2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar merhaba

Sezaryen doğum için gerekli olanlar neler yazar mısınız

İç çamaşırı pijama hastaneden çıkarken giyilen kıyafet nasıl olmalı dikiş yerini etkilememesi için

Doğum sonrası ne yiyip içmek gerek

Bu gaz çıkarma olayı nedir

İlk doğumum normaldı bu sefer sezaryen olacak. Bir bilgim yok o yüzden

Hastane çanntana şunu kesinlikle kou dediğiniz ne vaar
Bi pijama takımı bir de gecelik olsa iyi olur. Benden ilk doğumda gecelik istediler (ilk giydirmek için), ikinci doğumda pijama üstü. 4-5 saat alt tarafım çıplak kaldı üstüne pike örtüyorlar tabi. Genelde su geçirmez bandaj yapıştırdıkları için giyeceğin kıyafetin dikişler pek ilgisi olmuyor ki zaten çok aşağıda vajina nın 2-3 parmak üstü gibi. Ama tabi dar olmayan rahat kıyafetler seçersin iyi olur. Sezeryandan sonra belli bir saat sonra ilk gaz ve idrar çıkışı bekleniyor yemek yiyebilmen için. Ben o konuda sıkıntı yaşamadım. Kabız olmaman lazım onun için yanıma incir, kayısı suyu gibi şeyler aldım yedim hemen. Depend tavsiye ederim, kişiden kişiye değişiyor mu bilmem ama ilk gün çok kanamam oldu depend büyük kolaylık yoksa iki de bir wc ye git ped değiştir zor olurdu.

Bi pijama takımı bir de gecelik olsa iyi olur. Benden ilk doğumda gecelik istediler (ilk giydirmek için), ikinci doğumda pijama üstü. 4-5 saat alt tarafım çıplak kaldı üstüne pike örtüyorlar tabi. Genelde su geçirmez bandaj yapıştırdıkları için giyeceğin kıyafetin dikişler pek ilgisi olmuyor ki zaten çok aşağıda vajina nın 2-3 parmak üstü gibi. Ama tabi dar olmayan rahat kıyafetler seçersin iyi olur. Sezeryandan sonra belli bir saat sonra ilk gaz ve idrar çıkışı bekleniyor yemek yiyebilmen için. Ben o konuda sıkıntı yaşamadım. Kabız olmaman lazım onun için yanıma incir, kayısı suyu gibi şeyler aldım yedim hemen. Depend tavsiye ederim, kişiden kişiye değişiyor mu bilmem ama ilk gün çok kanamam oldu depend büyük kolaylık yoksa iki de bir wc ye git ped değiştir zor olurdu.
Teşekkür ederim önerilerin için:KK200:

Kayısı incir aklıma gelmemişti onları koyayım hemen çantama

İlk doğumumda depend almıştım ama onu istemediler. Depend almadım bu sefer benim hastane cırt cırtlı hasta bezi istiyor. Ondan koydum.

Kızlar merhaba

İç çamaşırı pijama hastaneden çıkarken giyilen kıyafet nasıl olmalı dikiş yerini etkilememesi için

İlk doğumumda arkadaşlarım bana incir kayısı dut üzüm gibi kuru meyvelerden içecek yapıp getirmişti. Wc ye rahat çıkabileyim diye. Etkisi oldu sanırım ertesi gün rahat çıkabildim. Şiödi yine aldım. Yarın sezaryen var. Yapıp yanımda götüreceğim.lağmana gerek kalmaz inş.
Kıyafet açısından rahat Bi şey olsa iyi olur tabi ama şuan giydiğimiz her şey doğum sonrası da rahat olacaktır. Ben hamile pantolonu giyeceğim. Çıkarken de onu giyerim. Dikiş yerinde bant oluyor zaten. Rahatsız etmiyor bişey.
Bir de abdominal korse alın mutlaka. Çok rahat oluyor. Göbek sarkıp baskı yapıyor dikişe. O da ağrı yapıyor haliyle korse engelliyor onu baya. İlk gün kullanmamıştım ilk gün takılır mı bilmiyorum ama 2. 3. Gün falan takmıştım sanırım.
Bir de ağrı kesici iğne yazdırın mutlaka bir hafta on gün için.

