2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben goturucem :)) sicak su torbasiz yasayamayan biri oldugum icin usume titreme nobetine karsi iki su torbasi bir su ısıtıcı aldim yanima birde anne caylarim vardi istedigim zaman sicak suyumla yapar sut olmasi icin caylari icerim diye dusundum
Ben de götüreyim madem😁😁 refakatçi annem olacak, ben sürekli çay içerim heyecandan diyor😬😬

Ben emzik almadin ilk haftalar emzik onerilmiyor . Sut sagma pompami nolur nolmaz diye koydum mamajoo nun steril makinesi vardi onda steril ettim ama yoksada kaynar suda bi kac dakka kaynatin yeterli olacaktir. Biberonda sut sagma makinesinin kendi biberonu vardi onun disinda ben biberon vermek istemedigim icin kaşık biberon aldim .yani ilk etapta.emzik ve.biberon kullanmak istemiyorum
Ben de emzik ilk andan vermek istemiyorum ama ne olur ne olmaz bulundurayim dedim👀 bugün artık hastane çantası işini bitirmek istiyorum. Yoruldum valla😁

Biberon ve emzigi biraktim ama sut sagma pompasi birakmadim..siz yinede birakin bence yada gerek olursa esiniz gider alir

Bizim hastane biraz uzak, araçla 1 saat mesafede, git gel 2🤭🤭 o yüzden bulundurmaya çalışıyorum gerekli olabilecek şeyleri.

Günaydın herkese☀️🌺🌼🐥🐞🦋
Salı günü kısmetse ben de doğuma gidiyorum. Dün son kontrolümüz vardı, 38+1 de 3170 kiloymus🐣 doktor 3-3,5 arası doğar, 3 ten az olmaz ama dedi. Pek tombik olmayacak, sağlıklı olsun yeter ki🧿🤭🤭 Bu arada anestezi türünü sordum, hocam spinal mi epidural mi yoksa ikisi mi olacak diye. Ona ameliyat öncesi anestezi uzmanı karar veriyormuş hangisine uygunsak🙄 sen zaten aradaki farkı anlamayacaksin dedi. Bilmiyorum, biz kendimiz istiyoruz şöyle şöyle olsun diye biliyodum ben. Neyse artık çok bişey sormadım.
Henüz doğum yapmayan annelere hayırlı huzurlu doğumlar dilerim, hepimizin çok güzel geçsin insallah🙏❤️
Çok heyecanlı 🤩 senden birgün sonra da ben inşallah🙏🏻🙏🏻

Buna bir cevap yazayım kızım sezeryan ve 20 aylık oldu maşallah diyeyim o kadar güçlü bir bağışıklığı var ki daha hiç öyle ağır hasta olmadı. Ateş düşürücü şurup bile nadiren kullandık. İnşallah böyle devam eder. Evet normal doğumda annenin vajineninden bebeğe bağışıklık sağlayan bazı faydalı bakteriler geçiyor ama onlar olmayınca da çocuk çok hastalıklı olacak filan gibi bişey yok yani
Kızlar bebeğinizin yararlı bakteri alması için doğum ne olursa olsun farketmez. Bebişe Bir zıbın giydirin kendiniz ve eşiniz tensel temas etsin bebişle.. Al koynuna sok yani ☺ Doğal florasını oluşturmasına yardım etmiş olursunuz.

Çok heyecanlı de mi? Sizden bir gün sonra da benim doğumum olcak🤭🤭 insan düşündükçe korku kaygı heyecan sevinç hepsini yaşıyor. İnşallah çok güzel geçsin🌺🌺🌺
Sorma çok heyecanlandim ve karmaşık duygular düşündükçe 😝 inşallah sizinde inşallah çok güzel geçer 🙏🙏

Kızlar teşekkür ederim herkese doğum yaptım spinal sezaryen oldum ilki de öyle olmuştu herhangi bir baş ağrısı fln olmadı bende anestezinin etkisi geçtikçe ağrım olmaya başlıyor sanırım ağrı kesici yapınca biraz hafifler.
Bebek 3715 gr 51 cm doğdu doğumdan hemen sonra getirmediler yanımıza biraz takip ediceklermiş öyle dediler bekliyoruz o yüzden oğlumuda hemen getirmemişlerdi hastane politikası mı yoksa sıkıntılı bişey mi var bilmiyorum bişey demediler ama oğlumda da aynı şeyi yaşadığımız için daha rahatım bu sefer.
Geçen hafta ultrasonda 3600 civarı çıkmıştı kilosu yani hemen hemen aynı oldu doğduğundaki kilosuyla
Gözün aydınnn 🤩😍 darısı başımızaa

Hastane çantanıza biberon emzik ve süt sağma pompası koydunuz mu? Ne olur ne olmaz diye koyayım diyorum. Ama steril etmeyi de bilmiyorum, kaynar suyun içinde mi bekleticez?
Hiç birini koymadım hastanelerde pompa oluyor yük etme. İlk etapta mama gerekirse diye 1 tane çay kaşığı koy. Mamayıda ya verirler ya almanızı isterler. Genelde veriyorlar.

Kızlar benimle günü yakın olanlar bebeği nasıl hissediyorsunuz
Benimki çok sakinleşti, minik kıpırtılar dışında pek hissetmiyor gibiyim son iki üç gündür. Can yakıcı hareketleri bitti.
Bazen endişeleniyorum ama doğum da çok yakın normal mi böyle az ve minik hareketler hissetmem
Benimki bazen hareketleri duruyor bazen de fena acıtıyor. Sana bir şey soucam canım gunlerimiz aynı gibi. Benim hala sancım falan yok 40 haftadayim. Senin sancin var mi ne zaman doğum olur dedi doktorun? Benimki 40 dolunca suni sanci veririz dedi

Canım ultrasyondaki bebek kilosu ile doğduğu zamanki bebek kilosu aynı mi çıktı çok merak ediyorum da 😀
Hayır canım 3200-3300 doğar dedi , 3670gram doğdu ,ama demişti doktor ölçümler +\- 500gram olabilir diye.son zamanlardan tam ölçü göremedikleri için sapma payı 500gram.
Benimki baya sapmış 🤠
Ama benim iştahım son hafta açılmıştı baya.
Bide şeker olsada dayanamadım son hafta yardırdım sanırım oyüzden.

