmakta hoş mu🙄😡

Arkadaşlar merhaba, aranizda doğumuna yakın süreçte rahmine ince sivri uçlu bisey batar gibi bir sanci hisseden olmuş muydu. Zaman zaman bir kez oluyordu, ancak bugun biraz daha sık oluyor, son bir saatte bir kac kez oldu. Anlık saplanıyor ve geçiyor. Fikri olan var mi acaba açılma belirtisi vs olabilir mi. 40 +2 yim bu arada.

Sanırım aynı sorunu yaşıyoruz. Size de geçmiş olsun. Bana da aynı ilacı başladılar. İnşallah en kısa zamanda atlatırız. Size bu süreçle ilgili bir bilgi verdi mi doktorunuz.
Ben doğumdan sonra bi gece hastanede yattım. Doktor eklampsi olabilir falan dedi. Kan tahlilleri idrar tahlili yaptı. Sonuçlar iyi çıktı. Tansiyonumun 15/9 olması bile çok da kötü değil dedi. Yavaş yavaş düşecek dedi. 40 ın çıkana kadar dikkat etmelisin dedi. Ancak düzene girermiş. Bir de tansiyon ilacının anında düşürmesini beklemeyiz dedi. Yavaş yavaş düşmesini bekleriz dedi. Bende aşırı ödem olmuştu bir de. Hamileliğimde olmayan ödem doğumdan sonra oldu. Hastaneye yatınca serum falan taktılar öyle attım ödemi

Ben doğumdan sonra bi gece hastanede yattım. Doktor eklampsi olabilir falan dedi. Kan tahlilleri idrar tahlili yaptı. Sonuçlar iyi çıktı. Tansiyonumun 15/9 olması bile çok da kötü değil dedi. Yavaş yavaş düşecek dedi. 40 ın çıkana kadar dikkat etmelisin dedi. Ancak düzene girermiş. Bir de tansiyon ilacının anında düşürmesini beklemeyiz dedi. Yavaş yavaş düşmesini bekleriz dedi. Bende aşırı ödem olmuştu bir de. Hamileliğimde olmayan ödem doğumdan sonra oldu. Hastaneye yatınca serum falan taktılar öyle attım ödemi
Benimde ödemim çok olmuştu. Bu hafta atıyorum biraz biraz. İnşallah hemen geçer gider ve tekrar olmaz.

Arkadaşlar merhaba, aranizda doğumuna yakın süreçte rahmine ince sivri uçlu bisey batar gibi bir sanci hisseden olmuş muydu. Zaman zaman bir kez oluyordu, ancak bugun biraz daha sık oluyor, son bir saatte bir kac kez oldu. Anlık saplanıyor ve geçiyor. Fikri olan var mi acaba açılma belirtisi vs olabilir mi. 40 +2 yim bu arada.
Merhaba canim bende de oluyor igne batmasi gibi bende acilmada boyle mi oluyor acaba hic bilmiyorim umarim acilma belirtisidir baslasin artik dogumlarimiz

Merhaba kızlar 11 mayıs sabahı acil sezeryan ile doğum yaptım 38+2 de. 10 mayıs sabahı 9 da yattım.hastaneye. şekerden dolayı doğumu önermişti doktorumuz. Suni şancı ile normal doğum denedik. Doğum ve hamilelik bir tramvaya dönüşmüş durumda bende. 20 saat boyunca suni şancı çektim. Bebeğim kanala başi yan olarak yanlış yerlesmis. Kafası şiştiği için acil sezeryana dönüldü. 17. Saatte ultrason çekilmişti ama kafası küçük açılma olursa normal doğurur diyerek 3 saat daha beklettiler beni ve bebegimin kafası şişti. 20 saatin sonunda sezeryan ile doğum yaptım. 20 saatlik sancılı süreç bir ölüm gibi olduğu yetmezmiş gibi o kadar sancinin ve parmaklanmanin içimin desilmesinin üstüne bir de sezeryan sancısı cekiyorum şimdi. Vücudum bittiği için haliyle sezeryan da cok zorladı beni. Gebeliğin başından beri yapılan yürüyüşler, yogalar ve pilates bir ise yaramadı bende koca 20 saatte 3 cm açılma oldu ki 1 cm açılma zaten hali hazırda vardı. Neyseki çok şükür bebeğim ve ben iyiyiz saglikliyiz ve evimizdeyiz. Emme sorunumuz ve sarilik sıkıntımız var. Yarın acılde sarılığı tekrar ölçülecek. Inşallah düşmüştür. Sütüm çok az gelince mecbur mama takviyesi almak zorunda kaldım ve biberon da kullandım. Vücudum o kadar bitik ki kaşık falan ugrasmak zor oldu. Şimdi alıştırmaya çalışıyorum oğlumu. Bazı öğünler memeyi güzel çekiyor emiyor bazen hiç emmiyor. Inşallah düzene sokacağız onu da. Rabbim kolay doğum nasip etsin. Kendi sancısıyla hastaneye gidip ilk doğumu olmasına rağmen 3 saat sancıyla doğum yapan kuzenime haset duydum bugün. Sanırım ikinci çocuk fikri benden çok uzak artık.
Üzüldüm ama sonuca bak bence cnm, şükür ki şimdi sağlıklısınız. Baya zor olmuş doğum sürecin ama zaman herşeyin ilacı, kendini üzmemeye çalış ki daha hızlı toparlanın 🙏🏻
Kızlar dün oğlumu kucağıma aldım spinal anestezi ile 2970 gr 48 cm doğdu şükür ikimizde ıyiyiz darısı henüz dogmamis olanlara
Gözün aydın :) sağlıkla sıhhatle büyüsün mimik 🙏🏻