Genel anestezi ile ameliyat olduysan o biraz daha zor canım sonrası.belden aşağı uyuşturmada öyle sıkıntılar pek olmuyor.baş ağrısınada doğumdan sonra sert şekersiz sütsüz nescafe unutma.1 saate dağılır kafandaki ağrı bide bitter çikolata.aklında olsun.
Kocamda spinal anesteziyle ameliyat oldu ilk ayağa kalktığında bayıldı düştü 😅
Ailecek bizim bünyemiz kaldırmıyor.

Heyecan doruklarda uyuyamıyorum düşünmekten kafama çok takıyorum korkuyorum vallahi bende bugün evden ayrılıyorum annemlere gidecem doğumdan sonra bir süre orda kalacam iyi olmana sevindim maşallah iyi toparlandın ins hep böyle devam eder darısı basima artık 😊 şekerin ne durumda artık yiyiyor musun 😁
Merak etme sende hemen toparlayacaksın.
Allah annelere extra güç kuvvet veriyor ,birde bebeğine bakarak güç alıosun ya o duygu paha biçilemez.şekerim normale döndü.180gebelik şekeri ve dikkat etmediğim halde şükür bebek sağlıklı.iki gebeliğimdede doktorum haklı çıktı.bu gebelik şekeri olayı insanlara korku vermekten başka bir işe yaramıyor.başka doktor olda bana 180ile ödlek oldugu için insülin verirdi.nyse herkesin bebeği sağlıkla doğsun inşAllah anneli babalı büyüsün tek dua m bu🤲Sende korkma bebeğine şekerle alakalı hiçbirşey olmayacak Allahın izni ile.

İlk doğumumda arkadaşlarım bana incir kayısı dut üzüm gibi kuru meyvelerden içecek yapıp getirmişti. Wc ye rahat çıkabileyim diye. Etkisi oldu sanırım ertesi gün rahat çıkabildim. Şiödi yine aldım. Yarın sezaryen var. Yapıp yanımda götüreceğim.lağmana gerek kalmaz inş.
Kıyafet açısından rahat Bi şey olsa iyi olur tabi ama şuan giydiğimiz her şey doğum sonrası da rahat olacaktır. Ben hamile pantolonu giyeceğim. Çıkarken de onu giyerim. Dikiş yerinde bant oluyor zaten. Rahatsız etmiyor bişey.
Bir de abdominal korse alın mutlaka. Çok rahat oluyor. Göbek sarkıp baskı yapıyor dikişe. O da ağrı yapıyor haliyle korse engelliyor onu baya. İlk gün kullanmamıştım ilk gün takılır mı bilmiyorum ama 2. 3. Gün falan takmıştım sanırım.
Bir de ağrı kesici iğne yazdırın mutlaka bir hafta on gün için.
Canım büyük wc için 5. Ve 6. Güne kadar çıkman normal.ben iki doğumdada sadece gaz çıkışı olumca çıkardılar hastaneden.lağmana gerek yok yani onu söylemek istedim.doğumdan sonra yarım ölçek duphalac şurup içersende gayet rahatca wc ye çıkarsın Allahın izniyle.