Ben de götüreyim madem😁😁 refakatçi annem olacak, ben sürekli çay içerim heyecandan diyor😬😬

Ben de emzik ilk andan vermek istemiyorum ama ne olur ne olmaz bulundurayim dedim👀 bugün artık hastane çantası işini bitirmek istiyorum. Yoruldum valla😁

Bizim hastane biraz uzak, araçla 1 saat mesafede, git gel 2🤭🤭 o yüzden bulundurmaya çalışıyorum gerekli olabilecek şeyleri.
Ha o zaman baska canim o zman al yanina😊😊bizimki yakin herkezinkini oyle saniyorum😁

Hastane çantanıza biberon emzik ve süt sağma pompası koydunuz mu? Ne olur ne olmaz diye koyayım diyorum. Ama steril etmeyi de bilmiyorum, kaynar suyun içinde mi bekleticez?
Ben sadece emzik aldım, ben odaya gelmeden bebeğe emzik vermiş hemşireler işitme testi için lazım olmuş. Başta çok kızdım ama şuan emziğe muhtaç haldeyim 😅 aynı anda 2 bebek ağlayınca tabi 😬

Canım küvezde dediğin benim galiba Sağ olasın Allah razı olsun canım Evet annem yok kaybettim 2 sene önce babam da yok Onu da 6 sene önce kaybettim 25 yaşındayım ama ikisi de kanserden ayrıldılar bu dünyadan kızım hala küvezde her gün gün veriyorlar O gün gelince çıkmıyor süreç beni yoruyor direnmeye çalışıyorum Günde 3 kez emzirmeye gidiyorum sürekli 7/24 süt sağıyorum emzirmeye gittiğimde Sadece yarım saatim var ve bebeğim tutup emmeye başlarsa seviniyorum bazen emmek istemiyor uyuyor o zaman moralim bozuluyor sürekli süt götürüyorum onlar besliyorlar biberondan Bugün doğum yapalı 6 gün oldu ve ben sadece doğumda öptüm kızımı hala daha öpemedim kokusunu bilmiyorum ağzımdan maskeyi çıkartamıyorum ödemi gidince Vücudu çok zayıf kaldı aldığım hiçbir kıyafeti çıkınca olmaz Prematüre kıyafetler aldık Rabbim çıkıpta giydirmeyi nasip etsin inşallah Allah'ım Kimseyi evladından ayırmasın çok zormuş o kadar küçük o kadar aciz ki emerken satürasyonu düşüyormuş oksijeni rahat alıp veremiyormuş küçük olduğu için yoruluyormuş tıkanıyormuş O yüzden Doktor sen evdeyken anlamazsın burada kalması gerekir Biz sürekli monitörden takip ediyoruz diyor En azından bir doğum kilosuna gelsin öyle çıkarayım dedi orası Onun için çok iyi Biz böyle bakamayız eminim buna Çünkü o kadar küçük ki yeni doğan bebeğin yarısı kadar kilosu 1920 grama düşmüş 2 kilo 70 gram doğmuştu 1930 gram olmuş sadece 10 gram almış Doktor biraz büyümesini bekliyor kızlar Sizden ricam Dualarınızı eksik etmeyin Şu mübarek günlerde zümram sağlığına kavuşup çıksın inşallah :anne: :KK43::KK61: Ben de ağlıyorum Sürekli, kadın doğuma kontrole gittim Herkes puset de getiriyor bebeğini doğumdan sonra. Benim elim boş Karnımı tuta tuta gidip geliyorum Hastaneye ne uyuduğumu biliyorum ne dinlene biliyorum lohusalığım sürekli git gel de geçiyor sürekli sırtım ağrıyor perişanım süt sağarken hep uyuya kalıyorum gözlerim kapalı sağıyorum 2 saate bir Rabbim inşallah Bu günlerin mükafatını bize sağlıklıca kavuşturarak verir evladımın hepiyi günlerini gösterir inşallah eşim doğumdan sonra dün ilk defa gördü diyor ki ne kadar küçülmüş ödemi gidince Biz ona evde bakamayız burada olması Onun için daha iyi o kadar küçük ki ben bakmaya Korkarım diyor kulağına ezan okuyup adını koymuş O da duygusal O da ağlıyor dua ediyor Allah her şeyin hayırlısını versin kimseyi evladı ile imtihan etmesin en zoru buymuş😔
Cok gecmis olsun canim okuyunca inan cok uzuldum dualarim bebegin ve senle🤲🤲🤲insallh kisa surede toparlanir yavrunu bagrina basarsin.endiselenme inann her sey yoluna girecek sabir birazz..Rabbim senide iste boyle imtihan ediyorr ama bol dua ett gecicek bu gunler emin ol🤲🙏

Hala inanamiyorum benim kanimdan bı bebegim olacak rüya gibi 😂 bı ben miyim kendini tuhaf hisseden bı çok seviniyorum bı çok şaşırıyorum inanamıyorum 🤣
Zaman ne çabuk geçti 🙈
Bende çok şaşkınım artık ömür boyu anneyim. Benim bebeğim olacak eve getirip büyütücem çok ilginç gerçekten 😂

X