Bir de aranızda bir anda titreme zangir zangir üşüme gelen oldu mu hiç? Hastaneden döndükten beridir tam 3 kez yaşadım. Bir anda tir tır titremeye birlikte battaniyeleri sarindim ısınmak için. Yarım saate normale döndü. Ama 3 keredir tekrar ediyo, böyle bişey yaşayan oldu mu?
Canım bende de oluyor şekerim düşünce oluyor o yüzden sık sık bişeyler yemeye çalışıyorum hatta açlığımı hisstmesemde yiyorum bende mastit yada göğüs ucu yarası yok yani onunla alaklı değil belki seninde şekerin düşüyor olabilir ama mastittede titreme oluyor iyi takip etmek lazım

Merhaba kızlar 11 mayıs sabahı acil sezeryan ile doğum yaptım 38+2 de. 10 mayıs sabahı 9 da yattım.hastaneye. şekerden dolayı doğumu önermişti doktorumuz. Suni şancı ile normal doğum denedik. Doğum ve hamilelik bir tramvaya dönüşmüş durumda bende. 20 saat boyunca suni şancı çektim. Bebeğim kanala başi yan olarak yanlış yerlesmis. Kafası şiştiği için acil sezeryana dönüldü. 17. Saatte ultrason çekilmişti ama kafası küçük açılma olursa normal doğurur diyerek 3 saat daha beklettiler beni ve bebegimin kafası şişti. 20 saatin sonunda sezeryan ile doğum yaptım. 20 saatlik sancılı süreç bir ölüm gibi olduğu yetmezmiş gibi o kadar sancinin ve parmaklanmanin içimin desilmesinin üstüne bir de sezeryan sancısı cekiyorum şimdi. Vücudum bittiği için haliyle sezeryan da cok zorladı beni. Gebeliğin başından beri yapılan yürüyüşler, yogalar ve pilates bir ise yaramadı bende koca 20 saatte 3 cm açılma oldu ki 1 cm açılma zaten hali hazırda vardı. Neyseki çok şükür bebeğim ve ben iyiyiz saglikliyiz ve evimizdeyiz. Emme sorunumuz ve sarilik sıkıntımız var. Yarın acılde sarılığı tekrar ölçülecek. Inşallah düşmüştür. Sütüm çok az gelince mecbur mama takviyesi almak zorunda kaldım ve biberon da kullandım. Vücudum o kadar bitik ki kaşık falan ugrasmak zor oldu. Şimdi alıştırmaya çalışıyorum oğlumu. Bazı öğünler memeyi güzel çekiyor emiyor bazen hiç emmiyor. Inşallah düzene sokacağız onu da. Rabbim kolay doğum nasip etsin. Kendi sancısıyla hastaneye gidip ilk doğumu olmasına rağmen 3 saat sancıyla doğum yapan kuzenime haset duydum bugün. Sanırım ikinci çocuk fikri benden çok uzak artık.
Geçmiş olsun canım gerçekten çok zor şeyler atlatmışsın ama şükür ki bebeğinde sende sagliklisiniz iyisiniz gözün aydın olsun

Normal doğumu bekleyen hanımlar yalancı kasilmalari çok sık yasiyormusunuz ben iki gündür kasılmalar yüzünden karnımı acısından elleyemeyecek kadar yoğun yaşıyorum dün gece kasılmalar kasıklarımda 8 dakikada bir gelmeye başladı 2 saat kadar sürdü sonra o nefes kesen kasılmalar birden geçti sonunda doğum başladı diye çok sevinmiştim artık hamilelik eziyet gibi gelmeye başladı bugün o kadar yorgun hissettim ki kendimi adım atarken bile zorlandım kasılmalar olduğunda bebekte çok hareketli oluyor daha çok canım yanıyor dün nst'de 100'lere vuran sancılarım çıktı ama acilmam olmadığı için doktorum eve yollanmami istedi kızımda hiç böyle olmamıştı direk sancım başlamış ve doğum başlamıştı bu sefer kendimi çok halsiz ve hasta gibi hissediyorum bacaklarımda ki varislerde çok ağrı yapmaya başladı 2 gece önce uyurken kötü bir kramp girdi sabah kalktigimda kramp giren yer vurmusum gibi mosmor olmuştu böyle bişey yaşayan varmı hemoroitim de iyice belirgin hale geldi çatı agrisindan yürümek çok zor zaten 14 kilo almama rağmen baya büyük bir göbeğim var bu hamilelik işleri en geç otuz yaşında bitmeliymis yaşımı asla göstermememe rağmen bünye 30'dan sonra yıpranmaya başlıyor sanırım normalde kendimi çok dinç hisseden ben şu an 70 yaşında gibi hissediyorum 😔
Allah yardımcın olsun kolay doğumlar nasip etsin inş bende çok stres yapıyordum salı olacak doğum nsl olur ne olur derken dün sancılar yüzünden gittim direk aldılar doğuma bir yandan iyi oldu bekleme stresinden kurtuldum bir yandan da niyeyse çok panik oldum aniden hadi doğuma denince yas konusunda cok haklisin ilk dogum 31 yasindaydim ikiz olmasina ragmen bu kdr zorlamadi beni şimdi 33 yaşındayım mahvoldum resmen bitik haldeyim doğumda zor toparlanmasida hamileligide ileri yaşların

X