Kocamda spinal anesteziyle ameliyat oldu ilk ayağa kalktığında bayıldı düştü 😅
Ailecek bizim bünyemiz kaldırmıyor.
Umarım düzgün bilgili hemşirelere denk gelirsinz bu tür olaylarda onların yönlendirmeside etkili.
Spinal sonrası mesela beni uyardı hemşire kafanızı 1 saat dik ve sabit tutmaya çalışın elinizden geldiğince baş ağrınız olmasın dedi.baş dönmem olmasın diye oturma kalkma pozisyonlarımı hızımı kendisi söyledi.
Nyse kolaycacık geçsin sizinde herşey inşAllah 🤲🤲

Merak etme sende hemen toparlayacaksın.
Allah annelere extra güç kuvvet veriyor ,birde bebeğine bakarak güç alıosun ya o duygu paha biçilemez.şekerim normale döndü.180gebelik şekeri ve dikkat etmediğim halde şükür bebek sağlıklı.iki gebeliğimdede doktorum haklı çıktı.bu gebelik şekeri olayı insanlara korku vermekten başka bir işe yaramıyor.başka doktor olda bana 180ile ödlek oldugu için insülin verirdi.nyse herkesin bebeği sağlıkla doğsun inşAllah anneli babalı büyüsün tek dua m bu🤲Sende korkma bebeğine şekerle alakalı hiçbirşey olmayacak Allahın izni ile.
Canım ultrasyondaki bebek kilosu ile doğduğu zamanki bebek kilosu aynı mi çıktı çok merak ediyorum da 😀

Sağlıkla kucağına al inşallah canım
Güzel haberlerini bekliyoruz 🌷
Oğlun emmeye devam ediyordu galiba yanlış hatırlamıyorsam
Bebek de hemen emer inşallah
Evet canım emiyor oğlumda inşallah emmede problem yaşamayız🙏
Hayırlı huzurlu kolaycacik bir doğum dilerim🥰 Covid testi yapılırken canınız yandi mi peki?
Yok canım öyle canım yanmadı boğazıma soktuklarında midem bulandı biraz burnumda böyle hapşıracağın gelir hapşıramazsın burnun yanar öyle bi yanma oldu sadece
Ahh canım ahh ben bi kere ameliyat oldum 1 ayda kendime gelemedim. Kendi kendime ne yıkanabiliyordum nede yataktan kalkabiliyordum o yüzden korkuyorum.
Baş ağrısı mide bulantısı mahvolmuştum.
Canım bende sezaryenden önce hemde laparoskopiyle çikolata kisti ameliyatı olmuştum o daha acılıydı bence sezaryene göre o yüzden hiç korkma her ameliyat bir olmuyor

Kızlar teşekkür ederim herkese doğum yaptım spinal sezaryen oldum ilki de öyle olmuştu herhangi bir baş ağrısı fln olmadı bende anestezinin etkisi geçtikçe ağrım olmaya başlıyor sanırım ağrı kesici yapınca biraz hafifler.
Bebek 3715 gr 51 cm doğdu doğumdan hemen sonra getirmediler yanımıza biraz takip ediceklermiş öyle dediler bekliyoruz o yüzden oğlumuda hemen getirmemişlerdi hastane politikası mı yoksa sıkıntılı bişey mi var bilmiyorum bişey demediler ama oğlumda da aynı şeyi yaşadığımız için daha rahatım bu sefer.
Geçen hafta ultrasonda 3600 civarı çıkmıştı kilosu yani hemen hemen aynı oldu doğduğundaki kilosuyla

Kızlar merhaba

Ben 4 tane pijama koydum terlerim, üstüme bişi dökülür lazım olur diye. 2 alt üst takım 2 gecelik.
Depend bez, göğüs kalkanı, emzirme sutyeni, iç çamaşırı, kahve, terlik koydum.
Çıkarkende kısa yazlık elbise terlik giyicem.

Kızlar teşekkür ederim herkese doğum yaptım spinal sezaryen oldum ilki de öyle olmuştu herhangi bir baş ağrısı fln olmadı bende anestezinin etkisi geçtikçe ağrım olmaya başlıyor sanırım ağrı kesici yapınca biraz hafifler.
Bebek 3715 gr 51 cm doğdu doğumdan hemen sonra getirmediler yanımıza biraz takip ediceklermiş öyle dediler bekliyoruz o yüzden oğlumuda hemen getirmemişlerdi hastane politikası mı yoksa sıkıntılı bişey mi var bilmiyorum bişey demediler ama oğlumda da aynı şeyi yaşadığımız için daha rahatım bu sefer.
Geçen hafta ultrasonda 3600 civarı çıkmıştı kilosu yani hemen hemen aynı oldu doğduğundaki kilosuyla
Tebrik ediyorum❤️❤️❤️ ayy ne güzel ya, Allah sağlıkla buyumesini nasip etsin anne babasiyla🧿🧿🧿 inşallah çabucak getirirler, hasret giderirsiniz🥰🥰

Ben 4 tane pijama koydum terlerim, üstüme bişi dökülür lazım olur diye. 2 alt üst takım 2 gecelik.
Depend bez, göğüs kalkanı, emzirme sutyeni, iç çamaşırı, kahve, terlik koydum.
Çıkarkende kısa yazlık elbise terlik giyicem.
Ketil götürecek misiniz👀👀 ben almak istiyorum yanıma, ama abartı mi olur?

Canım büyük wc için 5. Ve 6. Güne kadar çıkman normal.ben iki doğumdada sadece gaz çıkışı olumca çıkardılar hastaneden.lağmana gerek yok yani onu söylemek istedim.doğumdan sonra yarım ölçek duphalac şurup içersende gayet rahatca wc ye çıkarsın Allahın izniyle.
Benim kaldığım hastane çıkarmıyordu canım. Lağman yapıyorlar gerek olursa çıkmadan önce. O yüzden ona gerwk olmasın diye ben yine de götürürüm yanımda.

Sancım vardı biraz doktora gittik çatı muayenesi yaptı yine açılmam yokmuş haftaya kontrol var bakalım 38 olacağız sezeryan için 10 mayıs demişti ama ozaman alabilir belki🤭🤔

Hastane çantanıza biberon emzik ve süt sağma pompası koydunuz mu? Ne olur ne olmaz diye koyayım diyorum. Ama steril etmeyi de bilmiyorum, kaynar suyun içinde mi bekleticez?

Ketil götürecek misiniz👀👀 ben almak istiyorum yanıma, ama abartı mi olur?
Ben goturucem :)) sicak su torbasiz yasayamayan biri oldugum icin usume titreme nobetine karsi iki su torbasi bir su ısıtıcı aldim yanima birde anne caylarim vardi istedigim zaman sicak suyumla yapar sut olmasi icin caylari icerim diye dusundum

Hastane çantanıza biberon emzik ve süt sağma pompası koydunuz mu? Ne olur ne olmaz diye koyayım diyorum. Ama steril etmeyi de bilmiyorum, kaynar suyun içinde mi bekleticez?
Ben emzik almadin ilk haftalar emzik onerilmiyor . Sut sagma pompami nolur nolmaz diye koydum mamajoo nun steril makinesi vardi onda steril ettim ama yoksada kaynar suda bi kac dakka kaynatin yeterli olacaktir. Biberonda sut sagma makinesinin kendi biberonu vardi onun disinda ben biberon vermek istemedigim icin kaşık biberon aldim .yani ilk etapta.emzik ve.biberon kullanmak istemiyorum

Biberon ve emzigi biraktim ama sut sagma pompasi birakmadim..siz yinede birakin bence yada gerek olursa esiniz gider alir

Merhaba kizlar doğum yapanlar olmuş hayırlı olsun 🙏
Bugün kontrolüm vardı yine nst ye girdim sancılarım var 80 leri buluyor
3 Mayıs pazartesi sezeryan olacağım bugün kan felan aldirlar testler için birde covid testi numune aldillar 250 TL aldılar alıyorlarmış doğum sonrası onu bi araştıracağım o yüzden ses çıkaramadım
Pazartesi sabah 8 de yatış var 9-10 aralığında operasyon olacak hazirlayacaklarmis spinal konusmustuk öncesinde bakalım neler olacak 😁

X